Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי
חברותיה של אחת הבנות שלי חוגגות השנה 18 שנים.

איכשהו צריך להכין עוגה וקשקושים ומתנה ו.. ו...

"אז תכיני לה עוגה"
"אבל אני לא יודעת להכין כמוך"
"ומה עושות כל החברות שלך שצריכות להכין עוגה, מכינות לבד, לא?"
"את לא אמא שלהן ואמא שלהן לא מכינה כמוך"

הבנתי.
קיבלתי.
מה לעשות. אין ברירה.

אז בשבועיים האחרונים זה כבר קרה פעמיים.
ואם הבנתי נכון יש עוד 3 עוגות לפני....

תכל'ס, התעצלתי להכין עוגת מספרים מבצק שקדים.
אז הכנתי מעוגה לבנה בסיסית שלי שחילקתי את הכמות ל-2 תבניות. יצא מעולה++++

ראשונה:
IMG_0193_1024x682.jpg
שניה:
IMG_9952_1024x682.jpg
IMG_9954_1024x682.jpg

בעוגה הראשונה בטפשותי אפשרתי אכילה נשנושית של השאריות אחרי חיתוך צורת הטבעת. את הקרם הנותר- זרקתי
בשניה, הייתי יותר חכמה.

העיגול שבתוך הטבעת הפך למיני עוגה ב-2 שכבות. מתאימה בול בכמות לקינוח לארוחה אחת במשפחה שלנו.
IMG_9951_1024x682.jpg
IMG_9950_1024x682.jpg
את השאריות מסביב הטבעת פוררתי גס.
ערבבתי עם שארית הקרם [ריצ' מוקצף + פודינג וניל]. התערובת היתה אורירית בזכות הריצ' המוקצף, אבל כזו שיכולתי לכדרר.

כדררתי.
הקפאתי

טבלתי לאחר ההקפאה בשוקולד מומס עם מעט חמאת בוטנים

קיבלתי כדורים רכים רכים, ביס קרמי, בציפוי שוקולד.
בגלל השימוש בריצ' המוקצף, המרקם שונה לחלוטין משל כדורי שוקולד או כדורי עוגה אחרים.
IMG_9949_1024x682.jpg

IMG_9948_1024x682.jpgIMG_9947_1024x682.jpg
זהו.

מסקנה,
תפעילו את הדמיון
נצלו שאריות עד תום.

עכשיו הבעיה היא חוסר המקום במקפיא.

מניחה שנסתדר עם הבעיה הזו איכשהו
בהמשך לאשכולות הבאים:

האהבה שלי לעוגיות רויאל אייסינג הלכה וגדלה, בעוד שהזמן הפנוי שלי התגמד וקטן...
כל פעם שהייתי 'נופלת' לראות כמה סרטונים של קישוט עוגיות באייסינג - לא הייתה לי מנוחה עד שעשיתי בעצמי שוב
ובלי להשוויץ נראה לי ממש השתפר לי
משתפת בעוגיות שעשיתי ללקוחה לבר מצווה של בנה
(מעלה את התמונות בתשובה הבאה - זה כבד)
מומחיות (או מומחים) דפה,
אני צריכה עזרה.

לפני שנתיים הכנתי עוגת בראוניז שוקולד-חלבה, עם חמאת בוטנים למעלה בצורת שיש
העוגה יצאה כל כך טוב, עד כדי כך שבעלי הגדיר אותה כ"העוגה הכי טובה שלך אבר"
זה דבר שלא קורה כל יום, ולכן החלטתי, מולהבת מאוד, לשמור את העוגה הזאת לאירועים מיוחדים.

מה שקרה זה שחלפו שנתיים,
והגיע אירוע מיוחד, והחלטתי להכין את העוגה,
אך - אויה!
אני לא מוצאת את המתכון!

שזה נורא ואיום,
כי בעלי הכריז שעד שאני לא מוצאת את המתכון הוא לא אוכל שום בראוניז אחרים שאכין כנחמה.
זה חייב להיות אותו מתכון בדיוק. לא חיקוי. לא בערך. אותו דבר.

ניסיתי לגגל, לא מצאתי.
אני חושבת שזה היה בעיתון כלשהו, אבל אני באמת לא זוכרת.
צריכה את עזרתכם:
כל מתכון שכולל שוקולד וחלבה עם חמאת בוטנים בצורת שיש למעלה - יתקבל בברכה.
(האמת, במחשבה שנייה, אולי את החמאת בוטנים למעלה אני המצאתי בעצמי. אז לא חייב דווקא עם חמאת בוטנים. כל בראוניז שוקולד חלבה.)

בטוח לי שהיה בו:
500 גרם חלבה, שמפוררים ומכניסים לתערובת אחרי שהכל מוכן.
לא היה בו טחינה בפנים. אולי, האמת, היה זילופים של טחינה למעלה, שאני המרתי לחמאת בוטנים, לא זוכרת. אבל בפנים בטוח לא היה.
עד כאן אני זוכרת דוקטור.

תודה, ותבורכו מפי עליון!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה