Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

שנה שעברה ליקטתי מהפורום כאן מתכונים לאין מספר,
מתכון אחד היה ההצלחה של החג!!!
צר לי שאינני זוכרת למי זכויות היוצרים, כיוון שעל כל המתכונים מופיע המקור "פרוג"
לכן אודה מאוד למי שתכוון אותי למקור המתכון שאוכל להודות לה כראוי ולתת לה את הקרדיט.

עוד הקדמה אחת, זו עוגה בלי "שרויה" וקשה להאמין שהיא פסחית. יש לה מקרם וטעם מופלאים, ובלי להפריד ביצים! אפילו מיקסר לא צריך! מה עוד אפשר לצפות מעוגה פסחית?

אה, והקדמה אחת אחרונה, אצלנו לא משתמשים בשוקולד בפסח, במתכון המקורי היה גם שוקולד ציפס שבוודאי משדרג את העוגה עוד יותר אבל לא רשמתי את הרכיב הזה כך שתאלצו להוסיפו כהבנתכם וכאוות נפשכם.

אז הנה הוא.

וכמובן תכפילו כמויות. (מה שלא יכולתם בפסח דאשתקד...)

4 ביצים
1 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
3 כוסות שקדים טחונים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
שוקולד ציפס - כנ"ל
תערובת סוכר וקינמון - מי שאוכל סוכר וניל אז עדיף ולמי שלא אוכל קינמון זה בסדר גם בלי

מערבבים את כל החומרים מלבד תערובת הסוכר וקינמון
במתכון המקורי ההוראה עכשיו היתה לגלגל לגליל אבל אני שטחתי בתבנית אלומיניום רגילה ולדעתי היה יותר מוצלח ככה
בוזקים תערובת סוכר וקינמון
אופים על 180 מעלות כ20 דקות

ותוך דקות ספורות שבים לראש העמוד להכין נגלה נוספת
לא שרויה
כ-45 עוגיות

IMG_8461_1024x682.jpg

100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר דמררה [אפשר לבן]
3 ביצים
1 אבקת אפיה
1 כוס קקאו
3 כוסות קמח תפו"א

אבקת סוכר לציפוי

ממיסים שמן עם שוקולד.

שמים בקערה את כל הרכיבים [למעט אבקת סוכר], כולל השוקולד והשמן שהומסו יחד.
מערבבים היטב לתערובת אחידה. דביקה רק מעט.
בידיים לחות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ 2 ס"מ
מגלגלים באבקת סוכר לציפוי מלא בנדיבות

מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים של כ 2 ס"מ זה מה

אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות נפרדות בקלות מניר האפיה.

הערה: לאחר שיש נשים שניסו להכין והתערובת היתה להן יבשה מדי, לעומת הרבה מאוד נשים שיצא להן מעולה כמו המתכון במדוייק [כולל כל הנסיונות שלי להכין שיצאו מצויינים ++], אני חושבת שיש הבדלים בין הקקאו וקמח תפוחי האדמה של החברות השונות, ואםילו בחברות עצמן, משהו בספיגה של השמן והביצים ולכן, המלצה- תתחילו בפחות מ-3 כוסות. 2 כוסות קמח תפו"א ואז תוסיפו לפי הצורך, אם יש צורך. עד שתקבל תערובת שאפשר לכדרר אבל שלא היה יבשה. אני לא משנה במתכון כמו מכיון שלי יוצא מעולה בדיוק כמו במתכון.
@ה. בקר

חיפשתי המון בפורום ובאינטרנט ולא מצאתי עוגת שכבות לפסח מקמח מצה [קמח מצה, קצפת ושוקולד], פשוטה וקלה.

מצאתי המון מתכונים כאלו אך כולם דורשים לקצף שמנת מתוקה, ואנחנו לא נוהגים לאכול.

אשמח מאוד למתכון או לתחליף לשמנת. [כמובן מניסיון]
  • תודה
Reactions: שוםשום1 //
16 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה