Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

הרבה זמן חיפשתי תחליף טוב
מצאתי אצל ה'קרוטית' הכנתי וראיתי כי טוב!

אבקת מרק ביתית
מצרכים:
3 כפות אבקת בצל או שבבי בצל מיובש
1/2 כפית טימין מיובש או עלי טימין טרי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 ו-1/2 כפיות אבקת כורכום
1 כף פטרוזיליה מיובשת
2-3 כפות עלי שמיר מיובשים או טריים
3 כפות קורנפלור
1 ו-1/2 כפות מלח
3/4 כפית אבקת שום
3 כפיות זרעי סלרי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית תבלין עוף – לא חובה

אופן הכנה:
– אם משתמשים בבצל מיובש טוחנים אותו במעבד מזון (ואפשר גם בבלנדרים/שייקרים כמו אלה של הנינג’ה) עד שהוא הופך לפתיתים קטנטנים.
– מוסיפים את שאר התבלינים, פרט לקורנפלור, וטוחנים למרקם של אבקה. זה בסדר אם יש חתיכות קטנטנות אבל חשוב לטחון כמה שאפשר.
– מעבירים לצנצנת, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. שומרים בצנצנת סגורה במקרר או בארון.

כמה דברים חשובים:
– האבקה כאן דומיננטית יותר מזאת שאתם קונים לכן צריך לשים פחות ממה שאתם רגילים.
– שום אבקה לא מחליפה בישול כמו שצריך עם ירקות ועשבי תיבול. אבקת המרק כאן כדי להעצים ולתת בוסט ובמרק שלכם אתם צריכים עדיין, כמו תמיד, להוסיף סלרי טרי ושמיר, גזר ופטרוזיליה. הם בסוף אלה שצריכים לככב.
– מצד שני, בתבשילים מהירים כמו פתיתים או אורז או קציצות האבקה פה תעשה פלאים ממש. כפית אחת וכל התבשיל יקבל טעם וצבע מדהימים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להגדיל או להקטין את כמות הכורכום לפי ההעדפה האישית שלכם. הכורכום גם בריא מאוד אבל גם מוסיף צבע משגע לכל תבשיל או מרק. רק חשוב לא לעבור את הכמות של 2 כפות אחרת זה מוסיף טעם דומיננטי מדי.
– במקום קורנפלור אפשר לשים קמח טפיוקה או כל קמח שהוא עמילני. המטרה של הקורנפלור פה היא גם לספוג לחות, גם להסמיך קצת וגם לחבר בין התבלינים.
– כמות המלח פה היא באמת טעם אישי. אני אוהבת להוסיף קצת אבקת מרק לכוס, להוסיף מים רותחים ולשתות כמו מרק ולכן אני שמה מלח באבקה מראש. אם אתם מכינים סיר מרק גדול, שכמובן תמליחו ותוסיפו לו ירקות ושאר תוספות, אפשר להוריד מכמות המלח פה ולהוסיף אחר כך בתבשיל או במרק. והכי טוב? לשים חצי כפית אבקה בכוס ולהוסיף מים רותחים ואז לטעום, אם צריך מוסיפים עוד ובפעם הבאה יודעים בדיוק כמה אתם אוהבים.
– ואם אין זרעי סלרי? אני ממש ממש ממליצה לנסות ולהשיג, מסתבר שיש כמעט בכל חנות תבלינים. אם לא מצאתם, אפשר לשים בתנור, על תבנית עם נייר אפייה, צרור גדול של עלי סלרי (עלים בלבד) ולאפות במשך 10 דקות בערך על 170 מעלות עד שהם טיפל’ה מתייבשים. חשוב שהם לא ישרפו אלא רק יתייבשו ויקבלו צבע זהוב (זמן האפייה תלוי בגודל העלים ובטריותם אז תבדקו מדי פעם את התנור). כשהעלים יבשים מפוררים אותם לתוך מעבד המזון ביחד עם שאר התבלינים.
– לטעם של אבקת מרק עוף מוסיפים 1/2 כפית תבלין עוף. בחנויות יש תבלין עוף לפרגיות, תבלין עוף רגיל וכו. לא קריטי איזה תקנו.

אבקת בצל וזרעי סלרי טחונים קניתי ב''תוצרת הארץ''

Green and White Simple How To Make Healthy Salad YouTube Thumbnail.png

קרדיט:
FoodFromStart - מתכון לכדורי גבינה וזיתים
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/jGhYygMr3PA

רכיבים​

1 כוס קמח (120 גרם)
1 כפית אבקת אפיה (10 גרם)
1 ביצה
1 גבינה לבנה (250 גרם)
100 גרם גבינה צהובה
3 כפות זיתים קצוצים (60 גרם)
4\1 כוס שמן (50 מ"ל)
2\1 כפית פלפל שחור
2\1 כפית מלח
1 כפית אורגנו

אופן ההכנה​

מערבבים בקערה את הביצה הגבינה הלבנה והשמן
מוסיפים את הגבינה הצהובה התבלינים והזיתים ומערבבים קלות
מוסיפים את הקמח והאבקת אפיה כל פעם קצת ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה
מחממים את מכשיר המולטיקייק
לאחר שמתחממם שמית כפית מלאה מהתערובת בכל שקע
ואופים למשך 6-7 דקות תלוי בעוצמת המכשיר
מוצאים לצלחת וממשיכים הלאה כך את כל הבלילה

בתאבון !!
וטעימים באמת.

חלק מארוחת צהריים שהתבקשתי להכין לחברה יקרה. תחילה חשבת להכין פסטה מוקרמת אבל אז הזכירה לי חברה נוספת שיש שם במשפחה ילדה צליאקית.
אז הלכתי על תפו"א מוקרם.
האמת-
כאן אמרו שזה טעים אפילו יותר מפסטה מוקרמת.

IMG_3739_800x600.jpg

מתכון:
8 תפו"א בינוניים
2 בצל
מעט שמן לטיגון הבצל
1 שמנת לבישול - מיכל גדול
1 כוס חלב
2 כפות קורנפלור + 1/3 כוס מים, או 3 כפות אבקת מרק פטריות
2 כוסות פתיתי גבינה צהובה
1 קופסא שימורי פטריות
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט [לא חובה]

מתחילים בבישול התפוח אדמה
בסיר גדול שמים תפו"א בקליפה. מכסים במים ומוסיפים מלח
מבשלים כ-25 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את תפוחי האדמה בסיר עד שהמים מתקררים.
מקלפים את הקליפה- היא מקלפת בקלות אחרי הבישול

מניחים בצד ומכינים רוטב:
בסיר קטן מטגנים בצל קצוץ גס בשמן עד להשחמה קלה. מוסיפים פטריות חתוכות. מטגנים עוד כדקה. מוסיפים שמנת לבישול וחלב. מבשלים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט [לא חובה]
מוסיפים אבקת מרק פטריות או לחילופין מוהלים קורנפלור במים קרים להמסה מלאה ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק. מבשלים עוד כדקה. מסירים מהאש ומוסיפים 1 ורבע כוסות גבינה צהובה. מערבבים להמסה של הגבינה הצהובה. את יתר הגבינה הצהובה שומרים בצד

מרפדים תבנית בניר אפיה. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כ1/2-3/4 סנטימטר. מסדרים שכבה של תפוחי אדמה ויוצקים מעט מהרוטב באופן שיכסה את כל תפוחי האדמה, אבל לא צריך לכסות לגמרי. מסדרים עוד שכבת תפוחי אדמה ושוב רוטב. מסיימים בשכבת רוטב.
מכסים בניר כסף ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-25-30 דקות.
מסירים את ניר הכסף ומפזרים את יתרת הגבינה הצהובה. אופים מגולה למסה והשחמה של הגבינה הצהובה.
פסח.
החג האהוב עלי ביותר

ולא,
לא בגלל השיש המצופה.
ולא,
לא בגלל הכיורים שמאבדים מגודלם הטבעי
ולא,
לא בגלל הבלאגן

אני אוהבת את החג הזה כי הוא אמיתי.
כן.
בלי מעטים חיצוניים שונים ומשונים.
מאכלים משובחים בלי תחפושות.

אני אוהבת את החג הזה כי הוא יצירתי.
כן.
בכל שנה אני נדהמת מהמתכונים שנולדים כמעט יש מאין.
היכולת של נשות ישראל, ובייחוד אלו שחומרי הגלם שלהן מסתכמים בבסיס בלבד להכין ארוחות גורמה שלא מביישות שפים טובים ביותר.

אז זהו
כבר נושף בעורף
ועם הילדים בבית הנשיפה הזו ממש קולנית.

שמעתי פעם משהו נפלא מחברה מבוגרת ממני בהרבה.
היא איחלה לי שנה אחת "פסח כשר ושמח"
ומיד הוסיפה.
פסח כשר- יהיה בעז"ה לכולם
אבל פסח שמח- הלוואי יהיה לכולם. צריך כוח בשביל לשמוח.
ובשביל להביא דברים בשם אומרם אציין את מי שאמרה לי את הנ"ל. הרי היא האישה החשובה הגברת ציפורה אלפא יאריך ה' ימיה ושנותיה בטוב ובנעימים. אישה שאני מעריכה מאוד מאוד. אישה שלי היא ידידה למרות פער השנים.

אז פסח כשר ושמח לכל עמ"י
וכמובן- כל כך רלוונטי השנה- פסח בריא לכל עמ"י.

הלוואי ונזכה לאכול עוד השנה ן השלמים ומן הזבחים בבית המקדש.
מרגיש כל כל קרוב. צמרמורת.

-----
אחרי ההקדמה הארוכה הזו [ותודה למי שלא דילג על כל הנ"ל]--

כאן האשכול למתכונים לפסח
מכל הסוגים
מכל חומרי הגלם
לכל העדות
ועל פי כל המנהגים
איש איש וביתו.

כמה כללים למען הסדר הטוב:
1. בראש ההודעה ציינו סוג מתכון שרויה/לא שרויה/קטניות
2 מתחת לכותרת הנ"ל חלבי/פרווה/בשרי
3. רשמו מתכון ברור. זמן אפיה [חשוב מאוד בטוסטרים] ואני מציינת כבר כאן שזה עלול להשתנות בצורה קיצונית מטוסטר אחד למישנהו.
4. יש תמונה. הנה מה טוב. אין כמו לבחור מתכון לפי ראות העין.

בהצלחה לכולנו.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה