- הוסף לסימניות
לאור ההבנות של האשכולות כאן בפרוג
על ירידת מחירי הדירות -
האם שווה לקנות דירה להשקעה בנחלת בראשית??
על ירידת מחירי הדירות -
לא כתבת פה או בשרשור אחר שאת מתכננת להתגורר במקום???לאור ההבנות של האשכולות כאן בפרוג
על ירידת מחירי הדירות -
אתם מהמשטרה?לא כתבת פה או בשרשור אחר שאת מתכננת להתגורר במקום???
בסך הכול אחראי על הקמחא דפסחא בנתיבותאתם מהמשטרה?
אנחנו אשכנזים וקנינו בפרויקט שמכיר עוד 57אשכנזים זוגות באים גםלעשות סיבוב? לקחת ילדים לגן בוקר וצהרים, ספסל בגינה, קצת יותר מסיבוב אחד ליום.
זה פשוט לא המצב.
הילדות שלי למדו שם ומאחת לצעירה האחוז חדמש עלה, בדוק וספוראני מדברת על הוותיקה.
ומאיפה הנתון שבעשור האחרון נותנים דירה במרכז?
.גדלנו בנתיבות.
בתור ילדים הקהילה היתה עם רוב ליטאי.
היום, כשהולכים ברחוב הזוגות הליטאים שמסתובבים הם בודדים (יחסית, כן?)
לדעתי,
זה קרה הרבה בגלל המגמה שהיתה בעשור האחרון להביא לזוגות דירות במרכז.
הבניה החדשה שתהיה צמוד לקהילה -
יתכן ששם התמונה תהיה שונה.
אבל יש לקחת בחשבון שזה צמוד לקהילה. לא חלק ממנה.
אני גר כאןאני עדיין נמצאת שם הרבה. מאוד.
תעשי סיבוב בשבת, תראי מי מסתובב ברחוב.
95% לא ליטאים.
אני מדברת על הקהילה הוותיקה בלבד.
בדיוק לזה אני מתכוונת.האשכנזים אף פעם לא היו רוב
וכיום בוודאי שלא
ממש לא.לכן מי שרואים בחוץ זה את השבאבניקים של הקהילה
זו קהילה מעורבת אבל תמיד הספרדים היו רובבפסקה באה אתה סותר ואומר
בדיוק לזה אני מתכוונת.
בודדים יחסית, הכוונה -
זהו רוב הציבור שרואים ברחוב. בשבתות בכל אופן.
אולי בימי חול המצב שונה.
ממש לא.
זו קהילה שמורה.
לא כתבתי כלום על הסגנון. רק על המגזר.
בנתיבות הקהילה איכותית. עם הכי פחות "שוליים" לעומת ערים אחרות.
אני אשמח לרשימה של הרוכשים... אם יש דבר כזהאנחנו אשכנזים וקנינו בפרויקט שמכיר עוד 57אשכנזים זוגות באים גם
לא בנחלת בראשית בבית הלויאני אשמח לרשימה של הרוכשים... אם יש דבר כזה
לסקרנות כמובן ולא מעבר
ספרדי אשכנזי דיי כולנו אחים ב7 באוקטובר לא היה אבחנה מי אשכנזי מי ספרדי בוא נאהב אחד תשני.
אני גר כאן
בוודאי רוב הליטאים בקהילה הם שמרנים יותר ממה שיש בר' עקיבא למה שיסתובבו בשבת ברחובות
לכן מי שרואים בחוץ זה את השבאבניקים של הקהילה
פעם בזמן ר' יששכר מאיר באמת זה היה מעורבב וגם המוסדות היו מעורבבים אבל האשכנזים אף פעם לא היו רוב
וכיום בוודאי שלא
אבל יש סיכוי שהמאזן ישתנה בגלל בית הלוי ומשכנות ישראל אבל לא הייתי בונה על זה הרבה כי הקהילה הולכת ומתרחבת גם לרחובות הסמוכים שמלאים היום באברכים ספרדים והרבה זוגות גם קנו להשקעה ולא בהכרח יבואו לגור
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים