התייעצות התחלת עבודה חדשה באמצע ה.

• הוסף לסימניות
האם חוקי לשאול בראיון
אם את בהריון?
הייתי עוד לפני חודש שלישי והכי לא נעים זה עוד היה גבר
ופשוט זה היה אחד השאלות..
עניתי כן..לא התקבלתי
גם אצלי זה קרה
וזה היה ראיון במקום מרוחק
היא שאלה אם אני בהריון וזה היה בהתחלה יחסית

אם היא רק הייתה אומרת בטלפון - פחות רלוונטי מישהי שכבר בהריון.

• הוסף לסימניות
בלתק חלקי -
לכל אלו שאמרו להם אלו ואפשר לקשר את זה להריון, או לחילופין שאלו בפירוש, זה לא חוקי
והיום החוק מה שלא יהיה נוטה משמעותית לטובת העובד, כך שבבית משפט לתביעות קטנות (שזה לא הרבה מאמץ עושים ממחושב) הסיכוי לקבל על זה פיצוי הוא גבוה מאד
רק השאלה אם יתירו ללכת לבית משפט על כזה דבר

• הוסף לסימניות
לא התכוונתי להביא את הסיפור הזה לדיון, רק לתת דוגמא איך כולנו בעצם לא היינו זורמים על כזה דבר.
וזה מה שאמרתי בהקשר לשאלה הפותחת, שאמנם חובה אין אבל מבחינת הוגנות זה תלוי מה העבודה.
אני חושבת שהיא באמת היתה הוגנת מאוד, ואני לא יודעת אם הייתי מוציאה אבל גם אם במכלול השיקולים הסופי הייתי מוציאה את הילד שלי (אני אחרי טראומה בנושא של מטפלת פרטית שילדה בסוף טבת, אז זה יותר רגיש אצלי) אם היה רלוונטי בעתיד הייתי שמחה לשלוח אליה.

• הוסף לסימניות
כי אחרי הלידה היא האריכה והילד היה חולה בלי סוף ולא הראתה שום אחריות
אני יכולה להתפוצץ מעובדות כאלה
למה להראות כזה זלזול??? למה? כי היא יודעת שאסור לפטר אותה?? מה עם קצת להבין את הסביבה שלידה???

אני אמרתי אפילו שזה היה חודש ראשון פלוס, פחדתי, לא ידעתי למה זה יוביל אבל היה לי מצפון לא לומר
אציין שזו הייתה עבודה שעבדתי בה ורציתי לעזוב בגלל השעות (זה היה מעט והשכר היה בהתאם) והמשכתי.

אין לי דעה לגמרי מוצקה מה לעשות, זה דילמה ויש כל מיני דילמות אין שחור ולבן, השחור ולבן היחיד זה שצריך להיות עם מעט מחשבה על המעסיק, על הסביבה, טיפה, לא הרבה.

• הוסף לסימניות
אני אמרתי אפילו שזה היה חודש ראשון פלוס, פחדתי, לא ידעתי למה זה יוביל אבל היה לי מצפון לא לומר
פחדת או היה לך מצפון?
נראה לי לפחות חצי מספרות לעצמן שהן מצפוניות
למרות שבפועל הן פשוט מפחדות מההשלכות

• הוסף לסימניות
בלת"ק
לפי החוק חובה להודיע עד 4 חודשים אחרי תחילת ההריון

• הוסף לסימניות
פח
פחדת או היה לך מצפון?
פחדתי
אבל הפחד לא היה מונע ממני לספר, חד משמעית!
לא מרגישה בנוח להמשיך לעבוד אחרי שהסתרתי משהו מהותי שכזה.
בחיי, נתקלתי בכמה וכמה סיטואציות, כולל עובדת שהחליטה שזה לא מספיק בסדר לספר אבל לקחת עוד ועוד שעות וימים על חשבון העבודה זה הרגיש בסדר לגמרי, סליחה על החריפות.
צריכה להיות קצת מחשבה, זו דעתי.

• הוסף לסימניות
לי היתה מטפלת שכשדיברתי איתה באזור תשרי, וסיכמתי שאתחיל להביא את התינוק אחרי החגים, היא לא אמרה שהיא צריכה ללדת בכיסלו...
כשהגעתי וראיתי אותה, היא אמרה בקלילות - אה, לא סיפרתי לך?
בלעתי איכשהו כי היא הבטיחה להשיג מחליפה, אבל מאוחר יותר הצטערתי מאוד כי זה ממש לא היה החוסר-הוגנות האחרון שלה....

• הוסף לסימניות
אני יכולה להתפוצץ מעובדות כאלה
למה להראות כזה זלזול??? למה? כי היא יודעת שאסור לפטר אותה?? מה עם קצת להבין את הסביבה שלידה???

אציין שזו הייתה עבודה שעבדתי בה ורציתי לעזוב בגלל השעות (זה היה מעט והשכר היה בהתאם) והמשכתי.

אין לי דעה לגמרי מוצקה מה לעשות, זה דילמה ויש כל מיני דילמות אין שחור ולבן, השחור ולבן היחיד זה שצריך להיות עם מעט מחשבה על המעסיק, על הסביבה, טיפה, לא הרבה.
תאמיני לי שהתפוצצתי
הייתי בטוחה שעובדת חדשה בלי ניסיון שלא אמרה לפחות מודעת ותעשה כל מאמץ ללמוד מהר לעשות מעבר
וכמובן לחזור בזמן ולהראות שיא הנכונות

אבל זה היה בעוכריה כי כמה שלי היה קשה לפטר
המנהל ראה את המצב ואחרי תקופה העזיב אותה

• הוסף לסימניות
בשביל מה רצה לספר?
בשביל מוסריות?
לא ברור לי למה אנשים גם רוצים להיות מוסריים וגם שזה לא יזיק להם בכלל

לא מצליחה להבין שלניה מה בער לה לספר
אני מצליחה להבין.
ויכול להיות שהייתי אפילו משאירה את הילד שלי אצלה.

• הוסף לסימניות
אני נכנסתי לעבוד בחודש רביעי (התקבלתי בשני ותאריך תחילת העבודה שלי היה אמור להיות יומיים אחרי המלחמה בשמחת תורה מה שדחה את הכניסה שלי בלמעלה מחודש)
תכלס בדיוק בסיום החפיפה הודעתי לבוסית שקיבלה את זה הכי יפה שיש והדבר הראשון שהיא עשתה זה לקבוע לי שיחה אישית עם הנה"ח לגבי שעות ההריון שאוכל להשתמש :)
לא כולם יראו את זה בעין עקומה ומדובר בחברה על הרצף החילוני דתי דווקא
ובמקום עבודה חרדי ממש שהתראיינתי נאמר לי שלא אוהבים לקבל בנות מיד אחרי חתונה כי בד"כ חודש אחרי הם כבר לא מרגישות טוב וכמה חודשים אחרי כבר באות להודיע...

• הוסף לסימניות
אני התקבלתי לפני שידעתי, וסיכמנו על התחלת עבודה בעוד 4 חודשים, אז שבוע אחרי שהתחלתי כבר הודעתי.
קיבלו את זה ממש יפה, נכנסתי לעניינים מהר וחזרתי מהר יותר מהחילוניות שחוזרות אחרי חצי שנה
תכלס אני עדיין שם ומרוצים ממני ממש קיבלו את זה הכי בטוב

• הוסף לסימניות
אני שאלתי רב והוא אמר לי שמלהיות ישרים לא מפסידים.
סיפרתי ובכל זאת קבלו אותי.
אבל מבחינתי היה ברור לי שאיבדתי את המשרה.
בסוף בגלל השירות הם קבלו אותי.
היתה לי פעם עבודה שנגרמה כשהייתי בהריון והלכתי לעבוד במרכז שירות כלשהו למשרה זמנית ואחרי הלידה מצאתי עבודה אחרת שהייתי בה עשר שנים.
זה ממש לא הוגן שהמעסיק צריך להכשיר עובדת ואז היא פתאום מודיעה לו שהיא תעזוב עוד מעט.
ההריון שלי הפך להריון בסיכון גבוה והיה סיכון גדול ללידה מוקדמת או שמירה.
אבל הרב אמר שאת זה אני לא חייבת לומר

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלא להגיש זה סוג של שקר
זה נכון שאת רוצה עבודה
אבל המעסיק רוצה עובדת
יש פה משהו ממש לא הוגן לא להגיד(גם אם חוקית מותר)
אני התקבלתי לפני שידעתי, וסיכמנו על התחלת עבודה בעוד 4 חודשים, אז שבוע אחרי שהתחלתי כבר הודעתי.
קיבלו את זה ממש יפה, נכנסתי לעניינים מהר וחזרתי מהר יותר מהחילוניות שחוזרות אחרי חצי שנה
תכלס אני עדיין שם ומרוצים ממני ממש קיבלו את זה הכי בטוב
זה קצת אחרת כי שהתקבלת לא הייתי בהריון
גם לי זה קרה בעבר לא הכי נעים...

אבל מראש לא להודיע גם אם זה חוקי
זה פשוט לא הוגן
זה שאת מחפשת עבודה
הבוס מחפש עובדת
בהרבה עבודות
עד שהעובדת נכנסת לעבודה והיא באמת יעילה
עוברים כמה חודשים
ואז היא יולדת...
והוא צריך לקחת מחליפה לשלם על חפיפה
ושוב הכל מהתחלה....

בהוראה זה קצת שונה
בבית ספר חרדי יש המון ממלאות מקום
ומורה עובדת מהיום הראשון....
לא צריך חפיפה וכו'....

• הוסף לסימניות
בהוראה זה קצת שונה
בבית ספר חרדי יש המון ממלאות מקום
ומורה עובדת מהיום הראשון....
לא צריך חפיפה וכו'....
הרבה פעמים לתלמידות זה ממש ממש לא פשוט

ממליצה לספר לא מיד, אלא רק בסוף הראיון
ויחד עם זה להוסיף מקום על האחריות האישית ונכונות ללמוד מהר וכו'
ובפועל להראות רצינות כמה שאפשר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה