קהילת כתיבה מקצועית

קהילת הכתיבה מיועדת לעוסקים בכתיבה יוצרת, ספרותית ומקצועית, ומטרתה למקצע ולהשביח את יכולות הכתיבה של חבריה.
מנהלי הפורום: מ. י. פרצמן, ניהול קהילת כתיבה
להצטרפות לקהילה הקש כאן

כתיבה וסיפורת >> תוכן מקצועי

עריכה תורנית

הפורום נועד לעזרה וטיפים מקצועיים עבור עורכים תורניים ואלו המתעסקים בתחום.
מנהל הפורום: מוישה
להצטרפות לפורום עריכה תורנית, הקש כאן
נושאים
793
נושאים
793

קהילת סופרות מקצועיות

פורום זה מיועד לסופרות מקצועיות, עורכות מאמרים ומחברות ספרים על סוגיהם. הכתיבה והצפייה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלות הפורום: Ruty Kepler, sari levin
פרטי
מדברים הרבה על עריכה. זהו תהליך מייגע, מעייף, אבל נותן לקורא מוצר שלם ומהודק יותר.
שמח להניח פה טקסט שכתבתי לא מזמן, אותו שלחתי לקוראי הפעקלע, והנה הוא ערוך. בהודעה בהמשך אביא את הטקסט המקורי, הלא-ערוך.
מציין שזמן העריכה היה כפול ואולי משולש מזמן הכתיבה של החומר המקורי.

אודה להערות מכל סוג.

אין דבר יותר מלחיץ, לגבר, מלקבל פסססססססטטט מעזרת נשים.

הפסססט עלול לרמז על שלל דברים, כולם לא נעימים, עוכרי שלווה, מרגיזים.
הגבר יכול לשבת עם חבריו הגברים, לשורר בקול נעים לכבוד חתן השמחה, לאכול בנימוס קצת חלה עם חומוס, לשתות בעדינות שוופס, אולי אפילו להישען בכיסאו וליהנות ממש מהאירוע, עד הקריאה מעזרת נשים. שצליל נלווה לה: פסססטטטט!!!

הפסססטטטט מעיף את הגבר באחת ממעמקיה של גן העדן, מהאושר האגדי של ישיבה בחמולה גברית איכותית, היישר אל לועה של מציאות אחרת, לא כזו כייפית:

פסססטטטט! זלמי, תפסיק לצחוק כזה בקול, אני ממש מתביישת מהחברות שלי.
פסססטטטט! זלמי, אתה לא שם לב שאתה שר הכי גבוה מכולם? אתה עושה לי בושות!
פסססטטטט! זלמי, הצצתי מעזרת נשים וראיתי שהחפתים שלך מתלכלכים מהעוף בצלחת שלך. אני מרגישה שאני נשואה לילד. באמת שמתי לב בזמן האחרון איך שיענקי שלנו ממש דומה לך, במיוחד מתי שיש אוכל בסביבה.
פסססטטטט! זלמי, ראית במקרה בשעה האחרונה את יענקי שלנו?

וקול חדש נכנס לתמונה, מבוגר יותר:
פסססטטטט! זלמי חמוד שלי, תגיד ליענטי שאני חושבת שראיתי את הנכד שלי מלקק שוקולד מהקינוחים, איזה מותק!

ושוב יענטי מפספסטטטט:
פסססטטטט! זלמי, עד לפה אני שומעת את הלעיסות שלך. לא נעים לי. אתה גורם לי לרצות שהשבע ברכות ייגמר כבר!
פסססטטטט! אמא שלך מסתכלת עליי עקום והיא בטח חושבת שאני מזניחה את יענקי שלנו שנוגע בכל הקינוחים ומועך אותם וכולו מרוח בשוקולד; תקרא לו אליך ותן לו לאכול עוף ואורז וגם אפונה ושישאר נקי.
פסססטטטט! זלמי, מזכירה לך שהאוטובוס האחרון למודיעין עילית יוצא עוד חמש דקות!

בינות לשירים, לדברי התורה ולמוסיקה השקטה, מספר אנשים מצביעים בחיוך על ילד קטן המהדס בין הנוכחים, כולו שחור משחור, דביק, מאושר, נראה כמו חבילת שוקולד חצי נמסה על רגליים קטנות. הוא נכנס לעזרת גברים, לאט, שוקולד וטחינה מטפטפים ממנו צעד צעד, והוא מחפש את אבא שלו.

פסססטטטט! זלמי, שלחתי אליך את יענקי שלנו! מצאת אותו?
פסססטטטט! זלמי, למה אתה לא עונה לי בנייד? אני מתקשרת אליך להגיד לך שאני כבר מחכה לך בחוץ כי מאוחר ואני עייפה.
פסססטטטט! הרב זלמי, אשתך ביקשה ממני לומר לך שאין פה קליטה והיא בחוץ ומאוד קר לה ותצא מהר ותרוץ לתחנה כי היא רואה את האוטובוס מרחוק מתקרב לתחנה.

פסססטטטט! של מי הילד הזה שנשאר פה לבד ובוכה? מישהו יודע מי האבא שלו?
יום יפה היום. יפה יותר מהימים הגשומים שקדמו לו. השמש פיזזה וקרצה לי באהבה. מי כמוה יודעת כמה אני אוהבת אותה כשהיא מתגברת על העננים הזועפים.

"אולי נכנס פה לסופר?" אהובה מצניחה אותי לקרקע. "נראה מה חדש שם, במדפי הדיאט? ואולי נקנה איזה מיץ מחזק?" אני מהנהנת בהיסח הדעת. פוסעת באיטיות בעקבותיה. בכל אופן, פער הגילים לטובתה.

"את לא צריכה להתעכב בגללי" אני נוזפת בה כשהיא מתעקשת על צעידה משותפת. "אני עדיין יכולה לצעוד לבדי. מה, אני נראית לך סבתא ישישה?" נהנית לסנוט.
"ממש לא" היא משחקת את המשחק הקבוע שלנו. "את יפה וצעירה. לא רואים עלייך את הגיל האמתי. בכלל לא. אז מה? בגלל זה אני לא יכולה ללכת אתך?"

אני מרימה יד כדי להעניק לה טפיחה הגונה. חברה טובה היא נכס. היד גוררת בעקבותיה מקל. אופס. למה הוא פה בכלל?

---------

אני ממצמצת פעם ופעמיים אל תוך החושך. 'איפה אני?' השקט עונה לי. לוקחת עוד נשימה. עמוקה. מנסה שוב. 'בלי לחץ' אני משננת לעצמי. היד נשלחת כמו מאליה אל המתג הקרוב. ממצמצת שוב מול האור החזק מדי. מגששת ומוצאת את נעלי הבית. מנסה לקום. ו...אחחח. כאב חד קורע לי את הגב. לכל אורכו. מצניח אותי שוב למיטה. מזכיר לי שאני באמת זקנה.

אז איפה היינו? עם אהובה. איפה היא בכלל? זה היה חלום או שזה קרה באמת לפני שנרדמתי? איך אדע? ערפילים חובקים אותי. ממלאים לי את הראש. ומה קורה עכשיו? בקר או לילה?

אני מסיטה את הווילון. חושך מצרים. לילה. בטוח. נגיעה קלה מחשיכה גם את החדר. ילה, חוזרים לישון. אולי אצליח להמשיך את החלום הקודם?

שניה לפני שאני נרדמת, אני מדמיינת שדופקים. נו, שויין. למה שידפקו באמצע הלילה? בטוח דמיינתי.
עוד כמה שניות. ו"שלום" עסיסי מתגלגל אל תוך החושך.

"מי זה?" אני רועדת כולי. בכל אופן אישה מבוגרת בבית ענק ושומם.
"זו אני, רותי". רותי. איזו רותי? של מוטי? לא. אין לו רותי. אולי של דוד? לא, מה פתאום. יש לו רק בנים. אז מי זו?

"אוי, סליחה שהערתי אותך, סבתא". היא כבר פה! מי זו???
"תדליקי את האור!" אני צועקת. מה אני עושה עכשיו?
ברגע החדר מואר שוב. אה. אני מכירה אותה. אבל למה היא קוראת לעצמה רותי? היא לא..... אופס. שוב ברח לי. אבל העיקר שאני מכירה. שיהיה רותי.

"כבר אמצע הלילה" אני נוזפת בה. הדופק משגע אותי. "נכון", היא משועשעת מעט. "באמת נראה אמצע הלילה".

"אז למה באת לפה בשעה כזו? מי מגיע באמצע הלילה?" לא מבינה את ההורים שלה. לא יודעים לחנך בדור הזה?

"סבתוש" הקול שלה רועד. "חשבתי שאת צוחקת איתי. עדיין מוקדם. שש וחצי בערב".
"שש וחצי? לא יכול להיות" שלא תשקר. נו, באמת. רואים שכבר אמצע הלילה.

"טוב, אם כבר הגעת באמצע הלילה. אולי לפחות תשתי קפה לפני שאת יוצאת? את יודעת איפה הקומקום. במרפסת שירות"

העיניים שלה גדולות פתאום, מביטות בי מוזר. "מה יש לך?" אני שוב נוזפת. מה קורה לה היום. "את כבר לא מכירה את הבית שלי? לא זוכרת שהקומקום נמצא על השיש החלבי?".

היא שוב מסתכלת מוזר. מה יש לה זאתי? "תכבי או האור כשאת יוצאת". אני צועקת לה מתוך הפוך. נאנחת בשקט. הדור של היום, לא מצליחה להבין אותו. אולי עוד אצליח לחזור לחלום של אהובה.
"הרב שפירא. ברוכים הבאים תכנסו".

"אגש ישר לעניין הרב שפירא. מה אומר, המצב לא בכי טוב. הילד לא מקשיב. לא לומד. פשוט לא. לא במקום. הייתי מגדיר זאת"..

"רגע, רגע, הרב זוננשיין. אני מבין, אבל חשוב גם שאתם תבינו. תבינו קצת מה עובר על הילד".

"זה לא היה כך תמיד. לפני ה.. לפני שהכל.. איך אומרים - כשהעולם עוד היה עולם. יוד'לה שלנו היה ילד חמד. ילד שנבחן על עשרות דפי גמרא. באיזה חשק הוא חזר איתי לפני שנה מסיום הש"ס. הסתער על הגמרא. איך אתאר לך, ילד מקסים שמונח בלימוד. אתם מבינים הרב זוננשיין? יודל'ה הזה, שלא מקשיב, שלא יודע, נבחן על כל הכונס ישר והפוך. הייתם מאמינים?!"

"ואז.. ישר אחרי פורים התחיל המבול - הסגרים. הבידודים. המלונית. הפחדים. אוי. איזה תקופה עברנו. סיוט של ממש".

"קשה. קשה לשמוע את זה ממך ר' ברוך. אני לא יודע אפילו איך לספר לך על הכינוי שדובק בו לאחרונה בכיתה ביודל'ה. הילדים הם - - הם קוראים לו "יודל'ה שור שנגח"..

"לא, לא, אל תבכה ר' ברוך. אל תבכה.

אתה תראה, הוא עוד יחזור להבחן בע"ה על כל הכונס יודל'ה שלך. אפילו על כל בבא קמא. אני מבטיח".
לאחר תקופה ארוכה מפרסומה של הפרשייה הראשונה של שרוליק הולמס, ניאות העוזר הרשמי והביוגרף של שרוליק הולמס - אדון וולפסון - לשתף בפרשייה קצרה נוספת ממעלליו של הבלש.

באותו בוקר מוחי היה טרוד בקושיה שבה נשארנו אתמול בערב אני והחברותא שלי, הלא הוא הבלש הנודע שרוליק הולמס.
חברותא עם שרוליק היא עניין מאתגר ומרתק כאחד. בזמן שאני לומד איתו אני חייב להיות מרוכז במאת האחוזים, אחרת אאבד את קו המחשבה שלו. אבל אתגרי החשיבה שהוא מציב לי מעסיקים אותי גם מחוץ לשעות החברותא.
אמש הקביל שרוליק בגאוניות בין סוגית אגדתא במנחות לבין הסוגיה שבה אחזנו במסכת שבת, והוכיח - לכאורה - שדברי המהרש"א שם לא מסתדרים עם דברי המהרש"א על הסוגיה שלנו. ככל שחיפשתי לא ראיתי אף אחד שהתייחס לנקודה הזו, ושרוליק אמר לי בחיוך קל, שהקושיה היא לא באמת קושיה, אלא שיש פה טעות כלשהי בהבנתי את הסוגיה, אבל הוא לא הסכים לגלות מה היא.
וכך, כשמחשבותיי טרודות בניסיון לפתור את הבעיה, נכנסתי למכולת של דני, על מנת לקנות לחם וחלב ועוד כמה השלמות שגרתיות של בוקר. ציפיתי לקבל כרגיל "בוקר טוב וולפסון" עם חיוך גדול, ולשמוע מדני איזה חידוש קצר על הפרשה.

המכולת של דני היא שריד למכולות של פעם. בעידן של רשתות מזון ומרכולי ענק, נשאר דני לעמוד על משמרתו לצד הקופה הרושמת והכרטסת של ההקפה.
הוא מכיר את כל הלקוחות בשמם ובמקצועם. מכיר את הרגלי הקניה שלהם ויודע מה הם אוהבים. כל תושבי השכונה מחבבים אותו, אי אפשר שלא. אמנם מחיריו אינם זולים כמו בסופרמרקט, אבל נשארו מספיק לקוחות שנהנים מהשירות והלבביות שאפשר למצוא רק אצלו. דני תמיד שליו ורגוע, מחייך לכולם. אף פעם לא ראיתי אותו יוצא מהכלים.

באותו בוקר, מיד כשנכנסתי הבחנתי שמצב הרוח של דני אינו כתמול שלשום.
"בוקר טוב דני", פניתי אליו. אך דני היה נראה כעוס וזועף, "כן כן, בוקר טוב, גם-כן".
"קרה משהו?" שאלתי בזהירות.
"אתה שואל אם קרה? בוא תראה בעצמך", דני תפס את זרועי והוביל אותי אל המחסן באחורי החנות.
על הרצפה היה מונח ארגז לחם. בתוכו היו מונחות כמה חבילות לחם. כולן פתוחות וריקות למחצה. מחלקן נלקחו מספר פרוסות, מאחרות נלקחו רוב הפרוסות.
"ראית מה זה?" רגז דני, "מישהו בא, פתח לי את כל הלחם, ולקח כמה פרוסות מכל חבילה".
"למה שמישהו יעשה דבר כזה?" התפלאתי.
"באמת למה? זה מה שאני שואל את עצמי מהרגע שראיתי את זה בבוקר. אם איזה הומלס רעב רוצה לקחת לעצמו קצת לחם, שיהיה לו לבריאות, תאמין לי. אבל לפתוח את כל הלחם ולקחת קצת מכל חבילה? איזה מין דבר זה? ועוד מהארגז של הלחם-מלא שעליו אני מרוויח הכי הרבה". דני פלט נשיפת רוגז, "איזה אנשים..."
"אתה יודע מה? אני מכיר מישהו שיוכל לעזור לך", אמרתי לו. סיפרתי בקצרה של החברותא שלי שיודע לפצח כל חידה ולפתור כל תעלומה.
"כן, תקרא לו", התלהב דני.
לרגע תהיתי אם עשיתי נכון כשסיפרתי לו על הולמס. למה שהולמס יעסיק את מוחו הגאוני בתעלומה כה פעוטה כמו נזק לכמה חבילות לחם?
לשמחתי, שרוליק הסכים מיד להיכנס לעובי הקורה. "דין פרוטה כדין מאה", אמר, "אין בעיניי הבדל אם מדובר בנזק קטן או בשוד של מיליונים. איפה נמצאת החנות? אני רוצה להגיע לשם ולבחון אותה מקרוב".

הולמס נכנס למכולת, סוקר כל פינה במבטים מהירים כדרכו.
דני הראה לו את הנזק, והולמס שאל שאלות בקצב מסחרר. איך ומתי הלחם מגיע למכולת? מי מביא אותו? האם קרה לאחרונה שהלחם לא הגיע?
דני ענה על כל השאלות. הוא הסביר שהלחם מגיע בשעה חמש וחצי בבוקר, עם משאית של אנג'ל, והארגזים מונחים בחוץ עד השעה שש ורבע, אז מגיע דני ומכניס אותם אל המכולת.
שרוליק ביקש לקנות כמה חבילות לחם, מכל החברות והסוגים, ועזב את החנות עם שקיות עמוסות בלחם.

בערב, הגעתי ללימוד הקבוע שלי עם שרוליק.
"מה עם תעלומת הלחם?" לא התאפקתי מלשאול אותו, "גילית את הפתרון?"
"כעת יותר מטרידה אותי תעלומת המהרש"א", אמר בתקיפות ופתח את הגמרא הגדולה, "נו, מה אתה אומר? האם המהרש"א סותר את עצמו או לא?"
במשך שעה וחצי צללנו לעומקה של הסוגיה. הולמס הוביל אותי אל החילוק בין שתי הסוגיות, והוכיח שלמהרש"א הייתה הבנה אחרת בביאור הסוגיה. ההבנה הזו שפכה אור גם על שיטת הרמב"ם התמוהה, ובסיום הסדר עיניו של הולמס נגהו באור יקרות.
הוא סגר את הגמרא, לבש את מעילו וקם ממקומו.
"רגע, ומה לגבי תעלומת הלחם? יש לך איזה כיוון?"
"דני הוא לא היחיד. ביקרתי בעוד כמה מכולות באזור, ושמעתי גם מהם את אותו סיפור מוזר על חבילות לחם פתוחות שחסרות בהן כמה פרוסות".
"מוזר ביותר".
הולמס פכר את ידיו. "זו תעלומה קשה וסבוכה" אמר, "וחמורה יותר מכפי שחשבתי".
"אבל אין לך איזה קצה חוט?"
"קצה חוט? בדיוק ככה. יש לי קצה חוט". אמר הולמס ויצא מבית הכנסת מבלי להסביר את כוונתו.
בס"ד

אחת הדרכים להתמקצע באומנות, כמעט בכל סוג של אומנות, היא להתנסות בסגנונות שונים. כשלומדים ציור מתנסים בקלאסי ובמודרני, בעיפרון ובשמן; וכך גם כשלומדים מוזיקה, פיסול וכו'.

בכתיבה זה מורכב יותר. כתיבה היא תוצר הרבה יותר מופשט, לכן יותר קשה לנו לכוון את היצירה שלנו למקומות חדשים. בנוסף, האישיות שלנו טמונה עמוק בתוך הטקסט וגם היא מכוונת אותנו באופן בלתי מודע. לכן יכול להיות שאדם כותב הרבה מאד שנים אבל התנסה במספר קטן מאד של כיווני כתיבה.

וזה האתגר שלנו הפעם. אנחנו לוקחים סגנון שמעולם לא התנסנו בו וכותבים אותו. אם היינו רגילים לכתוב סיפורי מתח ננסה הפעם סיפור ילדים קליל; במקום פארודיה צינית נכתוב יומן גוף ראשון חשוף ונוגע ללב; לראשונה נתנסה בשיר, במשל או בסיפור היסטורי, וגם אם כל חיינו התרחקנו מזה כמו מאש- הפעם נחבר בעצמנו דרמת נישואין מלאת דיאלוגים.

הקרטריון היחיד הוא לאתגר הוא, כאמור, לכתוב בסגנון או בסוגה שבהם לא כתבנו עד כה. לאתגר את עצמנו. לכתוב בשטח שלא טבעי לנו ומצריך אותנו לחשיבה נוספת.

בגלל שהאתגר הזה מתמקד יותר בתהליך ופחות בתוצאה (יכול להיות שיהיה קטע מבריק שלא שונה באופן מהותי מכל הקטעים הקודמים של אותו סופר, בעוד שסופר אחר חרק שיניים חמישה ימים על קטע שבאמת הצריך אותו לצאת מהקופסא), כדאי לכתוב לאחר הסיפור רקע כללי קצר, עד חמש שורות, שמתאר את הסגנון הרגיל של הסופר ומה הוביל אותו לבחירת הסגנון הספציפי לאתגר, ואפשר גם כמה מילים על התהליך שהתרחש במהלך הכתיבה. (את הרקע יש לכתוב באותה תגובה של הסיפור, לאחר כמה שורות ריקות. כתיבת הרקע לא חובה).

כמו כל אתגר אמיתי, יש בזה גם קצת קושי... אבל עם הקושי יכולות לבוא גם תובנות, גם כיף וגם נסיון יקר ערך.

האתגר יסתיים בעוד שבועיים, בלילה שבין רביעי לחמישי- אור לי"ז כסליו ב12:00 בלילה.

כאן נמצא הנספח לתגובות.

אז שיהיה בהצלחה לכל הכותבים והכותבות!
רקע:
שלום לכולם, חדשה כאן כמו שאתם רואים ומעלה פרק ראשון של סיפור בהמשכים. התחלתי לכתוב אותו בסביבות פורים תש"פ ונכתב עם ההתפתחויות. עם הזמן אשמח לרעיון עבור שם לסיפור. עדיין לא מצאתי שם כלבבי.
מצרפת כרגע פרק ראשון (מקווה שהאורך מתאים). אשמח להערות כחוכמתכם וניסיונכם.

פרק א /

ירושלים ישראל

אני נכנסת הביתה. זורקת את התיק על הספה ורצה להחליף לנעלי בית. ליד דלת החדר נעצרת, משהו בטון של שירה, אחותי, מאותת לי לא להיכנס.

"לקנות או לא לקנות?", קולה השואל של שירה נשמע מתוך החדר.

"השאלה היא האם להתייחס ליום הולדת שלה או לא", זו יעל.

"זה ישמח אותה שנתייחס. מי יתייחס אם לא אנחנו? נקנה לה את תמונת היהלומים הענקית, נכתוב מכתב יפה. מיכל תשמח".

"אבל, את לא חושבת שזה יצער אותה? בכל אופן... היא תהיה בת 25 ועדיין רווקה. אם נתייחס זה רק ידגיש את זה", קשה לי לשמוע את יעל כאובה. אני מוותרת על נעלי הבית ופונה יחפה לבדוק מה יש לאכול במטבח.

חמודות, אחיותיי הצעירות. רוצות לשמח אותי. חבל שהן חוששות, אבל כמו שאני מכירה אותן, שירה לא תוותר ויעל בסוף תשתכנע. בכל מקרה, אני מהרהרת לעצמי, זה שהן תתייחסנה ליום ההולדת שלי לא ישנה את המציאות הכאובה של רווקותי

וההתייחסות שלהן, רק יכולה לשמח.

"מיכל", נו איך המתנה?", אחותי יעל נכנסת לחדרנו המשותף.

"מקסים!", אני עונה בעודי קוראת את המכתב שהן צרפו: "יהי רצון, שתמונה זו, שתצרי במו ידייך, תפאר את ביתך שלך בקרוב".

"הלוואי שברכתכן תתקיים".

כשהברכות האלו מגיעות מהקרובים אלי ביותר, הן רצויות ומחממות לב, משום שאני מרגישה שהן באות ממקום של אהבה ולא ממקום של רחמים.

"רוצה לעזור לי להתחיל?", אני מציעה.

"כן, בטח", יעל נלהבת, "אני קוראת לשירה. היא גם תשמח".

רגע או שניים ושתיהן מפזזות לעברי, נרגשות.

אנחנו פותחות שקית אחר שקית של יהלומים זעירים בזהירות ושופכות אל תוך התאים בקופסת הפלסטיק שהן קנו.

מתיישבות שלושתנו סביב התמונה ומתחילות. לאט לאט.

מתוקות. הן קנו עוד שני "עטים" המיועדים להדבקת היהלומים, כדי שנוכל לעשות זאת יחד.

אחרי הכול, התמונה באמת ענקית, ולעשות אותה לבדי, זה בהחלט עלול לייאש...

כמעט כמו ההמתנה הארוכה הזו... להיות מאושרת... להינשא.

כל דבר שעושים יחד, הרבה יותר קל.

אולי באמת, אני צריכה לשתף אותן יותר, לטובתי, הן כבר לא קטנות כל כך... ואם לא אני, יעל כבר הייתה מתחילה בשידוכים בעצמה.

שירה שואלת משהו, כנראה כבר בפעם השנייה. ואני לא הקשבתי. לא נעים.

קולה של אמא הקורא לי מהסלון, מספק לי אפשרות להתחמק. "תמשכנה בינתיים", אני מפטירה לאחיותיי ויוצאת אל הסלון.

"זה נשמע משהו טוב", אומרת לי אמא, "בררנו הרבה ואמרים עליו דברים ממש מצוינים, אני נותנת לזה סיכוי טוב", היא מתנסחת בזהירות, למודת אכזבות עבר.

"מבחינתי, אני פנויה לפגישה", אני עונה מיד, "הפעם, עם הסגר הזה, שהתחיל כבר מיום חמישי שעבר, לא צריך לתמרן את הפגישה עם העבודה בבית הספר. כל שעה טובה מבחינתי".

"אוי, על זה לא חשבתי. איך תפגשו? הרי יש בעיה לנסוע ובכלל, הוא גר בבני ברק. איך יגיע מחוץ לעיר?"

"אני חושב שעדיין יש תחבורה בינעירונית", אבי מתערב בשיחה, "נכון שמאז פורים בכל יום – יומיים נוספו תקנות והוראות חדשות של משרד הבריאות וראש הממשלה יוצא בהצהרה לאומה כמעט בכל ערב... בכל מקרה, פגישה ראשונה אנו מקיימים תמיד בבית שלנו, כך שאין לנו בעיה עם כך שהמלונות נסגרו מחוסר מבקרים. הפעם הוא יבוא לכאן ואם זה ימשיך, נראה הלאה..."

הוא הגיע.

אמר שלא הייתה בעיה מיוחדת בדרך. להיפך, רוב האנשים נשארים בבית ולא יוצאים לעבודה, גם כל מקומות הבילוי סגורים כך שהכבישים היו ריקים והאוטובוס נסע חלק אפילו בשער הגיא.

היה נחמד. נעים ומעניין.

ולא. דווקא לא דברנו על הקורונה... נמאס.

"מבחינתי, אפשר להמשיך", אני נכנסת לחדרם של הורי.

עכשיו מתחילה ההמתנה מורטת העצבים לתשובה מהצד השני.

בכוח אני מדכאת את התקוות. 'זו בסך הכול פגישה ראשונה, וזה לא אומר דבר'. די לקוות ואחר כך להתאכזב. נחכה עם זה הלאה.

השדכנית מצלצלת ומקפיצה את כולנו: "הם רוצים להמשיך. צריך להחליט איפה ומתי".

מתי, זו לא בעיה, כבר אמרנו.

איפה, זה כבר יותר מורכב.

לכאורה, הפעם אני אמורה להגיע לכיוונו. אך בינתיים יצאו ההוראות החדשות של יציאה מהבתים רק לצרכים חיוניים ותגברו אכיפה ושוטרים.

לכולנו ברור שזהו צורך חיוני.

השאלה היא האם גם לשוטר התורן זה יהיה ברור...

"זה נראה לי מסובך מדי", מתחילה אמא לומר, "איך תיסעי מחוץ לעיר ככה? מה תגידי לשוטר אם יעצור אותך? אולי נקפיא את כל העסק למשך כמה ימים ונראה איך יתפתחו העניינים?"

"אני לא חושב שזה עניין של כמה ימים", אומר אבא, " מנכ"ל משרד הבריאות אמר שלאור הקפיצה המשמעותית במספר החולים, כבר 677 חולי קורונה , נראה שהסגר רק ילך ויתהדק וכנראה גם יתארך... לפי ההתרחשויות המהירות וההיגיון זה נראה כאילו סגר ארוך לפנינו".

בום.

שתיל התקווה הזעיר שזה עתה החל לנבוט כמעט ונתלש.

"אני לא רוצה להקפיא", אני מוצאת את עצמי אומרת, "נכון, הייתה רק פגישה אחת, אבל היא הייתה טובה. ואולי זה סוף סוף כן הוא? ואם לא אמשיך בפגישות, מן הסתם הוא לא יחכה לי... ואם השידוך ירד רק בגלל הסגר, לא אוכל שלא להרגיש החמצה".

"נכון", אומר אבא, "אחרי הכול, זו כבר תקופה די ארוכה שלא עלתה הצעה רצינית טובה. ומיכל... היא כבר לא בת תשע עשרה..."

"כן", עונה אמא, "אבל מה נעשה?".

"חייב להיות פתרון, מיכל. חייב להיות פתרון", נואמת לי אפרת אחותי הנשואה בפלאפון.

"כן, נכון", אני מהמהמת בנימה מיואשת אל תוך הפומית, "אבל איזה?"

"לא יודעת"... אפרת מהרהרת בקול, "אולי אבא יסיע אותך ברכב ישירות לבני ברק ותיפגשו באיזה בית של מישהו?"

"אבל, מה נגיד לשוטר אם יעצור אותנו?"

"...שאתם נוסעים לרמי לוי, אולי? הרי אין הגבלה כלשהי בחוק לאיזה סניף לנסוע ועקרונית, אתם יכולים לנסוע אפילו לרמי לוי בקרית שמונה... זה צורך חיוני..."

"נו, אפרת, זה נשמע מגוחך..."

"נכון, אבל, אם תטענו כך, לא תהיה לשוטר עילה לעצור אתכם מדרככם או לתת לכם דו"ח. חוקית זו זכותכם!"

"באמת, אפרת, אבא לא יסכים לעולם לשטות כזו. תחפשי רעיון אחר..."

"טוב, מיכל", מתרצה אחותי, "הי, רגע, יש לי רעיון מצוין. הרי סבא גר בבני ברק ובדיוק שלשום התקלקל לו המקרר... והוא, עם הגיל שלו, לא יוצא עכשיו בכלל מהבית... תגידו לשוטר שאתם נוסעים אליו, להניח לו מזון מאחורי הדלת..."

"הו, אפרת, הפעם הברקת!", אני מתלהבת, "זה אפילו לא צריך להיות שקר, בזמן שאני אהיה בפגישה, אבא ילך להניח דברים לסבא".

"יופי, מיכל, דברי עם אבא ואמא ותעדכני אותי אם זה עבר... אם לא, נחשוב על רעיון אחר".

כבר 16:00, עלי לצאת לתחנה.

בסוף, החלטנו, הורי ואני, להשתמש ברעיון של אפרת, רק שכל עוד עדיין יש אוטובוסים מחוץ לעיר, אין סיבה שאבא ייקח אותי.

זהו. סיימתי להתארגן כראוי. אני יוצאת מהבית.

אבא הורה לי לחבוש כפפות כל זמן הנסיעה ואני מביטה סביב ומרגישה הקלה משאני רואה שאינני היחידה שנוהגת כך. מעט האנשים הצועדים ברחוב אכן "מעוטרים" בכפפות ואפילו במסכות. טוב, לשם עוד לא הגעתי...

האוטובוס מגיע. אני מתמקמת באחד המושבים, דרוכה, מסדרת במחשבתי מה אומר לשוטר באם יעלה וישאלני למטרת נסיעתי.

אשר יגורתי בא לי.

ביציאה מירושלים עולה שוטר צעיר אל האוטובוס ומתחקר כל אחד ואחד מהנוסעים בקפדנות. אין סיכוי להתחמק.

הנה, הוא ניגש אלי.

אני מרגישה את הלחץ עולה בתוכי ודפיקות ליבי מואצות. אני לוחשת תפילה ללא קול 'רק שלא יורה לי לחזור הביתה... רק שלא..!'

אין לי זמן לחשוב, והוא פונה אלי:

"גברת, לאן?"

"אהם...", אני מוצאת את עצמי לא מוכנה והוא שם לב לזה מיד. פניו מתקשחות.

אני מבינה שכעת כבר לא אוכל לספר מעשיות על סבא ומקרר ששבת לפתע...

"את יודעת שיש סגר?"

"כן, אני יודעת", אני לא מוצאת טעם להכחיש ובהחלטה של רגע מחליטה לספר את האמת, "אני נוסעת לפגישה חשובה, למטרת שידוך".

"למטרת מה?", השוטר לא באמת מבין.

"למטרת שידוך", אני חושבת איך להסביר, "אני נוסעת להיפגש עם בחור על מנת לבדוק האם אנו מתאימים זה לזו...", אני מסתבכת בניסוח.

"מה", הוא מנסה להבין, "פגישה למטרת נישואין?"

"כן", אני שמחה בהגדרה, "בדיוק".

"אבל, אני לא מבין, מה הבעיה, תדברו בzoom , בסקייפ, בוואצפ, בכל אפשרות טכנולוגית אחרת... מה דחוף דווקא להיפגש במצב כזה? ממילא אתם צריכים לשמור על מרחק שני מטר..."

"זה לא עובד ככה...", אני נבוכה, "אי אפשר להכיר רק דרך הפלאפון או המחשב וכך להחליט על נישואין עתידיים"...

"מה?", השוטר נדהם, "את רוצה לומר לי שאתם בכלל לא מכירים? אז למה דווקא עכשיו להתחיל להכיר? ואיך בכלל את יודעת שהוא קיים, אם לא נפגשתם עד עכשיו?"

"לא, זה לא להכיר", אני מסתבכת, "קשה להסביר... בקיצור, זה נקרא שידוך... זה להיפגש".

"רגע אז בעצם עד עכשיו בכלל לא נפגשתם? חבל, בתקופה כזו, עדיף לחפש מישהו יותר קרוב להיפגש אתו, מהשכונה אולי...",

"זה לא עובד ככה...", אני כבר מייחלת לסיום השיחה, "אנחנו לא נפגשים סתם עם כל אחד, יש פה הורים, בירורים, שדכן... זה מורכב".

השוטר הסתקרן לגמרי, "אז כמה פגישות כאלה אתם עוד הולכים לעשות תוך כדי הסגר הזה? לא כל שוטר ייתן לך להמשיך בנסיעה... ההוראות מורות לנו לתת דו"ח על אי ציות להנחיות משרד הבריאות".

"לא יודעת"... אני מוצאת את עצמי מסמיקה באחת משאני קולטת ברגע את מבטיהם הסקרניים של כל יושבי האוטובוס... אפילו הנהג צדד את פניו על מנת להקשיב, מסוקרן מדוע השוטר מעכב אותנו כל כך... ובאוטובוס הדליל והשקט ממילא הייתה שיחתנו נחלת הכלל.

"טוב, נו", מתרצה השוטר, כשגם הוא שם לב להאזנה המלאה של כל הנוכחים ולמבוכתי הגוברת, "אאפשר לך להמשיך בדרכך, אבל תעשי חושבים לגבי הפעם הבאה".

אני ממלמלת, "תודה", בהרגשת רווחה והשוטר יורד במדרגות האחוריות של האוטובוס.

"ושיהיה לך בהצלחה", הוא קורא בקול לעברי כשהדלת מתחילה להיסגר אחריו.

כולם מחייכים, רק אני משפילה את עיני באי-נוחות ומייחלת לגמר הנסיעה.

כשאני נוקשת על הדלת הוא כבר שם. והזוג החביב מלווים אותנו למרפסת ביתם בנעימות.

אפילו מגישים לנו שתיה חמה ועוגיות. יפה מאוד מצדם.

"איך עברה הדרך?", הוא פותח בשיחה, "היו בעיות?"

"תשמע מה עברתי ואז תחליט איך לקרוא לזה", אני אומרת בנימה משועשעת ומגוללת באוזניו את עלילותיי האחרונות.

הכול לטובה, ופגישתנו מתחילה לה ברוח טובה ובנימת צחוק.

אנו צופים אל הנוף היפיפה הפרוש מתחתינו ומשוחחים בנחת.

הוא שואל ואני משיבה. אני מספרת והוא מוסיף. הוא מסביר ואני מקשה ובלי לשים לב חולפת לה שעה ומחצה ואנו נפרדים באיחולי ערב טוב ונסיעה נעימה.

יוצאת ראשונה לתחנה. לפני נסיעה לא קצרה ואני שמחה בזאת. משחזרת בראשי את שיחתנו, בודקת עם עצמי את רגשותיי ומשהו מתוק ומהסס עולה בתוכי. ליבי כבר לוחש לי שהפעם זה זה.

מחר פגישה שלישית.

והפעם הוא יגיע לירושלים. אבל היכן ניפגש? שוב בתוך בית?

אי אפשר להסתובב בשום מקום, המצב עם הקורונה החמיר, מספר החולים כבר עלה ל 705, עשרה במצב קשה והשוטרים ברחובות רק התרבו מאז אתמול. מה עושים?

"תפגשו בחניה של הסופר", מציעה השדכנית. כך כולם עושים עכשיו.

"ומה, תטיילו במעלית?", יעל צוחקת איתי.

"אולי תפגשו בתוך הסופר", מתלהב אחי הקטן, מנשה, בן השתיים עשרה. גם בימים כהרגלם קשה להסתיר ממנו משהו ובימים אלו, שכולנו בבית 24/7 על אחת כמה וכמה. "דווקא יפה שם, באושר עד", הוא מוסיף בטון מנצח, "יש המון שורות ומדפים שאפשר לעבור ביניהם"...

"ונוף מדהים של עגבניות ומלפפונים", צוחקת שירה.

"וכשתגיעו לחסה", מוסיפה יעל בעליזות, "תדברו על החסה בשטחים"...

"את מי מעניינת החסה בשטחים?", מגחכת שירה, "דברים הרבה יותר גדולים מתרחשים בעולם בימים אלו".

ואני מהרהרת בכך שפגישותיי עם אהרון מנביץ הפכו לשיחת בידור משפחתית ולא בטוחה שאני מרוצה מכך, לא כרגע.

הכול עוד לוט בערפל. שום דבר לא בטוח ומחר יכול כל העסק להיגמר כשם שהוא התחיל

ולי, אין כוח לעוד אכזבה.

אני פונה לחדרי, מעדיפה להיות לבד כרגע, לא לדבר על אהרון כל כך הרבה, לא לפני שהקשר יהיה יציב יותר.

אמא מבינה לרגשותיי ומפזרת את ההפגנה הקטנה שבסלון,

ואני מעריכה אותה על כך, יוצאת מעצמי לרגע וחושבת אליהם, על הורי, שבכל השנים הללו מנסים כל הזמן ללכת בין הטיפות: לתמוך, אבל לא לנדנד, לעודד אבל לא ללחוץ, לשדל אבל לא להכריח, לנתב להחלטה אבל לא להחליט במקומי,

וזה לא פשוט.

לא פשוט בכלל.

וברגע אחד של הארה, אני מתמלאת בהכרת תודה גדולה.
הקרניים של פואד נגחו בעוצמה בפליק הקטן, ללא רחם, כמו שרק 'פואדים' יודעים לעשות. גם אחרי שפליק התגלגל על הרצפה כסמרטוט פואד המשיך לנסות לנעוץ בו את קרניו המרושעות.

זה היה מחזה שזעזע וניפץ לי את שארית האימון והביטחון שהיה בתוכי. עולם מרושע.

כל היום הלכתי עם התמונות המזעזעות בראשי, לא הצלחתי לאכול, לשתות, לקפוץ ולרקוד, פשוט נכנסתי להלם תרבות וגדילה, ולא הצלחתי להסיר מליבי הרך את הזעזוע.

*
עברו כמה ימים.

נכנסתי איכשהוא לשגרה, אכלתי עשב, קפצתי בחצר, נשכתי את גיננדל והיא בעטה בי, גיננדל איימה שתזרוק את ה'דיכאוניסט' הזה - אותי, ליער, שיאכלו אותו הזאבים, ויגאל גונן על ה'מסכן' הזה - אני, וכך השגרה חזרה אט אט לעצמה.

*
ואז זה קרה.

יום אחד רקדתי וקפצתי, אירגנתי מלחמת מים, אספתי את כל הגדיים למחבוא שגיננדל לא תמצא, בעטתי בכל הגדיים בעדר. אבל, בסוף היום הרגשתי שרע לי, אין לי סיפוק ושמחה, משהו מציק לי.

ותמהתי,
מה מציק לי? עבר עלי יום מלא עשייה ברוכה, נלחמתי בגיננדל ה'שונאת ישראל', שיחקתי יפה, הייתי חברמן ואת כל הצומי שבעולם קיבלתי, אז מה מציק לי???

*
חשבתי וחשבתי וחשבתי, המוח שלי כבר כאב, מתוך טישטוש צפו בי התמונות של פואד ופליק, כמעט יכולתי לשמוע את נשיפות הזעם של פואד ולחזות בזעם שבעיניו.

ואז נפל לי האסימון - (ככה אומרים, נכון?!?)

אני בדכאון! כי יש בתוכי שלוק קטן וגדי, ויש גם פואד גדול ונוגח והוא מכה בי חזק, מסית אותי לשטויות, נלחם בי וגורם לי להשתולל ואני באמת לא רוצה את זה.

בינגו!!!

במר ליבי וייאושי התחלתי לשוחח עם פואד שבתוכי.

"פואד, מה אתה רוצה ממני? תעזוב אותי. אני עדין, קטן ומתולתל צמר, מה אתה רוצה מחיי???"

"אבל אתה נהנה מזה".

"אני לא! אולי כן… כצת. אבל לא רוצה שתהיה בתוכי".

"אתה כן רוצה! אם אני אלך יהיה לך משעמ

"עם מי את מדבר, שלוק?" זינקתי בבהלה וראיתי את גיננדל עם שפתיים לועסות עומדת מעלי וממתינה לתשובה.

"עם פואד".

"פואד? איפה פואד? הוא בכלל לא פה ולא מדבר עם גדיים טיפשיים כמוך".

שתקתי. אם היא התחילה עם השטויות שלה אין טעם. שתקתי. גיננדל הלכה נאנחת.

*
למחרת בשעה עשר הגיע יוסלה הוטרינר המחוזי, נכנס עם ים דפים, קלסרים ומשקפיים מיותרות שכל הזמן היה צריך להתאמץ להסתכל מעל המסגרת שלהם.

בדק אחד אחד מאיתנו בקפדנות. בלש לי בתוככי הצמר, הביט לתוך הפרסות ואפילו הסתכל לתוך הפה והשיניים.

ואז היא באה, המרשעת, גיננדל באה עם חולצה מכותבת "לך" ואפה המתנשא, רכנה לאוזנו של יוסלה ולחשה לו דברים. הבנתי שהמצב אבוד, העסק מכור מראש, אני הולך ללכת הבייתה. זה הסוף שלי. הבנתי שהיא בוגדת בי. התחלתי לצעוק שהעסק מסריח ולא הוגן, תהליך מזוהם.

אף אחד לא הקשיב לי. כל היו עסוקים בנגיפים, במלונות של אפו דאפי, בהכל חוץ מזעקת האמת שלי. בושה.

*
בצהריים כשאכלנו עשב טרי שיגאל 'נשמה' הביא לנו, גיננדל המרשעת עמדה מעל לראשנו והקריאה קבל צאן את תוצאות הבדיקה.

"גזזת", הקריאה את הכותרת, "כולם איקס - שלילי".
"שפעת העיזים, כולם איקס - שלילי".
"העז המשוגעת, איקס".
חיכתי לפאנץ'. לא הייתי תמים. הבנתי שהיא חותרת לאיפשהוא.
"בהלת, איקס".
"סכיזופרניה - איקס פואד, איקס בשארה, איקס פליק, איקס חוסיין, איקס אבו דאבי - הבנתי שזה בא, כל שונאי ישראל האלו הם איקס, אלעק - איקס מאזן, איקס ביידן - ואז בקול חגיגי - וי שלוק".

מחר כבר רואיינתי לאראל סגלוביץ מ'קול הדיר' ודרכו סיפרתי לעולם על העוול העצום שנעשה לי ולפואד...

ואז, דובר העולם החופשי - אראל, מילמל בזעזוע, "וי שלוק, וי שלוק, אתם מבינים מה קורה פה... תתעוררו אנשים, תתעוררו. וי שלוק, וי שלוק..."

a95f5c83090bd439e4ee9314722eae69.jpg
  • 254
  • בס"ד
    למי שעקב אחר
    מוחין דגדלות מוחין דקטנות הראתי לת"ח אחד
    שהתרעם מדוע צריך להגיע לשלב של 'משבר' ולהגדיר חולשה
    וצורך בהפסקה כ'ירידה' .

קול התורה קצת נחלש.

פחות רעש.

הרגשה מתונה, קצת מידי רגועה.

אווירה זורמת, נוחה.

מסביב יהום הסער.

מזליג בחטף, מבט עין מקנאה.

משתיק מצפון, כך היא מזגי.

אתה לא מעוניין, מבליח קול נגדי.

אצא לבירור, כיול עצמי.

טבילה במעיין, חש רענן.

משכשך רגליים, מסדר מחשבות.

חש הארה, רכשתי תובנה.

למחרת בסדר, לומד בהתמדה.

קול אדיר, ספק שאגה.

בעוד חודש תחזור התמונה.

קול התורה קצת נחלש.

פחות רעש.

הרגשה מתונה, קצת מידי רגועה.

לא אתבלבל, מכיר את הכיוון.

אל בין ההרים, שם חבוי המעיין.

כי כך דרכו של עולם.

כגלגל החוזר.
    כל העובדות המובאות כאן מגובות בהוכחות מוצקות ובתיעודים ברורים שאין בהם כל ספק. ניתן לשלוח בקשה לקבלת חומרים למייל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> וטוב שכך, כמו כן אנו זקוקים לתרומות לצורך הפצת המידע הקריטי.

הקדמה

1. קצת היסטוריה: עד מלחמת העולם השנייה אף אחד לא התעטף בסוודר, כפי שניתן לראות בתמונות מאותה תקופה שפריט הלבוש הזה נעדר מהן וכפי שיעידו ישישים שחיים אתנו מאז.
    יתכן שהביגוד הבסיסי דאז היה איכותי ומחמם יותר ויתכנו גם תרחישים נוספים, אך קודם כל - אלו העובדות.

2. האינטרס של יצרניות הטקסטיל לשווק פריטי לבוש נוספים – הוא ברור. מוכרים גם ניסיונות נוספים שלהם מפעם לפעם למנף רווחים בשיטה הזו כמו: ביגוד בובות אמריקאיות; יריעות הצללה; אפודים זוהרים; מגיני מזרן ועוד.

אותם יצרניות רוכשות בקביעות נתחי ענק של פרסום דיגיטלי בסכומים בלתי נתפסים, כמו-כן מוכרות דרך אתרי אינטרנט בסך מכירות גדול יותר מכל החנויות שלהן יחד. הפרסום באינטרנט מפרנס בסופו של דבר את יצרנית מערכות ההפעלה של המחשבים Microsoft שבעליה – ביל גייטס תורם מאתיים מיליון דולר בשנה לארגוני הסביבה הנלחמים בהתחממות הגלובלית. הוא גם תועד כשחשב בטעות שהמיקרופונים כבויים, אומר במפורש "המלחמה בהמסת הקרחונים היא מלחמת העולם השלישית". כמו-כן הוא נצפה ביום סגרירי ללא כל סוודר כשלמעשה חולצה מכופתרת בלבד עוטפת את פלג גופו העליון.

3. הכוונה לחבל בטמפרטורה העולמית איננה חדשה וכפי שמבואר בגמרא 'הכול בידי שמיים חוץ מצינים ופחים'. עוד כשהיו בני ישראל במדבר התמודדו מול מלחמת עמלק שמטרתו הייתה לקרר את האמבטי כמרומז בכתוב 'אשר קרך'. זרע עמלק מנסה בכל הדורות להמשיך ולקרר – והוא לא התייאש גם ב-2020. ביל גייטס הנ"ל מסרב לחשוף את מבנה הד.נ.א. שלו שם רואים באופן ברור מאלו שורשים הוא מגיע.

4. בעשרות השנים האחרונות קמו לא פחות ממאות ארגוני סביבה שמטרתם המרכזית כאמור: מלחמה סביב שינויי האקלים, כאשר ההתחממות במשך חמישים שנה מסתכמת במעלות בודדות. בתקציבי הענק של אותם ארגונים ניתן היה לממן מיזוג בחינם לכל אזרחי העולם ולהישאר עם עודף, מה שמצביע על כך שנחלי הזיעה שלנו לא ממש בראש מעייניהם.

5. עם ההתפתחות הטכנולוגית שילבו היצרנים רוכסנים בסוודרים, בהם ניתן לשתול בקלות שבבים מתקדמים. כדי למנוע נזקי מים של מכונות הכביסה, משתמשים בבד ובצבע הדוהים במגע אדוק עם מים – כך מתנזרים הצרכנים מלכבס את הסוודרים. ההוכחה לנתון הזה משתקפת בעליית המחירים התלולה שגרם צירוף הרכיב הטכנולוגי הזה – שמחירו למרבה החוצפה הושת על הצרכנים.

6. מחקר של האוניברסיטה הרשמית של סודן קובע חד-משמעית: הסוודרים לא מגנים מקור ומצינון! מתנדבים שלבשו סוודר ונחשפו לתנאי קור – פיתחו תסמיני צינון באותה מידה של אלה שלבשו סוודר-פלצבו. אבל אנו לא זקוקים למסקנות של מדענים ידועי-שם, שחזור של מלאי הטישו שצרכנו בחורפים קודמים מבהיר היטב את התמונה העגומה.

מחקר נוסף מגדיל לטעון שסוודר גורם לתוצאה הפוכה: אשליית המיגון שמייצר הסוודר גורמת למעט בשיטות חימום אמיתיות, בנוסף: הסוודרים גורמים להזעת יתר ולכבדות כללית שלבסוף מביאה להסרתו.

ההסבר המדעי לכך הוא שהסוודר איננו מחסל אושיות קור אלא צובר אותן, הרפלקסים הטבעיים של הגוף מושבתים בגלל הסוודר, מה שגורם למגע שקט עם קור רציף.

7. מיתוג הביגוד כחלק מאסטרטגיה לחימום הגוף נובע מגישה מערבית-ליברלית שיסודה בנצרות הפרוטסטנטית שלבוש אינו נדרש לשם צניעות האדם. הגישה הזו שמקודמת באובססיביות מאז מהפכת ילדי הפרחים, היא אם כל חטאת ומחוללת הפריצות הגדולה ביותר של המאה העשרים והעשרים ואחת.

8. כדור השלג של התעשייה הענפה שצמחה סביב הקור ושות' הגיע למימדים אדירים. השלב המוקדם שלפני הקור – חיזוי מזג האוויר – לבדו מאייש אלפי משרות ברחבי העולם המשתמשים בציוד מתקדם בשווי מיליארדים.
    כמו כן: כלי התקשורת כולם מקדישים באובססיביות פינות קבועות לעדכוני ה"חזאים", מהעיתונות המעניקה שטחים נאים המוערכים באלפי שקלים ליום לפינת התחזית, ועד הערוצים שבכל מהדורת חדשות נועצים את תחזית מזג האוויר בחוסר פרופורציונליות בולט לערך החדשותי שלה. למרבה הבושה גם התקשורת החרדית מגוייסת למסע השיווק המכוער הזה.

אל סחרחרת הכספים הלזו מצטרפת גם החסות הניתנת לתחזית מידי תאגידי הענק של המשק. מעולם לא עלה רעיון להעניק חסות לעדכון חוץ או פלילים, רק מזג האוויר זוכה לפריווילגיה כזו. הדברים ניתנים לבדיקה בכל רגע נתון ע"י פתיחה של עיתון אקראי או הפעלת ערוץ רדיו.
    שורה ארוכה ובלתי נגמרת של מוצרי חימום שרובם ככולם מיוצרים במדינת סין הידועה בפגיעה בזכויות אדם ושאר מרעין בישין. מעילים, צעיפים, כפפות, סוודרים, מחמם אוזניים, כובעי גרב וכו' וכו'.
    שלא לדבר על מוצרי החשמל שהומצאו עבור המערכת המשומנת הזו: תנור ספירלה, מפזר חום, מזגנים, רדיאטור, תנורי אמבטיה, מקרן חום, תנורי לד.

חותמים את העיסקה חברות התרופות שידם רב להן בתרגילים עסקיים מפוקפקים והן כמובן לא חשבו לוותר על חלקן בהונאת הענק הזו עם מגוון תכשירים "רפואיים" להתמודדות עם צינון: אקמול צינון, נורופן צינון, טבע קולד, קל-גרון, קולדקס ועוד שמות שאין הכתב סובלן. באופן מתמיה הוחרגו כל אותם "תרופות" והן ניתנות ללא מרשם רופא, זאת במטרה לדלג על מעצורים שעשויים אי-אלו רופאים הגונים שעוד נותרו במערכת.
    השאלה הגדולה היא: איך יתכן שאחרי כל אותם מוצרים שנועדו כביכול להגן עלינו מפני הקור – עדיין משגשג שוק תרופות למצוננים?
    התעשייה הנ"ל מגלגלת מאות מליארדי דולרים בשנה ומהווה רכיב משמעותי בכלכלת העולם. הסרת מסך העשן מעל פניהן תגרור בהכרח את תרחיש האימה של מדינות העולם: טלטלה כלכלית עולמית.

9. לא רבים יודעים אבל המלחמה הקרה שהתנהלה לפני כחמישים שנה בין מעצמות העולם, זכתה לשמה בעקבות מאבקים סביב תעשיית הקור שהיו הגורמים המרכזיים שלה.

10. מאלפי הפניות שהגיעו למערכת עולים סיפורי זוועה על בתים שהתפרקו וכוללים שנסגרו סביב היתקלויות קור כמו וויכוח על סגירת חלון או הפעלת מיזוג.

תכנית הפעולה שלנו מגובה על ידי גדולי הרבנים מכל החוגים שבשלב זה מעדיפים לא להיחשף מאימת נקמת קונצרני הענק.

צעד ראשון והכרחי לרוקן עוד הלילה את המלתחה מסוודרים ומלבושי חורף אחרים וד"ל.
    מצווה להעביר את דבר המערכה לכל במה אפשרית (במסגרת שימור הזכויות החוקי).
  • 467
  • ב"ה.

(והנה אני מדלגת ברגליים קלילות לנעליים הנוחות שלי. כמה התגעגעתי לכתיבה הזו. לא מתח, לא סאטירה, לא פנטזיה. חוזרת לפשטות ולאותנטיות. חלק ב' כן ירבו של
    הקטע הזה.)

יום אחד אני עוד אעיף את הטלפון הזה לארבע רוחות, ואחזה בו מתפרק לחלקיקים. התסריט עובר לי בראש כבר שנים; אחרי כל פעם שהוא מצלצל, בזמן שאני נכנסת למצב סחיטה במהירות הכי גבוהה, ויוצאת מסמורטטת כליל. נמאס.

צלצול ראשון. הלב שלי מתחיל לדפוק. לא רוצה לענות. אין לי ערב שלם לבזבז על התאוששות מהשיחה, וזה מה שיקרה אם אענה עכשיו. כן, שיחה של שתי דקות עולה לי במחיר של ערב לא מתפקד ולילה חסר שינה. לא בא בחשבון. שמי שמתקשר יסתדר איכשהו.

צלצול שני. אולי אקרא לנתי ואבקש ממנו לענות במקומי ולהגיד שאני לא יכולה לדבר עכשיו? בן הארבע שלי שקיבל את הגנים הנכונים ולא חושש לפתוח את הפה במצבים בהם אני משותקת. "את חושבת שטויות," גערתי בעצמי ברשעות. "את לא יכולה לעשות משהו שילד בן ארבע יכול לעשות? תינוקת."

צלצול שלישי. עוד רגע הם יתייאשו, ואני אתייאש בעצמי על שלא הצלחתי להתגבר. מה כל כך מסובך? להרים את הטלפון, לשמוע מה צריכים ולענות להם. פשוט מאוד. אבל בלתי אפשרי. "אוף איתך, תתבגרי כבר!" הראש הכל כך רציונלי שלי צלף בי. לא מרחם על עצמי הממורטת.

צלצול רביעי. "זהו, את עונה. לא משנה מה יקרה ועל חשבון מה," ציוויתי על עצמי. "תרגישי הרבה יותר גרוע אם לא תעני ותוותרי לעצמך שוב בפעם המיליון בחייך."

ההחלטה מתקבלת לפני שאני מצליחה לקלוט מה אני עושה. ומי נתן לי את הרשות ככה לסחוט לעצמי את האנרגיות? לא יודעת, אני פועלת על אוטומט.

מושיטה יד רועדת אל הטלפון. לוחצת על הכפתור. מה אני עושה לעצמי, מה. "את הזויה," רציתי לצעוק. "את לא נורמלית!" במקום זה נשמתי עמוק.

"הלו?"

"רוצים לזכות בדופלקס יוקרתי עם נוף לכנרת?!"
    קוֹרְאִים לָהֶם מוֹיְשִׁי וְיָעֵל אֶנְגְלַנְדֶּר.
    אַבְרֵךְ וּמוֹרָה.

סִפּוּרָם, זֶה, מַתְחִיל זְמַן מוּעָט אַחַר חֲתֻנָּתָם.

מְאֻבְחָנִים הָיוּ כְּזוּג צָעִיר, מָתוֹק וְתָמִים.
    רְגִילִים כָּאֵלּוּ.

יוֹם אֶחָד הֵחֵלּוּ לְהֵחָשֵׂף לְקִיּוּמוֹ שֶׁל הַמַּנְהִיג.

הַקֶּשֶׁר נוֹצַר וְהֵחֵל בְּיַחַס מָתוּן, מְרֻחָק וּמְאֻפָּק.
    הֲדָדִי.

עִם הַזְּמַן הֵחֵלּוּ לְהִסָּחֵף אַחֲרָיו בְּקֶצֶב הוֹלֵךְ וְגוֹבֵר.
    נִשְׁבּוּ.

בַּתְּחִלָּה, הַמַּנְהִיג רַק וִסֵּת לָהֶם אֶת שְׁעוֹת הַשֵּׁנָה.

הוֹלְכִים לִישֹׁן מֻתָּשִׁים בְּכָפוּף לְהַסְכָּמָתוֹ הָאֲדִיבָה.

קָמִים פִּתְאוֹם כְּדֵי לְהַשְׁבִּיעַ אֶת רְצוֹנוֹ.
    הֲפַכְפַּךְ.

עִם הַזְּמַן הֵחֵלּוּ לְהַשְׁקִיעַ בּוֹ אֶת כָּל כַּסְפָּם וּמָמוֹנָם.
    בְּשִׂמְחָה.

כָּךְ, הָיוּ מוֹצְאִים עַצְמָם חוֹשְׁבִים עָלָיו תָּדִיר, יַחַד וּלְחוּד.
    תְּלוּת.

דָּנִים בֵּינֵיהֶם כֵּיצַד יַצְלִיחוּ לְסַפֵּק אֶת מְבֻקָּשׁוֹ.
    מְרַצִּים.

מִתְחָרִים בֵּינֵיהֶם מִי יַשִּׂיג אֶת תְּשׂוּמַת לִבּוֹ.
    מִשְׁתּוֹקְקִים.

וְהוּא, הוּא בִּצְרָחוֹתָיו הָיָה מַשִּׂיג מֵהֶם עוֹד וְעוֹד.
    דּוֹרֵשׁ.

מֵעֵת לְעֵת מַחֲלִיף מַסֵּכָה וּמֵמִס אוֹתָם בְּחִיּוּךְ.
    שׁוֹבֶה. שָׁוֶה.
    אֲנִי חוֹלֵמְאוּמַתּ,

לֹא נִבְדַּקְתִּי, אֵין לִי צֹרֶךְ בָּזֶה

לַיְלָה לַיְלָה,

שָׁעָה שֶׁיָּרֵחַ זָהֹב וְיָפֶה מְשַׁיֵּט מֵעַל בֵּיתִי.

יֵשׁ לִי אֶת כָּל הַתַּסְמִינִים.

כְּשֶׁאֲנִי קָם, אֲנִי יוֹדֵעַ כְּבָר –

אֲנִי חוֹלֵמְאוּמַתּ.

(07:47AM)

עִם בֹּקֶר,

וְהַשְׁטִיבְּלַעךְ הוֹמִים.

וּלְיַד גַּן הַיְּלָדוֹת,

אַבָּא עַלִּיז מַצְחִיק אֶת הַיַּלְדָּה הַמְּקֻיֶּקֶת שֶׁלּוֹ.

וַאֲנִי תּוֹהֶה

לָמָּה הָעוֹלָם מִתְעוֹרֵר שָׂמֵחַ

וְרַק אֲנִי צָרִיךְ לְמָפְּסֵט אֶת עַצְמִי בְּכֹּחַ?

כְּשֶׁסֵּפֶר הַתּוֹרָה נָטָה לִפֹּל

וְנִשְׁמָע קוֹל קְרִיעָה,

בֵּית הַכְּנֶסֶת כֻּלּוֹ עָצַר אֶת נְשִׁימָתוֹ

הֶחֱסִיר פְּעִימָה,

כְּמוֹ שֶׁיֶּלֶד רָץ לִכְבִישׁ, וְהָרְחוֹב עוֹצֵר

כְּמוֹ רֹאשׁ שֶׁל תִּינוֹק נִשְׁמַט לְאָחוֹר,

וְזֶה רִגֵּשׁ אוֹתִי עַל הַבֹּקֶר

שֶׁלַּמְרוֹת הַכֹּל

הַתּוֹרָה

עָמֹק עָמֹק בְּלִבֵּנוּ.

(08:40AM)

בְּרַכֶּבֶת, מְהוּמָה.

כֻּלָּם רָצִים, דּוֹחֲפִים,

זוֹ מִפַּחַד בּוֹס, וְהַהוּא

מִפַּחַד רֹאשׁ הַכֹּילֶל.

וְרַק חַיָּל שֶׁיָּשַׁב וְנִגֵּן עַל הַפְּסַנְתֵּר

בַּתַּחֲנָה הַמֶּרְכָּזִית,

עָצַר אוֹתִי מֵהַשֶּׁטֶף,

וְהִזְכִּיר לִי, אֶת כְּחֹל הַשָּׁמַיִם

וְאֶת הָעֵצִים הַיְּרֻקִּים,

שֶׁיֵּשׁ פָּנִים מֵאֲחוֹרֵי הַמַּסֵּכוֹת

וְאֶת הַלְּבָבוֹת הַהוֹמִים.

(12:50PM)

הַתּוֹרָה מַכָּה בִּי שָׁרָשִׁים,

לְהַרְגִּישׁ חוֹף מִבְטָחִים

בְּתוֹךְ יָם סוֹעֵר.

(19:20)

אֲנִי בַּדֶּרֶךְ.

רַק פָּנָסֵי רְחוֹב,

וְאִשָּׁה קְטַנָּה,

מְגוֹנֶנֶת עַל אוֹצָר קָטָן שֶׁלָּהּ,

שֶׁפּוֹתֵחַ עֵינַיִם רְעֵבוֹת עַל הָעוֹלָם.

אֲנִי חוֹזֵר.

הַיּוֹם הַזֶּה בְּחֵיקִי.

וְכַּמָּה טוֹב לָשׁוּב מֵהַלֶּבַד שֶׁל הָרְחוֹב

לַבְּיַחַד שֶׁל הַבַּיִת.

חֲלוֹמוֹת יְדַבֵּרוּן

סֻלָּם הָפוּךְ רָאִיתִי:
    רַגְלָיו בָּאֲוִיר, גַּם רֹאשׁוֹ הַשָּׁמַיִם
    נִשְׁעָן אֶל הֵיכָל
    וְשַׁעַר נָעוּל בְּפָנַי; אִם רָצִיתִי
    לָבוֹא בְּתוֹכוֹ לֹא אוּכַל.

דָּפַקְתִּי דְּלָתַיִם כְּרָשׁ וּכְדָל
    וּתְשׁוּבָה לֹא הָיְתָה לִי.
    זֶה בֵּית אֱ-לוֹקִים, וְאֵיכָכָה אִישַׁן
    ?
    אִם אָרְכָה לִי הַדֶּרֶךְ, עֲדַיִן טוֹבָה
    וּמַדּוּעַ אֶחְדַּל
    ?

וְלִי לֹא הָיְתָה כָּל תְּשׁוּבָה.

כִּי חָרַב עוֹלָמִי הַיָּשָׁן;
    נִבְנוּ בּוֹ טִירוֹת שֶׁל חֲלוֹם, אֲיֻמִּים
    בְּהָקִיץ. עֵת אִישַׁן, וְאָעִירָה
    יָדַעְתִּי רָזֵי מַחֲזוֹת
    שֶׁנִּדְמוּ לִי כְּקֶסֶם, לֵילוֹת וְיָמִים
    צְבָת בִּצְבָת אֲחֻזּוֹת.

מֵעוֹלָם לֹא הָיוּ נְהִירִים לִי
    שְׁבִילֵי הָרָקִיעַ.
    אַף פַּעַם יָדַעְתִּי לִפְתֹּר חֲלוֹמִי
    מוּל מַחְשׂוֹף הַלָּבָן.
    גַּם הָרוּחַ הַזֶּה, שֶׁלְּפֶתַע הִגִּיעַ
    וּלְפֶתַע הָלַךְ, וְהוּא מִי?
    לֹא יָדַעְתִּי. אַף שֶׁמֶץ מוּבָן.

עַתָּה, הִנְנִי וְאֵלֵךְ בֵּית הַשֵּׁם.
    אָבוֹא בִּשְׁעָרָיו
    מְזֻכָּךְ, מְטֹהָר
    [כְּבָר אֵינֶנִּי אָשֵׁם]
    וְאָשִׁיר לוֹ שִׁירָיו.

* * *

יָרַדְתִּי בְּזֶה הַסֻּלָּם, כְּמַלְאָךְ
    וְאָדָם עָלִיתִי.
    לוֹ הֵבֵאתִי פְּנִינֵי אַהֲבָה.
    אִם קִבְּלָם, וְסָלַח
    אָז יָדַעְתִּי:
    הָיְתָה לִי תְּשׁוּבָה.
    למעבר לפרק הראשון לחצו כאן

פרק 2
    העינוי החזק ביותר בעולם הוא הבדידות. הוא הספיק ללמוד זאת על בשרו.
    התא שלו היה הקיצוני בשורת התאים. משמאלו- קיר, ומימינו- תא שנועד להעברת אסירים, כך שתכולתו האנושית התחלפה כל כמה ימים.

"אנטרה!"* צעקה נשמעה מכיוון התא שלימינו. מתאו הטה את אזנו לכיוון מקור הקול.
    חבטה של גוף ברצפה, רעש צורמני של דלת פלדה נטרקת, קרקוש מפתחות. שקט. אנחה חרישית.
    "יש פה מישהו?" לחישה הססנית עולה מהתא הסמוך.
    "יש" החזיר מתאו בלחישה משלו. "מי אתה?"
    "שמי מנואל חוזה, או יותר נכון, יוסף עזרא. ומי אתה?" קולו של מנואל, בניגודיות מוזרה לסיטואציה היה רגוע ורך.
    "אני מתאו קבזה"
    "לא שאלתי מה שמך, שאלתי מי אתה"
    "אה... אני יעקב בן יצחק לופז" ענה מתאו, מחוייך.
    "לופז... הכרתי את אביך. איש טוב. הוא עזר לי רבות בהברחת תשמישי קדושה חיוניים. דרך אגב, על זה נתפסתי. על מה נתפסת אתה, אישי הצעיר? נכנסת לעסק המשפחתי? לא זכור לי ששמך עלה בישיבות הארגון".
    "לא" עכשיו הגיע תורו שלו להיאנח. "לא הייתי מעורב בהברחות תשמישי קדושה. אני נתפסתי על מצווה רגילה, סתמית. סתם מצווה פשוטה, לא חשובה. אבל אתה- אשרייך! זכית להיתפס על מצווה חשובה, באמת! זיכוי הרבים יעמוד לך לעד, ואילו לי..." הוא נעצר, מוחה דמעה סוררת מזווית עינו. "לי דבר לא יעמוד. בזכותך יהודים שמעו תקעת שופר ביום הכיפורים, אכלו כזית מצה בפסח, למדו תורה, התפללו! איזו זכות עצומה!" הכריז בפאתוס. "אתה תמות על קידוש ה' ואני... אמות לחינם." הוא נדם.
    "בלום את פיך!" זעק מנואל- יוסף. "הבלים! אין דבר כזה מצווה גדולה או קטנה. אי אתה יודע מתן שכרן של מצוות, ואינך יכול לזלזל בערכן! אין השוואה בין המצוות בעיניי ה'! יהודי מאמין אינו מת לחינם, וכי קלה היא בעינייך?" הוא התנשם והתנשף, הדיבור קשה עליו.
    "בכל אופן, הגיוני בעינייך ששכר מצוות ציצית שווה ערך לשכר זיכוי הרבים? בעיניי לא." מתאו לא השתכנע.
    "בוודאי שכן" מנואל ברר את מילותיו. "בעיני בוחן כליות ולב העיקר, אינו המטרה, אלא הדרך אליה. התוצר הסופי- זה הפלוס. העמל והיגיעה הם הדב---"
    "טראנקילו!"** לבוש שחורים הגיח לפתע, קוטע באחת את שיחתם, במילותיו תהום של רוע. "במילה הבאה שלכם- אתם בצינוק!!!"

*אנטרה- היכנס

**טראנקילו- שקט
    "שאאאלום לכם וערב טוווואוב!"
    מחיאת כף בודדת נשמעה באולפן הטחוב.
    "איתי הערב נמצאת הכוכבת הגדולה שכווולכם חיכיתם לה, הרוח הצעירה והשחרחרה שפרצה בבת אחת אל קידמת הבמה, קבלו את פריידי השחורה!!!" הנערה הכהה והנמרצת שישבה על הכסא האדום לא התרגשה במיוחד. היא רק התמתחה בפיהוק והציצה בשעון שלה.
    השד מרכוס נאנח. קשה לו עם כאלה מרואיינים.
    הוא אזר את כל מיתרי הקול שלו ופרץ בצרחה מטורפת:
    "אתם מוכנייייםםםם????"
    מחיאת כף בודדת נשמעה באולפן הטחוב. ברנרד המפיק שפשף את ידיו האדומות והצטנף לתוך הגלימה השחורה שלו.
    מרכוס פתח בראיון.
    "שלום לך פריידי השחורה, מה שלומך?"
    "סבבה." היא אמרה. "שום דבר מיוחד."
    "את... את הצלחת לשבור את תקרת הזכוכית, פריידי. זה לא דבר שהרבה זוכים לו. באת ממגזר סגור וסגפני כל כך, והצלחת בבת אחת להגביה את עצמך לגובה מטורף. ההערצה שאנשים רוחשים לך לא הגיונית בהתחשב בגיל שלך! את כוכבת עללללל!!!" מרכוס ליהג להנאתו.
    "ט'נק יו." היא מלמלה ורפרפה על הסמרטפון שלה.
    "טווואווב, אז אולי תספרי לנו קצת על היכולות שלך?"
    "אני שודדת מקצועית." היא לחשה בקול אפל. "אני יודעת איך להוציא מאנשים את הכסף שלהם מהמקומות העמוקים והסגורים ביותר של נפשם."
    "אההם. ומה הם שיטות הפעולה שלך?"
    "דרכים מתוחכמות ואכזריות עד מאוד. אני פועלת בשיטות פסיכולוגיות קשות לפיצוח, בעורמה בלתי נתפסת. מבצעים מפוקפקים ומכירות חיסול תככניות. מיטב נשקים השייכים לרמה הגבוהה ביותר של רוחות הרפאים. "
    "וואו." נדהם מרכוס באמת ובתמים.
    "ומה היכולות שלך?" שאלה פריידי בסקרנות.
    "יש לי טרנזיסטור בבטן. סתאאאאםםם..."
    בלאק פריידי, אלא מה?
    כל הזכויות שמורות ל@לילך אור
    אין להעתיק/להדפיס
    פרק א

הפמליה יוצאת ללא מילים, והדלת נסגרת בעדם בקול אוושה רכה.

לאולידה אינו אוהב את הגוש שנתקע בגרונו, ולא את הנוקשות שעוטפת את שרירי פניו.

"גדלת", אטלס מביט בו בחיבה, מתיישב על הספה האדומה. "אתה כבר בן תשע עשרה. שב".

הוא מציית, קפוא.

"אני איני צעיר עוד". אטלס נאנח, בוחן את אצבעות ידיו הגרומות. "דנו על כך היום בחדר הישיבות. לא מומלץ למלך למות בלי למנות יורש עצר".

לאולידה בוהה באביו, הלום. "אתה תחיה עוד שנים ארוכות וטובות, אבא".

"הלוואי". אטלס מרים מבטו אל תמונת דיוקינו של אביו, מנוחתו שלווה. "גם סבא חשב כך ולא מינה אותי רשמית לפני שמת בקרב. אני לא רוצה לחזור על הטעות הזו".

לאולידה מכאיב לעצמו כשציפורן אצבע ימין נכנסת עמוק אל כף יד שמאל. היום הזה היה אמור להגיע עוד עשרים שנה. לא עכשיו. במיוחד לא עכשיו.

"אינך שמח".

הוא מתנשם, מחפש מילים. "אני שמח מאד, אבא. אבל זה-"

המלך ממתין.

לאולידה משתנק. הוא חייב לומר משהו. "זה- זה מלחיץ".

שפתיו של אטלס מוצרות לרגע. "כשתהיה מלך תצטרך לשמור על יציבות שליטתך בתגובותיך בשעות לחץ, ילד".

לאולידה דומם.

"הבנת?"

"כן, אבא".

"נהדר. ועוד דבר – יורש עצר חייב לעצמו אישה. אתה צעיר עדיין, אני יודע, אולם הגיע זמנך".

"כן, אבא".

"טקס ההכתרה יערך שבוע הבא. טקס הנישואין יערך שבוע לאחר מכן. חשבתי על בת לפירים".

"כן, אבא".

"אני רוצה לשמוע את דעתך".

לאולידה דומם, חזהו עולה ויורד בקושי. "אין דרך לדחות מעט את המינוי?" הוא שואל לאחר דקה ארוכה, "בשנה שנתיים? אני עדיין צעיר, יש לי עוד מה ללמוד-"

גבותיו העבותות של המלך מתקרבות אחת לשניה. "כמדומני שהסברתי לך למה אני ממהר".

הישיבה דנה על כך. וכשישיבה חותמת על משהו, קשה עד מאד לבטל את ההחלטה.
    אז הוא ילבש את הגלימה האדומה, יצא אל הכרכרה באון ויהנהן לקריאות 'יחי יורש העצר'. ובטקס ההכתרה יחייך בדיוק כשצריך ובדיוק בזווית הנכונה, ינוד בראשו שלוש פעמים בשעת קריאת ההשבעה, ילחץ ידיים נלהבות ויברך את הנתינים בנימוס נסיכי. ולאחר מכן, שעה לאחר סיום הטקס, יהיה עליו לפגוש את בת לפירים.

והוא אינו רוצה להתחתן עדיין.

כלום יש לו בררה.
    בְּעִתּוֹ

הַחֹרֶף חָזַר לְנַגֵּן לַחֲנוֹ הַטָּמִיר
    מַלְחִין טִפּוֹת תָּוִים שְׁקוּפִים
    בִּסְרִיג שׁוּרוֹת מְסֻלְסָלוֹת
    נֶעֱלָמוֹת
    מַנְגִּינוֹת מִתְהַוּוֹת וְעוֹלוֹת
    בְּאִלְּמוּת
    צְלִיל סָמוּי, בְּלָשׁוֹן זְהוֹרִית
    עוֹלָם שׁוֹתֵק, מַקְשִׁיב.

הַגֶּשֶׁם מוֹרִיד.
    הָרוּחַ מַשִּׁיב.

מִלֵּב גַּלְגַּל דְּמָעוֹת נוֹשְׁרוֹת
    כְּבֵדוֹת מִן הַצִּנָּה, נֶאֱצָרוֹת מִכְּפוֹר
    וַעֲצוּרוֹת
    מִלַּהַט לְכִידוּת.
    מַשָּׁב שָׁלוּחַ, מְפֻרְכָּס אָפֹר
    מֵאוֹצָרוֹת
    בְּלַחַשׁ רַךְ, מָדוּד.
    הָרוּחַ מְשַׂחֶקֶת בַּשְּׁלוּלִית.

מִחוּץ, עֲרִיף הַנְּשִׂיאִים.
    בַּחֶדֶר, אַפְלוּלִית.

אַנְשֵׁי עָמָל מְכֻנָּסִים בִּמְעִילָם
    בְּשֶׁקֶט, צוֹעֲדִים בֵּין הַטִּפּוֹת
    וּבֵין הַנְּתָזִים.
    הַתַּלְמִידִים, בְּלֹא פִּטְפּוּט
    שׁוֹתְקִים אֶת הַשִּׁעוּר שֶׁלְּמוּלָם
    וּמְעִזִּים
    לַחְלֹם בְּדֶרֶךְ חַלּוֹנוֹת.

זוֹ מַנְגִּינַת גִּשְׁמֵי בְּרָכָה.
    זֶה קוֹל עֲנוֹת.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה