למרות שבנותי עדיין לא בבית הספר הייתי חייבת להגיב
כתלמידה לא הכנתי שיעורי בית בא' רבתי
הייתי מקריאה שיעורי בית ממחברת חלקה כנראה שהמורות לא עלו עלי כי אף אחת לא ביקשה לראות את המחברת -את הורי שיקרתי שהכנתי בכיתה
מורה אחת גילתה בסוף שנה מחברת חלקה ללא שיכפול אחד ללא ש.ב.
היתה שנה ראשונה בהוראה הענישה אותי בסדרת עונשים 1. לצאת מהכיתה 2. להשלים את המחברת של כל השנה עד למחר 3. חתימת הורים 4. חתימת מחנכת 5. הורדת ציון משמעותית בתעודה - צר לי חינוך זה לא היה, אני זוכרת את עצמי צוחקת עליה שהיא נעלבה
לא הייתי חוצפנית, הייתי תלמידה שהמורות גמרו עליה את ההלל בכל מה שקשור להתנהגות.
מערכת בית הספר לא התאימה לי בכלל!!!
כהוכחה המורות איימו עלי שלא אעבור את החוצים עברתי את כולם מעל 90 ישבתי בבית השלמתי את החומר לבד (כן של כל השנים)
במתמטיקה והנדסה חוייבתי ללכת למורה פרטית שאחרי חצי שעה אמרה לי אין לי מה לעשות איתך
ואת הרישיון ההנדסאי אדירכלות שלי שמחייב הנדסה ומתמטיקה ברמה גבוהה מבית הספר קיבלתי בהצטיינות!
אינני באה לשבח את עצמי אלא לדבר על הבנות שקמלות בנסיון לגחוף אותם אל 'ריבוע' בית הספר.
את כל ה"ידע" שלי רכשתי לבד ישבתי אחה"צ שלמים וקראתי אינצקלופדיות, הכנתי עם אבי מעגלים חשמליים ומודלים מפיסות עץ וזו כן היתה שעת איכות אמיתית ולא מדומיינת . . .
אבל הערכים, יש שיעורי יהדות שאני זוכרת עד היום פ.שבוע, תפילה, מושגים ביהדות,
הייתי אחראית על כל נושא המחזור בבית הספר למדתי אחריות, התמסרות, דייקנות
היה אסור לי לאחר יותר מ5 דק' לשיעור כדי להישאר בתפקיד לא איחרתי אף פעם.
אולי הגיע הזמן להפנים שהידע בבית הספר הוא משני כל כך הוא רק אמצעי למטרה מי שתרצה ללמוד תשלים אחרי לימודי ההוראה הכפויים את הלמידה שזקוקה לה
בית הספר נולד כדי להקנות ערכים כדי להקנות הרגלים טובים "שידעו הבנות להתפלל"
וכל השאר שטויות! ולא מועיל לחתך גדול מאוד של בנות
מתנצלת על התגובה הארוכה והלא כל כך קשורה