עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית

מאמרים אחרונים באתר

בס"ד

לא ראיתי אפילו אשכול אחד שמדבר על חדשות כלליות של יוקר המחייה

ולכן פתחתי אשכול חדש

מישהו שם?
פרוגיסטים יקרים!
כולנו זוכרים לטובה את משפחת
@צעד נכון ואת המסע המיוחד שהם יצאו אליו למהפך בחיים - בשינוי כלכלי מהותי.

כחלק ממהלך זה נרתם הרב @ברוך פייגר שהוא מומחה ענק בעל שם להגדלת הכנסות, כדי להכווין אותם באפיקי הכנסה חדשים ומותאמים להם, לפי המנועים הפנימיים והיכולות המיוחדות שקיבלו משמים.
בפגישות הקודמות - עבדנו על אפיון,
הפגישה הבאה כבר מתחילה..
הצטרפו אלינו.
צופים יקרים,
אני מתכבד להזמין אתכם (ואותי :p) להמשך למידה והחכמה בתחום הזה - שכל כך רלוונטי לכולנו, והוא היכולת בעידן של התייקרות המחיה והמשכנתאות -

להגדיל הכנסות!!
לא בעבדות, לא מתוך קושי נפשי, אלא מתוך תחושת שליחות ומהמנוע הפנימי שיש לכל אחד ואחד מאיתנו.

לשם כך גייסנו את המומחה הגדול בתחום הרב
@ברוך פייגר שנותן כאן בפומבי את כל כולו, הידע המקצועי שלו, ניסיונו רב השנים - והכל בס"ד רק בשביל לעזור.

משפחת @צעד נכון איתנו כאן, בשלב של לווי כלכלי - ויציאה מהחובות, וכחלק מההליך אנחנו רוצים שיהיו להם את כל הכלים הנצרכים להגדלת הכנסות הביתית שלהם.

2 פגישות הכוונה מרתקות היו בעניין זה, ואנחנו מתקדמים היום הלאה..

היכן? - כאן.
מתי? - היום, בשעה 20:00.
שימו לב לשעון!

יש למה לחכות..
ניפגש!
שוב שלום!
לכל הצופים הנהדרים, שמחזיקים איתנו יחד אצבעות למשפחת
@צעד נכון, ומתפללים ומייחלים להצלחתם..

כעת אנחנו - בחלק הלווי בנושא של "הגדלת הכנסות".
ואל תטעו, זה למעשה רק 1 משלל הכלים שעומדים לרשותינו - ושעוד נעסוק בהם אי"ה במהלל הליווי של המשפחה היקרה.

למה התחלנו דווקא מהגדלת ההכנסות?..
ובכן, זה לא כזה סוד.
למעשה - אחרי שבפגישות הקודמות ראינו, שהמשפחה חיה בצורה יחסית מחושבת ופשוטה, ועל פניו כנראה שהרבה היכן להתייעל - בשלב הראשון - לא יהיה אצלה, ומכנגד, הם עצמם מרגישים וטוענים שיש להם צורך אדיר, וביכולתם להגדיל את ההכנסות שלהם בצורה מאד משמעותית, שלבטח תיתן להם אופק ואפשרויות חדשות בתקציב, לכן פנינו ראשית לאפיק זה.

אממה..
הם ניסו וניסו לבד, ולא כל כך הצליחו, ומשכך הבאנו לכאן בגיוס מיוחד - עבורם ועבורכם פרוגיסטים יקרים - את "ה"מנטור בתחום הלא הוא הרב @ברוך פייגר , שיוביל וידריך אותם, וייתן מחוכמתו ומקצועיותו הרבה, ובעז"ה ית', ייעזרו כדבעי.

לכל מי שעוד לא היה/ראה את הפגישה הקודמת, שבה התחלנו את מסע הגדלת ההכנסות - הנה זה כאן:

ושוב, בהצלחה אדירה לכם!
מצפה לראות אתכם כבר על דרך המלך, עם רוגע ושלווה בחיים הכלכליים שלכם.
בהצלחה גם לך, ידידי הרב ברוך פייגר היקר!

ואתם צופים נכבדים - תלמדו, תחכימו, תהנו, ותהיו טובים.
שלכם כתמיד,
ינאי
מדובר בסקירה ארוכה ומקיפה מאוד, ולכן אתחיל דווקא מהמסקנות ולאחר מכן אפרט את כל הפרטים וההשלכות, כך שגם מי שלא יקרא הכל יהיה מודע לשורה התחתונה..
ככלל, ההמלצה הכללית הייתה: לא לבקש הקפאת משכנתה אם אין צורך בכך.

על כן ברצוני לתת 3 המלצות חשובות, שלא נאמרו עד היום:
1. גם מי שנדרש לבצע הקפאת משכנתה, בעקבות בעיית תזרים משמעותית במשק הבית. בהנחה ומדובר בקושי זמני ולא מתמשך, במקום האפשרות של הקפאת משכנתה, נכון לבחון אפשרות של לקיחת הלוואה צרכנית רגילה, ולשלם בעזרתה את התשלומים השוטפים. גם במקרה בו הריבית על ההלוואה הצרכנית גבוהה יותר מהריבית על המשכנתא

2. מי שכבר נמצא היום בהקפאת משכנתה, שישתדל מאוד שלא להאריך את תקופת ההקפאה. אפילו שעל פי הנחיית בנק ישראל, הבנק מאפשר לו זאת.

3. האפשרות להקפאת משכנתה גם יוצרת הזדמנות. ובמקרים בהם קיימות התחייבויות נוספות, נכון לפעמים להקפיא את תשלומי המשכנתה לטווח ארוך על מנת 'לעשות סדר' בהלוואות משק הבית. אך רק לאחר ייעוץ מקצועי שיבחן את כלל האלטרנטיבות וההשלכות לעומק.

על רגל אחת ניתן לומר כי מי שזקוק לתזרים לטווח קצר בלבד, עד 3 חודשים, נכון שייקח הלוואה צרכנית במקום החלופה של הקפאת משכנתה. אך מי שזקוק לתזרים לטווח ארוך, וצריך לדוגמא לעשות הסבה מקצועית, נכון שיקפיא את תשלומי הלוואותיו לתקופה ארוכה, בה יוכל לבנות את עצמו מחדש.

מתי כדאי להקפיא את תשלומי המשכנתה?

על מנת שהלווה יוכל לקבל החלטה מושכלת האם נכון עבורו לבצע הקפאת משכנתה או לא, ואם כן, לכמה זמן, עליו לקבל את המידע הרלוונטי, המתחלק ל-3 פרמטרים:

1. כמה ריביות נוספות ישלם על ההלוואה בעקבות בקשת ההקפאה? ומהן אפשרויות המימון החלופיות שלו?

2. בכמה יעלה ההחזר החודשי שלו בעקבות בקשת ההקפאה?

3. האם דירוג האשראי הפנימי שלו בבנק עשוי להיפגע כתוצאה מבקשת ההקפאה? כמה זה עולה לנו?

הדבר הראשון אותו צריך לבחון לפני שמבקשים להקפיא את המשכנתה, הוא מה המשמעות הכלכלית הישירה מההקפאה. כלומר, בכמה יגדלו תשלומי הריבית בעקבות ההקפאה, וכיצד היא תשפיע על ההחזר החודשי. הבנקים השונים מאפשרים במצטבר 4 מסלולים שונים של הקפאה (מספר האפשרויות לבחירה משתנה בין בנק לבנק):

1. גרייס חלקי ללא דחיית מועד סיום ההלוואה.
2. גרייס מלא ללא דחיית מועד סיום ההלוואה.
3. גרייס חלקי עם דחיית מועד סיום ההלוואה.
4. גרייס מלא עם דחיית מועד סיום ההלוואה.

בנוסף לכך רוב הבנקים המאפשרים לבחור איזה מסלולים יוקפאו, ולא מחייבים הקפאה של כלל המשכנתה.
למרות שמדובר בסקירה מקצועית המיועדת ליועצי משכנתאות, באופן חריג, לפני שאמשיך בהסבר המעמיק על ההבדלים בין האפשרויות, אסביר בקצרה את המונחים השונים.
תשלום משכנתה רגיל כולל בתוכו תשלום ריבית ותשלום חלק מקרן החוב. לדוגמא, מתוך החזר חודשי של 3,000 ₪: 1,700 ₪ הינם תשלום הריבית שנצברה, ו-1,300 ₪ הינם תשלום על חשבון קרן החוב.
בדחיית תשלומים חלקית (גרייס חלקי) נדחה רק תשלום הקרן. ואילו תשלום הריבית ממשיך להיות משולם כסדרו.
בדוגמא שלנו, בזמן ההקפאה, ישלם הלווה 1,700 ₪ בחודש, במקום 3,000 ₪.

בדחיית תשלומים מלאה (גרייס מלא) מוקפא הן התשלום על חשבון הקרן והן התשלום בגין הריבית. במקרה זה החיוב בגין הריבית שלא שולם יתווסף לקרן החוב, ומרגע זה יחולו גם עליו חיוב ותשלום ריבית. זה מה שנקרא בעגה המקצועית "ריבית דריבית". כלומר, ריבית המשולמת בגין תשלומי ריבית קודמים שלא שולמו.

מועד סיום ההלוואה

דבר נוסף שלא הרבה מודעים אליו הינו השפעת הקפאת התשלומים על מועד סיום ההלוואה. ישנם בנקים בהם הקפאת הלוואת המשכנתא אינה משפיעה על מועד סיום ההלוואה המקורי. וישנם בנקים בהם ניתן לבחור באפשרות בה הקפאת הלוואת המשכנתא תאריך את תקופת ההלוואה, בהתאם לתקופת הגרייס. לדוגמא, אם המועד המקורי לסיום ההלוואה היה אמור לחול בינואר 2040, והלווה ביקש עכשיו הקפאת תשלומים למשך שנה – יידחה בהתאם גם מועד סיום ההלוואה לינואר 2041.

שיפור התזרים באמצעות ההקפאה

למרות כל החסרונות והבעיות בהקפאת משכנתה, לא ניתן להתעלם מכלי העבודה החשוב שיכול לתת מענה ללקוחות לטווח ארוך, והכוונה היא בעצם לביצוע סוג של "Restart".
כולנו מכירים את הלקוחות שבאים לייעוץ אבל כל מה שאנחנו רואים בדפי החשבון זה חושך בעיניים, זה יכול להיות החזרי הלוואות בריביות זוועתיות ובהרבה מקרים גם הלוואות חוץ בנקאיות, כאלה שקל לקחת וקשה להחזיר, ויש כמובן את הלקוחות שלא מבינים למה הם לא סוגרים את החודש ואז מתברר שהם מחזירים בחודש להלוואות יותר ממה שהם מרוויחים.

בימי שגרה כלי העבודה שלנו ללקוחות אלו, זה פריסה מחדש של ההלוואה לדיור, והגדלת האשראי לכל מטרה באמצעות משכנתה ככל שניתן, וזאת על מנת להרוויח פריסה ארוכה והקלה בהחזר החודשי.
אז מה השתנה עכשיו? במצב הנוכחי מומלץ לבדוק את כלי ההקפאה, במידה וזה יכול לשחרר את הלקוח ולסגור לו התחייבויות מעיקות והסדרת פעילות מחדש, אין סיבה לרוץ לבנק לקבל הלוואה לכל מטרה של 100,000 ₪, אם דרך ההקפאה ניתן להגיע לאותה תוצאה, ועוד בריביות של הלוואה לדיור.

לדוגמא, לקוח שיש לו משכנתה בהחזר חודשי של 5,000 ₪. ובנוסף גם הלוואה צרכנית שלקח לרכישת רכב, קצת הלוואות דרך כרטיס האשראי, ואוברדרפט של 20,000 ₪. ללקוחות כאלו הרבה פעמים קשה לצאת מ'גלגל הקסמים' אליו הם נכנסו, ודווקא באמצעות הקפאת המשכנתה לטווח ארוך הם יכולים לסגור את כל ההלוואות הנוספות המעיקות על ההתנהלות היום יומית. למשל באמצעות הקפאת המשכנתה לתקופה של שנה, יוכלו ליצור תזרים של 60,000 ₪ שיאפשר להם לסגור את האוברדרפט, את הלוואות כרטיסי האשראי, ולצמצם או לסגור לחלוטין את הלוואת הרכב.
אך כמובן הכלי הזה מתאים לביצוע רק אחרי ייעוץ ובדיקת אלטרנטיבות, שימוש לא מושכל בהקפאה במקרים כאלה, יכול רק לדרדר את מצב הלקוח.
שוב, אנחנו מתרגשים לפגוש וללוות את משפחת @צעד נכון בדרך לשלווה כלכלית!

ובשביל כך - הזמנו לכאן את הרב @ברוך פייגר [שהוא למי שעוד לא הבין "ה"מומחה כיום לנושא הגדלת הכנסות, ובעל ניסיון וותק רב גם בלווי משפחות לשלווה ויציבות כלכלית], וכבוד גדול שהוא התנדב ובא לעזרתנו.
וכן!
אני בהחלט נרגש מהענין.

@צעד נכון אתם איתנו??
הודעה חשובה!
לכל אלה שחיכו והמתינו ממש בסבלנות..
ובכן חברים!
כשזה מגיע - זה מגיע בע-נ-ק!!!
ואנחנו חוזרים במלוא העוצמה ללווי המשפחה בדרך ליציאה מהחובות בעז"ה.

ובפגישה הקרובה - תהיה לנו הפתעה אדירה!!
מצטרף אלינו הרב
@ברוך פייגר - שהוא אחד 'ה'מומחים הגדולים ביותר במשך למעלה מעשור להגדלת הכנסות בקרב הציבור שלנו ובכלל, ובעצמו עם וותק עשיר בלווי משפחות לשלווה כלכלית, הכל בכדי שנוכל יחד להביא את משפחת @צעד נכון היקרה שלנו, אל חופי השלווה והרוגע הכלכליים בס"ד.

אם עד עכשיו היה מעניין..
מעכשיו הולך להיות סופר מרתק!!

אז כל האוהדים ויקירי הלווי שלנו מהטריבונות והיציעים - היו נכונים ליום שלישי (מחר), בשעות הערב.
אני כבר מתרגש.. :giggle:
ניפגש!

נ.ב.
הודעה על שעה מדוייקת תגיע בהמשך בעז"ה.
נ.ב. 2 -
מהיום העסק ממשיך לרוץ בעז"ה עד הסוף, וההצלחה של המשפחה (ושלכם..;))
נ.ב. 3 -
הרב @ברוך פייגר הוא רק האורח הראשון, יהיו עוד אירוחים מרתקים בהמשך, אל תפספסו, בזבוז.. יהיה אששש!!
שלום אחותי,
הגיע הזמן שכתוב את מה שבליבי.
בליבי הקטן שאוהב אותך רוצה בשבילך רק טוב
שפע, ברכה, הצלחה,
ו.. גם בשבילו
שתהיה לך עבודה מצוינת
משכורת שמנמנה בעו"ש (אפשר גם שמנה ממש)
ו...גם בשבילי
שתהיה לך עבודה היברידית
כזו שתוכלי 'לעבוד' המון שעות מהבית, לקפל כביסה ומפעם לפעם לבדוק מה התחדש בעבודה
אה, לקבל משכורת כמובן על קיפול הכביסה הזו:)
ו...גם אני.
שתהיה לך עבודה מענינת אתגרת מספקת
עיסוק במה שאת אוהבת בתחושת הצלחה עשיה הגשמה סיפוק
ו.. גם לי
שתהיה לך עבודה בסביבה חרדית או בחדר חרדי העיקר עם חברה חרדית איכותית לצידך
בעולם תעסוקתי שמכיר את המונח נשים חרדיות ומבין מה זה אומר בעצם
ו.. גם לי
שתוכלי להשאר בבית לילד חולה בלי לחפש בכוחות עצמך ממלאת מקום בשבע ורבע בבוקר
ו... גם אני

אני לא רוצה לקנא בך
לא רוצה לספר לעצמי סיפורי בלהה
(בעיקר שקרים ושטויות)
זה על חשבון הבית
על חשבון בעלך
זו קריירה (מילה מגונה..)
זה דורש מדי הרבה
חצי מהמשכורת הולכת למס הכנסה אז זה לא משתלם (כי אפילו שמס הכנסה, זה כן)
בסוף יהיו לכם המון הוצאות על טיפולי שיניים כי מה שנגזר, נגזר
אי אפשר להשאר ירא שמיים כ"כ הרבה שעות מול מחשב (בניגוד למחשב הקופאית בסופר או הגרפיקאית במקומון)
זה מרעיל את הלב כ"כ הרבה כסף
להייטקיסטיות אין ילדים תלמידי חכמים
ואין להן זמן לקחת את הילדים לגינה
הן תולות את כל הערך האישי שלהן בעבודה
ואני תולה כביסה באמצע הלילה כי אין לי עוזרת כי אני לא מתכנתת

גם לא רוצה להתחשבן כל היום
יש משבר בעולם הייטק- זה אוף או כיף?
אני מקנאה בה או לא מקנאה בה?
אני רוצה גם.... בעצם לא כי (יש רשימה ארוכה למעלה תבחרי)

גם לא רוצה את הספקות מדגדגים
בכל אשכול בפוג, דיון בגינה, אסיפת הורים בתורות בחוץ (למה את זה עוד לא עושים היברידי בזום אה?!)
אולי עשיתי טעות?
בעצם צריך להאמין?
הגזירה אמת החריצות קשר?
השתדלות באמונה?
כך היא דרכה של תורה?
הילדים יצאו עם צלקות בלב מהצמצום?
לא שווה להרוויח הרבה במדינה הזאת?

בואי אחותי,
נפתח את זה בכנות
את מתכנתת
אני לא.
האמת אני לא יודעת כמה את מרוויחה
האמת שאין לי איך לדעת איזה מחיר אני הייתי משלמת או לא
האמת היא שלך יש את מסלול חייך
ולי את שלי
האמת היא שנמאס מההילה הזו סביב ההיטק
יש עוד מקצועות בעולם הרחב...
האמת היא שמוטב אסתכל קצת על עצמי במקום עלייך
ואחשוב מה אני רוצה

במקום מה יש או אין לך.

אוהבת,
מפרגנת,
מקנאה אם יש במה (מי אמר?)

אחותך ה-לא.

ג. נ. לא בטוחה שזה הפורום המתאים

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה