כל האמהות חוזרות לבית הספר או זה רק אני?

נראה לי שלרוב המגיבות פה יש
אגב, חושבת שיש הבדל גדול בין ש"ב ביסודי ובתיכון.
שמעתי בשם אחד המנהלים, שבכוונה מעמיסים על הבנות בתיכון חומר לימודי משום "תכבד העבודה על האנשים ואל ישעו בדברי שקר"...
חולקת עליך בנקודה זו,
מי שמחפשים לשעות בדברי שקר- עומס לימודים לא יעזור להם
זו שיטה וותיקה שפשוט לא הוכיחה את עצמה. מעולם.

מה כן יכול לעזור?
תחושת שייכות, רצון להיות חלק ממערכת, חלק מהקהילה, חלק מציבור מסוים
וכמובן תפילות תפילות ושוב תפילות

מסכימה עם כל מילה. אבל לכי תגידי את זה למורות מנופחות חשיבות עצמית.
הם צריכות לקחת את זה ברצינות, מה לעשות חלק מהעבודה.
אנחנו צריכות לתת לילדים את הכתף והתמיכה לעבור את הסיוט הזה.

האמת אני מזועזעת , התגובה הזאת מכילה כל כך הרבה בורות ושנאה
ההכללה הקולקטיבית הגסה שהמורות עסוקות ב''לנפח את חשיבותם העצמית'' ולא מתעניינות כלל ב''סיוט'' של הילדים היא כל כך שגויה ורדודה .
גם אם ישנם מורות כאלו {ראה ערך ויטמין P וכו.. }
הכללה היא דבר נורא .
אבל עזבי אותך מזה חשבי על הנזק החינוכי לילדתך שרואה את אמא שלה מזלזלת באחד הסמלים הסמכותיים ביותר { תרצי או לא } שיש בחיי הילדה .
חשבי מה אומרת לעצמה הילדה ''הנה גם אמא שלי זלזלה גם לי מותר '' או ''אני לא חייבת להקשיב לסמכות {לא משנה איזו } ככה אמא שלי גם חושבת '' .
זהו מדרון הרסני ומסוכן שלטובתך וטובת הילדה מוטב שלא תתקרב אליו .

נערך לאחרונה ב:
האמת אני מזועזעת , התגובה הזאת מכילה כל כך הרבה בורות ושנאה
ההכללה הקולקטיבית הגסה שהמורות עסוקות ב''לנפח את חשיבותם העצמית'' ולא מתעניינות כלל ב''סיוט'' של הילדים היא כל כך שגויה ורדודה .
גם אם ישנם מורות כאלו {ראה ערך ויטמין P וכו.. }
הכללה היא דבר נורא .
אבל עזבי אותך מזה חשבי על הנזק החינוכי לילדתך שרואה את אמא שלה מזלזלת באחד הסמלים הסמכותיים ביותר { תרצי או לא } שיש בחיי הילדה .
חשבי מה אומרת לעצמה הילדה ''הנה גם אמא שלי זלזלה גם לי מותר '' או ''אני לא חייבת להקשיב לסמכות {לא משנה איזו } ככה אמא שלי גם חושבת '' .
זהו מדרון הרסני ומסוכן שלטובתך וטובת הילדה מוטב שלא תתקרב אליו
[/QUOTE]

מורה בכירה מאד ובהחלט יקרה,
צר לי את עושה שירות דב לכל עולם המורות הנהדר שאינו כאן.

יש כאן שיחת נשים ואמהות, שאת לא מודעת להשכלתן, מס' בנותיהן, עבודתן והלוך ילך שלהן. ובעיקר צורת החינוך והתוצאות שלו בביתן. ושוב ושוב את נוטה לפנות עליהן כאילו הן תלמידות סוררות שאת נאלצת להעמידן במקומן.

שימוש בסופרלטיבים ומילים מזדעזעות לא עושות את זה, כפי שהן לא עושות את זה לבנותינו בנות ה- 6-20.

רוב האנושות נוטה לקלוט טוב מאד מסר שרוצים להעביר לה, אם רק מכבדים אותה ונוקטים בשפה המתאימה.

יתכן מאד שזו נובע מהפרעת קש"ר, אם אין הפרעה מהותית לחיים (התנהגותית, לימודית - בקליטה, לא במראה המחברות, חברתית)לא הייתי רצה לטיפול תרופתי בכלל. כדאי מאד לנקוט בגישה חיובית. להניח לילדה ולא להציק לה.

לחיים בכללי אם את נורא חוששת לחייה העתידיים (אני לא) באי רכישת מיומנויות בסיסיות של עמידה במטלות... יש אפשרות לאימון, ופעילות שאט אט מרגילה את הילדה.
חובה שזה יהיה מתוך חוויה וברוח טובה. אחרת זה לא עובד וזה רק יותר גרוע.
ואפשר לפתח בחייה תחומים אחרים (יצירתית?) אותם היא אוהבת ודרכם היא תקלוט את המיומנויות הנ"ל.

בכלל ילדים מהסוג הנ"ל חזקים במלחמות ומסוגלים להתיש את כל מי שמולם במאבקי כח, כך שמומלץ מראש לא להיכנס לפינות הללו.
פשוט לא להציק.
אישית היו תחומים שידעתי את החומר הנלמד טוב יותר מהמורות. או שהן קראו אותו בשטחיות וברגע שהייתי שואלת שאלות הן היו מסתבכות. שרדתי את המערכת רק בזכות שלמדתי עם השנים להבלע ולשתוק והלעלם מהראדר של המורות. ושילמתי על זה מחירים מסויימים שהיו שווים לי באותה תקופה.
לא יודעת לגבי רכישת מיומנויות, אישית בחיי הפרטיים יש לי מוסר עבודה גבוה, לא מבריזה או מאחרת, לא שוכחת או מרחפת. למרות שבבית ספר לא תפקדתי כמעט בכלל.
לאפשר פיתוח של תחומי עניין אחרים. חוגים, סדנאות, כל מה שמעניין את הילדה.
לגבי שיעורי בית- לשבת עם הילדה למקד אותה ולהכין איתה. להגיע למצב ששיעורי בית בסיסיים - יהיו, כל השאר מיותר. (לא להתעקש על מחברת מושלמת ועפרונות צבעוניים ומדבקות, להרפות). אין ברירה, מוכרחים. מבחנים- אם קריאת חומר מספיקה לה להגיע ל90, אל תכריחי אותה "למצות את כשרונותיה" ואל תקשיבי למורות שיגידו שהיא "מסוגלת ליותר". תני לה מרחב.

צודקות, וזה מה שאני עושה בפועל. ב"ה הכל בסדר :)
ולכן הבעיה שכן נשארה לי היא ההתמודדות עם המערכת. (אני באשכול הנכון)
איך מסבירים להם? או עוברים מתחת לרדאר שלהם? (שכרגע מחפש אותי יותר מאשר אותה)

לצערי, מה שיצא מכל הבלבולי מח עם החתימות זה משפט שאולי לא נכון מבחינתי להגיד אבל מרוב תסכול זה מה שאני אומרת, "אמא מחלקת חתימות בחינם, זה לא עולה כסף"
מרוב שהבת שלי כבר פחדה להראות לי הערות במחברת קשר, ושוב מדובר בילדה מצוינת, ולא שזה עזר הרבה, היא בפחד ומורא באה להגיד לי כל פעם שהיא צריכה חתימה והיא לא רוצה להראות לי את זה כי היא לא רוצה לצער אותי!!! מרוב שאפילו כשאני חותמת לה בקלות ולא עומדת על קוצו של יוד ומאמינה לה כשהא אומרת לי שהיא למדה גם בלי שאני אראה , ועם כל הסיסמאות היא מרגישה כנראה את התסכול שלי מההערות הרבות וזה כואב לה!!
ותאמינו לי שהתסכול הוא לא על הילדה!!! רק על המורה שכותבת באי הכנת ש"ב ' ידעה בהכתבה אך לא הביאה חתימה שלמדה ולא גמרה את שיעורי הבית עד הסוף'!!!

אני לא מאמינה על עצמי כמה אשה בנסיון ובגיל שלי יכולה להיות מתוסכלת וכאובה ממורות שאני הייתי המדריכה שלהן, (כשהן היו בכיתה ה' ו'ולא בסמינר) וכיום אני חברה שלהן, הן יודעות מצויין איזה בית אנחנו ושאין מה לדאוג ומצליחות ממש להעלות לי דמעות בעיניים וכאב כה עמוק!!!

מורה בכירה מאד ובהחלט יקרה,
צר לי את עושה שירות דב לכל עולם המורות הנהדר שאינו כאן.

יש כאן שיחת נשים ואמהות, שאת לא מודעת להשכלתן, מס' בנותיהן, עבודתן והלוך ילך שלהן. ובעיקר צורת החינוך והתוצאות שלו בביתן. ושוב ושוב את נוטה לפנות עליהן כאילו הן תלמידות סוררות שאת נאלצת להעמידן במקומן.

שימוש בסופרלטיבים ומילים מזדעזעות לא עושות את זה, כפי שהן לא עושות את זה לבנותינו בנות ה- 6-20.

רוב האנושות נוטה לקלוט טוב מאד מסר שרוצים להעביר לה, אם רק מכבדים אותה ונוקטים בשפה המתאימה.

אני רוצה רק להבין האם את מסוגלת לקבל את התגובה ההיא כי תסלחי לי לא באתי לעשות שירות דב למורות אלא למחות על כבודי שלי לא מקובל עלי השמצות סורי לא אוהבת לשמוע שקרים על משהו שאני מכירה היטב

נא לא להכנס לפסים אישיים ולהשאיר את הדיון ענייני נטו

מורה בכירה, אף אחת לא באה לזלזל במורות, ואני מסכימה איתך שהאמירה שציטטת באמת לא ראויה ולא נכונה.
ושוב - מדובר כאן על כמה ואם בכלל יש לערב את ההורים במחויבויות הלימודיות, לא ההתנהגותיות, של ילדה בבית הספר.

למדתי בבית הספר והסתבכתי כי לא ידעתי לשקר. בין השאר.
טוב, אם את לא רוצה להעביר את ההסתבכות לדור הבא, כדאי שתביני שאנחנו חיים בעולם השקר.

כמובן שאינני ממליצה על שקרים, אבל אם הילדה יושבת וקוראת, ואומרת לי כבר קראתי 5 פעמים, ואני שומעת בפעם האחרונה שהיא קוראת קריאה רהוטה, אני מאמינה למספר הפעמים שהיא אומרת ולא חושבת שהיא או אני הופכות לשקרניות.
החתימה נדרשת כדי שאהיה מעורבת, לא שוטרת.

נראה לי שבהקשר הזה, מעבר לדיון הפרקטי, יש מקום לבדוק מהו בכלל תפקידה של מערכת החינוך שלנו. איכשהו השתרשה בערכינו התפיסה הבלתי נתנת לערעור שמטרת העל של בתי הספר היא להעניק לילדינו ידע. זהו הערך המרכזי שהילדות סופגות. ''כן תדעי במבחן'' לא תדעי במבחן''. זוהי תפיסה שמקורה בתנועת ההשכלה, ובשאיפה החד משמעית להתקדם לכיוון האקדמי. כמו גם במטרה המקורית של בתי הספר- להכשיר תלמידים להיות פועלים טובים. ובכן, לא. זו לגמרי לא אמורה להיות המטרה אצלינו. כמובן שידע הוא דבר חשוב, וסביבו נסובה עבודת החינוך, אבל כאמצעי ולא כמטרה. כך לפחות אצל בנות, (למרות שגם בלימוד התורה הקדושה, המטרה היא העמל ולא ההישג, ונראה שכאמור דווקא בחיידרים העיוות הערכי איננו קיים.) בבתי הספר של הבנות, איבדו בעיני את הצפון כאשר מנמקים את כל העשיה והדרישות בידע ובציונים. אפילו בעולם הגויי כבר השתחררו מהקיבעון הזה, כפי שהודגם בפינלנד, ומבינים שהדרך לקדם ולפתח תלמידים איננה באמצעות איסוף סתמי של ידיעות. על אחת כמה וכמה במחוזותינו, שהזהירות וההקפדה על הערכים הטהורים הינה בראש מעיינינו. לבתי הספר ''אין זמן'' להתייחס לתלמידות, לפתח בהן ערכים וחוזקות, כי נתונים במרדף אחרי הישגים מדידים, ואחרי ציונים כמותיים שכל מהותם השוואה וצמצום, ומעידים למעשה בעיקר על יכולת הזיכרון לטווח קצר של התלמידות ותו לא. ניתן לעסוק בידע, כאמצעי לפיתוח חשיבה, הבנה, התבוננות, מודעות, תובנות ועוד ועוד, אבל לא כמטרה בפני עצמה. להביא את משנתו של משרד החינוך בנושא כהוכחה לצדקת הדרך, בעיני, זהו העיוות בהתגלמותו. אקבל את הטיעון האומר ''אין ברירה'' ''מכריחים אותנו'' אבל מכאן ועד להסביר בזה את האדיקות הקיצונית של בתי הספר בכל הנוגע להתנהלות סביב ש''ב, ציונים ומבחנים, עוד ארוכה הדרך. אנו מיומנים היטב במציאת דרכים למילוי חובותינו החוקיות מבלי לרמוס ערכים ונפשות בדרך. כשבתי הספר יתחילו להתייחס לתפקידם באופן נכון, ולא לתרץ התנהלויות לקויות ב''דרישות'' שמקורן בקיבעון מחשבתי ובמקורות זרים, יתפנה פתאום המון זמן לעסוק בדברים החשובים באמת, בחינוך, בפיתוח האישיות והמידות, בלמידה אמיתית, (ולא, איסוף ידיעות איננו בהכרח למידה.) ולא ככה, בין לבין, כבדרך אגב, כשנשאר זמן אחרי המבחן. ילדותינו נמצאות במסגרות החינוך מחצית משנות ההתפתחות שלהן. האם מה שהן עושות שם, זוהי הדרך הנכונה לנצל את הזמן היקר הזה?? האם המסרים שהן מקבלות בנוגע למה שחשוב יותר ומה שחשוב פחות, מה קובע את ערכו של אדם ומה בכלל לא נמדד, מעניקים להם כלים נכונים לחיים? אם נמצא תשובה הולמת לשאלה הזו, או אז נגלה שהדיון סביב הסוגיות שעלו באשכול, לגמרי מיותר.
כל מילה!
יש שיעורי יהדות והשקפה, כמובן בתיכונים מתעסקים עם זה הרבה יותר, בניית האישיות והדרך והכל.
אבל כל ההתנהלות והדגשים וההתעסקות בידע והשאר - כמו שתיארת.

אומרים שבית הספר זה כמו מיטת סדום.
לגאונים ולמוכשרים קוצצים את הרגליים והראש.
ולאלה שהכישורים הלימודיים שלהם על הפנים, מותחים ומותחים אותם עד שהם נקרעים!

אבל לכו תתקנו את העולם...
אני מכירה כל כך הרבה נשים, ואני ביניהן שבלימודים היו בשולי השוליים של הכיתה, ובחיים הכל השתנה והן מצליחות ומתמודדות יפה מאוד.
כי את הכישורים שצריך בשביל להצליח בלימודים, ממש לא צריך בחיים.
וחוץ מזה לא אני אמרתי 'כתונוק הבורח מבית הספר. בבית הספר לא סבלתי את הלימודים והציונים שלי היו, עדיף לא לכתוב, והיום כל תחום שאני לומדת אני משקיעה עד הסוף, ונהנית מאוד מהלימודים, כי זה לגמרי מבחירה ולא כי משהו החליט שאני צריכה ללמוד גאומטריה ואלגברה, שאלוקים יודע מי צריך את זה...
ממש כך!

נערך לאחרונה ב:
מהקצת שקראתי פה אני רואה שכולן כאן לא למדו כלום ולא הכינו אף פעם שיעורי בית ובכל זאת קצרו מאיות ... ונהיו הנדסאיות.....:))
סליחה אבל לי זה נראה קצת מגוחך:(
אני כבר 17 שנה מורה למתמטיקה ומעולם לא נתקלתי ב'גאוניות' הללו.
כתוב יגעת ומצאת תאמין.אין נוסחא אחרת.
אולי יצא צדיק אחד בסדום ... שיצליח ללא השקעה.
רוב רובן כמעט ככולן חייבות ללמוד לחרוש כדי להצליח!
( לא כולן חייבות המון תרגול אבל הרוב
צריכות את זה)
סה'כ בנות שלומדות בבית ספר כמו שצריך הן בדרך כלל בנות שהבינו שחייבים רצינות ועקביות כדי להצליח וגם בחיים
אל תנסו לשנות את הנוסחה הזו .
לא מדברת על כאלה שאין להן יכולות לשבת ולהתרכז.

מהקצת שקראתי פה אני רואה שכולן כאן לא למדו כלום ולא הכינו אף פעם שיעורי בית ובכל זאת קצרו מאיות ... ונהיו הנדסאיות.....:))
צריכות את זה)
סה'כ בנות שלומדות בבית ספר כמו שצריך הן בדרך כלל בנות שהבינו שחייבים רצינות ועקביות כדי להצליח וגם בחיים

רותי אני מאוד מעריכה אותך.
אבל המשפט שכתבת 'סה'כ בנות שלומדות בבית ספר כמו שצריך הן בדרך כלל בנות שהבינו שחייבים רצינות ועקביות כדי להצליח וגם בחיים' הוא פשוט לא נכון משום כיוון אפשרי!!!
רק שהמורות פתחו מנגנון שלא יביא אותם ליאוש מלהשקיע בדברים שאין בהם שום תועלת לחיים, אז הן משכנעות את עצמן כל הזמן בחשיבות ההשקעה בלימודים.

תגידי לי, אם אני מכניסה אותך עכשיו בכח למשך 12-14 שנים ללמוד במשך כמה שעות ביום משהו שממש לא מעניין אותך וגם לא מועיל לך לחיים, את תתנהגי בדיוק כמו התלמידות אם לא הרבה יותר גרוע.

אני אשתף אתכן בחוויה שעברתי בשנה שעברה ולימדה אותי שכשמכריחים בנ"א לעשות משהו בניגוד לרצונו, הוא מנסה להתמרד ולהתחמק ממטלות.
שנה שעברה למדתי בהשתלמויות שלוש קורסים בקבוצה שכולה היתה מורכבת ממורות, ואני ישבתי ביניהן, תלמידה שאפילו לא זכתה בתעודה של 12 שנות לימוד, והציונים שלה בניגוד לכל הגאוניות פה נעו בין 30-70 ובתעודה בין 5-ל8. הייתי בטוחה שאם אני לומדת עם מורות שהיום בבוקר חינכו את תלמידותיהן למשמעת ולכבוד למורה המדברת, יתנהגו בהתאם.
אבל שכחתי רק פרט אחד, שמלבדי ומלבד עוד איזו אישה מבוגרת שבאה למלא את זמנה, כל שאר המורות באו מאינטרס כלכלי של גמולים או BA או שהכריחו אותם כי המוסד בו הם מלמדות עבר לעוז לתמורה וכדו'.
ותאמינו לי הן לא אכזבו, התנהגו יותר גרוע מגרועת התלמידות שלהן באותו בוקר. פטפטו, אכלו, התפלחו מהשיעור. לא מדברת על אחת שחתמה בשם 7 אחרות שהיו כנראה באמצע השכבת ילדים במקרה הטוב או קניות וסידורים והיא תיכף תגיע, אולי....
ועוד מי ישב על הקתדרה, לא איזו מורה חביבה (בלי לזלזל) אלא רבנים ממש חשובים.
אז כשהמורות יתנו לי תשובה מספקת על ההתנהגות שלהן בתור תלמידות. היום, לא לפני 30 שנה בהיותן ילדות, יהיה להן פתחון פה לדאוג לעתיד המייאש בעיניהן של בתי.

עוד קוריוז קטן, אתמול סיפרה לי חברה מורה, איך המנהלת צעקה עליהן להכנס לכיתות בסיום ההפסקה, ומורות רבות בכלל לא שמו עליה והמשיכו להתמרח בחדר מורות...
נו, אז בגלל זה אני יגיד שהמורות לא חיות טוב עם הבעלים, ולא שומעות בקול רבותיהם. עובדה אין להן משמעת לסמכות שמעליהן....

צריכות את זה)
זו לאו דווקא גאונות כמו זיכרון טוווווב.
ו...כן, יש גאונים.
לא נתקלת אולי כי את פשוט לא מודעת לזה שהן לא למדו.
אני אישית (ואני ממש לא גאון) במקצועות כמו מתמתיקה, אנגלית, דקדוק וכאלו - לא, לא למדתי כמעט למבחנים והייתי מקבלת לרוב ציונים מעולים דווקא במקצועות האלו, כי זה מקצועות שאם הבנת את השיטה או הרעיון או שיש לך זכרון טוב - את יכולה להצליח במבחנים בלי ללמוד.
וכן, מורות לא היו מאמינות לי שלא למדתי.
לעומת זאת - גם להיפך, במקצועות כמו היסטוריה ושות' הייתי לומדת ולמרות זאת מקבלת ציונים נמוכים. (בכיתות הגבוהות, תיכון. בבי"ס בכלל לא ידעתי איך לומדים למבחן (עד למבחנים הארציים) והייתי מקבלת ציונים מעולים.
פשוט אם החומר נקלט ונכנס - הוא שם.)
אז כבר באמת המורות לא ידעו למה להאמין ולמה לא.. ;) :rolleyes:
אבל כן, זה המצב. ולא ידעתי לשקר (גם היום).
מבינה?

עוד דבר אני מוסיפה יש עניין של חוש, מכירה?
כמו שאנשים שיש להם חוש לאלקטרוניקה, או לציור, או לצילום, או לנגינה וכל תחום והם מתעסקים בו ויודעים וטובים בזה בלי ללמוד,
כך גם במקצועות הלימודים.
אישית אני יכולה לאמר לך עלי במקצועות דקדוק, הבעה, גיאומטריה - יש לי חוש,
הייתי עושה תוך כדי השיעור עוד עמ' בספר עוד לפני שהמו' למדה את הנושא,
לא למדתי למבחנים כאלו וידעתי.
(דקדוק זה בכלל עניין אחר, גם מי שיודעת לשון הקודש מסתדרת הרבה הרבה יותר טוב,
ותמיד יש שירים שאני אמצא בהם את המילה שצריך לנקד...
או שאני בדיוק זוכרת שהמורה אמרה על זה כך וכך בשיעור, וגם כל מיני כללים הייתי זוכרת מהשיעור. כן.
והרבה לפי חוש ואינטואיציה, לפעמים גם הימור.. ;) )

נערך לאחרונה ב:
לפותחת האשכול
הבאת תסכול קשה.
אבל כמו כל אתגר בחיים אפשר לאזן אותו.
בפרקי אבות כתוב - איזוהי דרך ישרה......
תפארת לעושיה ותפארת לו מן האדם.
ההסבר שם לפי ברטנורא- במילים שלי- שיהיה טוב לי ויהיה טוב לזולת
בכל דבר צריך למצא את דרך האמצע.
אין ברירה
עם ילדות בכתה א חיבים לשבת אפילו עם ב' ויש כאלה גם ג'
(המתקשות יותר גם בהמשך)
האם זה אמור להיות לנו סיוט? עול?
אפשר לעשות את זה כיף ונחמד
האם זה לא שעת איכות עם הילדים?
ואם זה מידי קשה וזה הופך להיות לא נחמד אז נעזור להם מהר לגמור.
או שנכתוב למורה- שהיום עשינו מה שיכולנו.
אין מצווה למות או לסבול.
אותו דבר לגבי חתימות - עם עיקשים תתפתל- דוד המלך אומר- ואם המורה עקשת מידי על חתימות - אין ברירה אלא ללמד את בתינו את מה שדוד המלך אמר באופן מעשי.
וזו האמת אין אמת יותר מזה.

זו לאו דווקא גאונות כמו זיכרון טוווווב.
ו...כן, יש גאונים.
לא נתקלת אולי כי את פשוט לא מודעת לזה שהן לא למדו.
אני אישית (ואני ממש לא גאון) במקצועות כמו מתמתיקה, אנגלית, דקדוק וכאלו - לא, לא למדתי כמעט למבחנים והייתי מקבלת לרוב ציונים מעולים דווקא במקצועות האלו, כי זה מקצועות שאם הבנת את השיטה או הרעיון או שיש לך זכרון טוב - את יכולה להצליח במבחנים בלי ללמוד.
וכן, מורות לא היו מאמינות לי שלא למדתי.
לעומת זאת - גם להיפך, במקצועות כמו היסטוריה ושות' הייתי לומדת ולמרות זאת מקבלת ציונים נמוכים. (בכיתות הגבוהות, תיכון. בבי"ס בכלל לא ידעתי איך לומדים למבחן (עד למבחנים הארציים) והייתי מקבלת ציונים מעולים.
פשוט אם החומר נקלט ונכנס - הוא שם.)
אז כבר באמת המורות לא ידעו למה להאמין ולמה לא.. ;) :rolleyes:
אבל כן, זה המצב. ולא ידעתי לשקר (גם היום).
מבינה?

עוד דבר אני מוסיפה יש עניין של חוש, מכירה?
כמו שאנשים שיש להם חוש לאלקטרוניקה, או לציור, או לצילום, או לנגינה וכל תחום והם מתעסקים בו ויודעים וטובים בזה בלי ללמוד,
כך גם במקצועות הלימודים.
אישית אני יכולה לאמר לך עלי במקצועות דקדוק, הבעה, גיאומטריה - יש לי חוש,
הייתי עושה תוך כדי השיעור עוד עמ' בספר עוד לפני שהמו' למדה את הנושא,
לא למדתי למבחנים כאלו וידעתי.
(דקדוק זה בכלל עניין אחר, גם מי שיודעת לשון הקודש מסתדרת הרבה הרבה יותר טוב,
ותמיד יש שירים שאני אמצא בהם את המילה שצריך לנקד...
או שאני בדיוק זוכרת שהמורה אמרה על זה כך וכך בשיעור, וגם כל מיני כללים הייתי זוכרת מהשיעור. כן.
והרבה לפי חוש ואינטואיציה, לפעמים גם הימור.. ;) )
אני גם לא למדתי אף פעם למבחנים במתמטיקה וקבלתי מאיות .אבל בפרוש הקשבתי בשיעורים והכנתי ש.ב לכל שיעור .
אל תגידו לי שכל יושבות פרוג היו גאוניות ,לא הקשיבו ולא עשו ש.ב ובכל זאת הצליחו !
כנראה על כולם פה אמרת החז'ל לא מדברת.
מי שאמר 'יגעת ומצאת תאמין' התכוון שאפשר לא להקשיב ולא להכין שיעורים ואולי אפילו לא לבוא לבית ספר ובכל זאת להצליח???!!
.מצטערת זה לא עובד כך.
אין הצלחה בלי השקעה.נקודה.
וזה מה שאנחנו רוצים שהילדים שלנו יתחנכו.
אין הוקוס פוקוס .
ואם ילדינו יבינו את זה בלבד.דיינו.
זה לימוד מאד גדול לכל החיים !
לא צריך לזלזל בכל מערכת בית הספר .
אפשר לומר שיש חסרונות.ויש מקצועות שכדאי להכניס יותר כמו מידות וכישורי חיים .
אבל לומר שזה מיותר .ממש לא

אני גם לא למדתי אף פעם למבחנים במתמטיקה וקבלתי מאיות .אבל בפרוש הקשבתי בשיעורים והכנתי ש.ב לכל שיעור .
אל תגידו לי שכל יושבות פרוג היו גאוניות ,לא הקשיבו ולא עשו ש.ב ובכל זאת הצליחו !
כנראה על כולם פה אמרת החז'ל לא מדברת.
מי שאמר 'יגעת ומצאת תאמין' התכוון שאפשר לא להקשיב ולא להכין שיעורים ואולי אפילו לא לבוא לבית ספר ובכל זאת להצליח???!!
.מצטערת זה לא עובד כך.
אין הצלחה בלי השקעה.נקודה.
וזה מה שאנחנו רוצים שהילדים שלנו יתחנכו.
אין הוקוס פוקוס .
ואם ילדינו יבינו את זה בלבד.דיינו.
זה לימוד מאד גדול לכל החיים !
לא צריך לזלזל בכל מערכת בית הספר .
אפשר לומר שיש חסרונות.ויש מקצועות שכדאי להכניס יותר כמו מידות וכישורי חיים .
אבל לומר שזה מיותר .ממש לא
בגלל שאיזה 4 או 5 כתבו שהן היו כאלו (אישית לא כ"כ ראיתי)
את כבר כותבת שכל חברות פרוג. נסחפת... ;)
בכלל, לא את כולן מעסיק העניין הזה, ומי שהגיבה פה זה כי זה כן מעסיק אותה..

רותי אני מאוד מעריכה אותך.
אבל המשפט שכתבת 'סה'כ בנות שלומדות בבית ספר כמו שצריך הן בדרך כלל בנות שהבינו שחייבים רצינות ועקביות כדי להצליח וגם בחיים' הוא פשוט לא נכון משום כיוון אפשרי!!!
רק שהמורות פתחו מנגנון שלא יביא אותם ליאוש מלהשקיע בדברים שאין בהם שום תועלת לחיים, אז הן משכנעות את עצמן כל הזמן בחשיבות ההשקעה בלימודים.

תגידי לי, אם אני מכניסה אותך עכשיו בכח למשך 12-14 שנים ללמוד במשך כמה שעות ביום משהו שממש לא מעניין אותך וגם לא מועיל לך לחיים, את תתנהגי בדיוק כמו התלמידות אם לא הרבה יותר גרוע.

אני אשתף אתכן בחוויה שעברתי בשנה שעברה ולימדה אותי שכשמכריחים בנ"א לעשות משהו בניגוד לרצונו, הוא מנסה להתמרד ולהתחמק ממטלות.
שנה שעברה למדתי בהשתלמויות שלוש קורסים בקבוצה שכולה היתה מורכבת ממורות, ואני ישבתי ביניהן, תלמידה שאפילו לא זכתה בתעודה של 12 שנות לימוד, והציונים שלה בניגוד לכל הגאוניות פה נעו בין 30-70 ובתעודה בין 5-ל8. הייתי בטוחה שאם אני לומדת עם מורות שהיום בבוקר חינכו את תלמידותיהן למשמעת ולכבוד למורה המדברת, יתנהגו בהתאם.
אבל שכחתי רק פרט אחד, שמלבדי ומלבד עוד איזו אישה מבוגרת שבאה למלא את זמנה, כל שאר המורות באו מאינטרס כלכלי של גמולים או BA או שהכריחו אותם כי המוסד בו הם מלמדות עבר לעוז לתמורה וכדו'.
ותאמינו לי הן לא אכזבו, התנהגו יותר גרוע מגרועת התלמידות שלהן באותו בוקר. פטפטו, אכלו, התפלחו מהשיעור. לא מדברת על אחת שחתמה בשם 7 אחרות שהיו כנראה באמצע השכבת ילדים במקרה הטוב או קניות וסידורים והיא תיכף תגיע, אולי....
ועוד מי ישב על הקתדרה, לא איזו מורה חביבה (בלי לזלזל) אלא רבנים ממש חשובים.
אז כשהמורות יתנו לי תשובה מספקת על ההתנהגות שלהן בתור תלמידות. היום, לא לפני 30 שנה בהיותן ילדות, יהיה להן פתחון פה לדאוג לעתיד המייאש בעיניהן של בתי.

עוד קוריוז קטן, אתמול סיפרה לי חברה מורה, איך המנהלת צעקה עליהן להכנס לכיתות בסיום ההפסקה, ומורות רבות בכלל לא שמו עליה והמשיכו להתמרח בחדר מורות...
נו, אז בגלל זה אני יגיד שהמורות לא חיות טוב עם הבעלים, ולא שומעות בקול רבותיהם. עובדה אין להן משמעת לסמכות שמעליהן....
מסכימה איתך בכל מה שאמרת !
זה באמת מזעזע לפעמים התנהגות של מורות כלפי רבנים בהשתלמויות
אבל שני דברים
א.אפשר להבדיל בין מורה מטופלת בקטנים שבאמת זה לא מתפקידה כעת ללמוד .היא צריכה לשבת בבית עם ילדיה אבל בשביל העלאה המשכורת נטו היא הולכת לחתום בבית המורה
זה לא כמו תלמידה שזה הזמן שלה ללמוד ויש לה כל התנאים כדי ללמוד והיא מזלזלת.זהשונה
ב.מורה שאת כל גמוליה ועבודות b.a שלה השיגה ב'מרמה' בלי להשקיע , היא כנראה היתה מאלה שגם את הציונים בבית ספר השיגה בשקר ובהעתקות ולא השקיעה.
כך ששוב אנחנו חוזרים לאותה מסקנה
תלמידה שתתחנך להשקעה ועקביות אפילו במקצוע יותר קשה ופחות מעניין ,תלמד מוסר מאד גדול לחייה העתידיים. שלא כל דבר שצריך לעשות הוא מעניין .כביסות לא מעניינות במיוחד ובכל זאת עושים כי צריך

בגלל שאיזה 4 או 5 כתבו שהן היו כאלו (אישית לא כ"כ ראיתי)
את כבר כותבת שכל חברות פרוג. נסחפת... ;)
בכלל, לא את כולן מעסיק העניין הזה, ומי שהגיבה פה זה כי זה כן מעסיק אותה..
תקראי מהתחלה ותראי איך כל אחת מעידה על עצמה 'לא למדתי והצלחתי במבחנים'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה