- הוסף לסימניות
ברור, איש מקצוע אמרנו.לא עדיף מישהו עם תואר בפסיכולוגיה או פסיכותרפיה?
נראה שאתם כותבים מניסיון?
רק הדגש שהוא יהיה גם יועץ נישואין בכיר בפועל (ולא שזה אחת מתוך ההכשרות התאורטיות שלו), וגם לא סתם פסיכולוג או פסיכותרפיסט.
ברור, איש מקצוע אמרנו.לא עדיף מישהו עם תואר בפסיכולוגיה או פסיכותרפיה?
נראה שאתם כותבים מניסיון?
קונטרס חשוב, יישר כוח ותודה.מצרף קונטרס שחיברתי מקווה שיעזור,
אם יש שאלות והערות אשמח לשמוע בכדי להוסיף או לתקן
לפעמים זה מגיע מחסימות.אנשים בגילאים מבוגרים יותר ובפרט בציבור מסוים,
אשמח לדעת איפה יש את זה במודפס ?מצרף קונטרס שחיברתי מקווה שיעזור,
אם יש שאלות והערות אשמח לשמוע בכדי להוסיף או לתקן
אתה מדבר מנסיון בתחום?ברור, איש מקצוע אמרנו.
רק הדגש שהוא יהיה גם יועץ נישואין בכיר בפועל (ולא שזה אחת מתוך ההכשרות התאורטיות שלו), וגם לא סתם פסיכולוג או פסיכותרפיסט.
לא בשביל לראות בחור לומד בישיבה באים זו טעות של הרבה הוריםשאלה
הורה שבא לראות בחור בישיבה מה הוא חושב שהוא יראה בדיוק???
כאילו לבוא בלי להודיע מראש זה לא הוגן, וזה גם סיבה שבחורים מורידים בגללה (אף אחד לא רוצה שמישהו יכנס למקום שבו הוא נמצא אם החברים שלו כל היום ומשתמש בניואנסים המתאימים ויבוא מישהו ויפרשן את זה לפי חוסר הבנתו לקודים וההתנהגות במקום)
וגם אם הגיע בלי להודיע אולי הבחור לא מרגיש הכי טוב היום אולי דווקא היום הוא בחיזוק והוא לומד הכי טוב שיש אולי הוא בכלל עובד בעבודות מזדמנות והיום לא הזדמנה לו עבודה ורואים אותו בבית מדרש
אני חושב שענין השידוכים הוא פחות דבר שניתן לנתח אותו שיכלית או יותר נכון זה לא יעיל,אשמח לשמוע את דעתכם כדי להבין קצת יותר טוב את הנושא:
בחור או בחורה שבוררים בשידוכים, האם הסיבה שעדיין לא הגיע הדבר הנכון,
או שצריך "להוריד אותם מהעץ",
זאת אומרת שיוותרו על משהו שהוא באמת חשוב להם בגלל הנתונים.
לא נכנסת למקרים ספציפיים או לתגובות כאן אבל האמת היא שקצת הקפיץ אותי ה"להוריד מהעץ" כי זה משהו שאומרים אותו הרבה, באופן כללי יש פה בעולם המון ביקורת כלפי רווקים ורווקות מתבגרים, בלי לבדוק דברים בכלל, בלי לדעת כלום, סתם כי אני התחתנתי עם ההצעה הראשונה אז זה סימן שלא בררתי והם לא התחתנו עדיין אז ברור שהם בררנים, לא?או שצריך "להוריד אותם מהעץ",
זאת אומרת שיוותרו על משהו שהוא באמת חשוב להם בגלל הנתונים.
השאלה היא יותר מה כן יגרום לאדם לקבל החלטה.
האם החוסר אונים או ההבנה כי אין משהו מדויק,
או שבסופו של דבר אחרי הרבה מאוד זמן כן יהיה משהו מדויק יותר?
"לא להתפשר כי ממילא כבר בררתי המון",
זה מה שהרבה אומרים על אלה שבוררים,
אבל לא נראה לי שזה בהכרח הסיבה,
אלא מה שעומד מאחורי הברירות,
וצריך למצוא את הסיבה כדי לעבד אותה ולהתקדם.
יפה מאודלא בשביל לראות בחור לומד בישיבה באים זו טעות של הרבה הורים
אביא סיפור ותראה כמה הם טועים ועל מה בעיקר צריך להשים דגש (ארוך אבל שווה)
לרבי שמואל רוזובסקי בא יהודי אחד מירושלים ואמר שהוא מבקש לדבר אתו כמה דקות,
כי הנה יש לו בת שהגיעה לפירקה, ומציעים לה שידוך בחור מישיבת פוניבז׳, והוא חפץ להתעניין על הבחור.
והתחיל לשאול את ראש הישיבה מספר שאלות, ונשים לב לשאלותיו:
הוא צריך לדעת כמה שעות ביום הבחור לומד? איך שמירת הזמן שלו? ואיך שמירת הסדרים? ואם הוא מגיע לתפילות בישיבה? ואיך ההשתתפות שלו בשיעורים? ואם הוא שואל כענין? ואם הוא מבין מה שעונים לו... וכו׳.
אחר שקיבל תשובות המניחות את דעתו, הודה לראש הישיבה שהקדיש לו מזמנו ועמד ללכת לדרכו.
אמר לו ר׳ שמואל, בעדינות ובאצילות נפשו: ראה נא, עד עכשיו אתה שאלת אותי שאלות, שמא תרשה לי, יקירי, לשאול אותך כמה שאלות.
הנה מדבריך הבנתי שאתה מתעניין בדבר שידוך לבתך, ואתה נראה מרוצה מאד מכל מה ששמעת, כי אתה כנראה מבין שזה כל מה שהבת שלך צריכה לדעת, באיזה שעה בדיוק הוא מגיע ל״סדר״, ואם הוא יורד לעומק הסברות וכו׳.
אך אני חושב שיתכן שאת בתך מאד מעניין לדעת אם הבחור הזה בכלל... בן אדם.
היה מן הראוי שתשאל אותי כמה פעמים בשבוע הוא מצחצח שיניים, אם בכלל... האם נעים לשבת לידו... ואיך הוא מתנהג בחדר האוכל, האם הוא מגיע ראשון ולוקח את המנה המשובחת, או שאחרי מנחה הוא לא רץ כל כך מהר לחדר האוכל, אלא יושב עם חברותא ולומד ומנצל את הזמן, והוא בא בסוף ואוכל את מה שנשאר. ומה קורה אם קנקן
השתיה שעל השולחן נגמר וצריך למלאותו שוב, האם הוא זה שתופס את הקנקן ורץ למטבח להביאו מלא, או שהוא יושב ב״סבלנות״ זמן רב וממתין עד שמישהו אחר יעשה זאת... האם הוא נכנס מידי פעם למטבח להודות להם על טירחתם עבורו, ואיך הוא מתנהג כאשר האוכל לא ערב לחיכו, האם הוא בכל זאת אוכל, ואחר כך ניגש למטבח לומר
״תודה רבה, האוכל היה טוב״, שהרי שעות רבות עובדים להכין לו את ארוחותיו, או שהוא היום לא אוכל, רק יורד לקיוסק וקונה ממתקים. הנה הגעת למסקנא שהוא שקדן. שמא תברר איך הוא מתנהג כאשר הוא מסיים לימודו בשעה מאוחרת בלילה, כאשר חביריו כבר ישנים מקודם, האם הוא מוריד את נעליו טרם בואו ומחזיקם בידיו כדי שלא יתעוררו,
או שהוא נכנס בקול רעש גדול בשעה זו. ובבוקר, האם הוא מסדר את מיטתו או שהוא משאיר את חדרו מפוזר מתחילת הזמן ועד סופו.
אני חושב, אמר ר׳ שמואל, שהדברים הללו מאד צריכים לעניין את בתך.
כי אם המפונק הזה - שלא חושב על סביבתו - יבוא בצהריים מהכולל הביתה, והיא הרי כבר מהבוקר עבדה להכין לכבודו ארוחת צהרים, והוא מגיע, ומתיישב לאכול, והאוכל לא יהיה בדיוק כמו שהוא חשב ומה שהוא רצה, ואז יעוות את פניו באי שביעות רצון בולטת - האם תתנחם בתך במחשבה על מה שאמר לה אביה לפני שעשו את התנאים, שהוא היה אצל הרב רוזובסקי, ור׳ שמואל אמר לו שבשעה שלמדו בישיבה בבא בתרא, והגיעו לפרק ״לא יחפור״ לסוגיא ד׳חרדל ודבורים׳ ו׳הרחקת נזיקין׳, ושם יש בסוגיא ״קצות החושן״ חמור מאד, ויש שיטה של רבי עקיבא איגר ויש שיטה של ה״אבי עזרי״ - ״קונטרס הרחקת נזיקין״, והרי יש כאן שלש שיטות, ומלבד זאת יש בזה ״הבנה״ של ר׳ אלחנן ו״קנייטש״ של ר׳ ברוך בער... ׳ונדמה לי׳ - כך אמר אז ר׳ שמואל - ׳שהבחור היחיד שחדר לעומק הדברים והבין את כל חילוקי השיטות וההסברים בזה, וכל הקנייטשין והדקויות שבסוגיא, היה הבחור הזה׳...
׳ואם כך׳ - ממשיכה היא במחשבתה - ׳נכון שהוא מתנהג בגסות ואין לו שום יחס אנושי, הוא יכול לבעוט במיטיב לו כאשר משהו לא מוצא חן בעיניו, אך בכל זאת אני מאד מכבדת אותו, כי הרי הוא מבין את כל החילוקי שיטות, ראשונים
ואחרונים בסוגיא זו של הרחקת נזיקין׳...
עד כאן דבריו של הגר"ש רוזובסקי.
דברים אמיתיים ונוקבים בתביעה לתיקון
נכון, באמת אף אחד לא אמור לומר לרווקים/ות מתבגרים מה הם צריכים לעשות או מה הטעויות שלהםלא נכנסת למקרים ספציפיים או לתגובות כאן אבל האמת היא שקצת הקפיץ אותי ה"להוריד מהעץ" כי זה משהו שאומרים אותו הרבה, באופן כללי יש פה בעולם המון ביקורת כלפי רווקים ורווקות מתבגרים, בלי לבדוק דברים בכלל, בלי לדעת כלום, סתם כי אני התחתנתי עם ההצעה הראשונה אז זה סימן שלא בררתי והם לא התחתנו עדיין אז ברור שהם בררנים, לא?
מדברת מניסיון אישי מר עם כמה אנשים שהציעו הצעות שלא התאימו בנקודות שבאמת היו חשובות והן חשובות לכל אחד, וכשאמרתי לא אחרי מחשבה ושיקול דעת, הם הגיבו בביקורת מאוד מעליבה (ואגב התחתנתי בסוף די מהר...)
אני באמת חושבת שכמו שלא יתערבו ויציעו רעיונות לזוגות בלי ילדים, ככה לא צריך להתערב לרווקים, ואני מאמינה שהם עצמם עוצרים לפעמים וחושבים אם הם בוררים מידי או לא, כי גם הם רוצים להתחתן, יותר ממה שכל העולם רוצה שהם יתחתנו כדי שירד להם מהמצפון... (מדברת באופן כללי על אנשים מבחוץ, הורים אולי כן יכולים לעזור ולהפנות תשומת לב לזה אבל הם גם אולי יעזרו במקרה שאין ילדים.... צריך להתייחס לנושא הזה באותה זהירות).
נכון, אבל ללכת לראות איך הבחור לומד זו טעות גדולהיפה מאוד
אבל אין שום סיכוי היום שההורה יכנס לראות את החדר של הבחור בפנימייה
וגם לחדר אוכל אני לא מאמין שיגיע וגם אם יגיע הוא לא יראה כלום כי כולם יהיו ממוקדים בלהבין מה הוא מחפש פה
ולשאלות שהוא רוצה לשאול נותנים מספרי טלפון לברורים
אתם צודקים שפעמים מתעכבים על זה שהם אינם בררנים, והיו לי כמה חברים כאלו שהציעו להם הצעות ממש מוזרות והם יתעכבו הרבה זמן, וכששאלתי אותם למה פסלתם, התשובה הייתה משהו הפריע לי, וכשמשהו מפריע זה יפריע תמיד, אז לא שכנעתי אותו כי אין על מה.לא נכנסת למקרים ספציפיים או לתגובות כאן אבל האמת היא שקצת הקפיץ אותי ה"להוריד מהעץ" כי זה משהו שאומרים אותו הרבה, באופן כללי יש פה בעולם המון ביקורת כלפי רווקים ורווקות מתבגרים, בלי לבדוק דברים בכלל, בלי לדעת כלום, סתם כי אני התחתנתי עם ההצעה הראשונה אז זה סימן שלא בררתי והם לא התחתנו עדיין אז ברור שהם בררנים, לא?
מדברת מניסיון אישי מר עם כמה אנשים שהציעו הצעות שלא התאימו בנקודות שבאמת היו חשובות והן חשובות לכל אחד, וכשאמרתי לא אחרי מחשבה ושיקול דעת, הם הגיבו בביקורת מאוד מעליבה (ואגב התחתנתי בסוף די מהר...)
מסכימה מאוד על עניין הגאווהזה לא סותר...
אם לא הורידו אותו מהעץ סימן שעוד לא הגיע הזמן...
[שמעתי מאדמו"ר מאמשינוב שמתעסק המון עם שידוכים שעיקר הבעי' הוא הגאווה.. כלומר לרדת מהעץ.. וכמובן כ"א עם העץ שלו..]
ממש לא תמידיתעכבו הרבה זמן, וכששאלתי אותם למה פסלתם, התשובה הייתה משהו הפריע לי, וכשמשהו מפריע זה יפריע תמיד, אז לא שכנעתי אותו כי אין על מה.
התכוונתי ליופי, שהיה לאחת אוזן מוזרה ולשנייה אף עקום, וכל הפגישה העיניים שלו על האוזןממש לא תמיד
לא חסרים דברים שמפריעים רק בגלל דעת הקהל והלחץ החברתי (למשל הישיבה בה הבחור לומד או מה אבא של הבחורה עושה. בנישואין עצמם זה לא מזיז)
וישנם המון דברים שמפריעים בבחור/הבחורה אבל אפשר לחיות איתם נהדר, וודאי יותר טוב מלהעביר 10-20 שנות רווקות כדי לקבל משהו (אולי אולי אולי) טיפה יותר טוב
אגב, אין אישה ששום דבר בבעלה לא מפריע לה ושום בעל ששום דבר באישתו לא מפריע לו. אלו החיים.
אם לא תראה את זה בשידוך תראה את זה יומיים אחרי החתונה
ולמרות זאת זוגות רבים חיים באושר
מחזקנכון, אבל ללכת לראות איך הבחור לומד זו טעות גדולה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //