קהילת כתיבה מקצועית

קהילת הכתיבה מיועדת לעוסקים בכתיבה יוצרת, ספרותית ומקצועית, ומטרתה למקצע ולהשביח את יכולות הכתיבה של חבריה.
מנהלי הפורום: מ. י. פרצמן, ניהול קהילת כתיבה
להצטרפות לקהילה הקש כאן

כתיבה וסיפורת >> תוכן מקצועי

עריכה תורנית

הפורום נועד לעזרה וטיפים מקצועיים עבור עורכים תורניים ואלו המתעסקים בתחום.
מנהל הפורום: מוישה
להצטרפות לפורום עריכה תורנית, הקש כאן
נושאים
793
נושאים
793

קהילת סופרות מקצועיות

פורום זה מיועד לסופרות מקצועיות, עורכות מאמרים ומחברות ספרים על סוגיהם. הכתיבה והצפייה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלות הפורום: Ruty Kepler, sari levin
פרטי
בס"ד

- עזרא, אני פוחדת.

- אני יודע שאת מפחדת, את מקיימת את הכתוב "אשרי אדם מפחד תמיד"

- תודה בעלי, שאתה מכיר אותי היטב, אבל הפעם אני באמת פוחדת.

- כן רבקל'ה, אני מבין.

- לא פשוט עזרא, אנחנו יושבים על קו השבר הסורי אפריקני, האדמה מתחילה לרעוד.

- בטורקיה היא רעדה לפני שבועיים, ועכשיו כאן, זה ממש מפחיד אותי.

- אז מה את מציעה לעשות רבקל'ה?

- זהו שאני לא יודעת, זו בדיוק הבעיה, איך אני אמורה להתמודד עם משהו שאינני יודעת שום דבר בקשר אליו.

- טוב אז קודם כל אני יכין לך עכשיו כוס של וויסקי טוב מעורב במיץ תפוזים כדי שתהיה לך שינה טובה, לא בריא לך להישאר ערה ולחכות למה שלא יקרה.

- לא עזרא רק לא וויסקי, תאר לך שאני ישנה חזק פתאום הציפורים מתחילים לצייץ בקול מוזר ולנוע אנה ואנה.

תגיד לי מהן ההוראות של פיקוד העורף, בבקשה ממך עזרא.

- רבקל'ה שכחת?! ה' שומר עלינו בכל רגע, בטחי בבורא עולם, כל הבלגן בעולם הולך להביא אותנו לקראת מטרה טובה מאוד.

- נכון נכון, עזרא, אבל בוא נעשה השתדלות, אז מה הם אומרים הפיקוד העורף?

- אז ככה הם כותבים: בזמן רעידת אדמה, שטח פתוח - הכי בטוח!

טוב, עזרא אני חושבת שהלילה אני מעדיפה לנוח קצת על הספסל בפארק.

-אל תגזימי, רבקה, את יכולה להצטנן חלילה, ואז מה? תגיעי למיון, שם בטוח תהיי רחוקה משטח פתוח.

עזרא, יודע את נפש אשתו ויודע כי רק פחד גדול יותר מהפחד הקודם שלה ירגיע אותה.

הוא לא צריך להתאמץ הרבה כדי לשכנע אותה להישאר בבית.

- ההוראה הבאה היא להזיז רהיטים.

- נו עזרא, ב'אמת נראה לך שזה יועיל, הרי אם הבניין יקרוס, משנה לכל הבטון הזה איזה מדף קטנטן.

- אני פשוט חושב שאולי את צודקת, שתי דקות ואני מוציא את הברגים מהמדף כאן קרוב למיטה שלך.

- אוי, נו עזרא והיכן אניח את הספרים? והמשקפיים? ובכלל אתה עכשיו תעשה לי מלא אבק, ורעש.

- אבל רבקל'ה אם הבנין יקרוס ממילא יהיה מלא אבק, נראה לך שקצת אבק של קדיחה זה משמעותי?

-עכשיו כשאני חושב על זה אולי עדיף לעדכן את הטלפונים שלנו ברשימה לשעת חירום, את הטלפונים נשים ליד המיטה, כי את המדפים אני מוריד.

- אני יאמר לך בקצרה עוד כמה הוראות שאני קורא פה, אל תלכי לחוף הים בשבועות הקרובים, אל תעמדי ליד חלון, תתרחקי מכבל גז או חשמל, הצמדי לקירות פנימיים, צאי לחדר מדרגות, או, יש כאן הוראה חשובה מאוד, שימי לב, אנחנו צריכים לקבוע מקום מפגש.

- מה פירוש מפגש לשם מה?

- זהו מקום מפגש של הניצולים.

- בסדר, נראה לי בבית של ברכה, אם הוא יישאר עומד על תילו.

- ברכה, שלום מדבר אבא

- אבא למה אתה מתקשר עכשיו אחד בלילה, הכל בסדר, קרה משהו.

- אוי, מצטער עם הערתי אותך, פשוט אמא ואני קבענו מקום מפגש אצלך בבית

- מקום מפגש? למה?

- לא, זה, פשוט, אנחנו, זאת אומרת אמא, חוששים קצת בגלל כל הרעידות אדמה, אז קבענו אצלך.

- אבא, הכל טוב איתכם?

- לא יודע אנחנו כל הזמן מוטלים בספק, בסוג של קו שבר.

- אבא, נראה לי שאתם חרדתים, אתם צריכים טיפול נגד חרדה

- לא מירי, זאת לא חרדה זו פשוט מציאות שצריך להתמודד איתה, אנחנו פשוט נערכים

-שאול שואל אם אתם רוצים שיבוא לישון אצלכם הלילה

- אהההם, רבקל'ה את רוצה ששאול יבוא?

- ואיך הוא יעזור למירי בחילוץ אם היא תצטרך עזרה, וחוץ מזה כמעט גמרנו לארוז את כל הרהיטים בבית, היכן בדיוק הוא יישן?

(הקטע הזה לא נכתב בהומור על כל מנבאי העתידות ולא על אנשי החרדות הוא נכתב כהדרכה פרקטית למקרה חירום)
בס"ד

היום אני חוגג יום הולדת תשעים, תודו שזהו אירוע מרגש ביותר.

קודם כל לא כל אחד זוכה להגיע לגיל הזה ודבר שני המספר תשעים הוא מספר מרשים ביותר.

כולם ברכו אותי ודברו על כך שזכיתי להגיע לגבורות.

האמת היא שהחלטתי לחגוג הפעם עם עצמי בלבד, לא מגיע לי? תשעים שנה אני חי עם עצמי, מהבוקר ועד הלילה ומהלילה ועד לבוקר שלמחרת, תודה לבורא.

איך חוגגים עם עצמך? אתם שואלים, ובכן, דבר ראשון לחשוב, התחלתי לחשוב על החיים שלי.

לא שאני לא חושב לעיתים קרובות אבל הפעם הישיבה על כיסא הנדנדה בן השישים היתה בהגדרה למטרת חשיבה.

הכנתי לעצמי כוס תה טעים כמו שלמדתי להכין במשך השנים עם ניחוח משכר, שמתי לעצמי כמה עוגיות של עבאדי שאני כבר רגיל אליהם, תתפלאו אבל הייצור שלהם התחיל באלף תשע מאות עשרים ושמונה, מה שאומר שכשאני נולדתי הם היו קיימים כבר חמש שנים בשוק דאז.

טוב אינני רוצה לסטות מהנושא, רגע, רגע, תנו לי להיזכר היכן הייתי, אהה כן, אני יושב כדי לחשוב על החיים שלי, מי יודע עוד כמה זמן נשאר לי לחשוב עליהם?

מתי הבנתי שמה שלא אעשה עכשיו אז גם בעתיד לא אעשה? מתי הבנתי מה באמת חשוב לי, ומתי התחלתי לנצל את היכולות הפנימיות שלי?

אם אתם חושבים עכשיו שלא עשיתי הרבה דברים, אתם טועים.

אני איש עשייה, לא סתם איש עשיה, העשייה הזאת הכניסה לי כמה גרושים, וכשאני אומר כמה גרושים אני מתכוון לכמה גרושים, מקווה שהבנתם אותי, אצלינו לא נהגו להסביר את ההומור היבש, אבל היום, אתם יודעים הכל אחרת, אנשים של היום לא מבינים את ההומור השנון והמבריק של פעם.

אז אומר לכם במפורש עבדכם הצנוע היה איש עסקים נכבד, נגיד בקהילתו, זה לא דרש ממנו, הכוונה ממני, כן? הרבה מאמץ שהרי ניחנתי במעט עזות, חוצפה בלשוננו, הקפדתי כמובן להשתמש בו אך ורק לצורך משא ומתן קשוח, קשיחות שהיתה עטופה במעטפת של בוז קל.

כך שאינני מדבר על הישגים בתחום הכלכלי.

באחד מימי ההולדת שלי, המוקדמים, לפני כמה עשרות שנים, כהרגלי מכבר השנים, ישבתי לחשבן חשבון נפשי, וזאת עליכם לדעת אני אדם יישר למדי, וחשבון למדתי קצת, ואת ההמשך השלמתי בעסקאות מחושבות מכל הכיוונים.

לא אמרתי זאת בכדי להתגאות, בגילי הגאווה כבר לא תופסת מקום, הפרופורציות שלי משתנות, ראיתי הרבה מאוד דברים בחיי.

לא אמרתי שאין גאוותנים בגיל תשעים בבקשה תדייקו אותי, אמרתי שאני לא חש את רגש הגאווה, למרות שקיבלתי הרבה כבוד על התרומות הנכבדות שלי, אבל תעזבו, זה הכל חיצוניות.

אדם יושב עם עצמו וחושב מה אני באמת רוצה? כאשר אעזוב את העולם אדע שעשיתי כאן משהו שהיה חשוב ובעל ערך?

נו, נו, וכי מה יהודי רוצה אם לא לעשות נחת לבורא יתברך?

אז אני אגיד לכם את האמת, כל כך רציתי לעשות נחת רוח לבורא, אבל מה?

הרי בכל מצווה ומצווה שאנו עושים אנו עושים נחת לבורא, ואני? רציתי לעשות משהו מיוחד, משהו מיוחד שלי, ממני, משהו שאני ארגיש שיצאתי מגדרי כדי לעשות נחת למעלה.

חשבתי לעצמי במה אבחר, מעבר לכל הדברים ה"לכאורה" רגילים שאני עושה, משהו ייחודי. צדקה אני נותן בשפע, תפילות אני מתפלל בנחת, תורה אני כמובן קובע עיתים ומקפיד עליהם במסירות.

ושוב התחלתי לשאול את עצמי שאלות, כפי שאתם בוודאי כבר הבחנתם, זוהי דרכי להגיע לנקודה אותה אני מבקש, זוהי דרכי לברר את הדברים, ואם אתם חושבים שאדם בגיל תשעים כבר יודע הכל, הכל כבר מבורר אצלו, אז שוב טעיתם, אם אתה אדם ששואל שאלות אתה תמשיך לשאול אותם, השאלות שלי הן התשובות שלי.

אני יודע שהיום יש כל מיני טרנדים של טיפולים לנפש, בדור שלי לא היו הדברים הללו, אבל מה נראה לכם לא טיפלו בנפש?

הנפש שלנו היתה חזקה מאוד, התמודדנו עם קשיים והתחזקנו מהם, הדור של היום לא מתמודד, הוא מחכה לקבל הכל על מגש של כסף, אצלנו לא היו מגשים מכסף אבל עברנו צירופים.

הוי, אני שוב סוטה מן הנושא, כן, אז היכן הייתי? אהה, נזכרתי, אתם בוודאי במתח אדיר, מה החלטתי לעשות כדי לעשות נחת לבורא שברא אותי.

אז ככה, החלטתי שאני רוצה להיות קרוב אליו בתפילה, אבל את זה אני כבר עושה. ולכן החלטתי שאני הולך להקדיש שעה אחת, בה אתפלל תפילה אותה אבחר, אבל לא תפילה רגילה אלא תפילה מיוחדת, תפילה שכל כולה תהיה אני כאן כדי לעשות לך נחת.

זו היתה ההחלטה שלי, ואמנם בחרתי לי שעה בשבוע, בליל שבת קודש פניתי לי לחדרי בחרתי את מה שבחרתי לומר, כעת זהו הזמן שלי להיות עם הבורא, ללא אנשים מסביב, ללא סיבה למהר לצורך כלשהו, שקעתי בתפילה.

מה אני יגיד לכם, אתם לא יודעים מהי חוויה של תפילה, ואת זה אני אומר לכם ממרום תשעים שנותיי.

אני מרגיש את הבורא נוכח ממש מולי, כשאיני ממהר ושקוע בכל מילה, המילים מקבלות משמעות אדירה, אני מרגיש חיבור עצום, בחרתי לומר את המילים במנגינה משלי, בנחת ובנעימות.

מה אני יגיד לכם, חשבתי שאני נותן משהו משלי, מהנפש שלי לבורא, אבל האמת היא שקיבלתי שעה של חוויה, תענוג לנשמה.

טוב שחשבתי על כך, אני חי תשעים שנה ומרגיש שהתחלתי לחיות אז באותה השנה שקיבלתי על עצמי את השעה הזאת.
ואת זה אני אומר לכם אחרי תשעים שנה בעולמו של הבורא.

אגב, שמתם לב שתשעים יש בו את המילה שעת?

יש קונה עולמו בשעה אחת.

ויפה שעה אחת.

ויפה שעה אחת קודם.

תהא השעה הזאת שעת רחמים.
  • 302
  • כבר זמן רב לא העלתי קטע חדש.
    ככה זה. יש זמנים שהכל פרה ורבה, ויש זמנים שהכל נהיה בדברו...

אבל מצאתי משהו שכתבתי פעם, ואף שותף עם אנשים. והתחברתי מחדש.

**צועד לאיטי ברגליים יחפות,
    החול רותח, האצבעות נשרפות,
    הראש תפוס, המחשבות מתעופפות,
    דעות שונות לתוך מוחי נדחפות...

המבט מתיישר אל הים הסוער,
    גל אחר גל אל החוף מסתער,
    תופס את עצמי, את הראש מנער,
    כן, אני מרגיש, משהו מתבהר...

גל גדול, ועוד אחד זעיר,
    דקה של שקט, רק מלח באויר,
    שוב גל ענק מסתער על העיר,
    וגם הוא מתנפץ ברעש אדיר...

האם לנצח המלחמה תתרחש,
    איה המתווך שבכל מאבק בוחש,
    מי כאן יציע הפוגה, הפסקת אש,
    או כניעה, כשאחד הצדדים יתייאש....

נסער וזעוף על החול מתיישב,
    אבנים קטנות זורק, חושב,
    מסלול חדש לחיים מחשב,
    רוח חדשה מתחילה בי לנשב...

זה כל כוחו, זה עוצמתו,
    זה סוד קסמו, וזה כבוד מלכותו,
    כל גל נוסף מעיד על נשמתו,
    ובסוף מתנפץ, כשבחוף איתן התנגשותו...

לפעמים נדרש להוסיף שובר גלים,
    לבצר את החומות, למנוע חללים,
    אך את המאבק בכח לא נעלים,
    כי רק דרכו אנו עולים ומתעלים....**

ואיך אפשר לפרסם היום משהו, בלי תמונה מה'בינה'...

1a77cc09-8e18-462e-bf14-91bda10df035.jpg
    בימים שכאלה כל ישראלי מרגיש את הקרקע בוערת תחתיו
    מאות אלפים ברחובות, התקשורת מגויסת בכל כוחה למען המאבק הקדוש על "הדמקורטייה"
    כלכלנים, הייטקיסטים, מנכל"י חברות, מנהלי בנקים, כולם השמיעו את קולם מעל כל במה אפשרית

כעת הגיע הזמן לשמוע את הקולות שאולי למישהו נח להסתיר, הקול של אלה שבאמת מבינים את גודל הסכנה בהפיכה השלטונית שמאיימת להרוס את מדינת ישראל, ולהפוך אותה לאוגנדה או במקרה 'הטוב' להונגריה.

----
    ד"ר גדי מילא הוא בלשן ולשונאי ובעל תואר בגוף שלישי ללשון, מוצא לנכון להביע עמדה ברורה בשם האקדמיה ללשון –
    "רפורמה במשפטים תהיה אשר תהיה צריכה להיות נדונה במקומות הנכונים והמתאימים לכך, תחום המשפטים הוא תחום ששייך באופן ברור לאקדמיה ללשון ואנחנו דורשים הידברות והתאמה לשונית של נוסח החוק מילה במילה בהסכמה מלאה של האקדמיה, כל דרך אחרת תדרדר שוב את השפה העברית למחוזות לא טובים, ואף ישראלי לא מעוניין בכך".

מסכים, למשל ה'משפט' של ביבי, מטומטם.
    ----
    פרופ' יפה סמולנובסקי מתמחה באף אוזן גרון, מדברת אתנו על החששות והסכנות –
    "אנחנו כרופאים יודעים לדבר על סיפטומים של המחלה, את הסיפטומים אנחנו כבר יכולים לזהות גם לפני בדיקות מעמיקות, ואנחנו כבר מזהים כרסום מתמשך בדמוקרטייה, זיהום בשיח, ועודף תפקוד ממשלתי, ההמלצה שלי לממשלה, הירגעו, שבו במנוחה שנה שנתיים, אל תתאמצו לעשו פעולות שיכולות להיות הרסניות מבחינה רפואית למדינה, ואז תחזרו אליי להיבדק שוב, בינתיים קחו כדורי הרגעה, שנייה, הנה אני מוציאה מהמחשב, היום זה לא בעיה, המחשב בדרך כלל יודע יותר טוב מאתנו מה נכון למי, ממש כמו בית המשפט העליון".

הטוב שברופאים... טוב, לא משנה.
    ----
    שמעון בלום 'טסטר' [בוחן נהיגה] מאזור המרכז שבאמתחתו כמה עשרות פסילות של משתמטים מבני ברק, נוגע בנקודה חשובה –
    "אני עוזב בצד את הכח של בג"ץ לפסול חוקים, אחרי שמנעו מהטסטרים את היכולת לפסול בלי סיבה, אני חושב שצריך להיות שוויון בינינו לבג"ץ, אבל מעצבן אותי כשהקואליצייה ההזוייה הזאת מדברת על איזונים ובלמים, מי הם בכלל, הבלם חייב להיות ברגל של טסטר מיומן, לא ברגל של בן גביר, הוא יתן לנהג להיכנס ברכבים של ערבים ברמזור אדום, זה מסוכן!".

אני עברתי אצלו בטסט חמישי, ממש כמו בבחירות...
    ----
    שלומי, עובד למחייתו כזגג כבר שלושים שנה, מדבר אתנו על הטיעון שמצדד ברפורמה בגלל הצורך כביכול, בשקיפות.
    "כשמדברים על שקיפות במינוי השופטים, אף אחד לא דיבר אתנו, ושלא יספרו לנו סיפורים איך הם בכלל מעזים לדבר על שקיפות? 'שקיפות זה אנחנו', אנחנו עובדים על פי החוק ורק לפי הבקשה של הלקוח, אם הוא רוצה אטום הוא יקבל אטום, ירצה שקוף יקבל שקוף, אל תתערבו לנו בזה, זה לא ייגמר טוב".

בכל מקרה, תבקשו משלומי אטום, שקיפות זה לא בסטייל.
    ----
    ד. מכונאי רכב מרמלה חושש לדבר אתנו בגלל חבריו לעבודה שמטבע הדברים כולם תומכי הרפורמה, למרות זאת באומץ רב ובגילוי לב הוא אומר לנו –
    "אני שנים מתקן מכוניות שאמרו עליהם בדיוק את מה שאומרים על מערכת המשפט, אוקי מסכים, צריך לתקן, אבל לא ככה עושים את זה, יש תהליך, אתה בונה את זה בשלבים בודק ביסודיות כל בורג וצינור שיכול לשנות את התיקון ולהפוך אותו ליותר יעיל, לשני הצדדים... רק אם אתה עובד לאט וחכם אתה יכול לחייך בסוף היום".

מקווה שאתם לא מטפלים ברכב שלכם אצל ד.
    ----
    אורי סבר, יועץ תקשורת ומסבירן בינלאומי בשירות משרד החוץ, יודע להסביר לנו את הסכנה בביטול עילת הסבירות –
    "אתם פונים אליי כמסבירן ומבקשים הסבר למה עילת הסבירות זה טוב? איזה מקצוע יישאר לי בלי עילת הסבירו? קחו למשל את השוויון בנטל, איך אני יוכל להסביר לעולם את הרצון של יהודים לשבת וללמוד תורה ולא לשרת בצה"ל, זה הרי לא עובר את מבחן הסבירות של בג"ץ, הרפורמה הזאת תגרור אחריה קריסה הסברתית איומה ונוראה".

השתכנעתם???
    בהשראת אירועי היום...
    מבית היוצר של
    מיומנו של אברך

יום שני ט"ו בשבט ה'תשפ"ג
    12:24 בצהריים

כשהנברשת התנדנדה

איציק רץ החוצה בבהלה, תוך כדי הוא כבר חייג לקו הביטחוני של יראי ה' המאושר מטעם וועדת הרבנים וחיכה על הקו בניסיון להבין אם הנברשת התנדנדה בגלל רעידת משנה, או שהיא מתנדנדת עוד מארבע לפנות בוקר אלא שמתחילת ה'סיידר' הוא שקוע בלימוד ורק עכשיו הוא שם לב, הוא ניסה להוריד מהפרק את הרעיון ההזוי שהעלה החברותא שלו, שאולי בכלל הנברשת מתנדנדת בגלל הרוח פרצים שנכנסת בגלל כמה עקשנים חמי מזג שטוענים שהם לא יכולים לנשום.

כשהנברשת התנדנדה

הרב ווייס ברגע של קור רוח פינה את כל היושבים סביב הבימה, הוא התחנן מהם לקום ולעבור ל'בית שני' למרות האיסור הגורף שהחיל על לימוד ב'בית שני' שכמוהו כהיעדרות מוחלטת, בהוראת שעה אמיצה הוא האיץ בהם לקחת את גמרותיהם ולהתפנות לשם במהירות מחשש לקריסת הנברשת, שהתנדנדה.

כשהנברשת התנדנדה

חצי בית מדרש הרים את עיניו בדאגה, היה אפשר לראות את החרדה המתפשטת על פניהם של חלק מהאברכים שנשותיהם עובדות בקומות הגבוהות של המגדלים, ולמען הסר ספק - החצי השני הרים גם הוא את עיניו, אלא שהוא עשה זאת רק כי החצי הראשון הרים את עיניו.

כשהנברשת התנדנדה

היה אפשר לראות זיק של תקווה בעיניו של לייזר שטרן, הוא כבר שנים חולם על 'פינוי בינוי' שנתקע בגלל כמה עקשנים שהוא זכה להתגורר בשכנותם, 'הבניין שלי וודאי ייפול' הוא הרהר תוך כדי שהוא נושא תפילה למרות כל הכעס שיש לו על שכניו, שאף אחד לא יהיה עכשיו בבית, שלא יינזקו חלילה.

כשהנברשת התנדנדה

המתמיד של ה'כוילל' התנדנד אף הוא, לא באותו קצב אך באותה מהירות, הסטנדר אף הוא לא נשאר לעמוד בלא ניע, אלא שבשונה מהנברשת הוא לא יציב גם סתם ככה ביום רגיל, וותיקי ה'כוילל' יודעים לספר שכבר שנים הוא מאובחן כחולה פרקינסון רח"ל.

כשהנברשת התנדנדה

ר' שאול זלצבך הנהן בהסכמה לאברך העקשן שניסה לשכנע אותו בפעם השלישית שאין באמת מחלוייקס' בין רש"י לרבינו ישעיה ב'שיטה', הוא הנהן בהסכמה והנברשת גם היא, התנדנדה.
    אי פעם לפני המון המון שנים, בערך אההממ... כשהייתי ילד.
    הדמות הספרותית שהכי כבשה את דמיונותי היתה של 'ג'ון סילבר' -
    הפיראט החלקלק מ'אי המטמון' שכתב רוברט לואיס סטיבנסון.
    אבל לא רק הוא, כל הסביבה והאווירה 'שבו' אותי -
    הספינות, הדוגיות, התוכי, הרום,
    המטמון, המפות, האקדחים, החרבות,
    התורן, המפרשים, החביות,
    החספוס הקשוח,
    הנימוסים האבסורדיים כל כך כשהם באים מדמויות מפוקפקות של פיראטים אכזריים.
    עולם מופלא ומרתק, אקזוטי, פרוע, תזזיתי, בקיצור - כל מה שאי המטמון האגדי מציע.

אפילו כתבתי פעם שיר :)

אז תנו לנו הצצה לעלילת פיראטים טובה,
    ציירו את העולם הצבעוני הזה,
    את הדמויות עד לפרטים הקטנים שמאפיינים את אישיותם המורכבת,
    מהעגיל באוזן עד הטבק שבמקטרות,
    את הקול הצרוד ואת נקישות קב העץ,
    את הנגן העיוור ואת נער הסיפון,
    את אלו שנולדו בתחתית החברתית והדרדרו לפשע,
    תוך שהם יוצרים לעצמם הילה מעוררת פחד אצל יורדי הים,
    ויראת כבוד נצחית אצל קוראי הסיפורים.
    בבקשה, סיפורים טובים! אפילו חלקי עלילות, אבל שיהיו כתובים טוב!
    וכשתעברו בנמל ותראו את גופתו של ג'ספר תלויה על חבל,
    עמדו דום, הרכינו ראש וזמזמו בקול נוגה:
    תריסר גברים על ארון המת,

יוֹ־הוֹ־הוֹ, ובקבוק מלא רוּם!

שתו והפליגו אל עולם האמת,

יוֹ־הוֹ־הוֹ ובקבוק של רוּם... (סטיבנסון - אי המטמון)

ניפגש באי השלדים בעוד שבועיים בדיוק,
    י"ד שבט תשפ"ג,
    המנצח יזכה באוצרו של פלינט הזקן.
    שמרו על עצמכם.
    אל תפנו את הגב לאף אחד,
    היזהרו!

נספח
  • 473
  • בס"ד

השעון החכם שלי הוזן בנתונים, נתונים שיוסיפו שיקול דעת לבינה המלאכותית שלו.

עכשיו אני לובשת אותו והוא מתחיל לצפצף, לסמן לי קווים אדומים, ונותן לי הוראות בלי סוף.

זה מתחיל על הבוקר.

רחלי, תחתכי לך סלט בריא, ה-BMI- שלך גבוה, יש לו לשעון החדש שלי, משפט ממריץ מיד לאחר כל הוראה וגם מילת עידוד, הפעם הוא כותב, רק לקחת סכין, קרש ודקה לחתוך.

מתעלמת משפיצר, זה הכינוי שבחרתי לשעון החכם שלי.

שפיצר ממשיך ללחוץ, לחתוך לפחות 3 מלפפונים + קוטג' בקטנה, הוא נותן הוראה חדשה.

בצהריים הוא ביקש ממני לעשות כושר לפחות חצי שעה, ההליכה מהעבודה לבית לא נחשבת, שפיצר מדד את דפיקות הלב והן לא העידו על פעילות ספורטיבית כלשהי.

בערב הוא מדד לי לחץ דם אחרי שהילדים יצאו מהמיטה שוב ושוב והנה אני רואה הודעה חדשה עם שתי קווים אדומים תחתיה, מצב חרום.

נלחצתי, מה הוא רוצה ממני השעון החכם החדש שלי, עם בינה מלאכותית כל כך חכמה? לחצתי על הסבר בבקשה, וזו התשובה שקיבלתי:

אינך עומדת במטלות הבריאותיות שלך, מצב הרוח שלך הינו גבולי, עליך לצאת לנופש בדחיפות כדי לחדש את מלאי הסבלנות הנדרשת למשימות היום – יומיות שלך.

הייתי צריכה אותך רובוט, בינה מלאכותית חכמה ביותר, כאילו שלא ידעתי את זה, חושבת לעצמי.

אני מזינה קוד שלוש משמעותו: אני לא מרשה לעצמי לעזוב את הילדים, זהו קוד רגשי.

הרובוט לא מתרגש, פתרון א' – צאי לחצי יום, בקרבת הבית, יש לך אפשרות להוציא כ300 ₪,אמנם הסכום הזה אינו מיותר ויגרור "אוברדראפט" אבל בשקלול של כל הנתונים זוהי הברירה הכי טובה.

בערב אני משתפת את בעלי בהחלטות של הרובוט.

"בשביל זה את צריכה שעון חכם? הרי את יודעת את זה כבר, וגם מקיימת", עונה בעלי בשאלה.

ומהמהם לעצמו בשקט, יכולתי להגיד לך את זה בעצמי.

האמת היא כשקניתי את השעון הנבון ציפיתי שהוא יעשה במקומי את העבודה, אולי אני צריכה רובוט אחר, לא אחד כזה שמקבל החלטות, אחד שמבצע.
    אתמול הלכתי ברחוב יפו, כפוף קומה ונטול מצב רוח. עיני מנו את הלכלוכים שעיטרו את המדרכה, את הזכוכיות והסיגריות שהושלכו בפינות הרחוב.

התמונות צפו מול עיני בזו אחר זו: התמונה של שבי ששבוע הבא תחגוג שלושים בבית שלנו. התמונה של מאיר חוזר בשתיים בלילה שריח אלכוהול חריף דבוק בבגדי. התמונה של איציק דורש את השכר דירה שאין לי מאיפה לתת לו.

ספרתי את הכתמים שעל הרצפה. ספרתי את הלכלוכים שבחיי.

ופתאום, ראיתי אותך. פתחת את החלון ושרת: "נ נח נחמ נחמן מאומן".

בתחילה אפילו לא חשבתי להזיז את האישונים מהרצפה. 'עוד משוגע אחד', אמרתי לעצמי והמשכתי ללכת.

אבל אתה, לא ויתרת לי כל- כך מהר.

ירדת מהמכונית והתחלת לרקוד. שני פאותיך, זהובות בקצותיהן, התבדרו עם הרוח הירושלמית. נעלי הבלנסטון זזו בקצב מושלם. רגל ימין נעה קדימה. השמאלית - אחורה. הרמת את שתי זרועותיך אל השמים, שרק לאחר מכן גיליתי עד כמה היו בהירים, ושרת: הקב"ה אנחנו אוהבים אותך. צלילים נשבו בין אצבעותיך.

חייכתי חיוך עגום והמשכתי ללכת.

האיש מאחורי מרח את כף ידו על ההגה, צפר לך ארוכות וצעק: "יא משוגע, תזוז כבר אתה עוצר פה את כל התנועה!!" האישה שלפני קראה לך שיכור. הנער שלצדי הזכיר לך שרבי נחמן לא היה שמח לראות אותך ככה - עם מכנסי הג'ינס וחולצת הבוב ספוג.

אבל אתה, לא התרגשת מ"החמאות". עלית על הטויוטה עמוסת הסטיקרים וצעקת: "רבי נחמן, רבינו הקדוש. באתי עד אלייך סדר לי את הראש".

המשכתי ללכת בפנים חתומות.

אך רגע לפני שהתרחקתי מהאופק ראיתי את דמותך הצבעונית מתקרבת אלי. תפחת לי על השכם, התעקשת שאחייך. אף אחד לפנייך לא עשה את זה. משהו חם, מחשמל, זרם בעורקיי. מן תחושה מוזרה, מלטפת, שאפילו אני לא יודע להסביר.

ופתאום, מבלי משים, צעדי נעשו קלילים יותר.

המשכתי ללכת לכיוון הבית. הפחדים כבר לא כרסמו את תאי המח שלי. כבר לא חששתי מהשידוך של שבי, האמנתי שיום יבוא ומאיר יחזור אל הסטנדר.

הדרך אל הבית הייתה קצרה יותר. ירדתי במורד הרחוב שחיוך גדול מרוח על פני. אנשים מסביבי הרימו גבה. חלקם אף התלחששו בעונג - שהרי לא בכל יום יוצא להם לראות מחזה שכזה: גבר בשנות החמישים לחייו הולך בצעדים קלילים, כמעט דילוגים, שקו מעוקל חוצה את פניו.

המשכתי לחייך לעצמי כל הדרך חזרה אל הבית. המבטים המוזרים שנשלחו לעברי כבר לא הטרידו את מנוחתי. שיאמרו מה שיאמרו. שידברו מה שידברו. והלא אתה בעצמך אמרת: עדיף להיות משוגע שמח מאשר נורמלי עצוב.
    מַסֶּכֶת יְקָרָה

רָצִיתִי לְסַיֵּם אוֹתָךְ.

אֲנִי נִזְכָּר בָּרְגָעִים הָרִאשׁוֹנִים בֵּינֵינוּ, אֶת הָרְתִיעָה שֶׁהָיְתָה לִי מִמֵּךְ,

זִכְרוֹנוֹת בַּגְרוּת לֹא טוֹבִים, עוֹד מֵהֶעָבָר, שֶׁנִּשְׁאֲרוּ אִתִּי,

אֲנִי נִזְכָּר אֵיךְ אָמַרְתִּי לְעַצְמִי, אוּלַי הַפַּעַם זֶה יֵלֵךְ לִי, נְנַסֶּה לְאַתְחֵל אֶת הַיְּחָסִים בֵּינֵינוּ

וְהָאֱמֶת, שֶׁהָיִית מַמָּשׁ בְּסֵדֶר.

כשהִצְלַחְתִּי לַעֲבֹר אֶת הַהַתְחָלָה הַקָּשָׁה, חִיַּכְתִּי בַּסֵּתֶר, יוֹדֵעַ שֶׁזּוֹ רַק הַהַתְחָלָה,

אֲנִי נִזְכָּר גַּם אֵיךְ בְּשָׁעוֹת מַשְׁבֵּר לֹא וִתַּרְתִּי, נָכוֹן לֹא הֵבַנְתִּי הַכֹּל לְגַמְרֵי , וְנָכוֹן שֶׁגַּם וִתַּרְתִּי עַל ר"נים אֲרֻכִּים, אֲבָל הָיִיתִי אִתָּךְ בְּעוֹר שִׁנָּי.

בְּשָׁעוֹת עֲיֵפוֹת, בְּאוֹטוֹבּוּסִים וּבְאֵרוּעִים, נִסִּיתִי לַחֲטֹף פֹּה וָשָׁם.

לִפְנֵי פָּחוֹת מֵחֹדֶשׁ, כְּבָר מִתְקַדְּמִים לִקְרַאת הַסּוֹף, הִסְתַּכַּלְתִּי אָחוֹרָה בְּסִפּוּק,

אָמַרְתִּי לְחָבֵר: 'אַתָּה שׁוֹמֵעַ, הִצְלַחְתִּי לַעֲשׂוֹת 'שולם' עִם מַסֶּכֶת נְדָרִים הִיא כְּבָר לֹא כָּזֶה מַפְחִידָה אוֹתִי, וְלָא תַּאֲמִין אֲנִי לִקְרַאת הַסּוֹף'.

מַסֶּכֶת,
    בַּיָּמִים הָאַחֲרוֹנִים נָפַל דָּבָר בְּיִשְׂרָאֵל, כְּבָר לֹא יָכֹלְתִּי לְהַמְשִׁיךְ,

אִלּוּצִים אֲמִתִּיִּים גָּרְמוּ לִי לָשֶׁבֶת מוּלֵךְ וְלֹא לִהְיוֹת מְרֻכָּז לֹא מַצְלִיחַ לְהָבִין,

הַתְּחוּשָׁה הָיְתָה שֶׁזֶּה מֵעֵבֶר לְכוֹחוֹתַי

הַחַבְרוּתָא, פָּנָה אֵלַי כַּמָּה פְּעָמִים 'אַתָּה לֹא אִתָּנוּ אֲהָהּ'

'אֲבָל זֶה בְּסֵדֶר אֲנִי מֵבִין, אֲנִי אַמְשִׁיךְ לְבַד' - חָמוּד מִצִּדּוֹ.

בַּהַתְחָלָה, נִלְחַצְתִּי וְהִתְאַכְזַבְתִּי וְהִתְבָּאַסְתִּי,

אֲנִי מַמָּשׁ לִקְרַאת הַסּוֹף אָז לָמָּה לְהַפְסִיד עַכְשָׁו?

עַד שֶׁנָּפְלָה לִי הַהֲבָנָה, שֶׁזֶּה מָה שֶׁאֱלוֹקִים רוֹצֶה מִמֶּנִּי עַכְשָׁו, לַעֲשׂוֹת דְּבָרִים אֲחֵרִים,

אֵין כָּזוֹ מַטָּרָה לִלְמֹד אֶלָּא לַעֲשׂוֹת אֶת רְצוֹנוֹ, וְעַכְשָׁו, הוּא רוֹצֶה מִמֶּנִּי דְּבָרִים אֲחֵרִים

וְנִרְגַּעְתִּי

נָשַׁמְתִּי נְשִׁימָה אֲרֻכָּה, מְמַלֵּא אֶת הָרֵיאוֹת, חִיַּכְתִּי לְעַצְמִי בַּסֵּתֶר

וְהִשְׁלַמְתִּי עִם עַצְמִי

אָז מַסֶּכֶת יְקָרָה

כֵּן, מָחָר עַם יִשְׂרָאֵל יַחְגֹּג אִתָּךְ סִיּוּם

וַאֲנִי, אֶעֱמֹד בְּצַד וַאֲחַיֵּךְ אֵלַיִךְ

עָבַרְנוּ הַרְבֵּה בְּיַחַד

תּוֹדָה עַל שָׁעוֹת יָפוֹת וְגַם כָּאֵלֶּה שֶׁפָּחוֹת

אֲנִי וַדַּאי אֶתְגַּעְגֵּעַ

אוֹהֵב מְאֹד
    בפעם הראשונה ששמעתי עליהם הגעתי בקושי לגובה של החלון הגדול בבית. זה שהשקיף תמיד על בית הקברות.

לא ידעתי אז מה אומרת המילה הזאת למעט מהעובדה שהיא כנראה הייתה סוד. סוד גדול מאד.

איך אמר אבא?

זה קורה. הוא בטוח בזה. על אנשים כאלו אי אפשר לסמוך.

אמא לא אהבה את המשפחה שלו בכלל. אבל אני כן חיבבתי אותם למרות שהעניקו לי שם משפחה שמזכיר קישוא.

עברו הרבה שנים מאז. גבהתי מספיק בשביל להגיע כמעט עד סוף הזכוכית של החלון. גם הסוד שינה צורה ותפח לו בתוך הלב שלי.

אני זוכר את אותו הלילה חסר כוכבים. את ההשתקפות המעוותת שלי על החלון החשוך. את עיגולי האור הקטנים שנצצו על הזגוגית.

השקפתי על בית הקברות באותו הלילה.

היה חשוך וקר והערפל הסמיך הקשה עלי לזהות את פרצופיהם של המתכנסים תחת עיגול האור שיצר עמוד החשמל.

ירד גשם. חזק וסמיך. מרעיש כאילו אלפי שדים מהגיהינום החליטו להמטיר את כעסם על האדמה.

היה שם יותר ממנין, הצלחתי לראות למרות מסך המים הרטוב שהפריד בינינו. אולי אפילו שלוש עשר.

אני זוכר ששתקתי. שעות ארוכות עמדתי שם, המצח צמוד לזגוגית הקפואה, הידיים הקרות קמוצות לאגרופים והלב דופק לי באוזניים כאילו החליט לתופף בחתונה בעיר הקודש ירושלים.

בפנים היה שקט. בחוץ השתוללה סערה. אבל הלב שלי התכווץ והתרפה כאילו הצליחה הרוח לנפץ את החלון.

לא האמנתי שזה נכון. לא רציתי להאמין.

אלו הרי אגדות, סיפורים של אנשים רעי לב, בדיות חסרות כל מקור.

הסתכלתי על האיש הגבוה שעמד שם. אהבתי אותו פעם, את הסוכריות הדביקות שהסתתרו לו תמיד בכיס.

נכון. כולם ידעו שהוא המנהיג. גם אבא, אחיו הקטן, ידע את זה. זה לא היה סוד שהוא אוהב לשלוט. שיש לו חלומות גדולים, כמעט כמו לשמו.

אבל למרות הכול סמכתי עליו. בכל השיירים של התמימות שעוד נותרה אצלי האמנתי שאותו האדם שהכרתי מאז הייתי ילד לא יהיה מסוגל לעשות כזה דבר.

היינו משפחה פעם, ממש מזמן. אפילו אבא לא באמת האמין.

אבל זה קרה.

הוא באמת כתב אותם. את הפרוטוקולים. סיכם וחילק והחתים. בלא לומר לנו דבר.

יומיים אחרי השלושים קיבלנו אותם. חתומים וסגורים במעטפה חומה וגדולה.

למעלה, באותיות שחורות וקטנות היה רשום: הפרוטוקולים של זקני ציון.

חודשיים אחר כך נושלנו מהירושה.

ניסיון ראשון בסגנון כזה. מרגיש לי שיש הרבה מקום לשיפור, אשמח לשמוע הצעות ייעול :)
  • 717
  • בעצם יש פה יותר מתמונה אחת ופחות מאלף מילים... נכתב בעקבות תרגיל בקורס כתיבה.

הקיר המתכתי מתחכך בגבו. רגליו נפרשות קדימה, מתכווצות שנית. הוא מוחה את מצחו, מנגב זעה שחורה, עוצם את עיניו, פוקח אותן שוב.

ידו נשלחת לכיס מכנסי החאקי, נשלית משם כשהיא אוחזת בתמונה קמוטה. זוויות פיו נמתחות לחיוך קטן כשהוא מתבונן בה. שני ראשים קטנים מתבוננים בו בחזרה, חיוכים רחבים ממלאים את פניהם. הם אוחזים בציור משורבט של חייל מחייך בתוך טנק. החייל ירוק מדי, הטנק אדום מדי. צבעי חיים ומוות מעורבבים. בראש הציור אותיות עקומות: "לאבא שלנו, החייל הכי אמיץ בעולם, מהילדים שהכי אוהבים אותך בעולם."

אצבעותיו המפויחות מרפרפות על התמונה, נוגעות בה בעדינות.

"המפקד," ראשו של הנהג שלו נשלף מתוך הצריח הצר. "אמרו בקשר שצריך כבר לצאת, לא?"

הוא מהנהן, חותם את פניו ואת חיוכו, משיב את התמונה לכיס.

"זזים."

מתקדמים בעומק, באטיות. במילים קצרות הוא מכוון את הנהג להיכן לנסוע, מורה לטען להכין את הפגזים, בודק שהתותחן תיאם את כוונותיו.

"כאן."

הנהג עוצר. ידיו של התותחן מתכווננות. הוא מביט על הבית השרוף למחצה. באמת כאן מסתתרת מפקדה?

"לירות?" שואל התותחן.

הוא מרים את ידו, תכף יוריד אותה בפקודה.

שתי דמויות מציצות פתאום מתוך הבית הנטוש. שערם סתור, עיניהם גדולות, ידיהם אוחזות בדפים מסמורטטים ובצבעי גיר. הם לא מחייכים, הילדים הקטנים.

"המפקד, לירות?" דוחק התותחן.

"המפקד, שאסיע את הטנק קצת לאחור?" הנהג לא ראה את מה שהוא ראה.

"המפקד, אומרים בקשר שצריך כבר לסיים כאן!" קורא הטען מבפנים.

הוא ממשיך להביט בתמונת הבית השרוף והנטוש, ממשיך להביט בשתי דמויות הילדים. וידו נתקעת באוויר, מסרבת פקודה.
    העיתונאי הצעיר עמד בפתח האולם הגדול, סוקר בהשתאות את המחזה.

"אתה העיתונאי הראשון שמקבל הצצה פנימה", הבטיח המנכ"ל, מניח ידו על לבו הרחב. "אני בטוח שתופתע מההצלחה הגדולה. בכל מקרה שלח לי את הכתבה להגהה לפני הפרסום".

"אין בעיה. חודש טוב". הסכים העיתונאי החרוץ, מסלסל את פאותיו. "אז בוא נתחיל. "יד-עזרא ושולמית-לאחים". מתגלגל טוב על הלשון, ללא ספק. מהי בעצם הבשורה הגדולה?"

המנכ"ל הניף יד עטורה בשעון מוזהב על העמדות הרבות. עשרות נשים ומטפחות חרוצות שנדמו ממעוף התרנגול לעדת נמלים עמלניות הרימו והורידו שפופרות בקצב מונוטוני סיזיפי...

"תרשום "בקצב מלא חיות ושמחה", כן?"

"בהחלט, כבוד המנכ"ל. ובכן?"

"כידוע לך, מצב ארגוני החסד היום הוא לא מה שהיה פעם, עם הנדיבים והתקציבים מחו"ל. חייבים להתרים גם בתוך המגזר פנימה. עכשיו, אדם ממוצע, בעל טלפון כשר, מקבל עשרים שיחות כאלו ביום. הוא לא יכול לתרום לכולם, גם אם ממש ירצה. והוא לא רוצה".

"צודק".

"כשאתה מסתכל על הארגונים השונים בציבור החרדי. גם עם זכוכית מגדלת לא תמצא הבדלים ביניהם. מה כבר ההבדל בין "אור הרשב"י" לבין "לב שומע"? שניהם מושיבים טלפניות להתרים? כן. שניהם מוציאים חלק מהכסף שנכנס לצורכי צדקה? כן. שניהם מוציאים קבלה עם סעיף 46? כן. שניהם מלאים סולת בלולה בשמן למנחה? לא. בפועל, כל אלו ועוד מתחרים על אותו נתח שוק ואפילו עם מיקרוסקופ לא תמצא הבדל!".

"מעניין! אז לאן לקחת את זה?"

"איחוד! הומ.. לא איחוד הצלה כמובן. כבודם במקומם מונח על קטנוע ב-150 קמ"ש אצל כביש בגין מוציא לשון למצלמת מהירות. אלא איחוד כוחות בין גופים שונים. איחדנו את הארגונים לאחד. בכל שיחה מנסה המוקדנית לברר לאיזו מטרת צדקה לבו של התורם הפוטנציאלי חם יותר ולשם היא מנתבת את השיחה! מעדיף לתרום לחם וחלב לעניים? – יד עזרא! מעדיפה לתרום עוגה וביצה לנזקקות? - יד שולמית! להילחם בטמיעה? - יד לאחים! כמובן שכל הכסף נכנס לקופה המשותפת והמאוחדת באיחוד מקסים".

"מדהים".

"בהחלט. הרווחים טיפסו מאז האיחוד במאוד אחוזים!"

"אני בטוח שיש גם תקלות בגלל האיחוד".

"נכון, נכון. היו. למשל נהג רכב המילוט שהיה אמור לחלץ אחמד ושרה מכפר ערבי. הוא התבלבל וחילץ משם חמישה ארגזי לחם אחיד פרוס טרי שירדו בדיוק ממשאית אנג'ל. גם זו לטובה.

"זה פחות גרוע מהמקרה בו פרצו הפעילים שלנו נגד המיסיון לאולם ההסעדה לנזקקים ושחררו עכברים קטנים כדי לפוצץ את האירוע. אבל אלו מקרים בודדים. מים מתחת לשמש".

"יפה".

"אני בטוח שלאור ההצלחה כולם יחקו אותנו ואיחודים כאלו יצוצו בכל פינה כפטריות-אש אחר הגשם בשדה קוצים!"

"אמן".

שלושה חודשים לאחר מכן.

"יד-לב-מתנת ועזר-עזרא מלכה ושולמית-חיים לאחים-מציון, ברוכים הבאים. לפניכם מערכת לניתוב שיחות...

"לחילוץ כליה מכפר ערבי, הקישו 71".
    לפני הכול אציין שהרעיון אינו שלי אלא שייך ל @יאן באשכול המדורג ביותר בפורום - תורת האבולוציה. מכיוון שלא ראיתי שם ביטוי לאחד הדיונים הפופולריים בקהילת תכנות - ניסיתי להציג אותו באותה התבנית.
    עריכה: העירו לי שרעיון פירוט הלייקים שייך ל @רודיום, בכל מקרה אינו שייך לי :)

אשכול נפתח: "מה אתן אומרות, איזו תוכנית לימודים הכי טובה? בר בי רבה או כל כבודה?" (2 לייקים של ניקיות בנות י"ב).

תגובה 5: "לא רוצה להתערב לך אבל שמעתי שבכל כבודה מסתובב הרבה ויטמין פי...אולי כדאי לשקול שוב". (2 שכוייח מחסרות ויטמין פי, כועס אדום מביתה של אחת המארגנות).

עמוד 3, הגבר היחיד באשכול: "בלת"ק חלקי ואיני רוצה חלילה להתערב, רק להזכיר את מאמר חזל: 'כל כבודה בת מלך פנימה'. (לייק אחד מגבר נוסף שהציץ לעזרת הנשים הלא רשמית בפרוג, התעלמות מוחלטת מצד שאר הניקיות ואדום כועס מפמיניסטית אחת).

עמוד 8: "ברצינות??? באמת??? ומה תעשה הבחורה המסכנה תשב בבית עד שילבינו שערות ראשה? אנשים איבדו את זה!!! (שמונה שכוייח מנערות סמינר רווקות, 2 עצובים של ניקיות נשואות שמשלמות משכנתא, לייק אחד של ניקית שלא בטוחה שהבינה על מה מדברים אבל לייקה כי יש מלא סימני קריאה).

עמוד 9: פוסט כלשהו על קושי המשכנתא, צרות היקום, כפיות הטובה של הדור הצעיר והגלות המתארכת. (5 לייקים עצובים).

עמוד 10, תגובה לפוסט הנ"ל: "ישר כוח כפול. במהרה בימינו אמן! מי ייתן ובעינינו נחזה". (4 שכוייח נלהבים ממבחר הניקיות העצובות של הפוסט הקודם, החמישית הלכה לרפרש את 'מה חדש').

תחילת עמוד 11: "חושבני שלא הובנתי נכון ועל כן ערכתי לפניכם מעט מחשבותיי השקולות וההגיוניות. הרי הן לפניכן....

....

....

סוף עמוד 11. (11 לייקים של ניקיות נכבדות, 5 שכוייח של ניקיות מפרגנות יותר, 8 וואו של ניקיות שיצאו עכשיו מהסמינר).

עמוד 13: ***ציטוט מניקית X*** "מה אגיד לך שמעתי כבר על רב גדול מאד שאמר לדרוש Y, אתם כנראה מנותקים מהסביבה שלכם". (אודם כועס מניקית X, שלושה לייקים ממורה, צלמת ועקרת בית).

עמוד 18: "לא קשור לנושא. אבל מישהי יכולה לעזור כאן קצת בריאקט? בתשלום כמובן תודה! <לא ניתן לפרסם מיילים בצורה פומבית> " (אין לייקים – התעלמות אלגנטית).

עמוד 19: "בלת"ק...".

עמוד 25: "בלת"ק חלקי...".

עמוד 32: "לפני הכול הייתי חייבת להגיב!!! יישר כוח לנשים הצדיקות כאן! נ.ב: מה זה בלת"ק?".

הדיון נמשך כמובן עד עצם היום הזה ורק שינו כינויין, עבודתן ותכניותיהן.

ועכשיו למסקנות:)

חוק גודווין קובע כי ככל שדיון מקוון מתארך, ההסתברות שתתקיים הקבלה הקשורה לנאצים או להיטלר מתקרבת לאחת (ודאות מוחלטת).

ובכן אין לי צורך להרחיק עד לגודווין כשזכור לי כי @yonatanr ניסח כלל על בסיס החוק הנ"ל ובו קבע כי ככל שדיון בפרוג מתארך ההסתברות שיגיע לדיון על מותו של יקוואל שואפת לאחת. (או ניסוח דומה כלשהו).

הרשו לי ברוח הימים האחרונים לצרף לחוק סעיף נוסף (או פשוט לקרוא לו על שמי, גם זה אפשרי בוודאי):

ככל ודיון הקשור במישרין, בעקיפין, ובקשר בני דודים שלישיים לנושא המקודש תכנות, ההסתברות שיגיע לבעיית הדור, קרי: זוצ"ים, התחייבות הוריהם ושאר פרות וירקות - שואפת לאחת.

אין באמור לעיל לייצג את מחשבות הכותבת ו/או את דעותיה או לתת במה לדעות מסוג זה או אחר. הנכתב לא עבר קמפול. ט.ל.ח.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה