- הוסף לסימניות
תקראי מהתחלה ותראי איך כל אחת מעידה על עצמה 'לא למדתי והצלחתי במבחנים'
למה, דווקא אני כתבתי מפורשות את ציוניי, והם היו רחוקים ממאיות....
תקראי מהתחלה ותראי איך כל אחת מעידה על עצמה 'לא למדתי והצלחתי במבחנים'
ואני למדתי כמו ילד טוב ירושלים והשגתי ציונים מצוינים!תקראי מהתחלה ותראי איך כל אחת מעידה על עצמה 'לא למדתי והצלחתי במבחנים'
מסכימה איתך בכל מה שאמרת !
זה באמת מזעזע לפעמים התנהגות של מורות כלפי רבנים בהשתלמויות
אבל שני דברים
א.אפשר להבדיל בין מורה מטופלת בקטנים שבאמת זה לא מתפקידה כעת ללמוד .היא צריכה לשבת בבית עם ילדיה אבל בשביל העלאה המשכורת נטו היא הולכת לחתום בבית המורה
זה לא כמו תלמידה שזה הזמן שלה ללמוד ויש לה כל התנאים כדי ללמוד והיא מזלזלת.זהשונה
ב.מורה שאת כל גמוליה ועבודות b.a שלה השיגה ב'מרמה' בלי להשקיע , היא כנראה היתה מאלה שגם את הציונים בבית ספר השיגה בשקר ובהעתקות ולא השקיעה.
כך ששוב אנחנו חוזרים לאותה מסקנה
תלמידה שתתחנך להשקעה ועקביות אפילו במקצוע יותר קשה ופחות מעניין ,תלמד מוסר מאד גדול לחייה העתידיים. שלא כל דבר שצריך לעשות הוא מעניין .כביסות לא מעניינות במיוחד ובכל זאת עושים כי צריך
לפותחת האשכול
הבאת תסכול קשה.
אבל כמו כל אתגר בחיים אפשר לאזן אותו.
בפרקי אבות כתוב - איזוהי דרך ישרה......
תפארת לעושיה ותפארת לו מן האדם.
ההסבר שם לפי ברטנורא- במילים שלי- שיהיה טוב לי ויהיה טוב לזולת
בכל דבר צריך למצא את דרך האמצע.
אין ברירה
עם ילדות בכתה א חיבים לשבת אפילו עם ב' ויש כאלה גם ג'
(המתקשות יותר גם בהמשך)
האם זה אמור להיות לנו סיוט? עול?
אפשר לעשות את זה כיף ונחמד
האם זה לא שעת איכות עם הילדים?
ואם זה מידי קשה וזה הופך להיות לא נחמד אז נעזור להם מהר לגמור.
או שנכתוב למורה- שהיום עשינו מה שיכולנו.
אין מצווה למות או לסבול.
אותו דבר לגבי חתימות - עם עיקשים תתפתל- דוד המלך אומר- ואם המורה עקשת מידי על חתימות - אין ברירה אלא ללמד את בתינו את מה שדוד המלך אמר באופן מעשי.
וזו האמת אין אמת יותר מזה.
זה לא כמו תלמידה ש
זה הזמן שלה ללמוד
ויש לה כל התנאים כדי ללמוד
לא הכי הבנתי מה את רוצה לומר פה.אם מותר לזלזל בסמכות שבאה ללמד, זה מותר לתלמידות צעירות בדיוק כמו למורות מטופלות בילדים. ואם אסור אז אני חושבת שמורה בוגרת שבדיוק היום בבוקר חינכה את תלמידותיה לקבלת מרות מסמכות בוגרת, אסור לה הרבה יותר מילדה שעדיין באמצע לבדוק גבולות וללמוד את העולם.
ולגבי המשפט שכתבת ש'תלמידה זה הזמן שלה ללמוד' מי החליט את זה?? וגם אם הוחלט שילדות בגיל צעיר זמנם ללמוד מי אמר שמשרד החינוך וכדו' יחליטו שזה החומא שהתלמידה אמורה ללמוד.
מה עם חנוך לנער על פי דרכו? כל אחד בא לעולם עם תכונות וחוזקות בתחומים מסוימים, אז למה כולם אמורים לשרוף את מיטב שנותיהם באותו חומר לימודי בדיוק??
העולם קיים כבר 5777 שנה אבל רק במאה האחרונה התחילו לשלוח ילדים ללמוד במסגרות לימוד חיצוניות, עכשיו כל הזמן מעלים את הרמה, בשביל להרשים אני לא יודעת את מי, והופכים שלושת רבעי כיתה למפגרים...
לדעתי רוב הילדים שסובלים היום מהפרעות קשב וריכוז, זה כי פשוט אי אפשר ללמוד כל כך הרבה ברצף חומר לימודי משעמם, אז לא מסוגלים להצליח להתרכז ולהיות קשובים.
פתחתי תיבת פנדורה, אני יודעת אבל מה נעשה אולי פעם המורות יצליחו להבין שהעולם לא מתחיל ולא נגמר במתמטיקה ואפילו אבוי בלימוד תורה לבנות.
אני שואלת בכנות, באמת בכנות:אבל ללמוד! זה המוטו.
כן .זה הזמן שלה ללמוד.את מניחה פה שתי נתונים כאילו הם הנחות יסוד שאין חולק עליהם.
זה הזמן שלה ללמוד? למה? מי קבע?
יש לה את התנאים? מי אמר לך? מה את יודעת עליה? על הרקע שלה, הכישורים, תחומי הענין?
תקראי שוב מה שכתבתי .אף אחד לא מדבר על זלזול ברבנים .זה ברור שזה לא בסדר .אם מותר לזלזל בסמכות שבאה ללמד, זה מותר לתלמידות צעירות בדיוק כמו למורות מטופלות בילדים. ואם אסור אז אני חושבת שמורה בוגרת שבדיוק היום בבוקר חינכה את תלמידותיה לקבלת מרות מסמכות בוגרת, אסור לה הרבה יותר מילדה שעדיין באמצע לבדוק גבולות וללמוד את העולם.
ולגבי המשפט שכתבת ש'תלמידה זה הזמן שלה ללמוד' מי החליט את זה?? וגם אם הוחלט שילדות בגיל צעיר זמנם ללמוד מי אמר שמשרד החינוך וכדו' יחליטו שזה החומא שהתלמידה אמורה ללמוד.
מה עם חנוך לנער על פי דרכו? כל אחד בא לעולם עם תכונות וחוזקות בתחומים מסוימים, אז למה כולם אמורים לשרוף את מיטב שנותיהם באותו חומר לימודי בדיוק??
העולם קיים כבר 5777 שנה אבל רק במאה האחרונה התחילו לשלוח ילדים ללמוד במסגרות לימוד חיצוניות, עכשיו כל הזמן מעלים את הרמה, בשביל להרשים אני לא יודעת את מי, והופכים שלושת רבעי כיתה למפגרים...
לדעתי רוב הילדים שסובלים היום מהפרעות קשב וריכוז, זה כי פשוט אי אפשר ללמוד כל כך הרבה ברצף חומר לימודי משעמם, אז לא מסוגלים להצליח להתרכז ולהיות קשובים.
פתחתי תיבת פנדורה, אני יודעת אבל מה נעשה אולי פעם המורות יצליחו להבין שהעולם לא מתחיל ולא נגמר במתמטיקה ואפילו אבוי בלימוד תורה לבנות.
למה? כי כל החיים אנחנו לומדים ! בכל גיל אנחנו לומדים !אני שואלת בכנות, באמת בכנות:
למה?
כן .זה הזמן שלה ללמוד.
אם לא -בואי תלמדי אותנו מה הילדים שלך יעשו אם לא ילמדו?
ההנחה השניה אני באמת חושבת שהורים נורמטיביים שאוהבים את ילדיהם ורוצים בהצלחתם,צריכים לתת להם את כל התנאים ללמידה .
ואכן מי שאין לה תנאים ללמידה היא באמת מסכנה למקרה יוצא דופן .עליה לא מדברים
ברור שלומדים.למה? כי כל החיים אנחנו לומדים ! בכל גיל אנחנו לומדים !
לא תמיד הורים מודעים, והחיים מביאים כל מיני מצבים שלפעמים אין עליהם שליטה. ותאמיני לי שיש הרבההההה בנות שסובלות ואף אחד במערכת החינוכית - הבית ספרית לא חולם ולא יודע.כן .זה הזמן שלה ללמוד.
אם לא -בואי תלמדי אותנו מה הילדים שלך יעשו אם לא ילמדו?
ההנחה השניה אני באמת חושבת שהורים נורמטיביים שאוהבים את ילדיהם ורוצים בהצלחתם,צריכים לתת להם את כל התנאים ללמידה .
ואכן מי שאין לה תנאים ללמידה היא באמת מסכנה למקרה יוצא דופן .עליה לא מדברים
צודקת! אפשר שיעור שמש לפעמים ( לא כל מקצוע מתאים לזה כן?) אפשר טיול אפשר כדורגל אבל לשאוף שתמיד הילד ילמד משהו .ברור שלומדים.
למה דווקא אנגלית, מתמטיקה, מדעים?
למה בחדר סגור במשך כמה שעות רצופות?
למה עם כל כך הרבה תחרותיות?
מאיפה הבאת את זה שמורה מזלזלת בלימודים שהיא עצמה למדה?לא תמיד הורים מודעים, והחיים מביאים כל מיני מצבים שלפעמים אין עליהם שליטה. ותאמיני לי שיש הרבההההה בנות שסובלות ואף אחד במערכת החינוכית - הבית ספרית לא חולם ולא יודע.
בעניין המורות הלומדות
כשטפלתי בילדים מיוחדים הדריכו אותי פעם שעם ילדים סרבני אכילה (בכלל, לא רק מיוחדים) אחת השיטות היא דוגמא אישית, תאכלי את - הילד יראה שאת אוכלת, זה יעשה משהו. את לא יכולה להביא לו לאכול איזה עב"מ שנראה דוחה (למרות שזה יכול להיות הכי טעים) וזה לא מגרה אותו, אם הוא יראה שאת עצמך אוכלת מזה גם - הסבירות הרבה יותר גבוהה שהוא יאכל גם.
אותו דבר בעניין התנהגות, אפרופו יחסי מורה תלמידה,
מורה שמקשיבה לתלמידות ומראה נכונות ראש ולב פתוחים להבנה וכוונות טובות - זה גם מה שהתלמידה תעשה.
לא סתם נאמר כמים פנים אל פנים.
ומורה שבעצמה מזלזלת בלימודים שהיא עצמה הלכה אליהם - אז למה היא מצפה מהתלמידה בכלל?!
זוכרת הרבה ויכוחים כאלו עם מורות בתור תלמידה סביב כל הנושאים האלו...
(לא אני ספיציפית, רוב הבנות..)
תמיד היו לי שאלות כאלו למה ולמה צריך את זה ואת זה ואת זה,
ובד"כ לא היו לאנשים תשובות, עד היום אני שואלת כל מיני דברם.
כן, בהחלט מבינה ומסכימה עם זה שילד בדורינו צריך מסגרת, ובמיוחד שיעורי יהדות, השקפה וכו. אבל, ואבל גדול, יש המוון בעיות במערכת החינוכית, והרבה מחדלים, ו...כן, הרבה שיעורי בית מיותרים, ועוד כל מיני...
תסתכלי מה ש- bbr כתבה על המורות שהיא למדה איתן משהו וראתה איך הן מתנהגות...מאיפה הבאת את זה שמורה מזלזלת בלימודים שהיא עצמה למדה?
ברור צריך דוגמא אישית
גם אצל ביתי בכיתה ב' יש 5 שיעורים בשבוע .למה לא? לא רואה בזה פסול ... הכל תלוי איך מלמדים .אולי המורה של ביתך מלמדת בצורה כבדה?ורותי, אם את מורה לחשבון, מעניין אותי לדעת כמה שיעורי חשבון שבועיים צריכה ילדה בכיתה ב'.
אצל הבת שלי יש חמישה שיעורים בשבוע, כששניים מתוכם ביום אחד. זה נראה לך הגיוני? לדעתי זה טו מאצ' לגיל הזה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים