- הוסף לסימניות
שורה תחתונה:
בית ספר הוא מקום נהדר. הגיע הזמן לבודד לפרטים ולראות אם הוא באמת נהדר. לכל אחד? בכל מצב? התרומה שלו עדיפה על נזקיו?
ואולי גם: מה כדאי לשפר בתוך המסגרת, ואיך?
שורה תחתונה:
בית ספר הוא מקום נהדר. הגיע הזמן לבודד לפרטים ולראות אם הוא באמת נהדר. לכל אחד? בכל מצב? התרומה שלו עדיפה על נזקיו?
לא חסר כוחות. חסר כאלו שמוכנים/נות לזוז מהמקום שלא מתאים להם/ןחסר כוחות?
לא יודעת איפה הבת שלך לומדת שלוקח לה 15 דק'...דרך אגב, ילדתי בכיתה ב' צריכה חתימה אחת ביום ולא יותר, עזרה בשיעורי בית ברמה של 15 דק' ליום וגם אין דרישות משונות כמו מחט ובד או טוש מחיק, ברור שמורה צריכה להבין שזה לא לענין לבקש מאמא ביום בהיר לקנות בד ומחט, לא לכולם יש חנות כלבו מתחת לבית.
אני בעד לגבות את בית הספר והצוות, כל עוד שיש אי הבנות קטנות, עדיף לחשוק שפתיים ושלילדה יהיה חשק להשקיע ושהיא לא תסמן X על המורה ועל בית הספר והלימודים.
אצלינו יש לבית הספר ג'וק והם עומדים על זה שגם תלמידות בנות עדות המזרח יתפללו בהברה אשכנזית (בורוך אתו) שיהיה לבריאות, אני לא יוריד לבנות שלי את ערך בית הספר בגלל דבר שבעיני הוא שגיאה ולא ידבר איתם נגד זה.
15 דק' עזרה מצידי בממוצע יומי, היא יושבת כל יום כשעה וחצי על השיעורים, השכפול בילדותנו כמעט תמיד צריך הכוונה קלה (אני לא יושבת איתה על הדף, רק מסבירה את ההוראות וכדו') וגם שבתורה לומדים ביחד כ-עשר דק' בממוצע, בהתחשב בזה שילדותינו יש כפעמיים-שלש בשבוע ותורה כ-5 פעמים, חתימה אחת התורה, בחשבון אין כ"כ צורך בעזרה, רק פקיחת עין מידי פעם. אני לא יושבת לידה כשהיא מכינה שיעורים, מסתדרת יפה בכוחות עצמה.לא יודעת איפה הבת שלך לומדת שלוקח לה 15 דק'...
כי אצלינו יש לה 2 עמודים לפחות בספר חשבון, דף בהבנת הנקרא, 3 שכפולים קטנים בתורה+ חזרה, ובילדותינו עוד איזה שכפול שצריך להשלים מתוך הספר, וסליחה, היא לא בגילנו, ולמצוא את התשובה בסיפור באורך 2 עמודים וחצי יכול לקחת לה 5 דק', תכפילי בדף שאלות...
ועוד, בטבע, נביא ועוד.. תלוי ביום
האמת שגם לי מפריע ש"צריך כל מיני דברים בהודעה לא כ"כ מוקדמת.נחמד מאוד לשלוח את הילדה לבית הספר
שבי שם ואל תפריעי
אל תבקשי לקנות דברים..
אל תבקשי לחתום לך איפה שצריך
שלא תצטרכי עזרה בש.ב
אולי תעבירי אותה לאומנה...???
קשה לך מאוד לספק לה את הצרכים שלה???
ולצאת לקנות לה טוש מחיק.?
אוי ואבוי איזו דרישה של המורה
בבקשה קצת פרופורציות
אז מה? אז יצאתי וקניתי
תפסיקו להיות כאלה קטנוניות ...
כמה תובנות שלי מהאשכול הטעון ( תרתי משמע) הזה:
יושבות פרוג מתחלקות ( כמו כל עם ישראל) לשתי קבוצות : הקבוצה הראשונה אלו נשים שכתלמידות הצליחו הלימודים ואהבו את הלימודים הם ואבותיהן ואמהותיהן( האהבה באה מההצלחה או הצלחה באה להם מאהבת הלימוד לא משנה )
והקבוצה השניה אלה שבהיותן תלמידות שנאו את הממסד ולכן שנאו את הלימודים ( או התקשו בלימודים ולכן שנאו את הממסד) הם ואבותיהן ואמהותיהן.
הקבוצה הראשונה ממשיכה לאהוב ולהנחיל את אהבתן ( עם הסתייגויות בוגרות,) ללימודים ולכל מטלות הלימודים וכשם שידאגו לילד\ה לאכל ובגדים ( תואמים!) כךואפילו יותר ידאגו להם לחתימות ולשאר עניני בית הספר
הקבוצה השניה בד'כ ימשיכו את שנאתן לממסד גם ינחילו אותה לדור הבא בצורת קיטורים ובקורת בלתי פוסקת על בית הספר ומורותיו ( המכשפות והמזלזלות ברבנים וכו')
בד'כ בקבוצה הראשונה ממנה יקומו המורים והמורות שיופקדו על חינוך הדור הבא
הקבוצה השניה ממנה יצאו אמהות עובדות בכל המקצועות פרט להוראה
בקבוצה הראשונה תלמידות הדור הבא יאהבו ויצליחו בלימודים
בקבוצה השניה אהם.. לא ממש .כי כשמשדרים להם שהלימודים הם עול ושהמןרה היא רק בייביסיטר ויש לה הרבה חסרונות אז למה שירצו לקבל מהם משהו?
כמובן שיש יוצאי דופן ל2 הקבוצות ואל תתפסו בהם
תתפסו יותר לכלל בגדול .
כמובן אני לא סותרת יש תלמידות שלמרות ששדרו להם הסכמה עם הממסד הלימודי,בכל אופן לא הצליחו כי היו להם קשיים אישים אחרים
כמובן שיש מורות מזלזלות מעצבנות דקדקניות קצת רעות וכו' איני חולקת שהן אכן קיימות לצערינו
אבל בגדול זה נראה כך
תבחנו את הדברים ותראו שאני לא לגמרי טועה
אסור אסור אסור לה!!!!!במקום שמישהו יגיש לה כוס קפה ובלוק עוגת שמרים טריה,
סתתתםםם, מגיע לך חיבוק!אסור אסור אסור לה!!!!!![]()
סתתתםםם, מגיע לך חיבוק!
איזו אמא מסורה את, וכל המורות שישמחו במשכורות ובחופשות שלהן ויתנו לנו רק לחיות,
זה כל מה שביקשנו ...
בטח! תארת את הכל כ"כ חי שלא נשמתי....כשכתבתי עוגת שמרים ידעתי שמשהי תקפוץ ותכתוב שאסור לה, אבל זה לא סותר את זה שזה מה שבא לה.
לגבי ההודעה השניה:
לא הבנתי, חשבת שמה שכתבתי זה הסיפור האישי שלי? אני רק יעדכן, אין לי אפילו ילדה אחת בבית הספר עדיין, אני פשוט מרוקנת את הלב, ומנקה אותו לפני שהבת שלי תעלה לבית הספר, ואז אצטרך לההפך למלאך, ולהסכים עם כל מה שהמוסד אומר, כי זה אורים ותומים וקודש קודשים ואם לא אני מזיקה לבת שלי לא חבל??!!
בטח! תארת את הכל כ"כ חי שלא נשמתי....
ההריון, הסוכרת, המאורסים, השידוכים, הכסף, העייפות..........
מצדיעה לכל האמהות המדהימות של תשע"ח,
אין עלינו!!!
איזו חלוקה דיכוטומית!כמה תובנות שלי מהאשכול הטעון ( תרתי משמע) הזה:
יושבות פרוג מתחלקות ( כמו כל עם ישראל) לשתי קבוצות : הקבוצה הראשונה אלו נשים שכתלמידות הצליחו הלימודים ואהבו את הלימודים הם ואבותיהן ואמהותיהן( האהבה באה מההצלחה או הצלחה באה להם מאהבת הלימוד לא משנה )
והקבוצה השניה אלה שבהיותן תלמידות שנאו את הממסד ולכן שנאו את הלימודים ( או התקשו בלימודים ולכן שנאו את הממסד) הם ואבותיהן ואמהותיהן.
הקבוצה הראשונה ממשיכה לאהוב ולהנחיל את אהבתן ( עם הסתייגויות בוגרות,) ללימודים ולכל מטלות הלימודים וכשם שידאגו לילד\ה לאכל ובגדים ( תואמים!) כךואפילו יותר ידאגו להם לחתימות ולשאר עניני בית הספר
הקבוצה השניה בד'כ ימשיכו את שנאתן לממסד גם ינחילו אותה לדור הבא בצורת קיטורים ובקורת בלתי פוסקת על בית הספר ומורותיו ( המכשפות והמזלזלות ברבנים וכו')
בד'כ בקבוצה הראשונה ממנה יקומו המורים והמורות שיופקדו על חינוך הדור הבא
הקבוצה השניה ממנה יצאו אמהות עובדות בכל המקצועות פרט להוראה
בקבוצה הראשונה תלמידות הדור הבא יאהבו ויצליחו בלימודים
בקבוצה השניה אהם.. לא ממש .כי כשמשדרים להם שהלימודים הם עול ושהמןרה היא רק בייביסיטר ויש לה הרבה חסרונות אז למה שירצו לקבל מהם משהו?
כמובן שיש יוצאי דופן ל2 הקבוצות ואל תתפסו בהם
תתפסו יותר לכלל בגדול .
כמובן אני לא סותרת יש תלמידות שלמרות ששדרו להם הסכמה עם הממסד הלימודי,בכל אופן לא הצליחו כי היו להם קשיים אישים אחרים
כמובן שיש מורות מזלזלות מעצבנות דקדקניות קצת רעות וכו' איני חולקת שהן אכן קיימות לצערינו
אבל בגדול זה נראה כך
תבחנו את הדברים ותראו שאני לא לגמרי טועה
אין מצב שתדברי עם מורה 10 דקות ולא תדעי מהעובדה הזאת שהיא מורה.חחחחח
אפילו עוד לא ברמצתי, ויש לי הודו לה' חצי מנין בבית.
עוד לא בשידוכים, ועוד לא מאורסים, וגם לא סכרת, רק הברוך של הכסף נכון תמיד.
אבל זה רק היה דוגמא למורות היקרות שלא יחשבו שחזות הכל בחיים זה הסטוריה, גאוגרפיה ותורה עיון....
טוב
אין מצב שתדברי עם מורה 10 דקות ולא תדעי מהעובדה הזאת שהיא מורה.
זו ממש תעודת זהות,
ולכן כל מה שזה כולל, זה העיקר בחיים. בשבילן.
מה שנקרא פערים בחברה.
מורה זה תמצית היקום, זה נזר הבריאה, זה כל העולם לא נברא אלא....
מי שישמע-
לבוא לביה"ס בכל מצב.
גם אם את הבקר נמלה, וגם אם צב,
מעלייך מנהלת רודנית,
מתחתייך תלמידה מרדנית,
מצדך האחד מפקחת טרדנית
ומזה השני אמא קנטרנית....
כל שעה נוספת מלחמת קיום,
כל מורה מתווספת מהווה איום,
והמשכורת בכלל סיפור עגום,
לא נשאר לך ממנה כלום....
העיקר יש לך חופשה חודשיים,
ובטחונך נוסק אלעל לשמיים.
כי אין מה לאמר, את מורה
ואנחנו מה...
פששששש.......יפה מה שכתבת...
נותנת לך אישור לפורום כתיבה
דרך אגב, כמה שיש לי אלרגיה לגישה של מוסדות הלימוד לבנות, איכשהו, החברה הכי הכי טובה שלי היא מורה, השכנה לשעבר שיש לי קשר הכי טוב איתה, מורה. השכנה היום שיש לי קשר מעולה, גם היא מורה. וכשאני אומרת להן שאני לא מבינה למה כל החברות הטובות שלי הן מורות הן מעצבנות אותי ואומרות שלמזלי הצלחתי להשתחל ולהתחבר עם בחירות המין האנושי...
די, מחר אני הולכת לפרק את כל החברויות האלה, נמאס![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים