קהילת כתיבה מקצועית

קהילת הכתיבה מיועדת לעוסקים בכתיבה יוצרת, ספרותית ומקצועית, ומטרתה למקצע ולהשביח את יכולות הכתיבה של חבריה.
מנהלי הפורום: מ. י. פרצמן, ניהול קהילת כתיבה
להצטרפות לקהילה הקש כאן

כתיבה וסיפורת >> תוכן מקצועי

עריכה תורנית

הפורום נועד לעזרה וטיפים מקצועיים עבור עורכים תורניים ואלו המתעסקים בתחום.
מנהל הפורום: מוישה
להצטרפות לפורום עריכה תורנית, הקש כאן
נושאים
793
נושאים
793

קהילת סופרות מקצועיות

פורום זה מיועד לסופרות מקצועיות, עורכות מאמרים ומחברות ספרים על סוגיהם. הכתיבה והצפייה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלות הפורום: Ruty Kepler, sari levin
פרטי
מתוך מונולוג של אחת החברות:

כשהייתי בת שמונה הלכתי עם אימא לקנות תחפושת לפורים.

בין המדפים הגדושים מצאה אימא פאה ששערותיה היו עשויות שרוכים מבריקים וצבעוניים.

עיניי נדלקו.

"נעשה אותך פנקיסט". אימא פסקה.

"מה זה פאנקיסט?"

"סוג של ליצן." פטרה אימא.

בימים הקרובים היינו עסוקות בלמצוא כל מיני בגדים רחבים ודהויים שאינם בשימוש.

בבוקר המסיבה בבית הספר איפרה אותי אימא בעיגולים צבעוניים מסביב לעיניים. קרעה מעט את המכנסיים הרחבים שמצאנו בקרן הרחוב. שמה לי כובע ופפיון. ענדה לצווארי שרשראות רבות וצבעוניות, ו..שילחה אותי לדרכי, תוך שהיא מזכירה לי "פ-א-נ-ק-י-ס-ט", מילה שהתקשיתי לזכור אותה.

כשהגעתי לכיתה זכרתי לומר שפאנקיסט זה סוג של ליצן. וכל הבנות הרימו כתפיים בספקנות והמשיכו לבחון את יתר התחפושות.

לאחר 8 שנים:

הילה ואני הלכנו ברחוב דיזנגוף בתל אביב. סוג של שופינג שעזרתי לה לערוך לקראת אירוע.

ליד הכיכר נעצרנו לשתות מילקשייק. מביטות בטיפוסים המעניינים המאכלסים את אותה הכיכר.

פתאום, בצעד "מגניב" מתקרבת אלינו טיפוסית מתוך המוזרים.

"היי הילה. מה המצב?" היא ניגשה לחברתי.

"שני, אני לא מאמינה..." הילה ניסתה להסתיר את בהלתה.

שני קירבה את פיה לאוזנה של הילה. בודקת שאף אחד מחבריה לא קלט דבר ולחשה.

"תקראי לי אנג'י".

הילה חייכה בהבנה והתחילה לגלגל שיחה עם חברת העבר, שנראה היה ששמחה לרענן קצת את סדר יומה האנרכיסטי בשיחה קלה.

כשזו התרחקה סיננה לי הילה, מבלי להפנות מבטה אליי: היינו יחד בכיתה לפני שנתיים. ופתאום היא נהייתה פאנקיסטית. ונעלמה. אף אחד לא ידע היכן היא כיום, והנה כך....מסכנה.

"פאנקיסטית?" גלגלתי בהנאה את המילה המוכרת-לא מוכרת על לשוני.

למעשה, שני הזו והפאנקיסטים שאיתם התרועעה, לא הזכירו במאומה שום ליצן שהכרתי. אפילו התחפושת שלי מגיל שמונה לא דמתה להם כלל.

החברה שישבו בחבורה ועישנו בשרשרת נראו אחרת לגמרי:

היו ששערם היה צבוע בכל גווני הקשת, היו שגילחו את שערות ראשם, והיו שהשאירו מן כרבולת קוצים ענקית מתוחה בג'ל באמצע (שנקראת מוייקן בשפתם). הם עטו מעילי עור. או טי שירט'ס עם לוגו של להקות רוק כבד. מגפיים גבוהות , צמידים מלאי ניטים קוצניים ושלל פירסינגים "קישטו" את פניהם בכל מקום שאיננו מקובל בציבור הרחב.

מראם היה כועס. עיניים ברקו במרד... בועטים בכל מוסכמה.

וכל זה מאוד..... סיקרן אותי!

האם היה זה מהנטייה האנתרופולוגית שלי.

או שסתם מסקרנות נעורים חסרת גבולות.

חשתי משיכה חזקה להכיר אותם מבפנים.

שני, ששמה כעת היה אנג'י הייתה מבחינתי הצוהר.

לאחר שסיימנו את "מסע הקניות" ונפרדתי מהילה, עשיתי "אחורה פנה" וחזרתי לאותה כיכר. קראתי לשני, וביקשתי ממנה ש"תכניס אותי לעניינים".

היא הביטה בי מבודחת מכף רגל ועד ראש, אומדת כמה מאמצים, זמן וכסף יעלה לנו לעשות לי "טרייד אין", ובהתלהבות "מיסיונרית" ניגשה לעבודה.

כמה ימים היינו צמודות.

היא עשתה לי "קורס מזורז" ולימדה אותי את רזי המקצוע הבטלני.

תוך ימים מספר, בעזרתה האדיבה הייתי חלק, ממש חלק.

היה לי כשרון נדיר לקלוט ניואנסים חברתיים.

למעשה, לא הייתי צריכה לעשות הרבה בשביל להיכנס פנימה, כי המכנה המשותף של החבורה הזו היה ש: "ברחוב אין קריטריונים". קצת לקלל, לשנוא את כולם, לעקוץ את האחר, אבל תמיד לקבל אותו פנימה, שיתקלקל יחד אתך עוד מישהו, זה טוב למצפון שקצת נותר.

תקופה הזויה.

אמנם התחילה כמחקר. אך מהר מאוד גיליתי שבכוחה של ההתנהגות המרדנית לפרוק הרבה מתחים. כעסים מן העבר וההווה. מריבות עם ההורים, חוסר קבלה חברתית.

חשתי חלק. ולא הצלחתי להתנתק.

גם לא לאחר שברחתי באימה מהכיכר לאחר שאחד ה"חברים" לחש באוזני בגילוי לב שהדברים שהוא הכי אוהב זה "דם, סמים ורוקנרול" (ועוד כמה דברים שלא כאן הבמה לפרטם).

שנתיים אחר כך:

ישבנו כמה חבר'ה, בגינה מתחת לביתו של אורי. אחד החברים שלנו, שמת כשאיבד עצמו לדעת לאחר שהסתבך בעסקת סמים עם בריונים ש"ירדו לחייו".

כך היינו מנחמים את האבלים. לאחר ביקור ניחומים קצר בבית האבלים (בה הורקנו את דם פניהם של המשפחה שרצתה לטמון עצמם באדמה מבושה על ה"פולשים" המוזרים) היינו מחפשים גינה ציבורית שתקלוט אותנו אליה יותר בשמחה.

כך גם ישבנו שלושה שבועות לפני כן בשבעה של ורד, שמתה ממנת יתר.

היינו יושבים ומדברים על המת. תוך עישון מאסיבי של מריחואנה. לפעמים שכחנו את המעמד והפכנו את הסיטואציה ל"מושב לצים" אך לאחר מכן היינו נזכרים והרבה שותקים. מהרהרים במצבנו העגום. ושואפים עוד קצת לריאות. כדי לא להרגיש את הכאב.

פתאום יצא אלינו מהבניין גבר מעניין. זקן ופיאות סתורים. בגדים זרוקים, ציצית ענקית וכיפה גדולה סרוגה.

רק דמיונו לאורי שיחרר מאתנו את מגן הקשיחות שעטינו כשהתקרב לכיווננו.

"היי, אני יוני" הוא נתן צ'פחה לאביב, ומעך את כתפיו של זיגי השברירי.

יוני ישב וסיפר לנו קצת על אורי, אחיו, בילדותו, וגם על עצמו.

בסופה של שיחה, נשרכנו אחריו לביתו שמצוי בחווה חקלאית בהתנחלויות.

באין בית- נהיינו שם בני בית.

השאר היסטוריה.

אני אישית נהייתי חרדית ממש. הקמתי בית יפה, בעל אברך ומשפחה בת 9 נפשות.

15 שנים אח"כ, כשבועיים לפני פורים:

"אימא, את לא יודעת למה אני מתחפשת!!!"

בתי בת ה-12 נכנסה הביתה בהתלהבות יתירה לאחר יום לימודים משמים.

"יופי. סוף סוף החלטת? נו... בואי נשמע.." התקרבתי אליה תוך ניגוב הידיים מהכנת הארוחה.

"אני מתחפשת עם רותי. היא תהיה ליצן ואני- פאנקיסט." עיניה בורקות.

נשימתי כבדה עליי, העולם הסתחרר לרגע, ניסיתי לגשש בידיי ולמצוא ספה להתמוטט עליה.

"מה זה בעצם פאנקיסט?" שאלה בתי נוכח פניי החיוורות.

כמה רגעים של שתיקה. פלאשבקים מרצדים מול עיניי.

"פאנקיסט זה....זה....סוג של ליצן..." שלפתי באיטיות את התשובה שענתה לי אמי לפני שני עשורים ויותר.

"ליצן? את בטוחה? אז למה קוראים לזה ככה?" ניסתה בתי לעמוד על סיבת חיוורוני.

"אולי זה ליצן עצוב" חשבה בתי בקול.

"כן. כן. בדיוק" נתפסתי על התשובה במהירות "ליצן עצוב. ליצן מאוד מאוד עצוב".
בס"ד
העקבים של נעלי האלגנט השמיעו רעש עמום וקיצבי על רצפתו המצוחצחת של הבנק. בזה הן היו שוות – הנעליים והרצפה. מצוחצחות.
גדי התמקם בנוחות על הכורסא הנוחה.
האיש בעל הכרס המעוגלת עדיין לא הבחין בו.
המספר האדום שעל הצג תאם למספר שעל כרטיסו של גדי. הוא התרומם בזריזות לעבר הפקיד, ואז המבוגר והכרס הבחין בו. האיש – לא הכרס.
גדי השתהה קלות נוכח המבט המוזר שתקע בו הזר. אך הפקיד גם תקע בו מבט. שונה. גדי חזר לענייניו והדבר נשכח ממנו.
משסיים התקדם לכיוון פתח היציאה כשקול עצוב מאחוריו עצר אותו.
"סליחה אדון גדי, אתה הכותב בפרוג?"
"סיפורים קלים. מי אדוני?"
האיש נאנח אנחה השוברת חצי כרסו של אדם.
"מי אני? פעם הייתי גם כותב בפרוג. כמוך."
גדי הסתובב מלא גופו אל האיש ברוב קשב וענין. "נו, ומה קרה?"
האיש נאנח שוב, רק שהפעם הייתה זו אנחה השוברת חצי גבו של אדם, ולו בשל הסיבה הצנועה שכרסו כבר הייתה מבוקעת מהאנחה הקודמת. "היו ימים, גדי... היו ימים... מי עוד כותב שם היום?"
עיניו של גדי התרוממו למעלה, מעידות על הפעלת הזכרון. "יש את נריה מגן... פנס בערפל... חכמופרוג לפע---"
"אה... כולם צעירים, זה לא מה שהיה..."
"--- משויטט..."
"משויטט?", עיניו של האיש ניצתו באורח מוזר. "אמרת משויטט?"
גדי דימה לשמוע בקולו התרגשות בלא לדעת את פישרה. "תראה, הוא לא כותב הרבה, אבל משחרר סנונית מדי פעם".
דמעה שקופה תלתה בזוית עינו של האיש. היא זלגה לאיטה על פניו, משם צנחה בעיגול על כרסו ואז נפלה לרצפה והתאיידה.
"הכל בסדר?", שאל גדי בדאגה.
האיש שתק לרגע כנושא זכרון כואב. גדי שתק מכבד את כאבו של האיש. ואז הוא פתח את פיו:
"לא תמיד קראו לו ככה, משויטט... הניק הקודם שלו היה – נקדימון. הניק והאגדה. הנקדימון והאגדה. לא היה שבוע שהוא לא העלה פוסט מרתק ויצירתי, הכתיבה שלו הייתה גורמת לקוראים לצחוק או לבכות... בתקופת הזוהר שלו, פורום "איש לרעהו" היה שומם, כולם היו בפורום כתיבה... ואז...", קולו נסדק.
"להביא לך מים?", שאל גדי.
האיש סימן בידו לשלילה. הוא לא יכול היה לדבר, הדמעות חנקו את גרונו. הוא בלע במאמץ והמשיך:
"ואז, חברו הטוב, ניק בשם – גוריון, שאל אותו באחד הפוסטים היותר מוצלחים שלו, מה הפאנץ' בקטע... התברר שלא היה פאנץ' וזה גרם סערה גדולה בינו לבין נקדימון, הוא ראה בזה קלון... ואז הכל השתנה... נקדימון פיתח אובססיה לפאנצי'ם, מינון הפוסטים ירד בטענה שלאחר כתיבה מצא אותם מחוסרי פאנץ', כשאחרים העלו פוסטים הוא שאל אותם איפה הפאנץ'... לאט לאט העסק דעך ואז הוא התחיל לשויטט. אנשים הפסיקו לכתוב כי הפוסט לא עמד בקריטריונים הגבוהים של נקדימון, אנשים הפסיקו להסתובב בפורום ועברו לאיש ורעהו בשביל לקנות חולצה מנקסט לפני שמחזירים אותה".
האיש נשם מלא כרסו ונראה שהוקל לו. גדי גירד בעורפו כשגבותיו מכווצות במחשבה.
"מצטער שהפלתי את זה עליך, פשוט חשוב לי שתשמור על עצמך ותכתוב בכל מצב, לא צריך הרבה סיבות בשביל לכתוב, סופרות היא אומנות – ואומנות היא דרך ללב להביע את עצמו, הצורה הכי פשוטה היא הצורה שהכי נוגעת באנשים. אומנות היוצאת מן הלב נכנסת ללב".
גדי עדיין חשב. משהו היה חסר לו בפאזל. האיש התקדם לעבר היציאה. ואז נמצא הנעלם.
"רגע אחד", קרא גדי. "מה הקשר שלך לכל זה?"
הזר חייך את חיוכו העצוב. "עדיין לא הבנת? אני גוריון". אמר ונבלע בנחל האנשים מחוץ לבנק.
גדי זינק החוצה אחריו. "גוריון!!!". כולם נעצרו. גם גוריון. גדי הרים את ידיו במחוות התנצלות, והזרם האנושי המשיך במסלול הנמלים שלו.
"לא סתם נפגשנו פה, גוריון. למה עקבת אחריי? למה סיפרת דווקא לי?"
"נכון. פשוט אני חושש שתיכווה מאותה אובססיה. אל תוותר, גדי. תכתוב על זה קטע בפרוג".
"איך אני יכול לעשות מזה קטע, אין פה שום פאנץ'".
גוריון חייך שוב את חיוכו העצוב. "כמו שחששתי, כבר נפגעת מאותו חיידק של 'כתיבה מלאכותית'. ענין של זמן עד שתפסיק לכתוב בכלל. תשכח ממני, כל טוב".
גוריון נסחף בזרם האנושי עד שטבע בו לגמרי.
גדי נשאר על עומדו. יד התנופפה מאחוריו וטפחה על כתפו בידידות.
גדי אמר מבלי להסב את פניו, "נו, משויטט, מה יש לך לומר להגנתך?"
"את האמת", משויטט נשף אויר מבין שפתיו, "הסיפור נכון לגמרי. רק שהוא שינה פרט אחד קטן – אני הייתי גוריון, והוא היה נקדימון".
גדי הפנה את ראשו לעברו.
משויטט/נקדימון/גוריון העליז חייך חיוך מלא בצורת ירח חסר.
דחוףףףףףףףף עזרההההההההה!!! נואשששששששתתתתתתתתתת!!!!!!

1. הילד שלי הולך לישון כל יום בשעה מאוחרת למדי, לטעמי האישי. מה עושים. איך מקרקעים אותו למיטה בשעה 6.
2. מלטונין. הוכח מדעית. הוכח רפואית. מוכח בשטח. הוכח מחקרית. הוכח על בע"ח. הוכח על חייזרים. הוכח על מאכלים. הוכח על יתושים. הוכח. הוכח. הוכח. אין כמו מלטונין. מלאך בשביל המלאך :) :) :)
3. סבתא שלי ניסתה נוזל טבעי. גועלי. אבל עבד. אנסה לברר לך. בעצם היא כבר מתה.
4. הביעי סמכות. היי תקיפה.
5. אני חושבת כמו קודמתי. את צריכה הדרכה הורית, ומהר. כל יום שעובר מכניס אותך למעגל של אימהות גרועה, וכל דקה שעוברת הורסת לך את הסמכות ההורית שגם ככה בשפל אצלך. יש לך עוד ילדים בבית? חבל עליהם.
אם תרצי פרטים, יש לי מטפלת מעולה מעולה, לא קשורה אליה משום כיוון, שמעתי עליה באוטובוס, אדירה! חכמה! רגישה! מקשיבה! מכילה! יקרה! אבל שווה! פרטים באישי.
6. את חלשה. לא מוכיחה שליטה.
7. עזבי אותו לנפשו. יבוא עם הזמן. תני לו אויר. צאי עם עצמך להרפיות, זה ישפיע על הילד.
8. הילדים שלי מתים מעייפות כבר ב-5. אני לא מבינה איך הוא שורד לך. תעשי לי אבחון מוקסו ושמוקסו, מכירה מקרה כזה שהילד יצא עם קוקטייל כדורים ורק ככה נרגע. יש לו בטח הפרשות מיותרות במח שגורמות לו לתזזתיות יתר. מכירה אחד שלא טופל והיום צועק ברחובות, אוי, ממש עצוב לראות את זה. שמעתי שמחפשים לו בית חם. אם מישהו יודע, אפשר לפנות באישי.
9. תקריאי לו סיפור. זה מחבר רגשית. ספר רגוע, בלי הפחדות לקראת הלילה. שלא תביני אותי לא נכון.
10. שימי קלטת. זה מרדים. מנסיון שלי, אני כבר מחתנת נינים, אבל הילדים שלי ככה נרדמו.
11. תני צביטה. לאמא מותר לתת צביטה. זה לא יוציא אותך רעה. לאמא מותר, לאמא מותר.
12. עשי חושך מצרים. לא יהיו לו גירויים. הילד שלי ככה נרדם, כבר שנים. היום הוא בישיבה רב עם חברי החדר, הולך איתם מכות, אני ממש אובדת עצות, יש לי מחר פגישה עם המשגיח, רוצים שיקח כדורים... אני הולכת לתבוע אותם, הם עוברים על החוק, הוא קטין, הם מתעללים בו, אני בדרך להגיש תלונה במשטרה, יש לי הקלטות, יש לי הסרטות. סליחה ששיתפתי, הייתי חייבת. תודה אם קראתם עד כאן.
13. לא קראתי את כל האשכול אבל אנחנו הקניינים הכי כבדים של מלטונין. כל 29 ילדיי מקבלים את זה ונרדמים עם חיוך. בלילה אני דוחפת להם עוד מנה כדי שלא יתעוררו לי ב-4, ככה הם ישנים כמו מלאכים עד 8. מגיעים ללימודים כמה דקות אחרי הזמן. אני קבוע איחרתי בילדותי ולא קרה לי כלום. פרט לשיחת נזיפה להורי ע"ה וז"ל שלא לקחו את זה רציני יותר מדי.
14. את חייבת הדרכת הורים! אין על מה לדבר בכלל! תצאי בן אדם חדש!
15. אם בעלך בקטע, יש לי חברה שבעלה לומד עכשיו cbt ומוכן לעשות לכם טיפול חינם. אתם צריכים שינוי חשיבתי ומהר. ילד שלא נרדם מוקדם זו לא בעיה.
16. גם הילד שלי נרדם בשעה מאוחרת. ממש תודה על התגובות כאן! אתן מלאכיות! אתן נותנות לי הרבה כלים מעשיים וחומר למחשבה. תודה!
17. יש לי בן כזה. בעלי נוזף בו חת ושתיים, והוא נרדם. בוכה, אז מה.
18. את בטוחה שאת לא אמא של הבן שלי?!?!?! אני משתגעת! משתגעת! משתגעת!!!!!!!!!!!!! אין לי חמצן!
19. תגובה 6 ו-11, אתן איומות. נא לקחת נשימה עמוקה. אף אחד לא ביקש מכן הטפה.
20. ואף אחד לא ביקש ממך להוכיח.
21. מעליבות!
22. מעליבות!
23. אשכול כזה אחת דינו להימחק. מנהלים!
24. למה להימחק? היא סה"כ ביקשה עזרה!
25. מי שלא נוח לה עם התגובות, שלא תקרא!
26. כל אחת כותבת מנסיונה האישי בלבד.
27. הלו, נא להתפקס. היא ביקשה עזרה עם הילד. לא יותר מזה. הוכחנה בגרות!!!
28. אני כתבתי את תגובה 14, מתוך נסיון אישי ומר. לא רוצה שעוד אמא תסבול בחיים שלה. היא ממש העמידה אותי מול המראה. אכפת לי ממך פותחת האשכול. אשמח להמשיך לדון איתך בנושא באישי.
29. מעליבות!
30. מעליבות!
31. נורא! איך לא מחקו את האשכול הזה עד עכשיו???
32. כי אולי בכ"ז נכתבו פה כמה דברי טעם?!?!?!?!?! די להתעלם מהמציאות!
33. מעליבות!
34. נעלבתי.
35. פרשתי.
זכויות

הם פתיון

השאלה מה עומד מאחוריהם

תמיד כדאי לבדוק

האם זה בעדי או בעד מי שהם

זכויות עובדים מקבלים רק פקידי ממשלה

זכות קניה אחרי ששלמתי בסופר על עגלה שלימה

זכות אבות רק אחרי שהייתי ילדה טובה

אפילו את הזכות להיות מקבלים רק אחרי חודש של שהייה בעריסה

בואו נהיה כנים אנו קצת תמימים

כי נוח יותר לחיות באשליה שיש לנו זכויות

ולשכוח מעט מהחובות

אז בואו תלמדו ממני

חבל שעוד אנשים יעברו חוויה כה קשה

כיצד מקבלים זכויות ועוד מחברה שבדיוק לשם כך נועדה

לפני כשנה וחצי נהייתי מעט צרודה

כיוון שאני יצירתית ויותר מכך עצלנית

רציתי לנצל את ההזדמנות ולחיות חיים עם קצת פחות חובות

והרבה יותר זכויות

ספרה לי חברה שיש חברה ששמה הזכות שלי

משלמים להם סכום סימלי

ומקבלים כסף מהביטוח הלאומי

מיד החלטתי שזוהי שליחותי

להציל את הכסף שזורם לבני דודינו המחבלים

ולנתב אותו למקומות הנכונים

לשם שינוי לא התעצלתי

וניגשתי למשרדי החברה

ששוכנים במרכז הבירה

קיבלו אותי בסבר פנים יפות

והסבירו לי

שיש סיכוי ממשי

לממש את זכותי

ובעוד כשנה של מעט עבודה וסבלנות

יגיעו השטרות

ואוכל לעשות שתי חתונות

בלי להכנס לחובות

שמחתי שמחה גדולה

אך אינני ילדה קטנה

מיד שאלתי במה זה כרוך

אמרו לי רק כמה ביקורי רופא

ניתן לך הוראת איך וכיצד לפתוח את הפה

מעט ניירת ומסמכים

ביקור בכמה ועדות רופאים

אולי איזו בדיקה

לא במיוחד מכאיבה

מקסימום יתנו לך הרדמה

מקומית או מלאה

אם יהי צורך תישארי לאשפוז

אל דאגה

הכל בשליטה

אנשים עושים את זה

כמעט כל שעה

שוכנעתי ומיד הכרזתי קדימה לעבודה

ניגשתי לרופא משפחה

ואמרתי לו שהפעם אינני צריכה תרופה

להיפך רציתי לקבל אישור שאני באמת חולה

הישתעלתי דיברתי בקול של זקנה

אמר לי הרופא

תפני למומחה

לקחתי את המסמך בידי

ונגשתי מיד למומחה

עיניים אף אוזן גרון או משהו כזה

הגעתי והכרזתי כבראשונה

אני זקוקה למחלה ולא לתרופה

אמר הרופא הבה ונראה

תפתחי את הפה

את זה אני יודעת לעשות מצוין

התחלתי לרכל מכאן ועד סוף העולם

צעק הרופא

לא את הפה את הגרון

והכניס לי מין צינור

באורך של מרזב

כמעט עד הלב

זעקתי בכאב

אמר הרופא רק עוד כמה שניות

וכי לא עברת כמה לידות ?

אבל מבחינתי

הגיע צינור עד נפשי

משכתי אותו החוצה בשתי ידים

יחד אם ארוחת הצהרים

אמר הרופא טוב אין ברירה

נעשה לך הרדמה

לאחר הבדיקה שאל הרופא: את מורה?

אמרתי : אלא מה!

אם כך מומלץ שתחליפי עבודה

אמרתי אין בעיה

לך אתה לכיתה ואני אשאר במרפאה

לא אלאה אתכם בכל הביקורים והבדיקות

המכשירים הצילומים

ולבסוף גם תרופות

ובנוסף מלאתי חוברת מלאה במסמכים

שכל עמוד הייתי צריכה לשלוח בשלושה העתקים

אחרי שנה של נסיון למימוש זכויות

הודיעו לי שהתקבלתי לא לישיבה גדולה

כי אם להופיע בפני וועדה רפואית חשובה

בה יחליטו אם וכמה אהיה עשירה

שוב הזכות שלי

לא עזבו אותי

נתנו לי הנחיות

כיצד לעשות הצגות

כיצד לנסות לממש

זכויות ללא חובות

האמת קצת ישב לי על המצפון

האם זה הגון ?

אבל כשהגעתי לביטוח לאומי

נרגעתי

כייון ששם פגשתי

את חברתי

וגם את בת דודתי

זו צולעת ברגלה

זו חשה בראשה

טוב לפחות אני לא ממציאה

באמת הייתי צרודה

הרי כבר שבוע אני צועקת

על כל הסביבה

ומסבירה שזה לא מכל הלב

רק לצרכי עבודה

סופו של ענין נכנסתי לועדה

מיד נגשו לענין, שאלו כמה פיצויים אני רוצה?

לא התבלבלתי, ובקול צרוד זעקתי

כמה שיותר!

מה השאלה?

רשמו מה שרשמו,

אחלו לי רפואה שלימה,

והראו לי את דלת היציאה.

לקראת חג הפסח

בין קניה של חסה ומצה

הגיעה הודעה שקבלתי את הזכות

ומהיום יש לי עשרה אחוזי נכות

ולכן מגיע לי פיצוי חד פעמי

סכום שווה ערך לקניה

של הכלים החד פעמיים

ותפוחי האדמה

זכינו בדורינו לשטוף פחות כלים

וגם להרגיש קצת פחות בני מלכים

כי אין מה לעשות מאחורי כל זכות ישנה חובה

אין קיצורי דרך הכל תלוי בהשקעה

יגעת ומצאת

והעיקר מתוך שמחה .
נעמה עומדת בתחנה.

אין דבר שהיא רוצה יותר מלשבת בתחנה.

יש, בעצם. היא רוצה לישון בתחנה.

אולי לא בתחנה, היא רוצה לישון.

כתפיים יורדות חצי סנטימטר, עצמות הלחיים נחות על הפנים ואויר יוצא מהריאות, כתף נושקת לעמוד התחנה, מקפלת פרסומת של ויטמין מרכיבים טבעיים בלבד פלא פלאים.

נעמה ישנה, שנייה אחת ארוכה.

אוטובוס מתנשף מתוך טרדה עמלנית לידה. היא פותחת את העיניים, ושואפת את כל האויר שבתחנה, שברחוב, שבשכונה, ונותנת לריאות להתמודד עם העומס הזה.

מהלידה היא מרגישה בור קרוב אליה. היא מרגישה אותו בבירור. היא קרובה אליו, והיא שייכת לשם, ורוצה להרגיש שייכת למשהו, וזה מרגיש לה שייך, להיות בבור. בפנים, בצדק גמור, היא בבור ושיתרוצצו כולם להוציא אותה ממנו, ירימו טלפון ויסתכלו פנימה במבט מודאג.

רוח עוברת על התחנה וגם החייל שלידה משנה תנוחה כדי להתהדק היטב לתוך הצעיף המוזר שלו.

נעמה נושמת את הרוח.

השקית לוחצת על האצבעות, אבל היא מוצאת קפל שמתאים בדיוק לאצבע שלה, והשקית מחוספסת באופן נעים והקפל מתאים בדיוק לאצבע שהולכת הלוך וחזור על הקפל שמחוספס בצורה שנעימה.

הרוח כבר חמה לה בריאות, והיא נושמת עוד קצת, ומחייכת, ככה קצת בלעומתיות. היא רואה את הבור, אבל מרימה את הראש והשמיים הגשומים בהירים והגוונים מתחלפים, והרכבים נוסעים מסביבה כמו קונצרט שרועש אבל מסיבה טובה.

והנקודה שכן נעימה בחיים שלה נעימה מאוד. וזה נעים לה לחיות, כאן, בצומת, בשמונה בבוקר.

והאוטובוס נדחף לתחנה, והיא עומדת בתור הגבשושי לעלות אליו, ומוצאת מקום בעמידה בחלק האמצעי, ותחושת החיים החריפה מחליפה גוון באוטובוס הצפוף, ונעים לה.

היא רק מקווה שהבוסית לא תשים לב שהיא איחרה, ושהגננת של שלוימי תזכור לתת לו את המשאף, ושחיים נהנה בכולל החדש, ושהחיידר יקבל את שלומי שנה הבאה למרות שחיים החליף לפלאפון החדש, ושחמיה לא יזכיר שוב את השלושת אלפים דולר.

****שלום, אני אבימי. אני פעיל במקצת בפורום השכן, פורום המאיירים. שנים טענתי לעצמי שאני יודע לכתוב יותר מאשר יודע לצייר, וכשאני מצייר אני בעצם כותב אבל בשפה אחרת. רוח הפורום בהשראת הרה"ג פנס בערפל היא נעימה כאן. אולי זה המקום, זה הזמן. תהיו נחמדים, ותהיו נחמדים.נשתמע****
הימים עמוסים, ואני לא רוצה למשוך את זה יותר מדי, לכן אקצר.

כ"ב יצירות הועלו בסיבוב זה של האתגר, וכל אחד מהם מוצלח, מקורי ומשובח יותר מהשני (לפעמים המציאות היא דבר לא הגיוני). זה בוודאי יהיה אחד האתגרים המעניינים והמשעשעים לחזור אליו בעוד שלושים-ארבעים שנה, כשנתגעגע לשנים היפות האלו.

היה ראוי להתייחס בפירוט רב לכל אחת מהיצירות, אבל הדבר ייקח יותר מדי זמן. ובימים אלו אני נושם בקושי. אז להלן כמה קטעים נבחרים שלכדו את תשומת ליבי, והכרזת המקום הראשון. (ואם ייווצר חלון קטן של זמן פנוי, אשתדל להתייחס בע"ה קצרות לשאר היצירות, שכאמור כולן היו פגזיות לחלוטין).

אציין את המובן מאליו, כי השפיטה סובייקטיבית לחלוטין, למרות שניסיתי להיצמד לפרמטרים הידועים, אז מראש אבקש סליחה מכולם.

@כתב ומכתב קטע משובח ומושקע ברמה גבוהה. עלילה אמנותית שלמה שפרוסה על פני דורות. סגנון כובש. מדהים, שנון ומצחיק מאוד. חבל שלא באת בסיבוב הקודם.

@נתן גלנט עלילותיהן של קיווי ופסיפלורה האומללות והנפחדות נגעו לליבי שכמעט פקע מצחוק. אדיר וזורם בקצב חזק. תודה שחרגת ממכסת המילים.

@שריונה היה מצחיק מאוד. מקוריות מעוררת התפעלות, כל פעם מחדש. כשכדור השוקולד יצא מהכיס, שם צחקתי בקול. וזה לא היה נעים. קטע זוכה, לולי חריגת מילים עצומה וחסרת אחריות.

@עדיאל קטסטרופה משובחת וסוחפת במינה, עם עושר מילוני נדיר ונעים. מתוך הסערה הציורית - מגיחה ההמצאה שתשנה את פני העולם. כך בדיוק זה צריך לקרות. שתיתי את הקטע בכיף נדיר.

@גדי ישראלי טוב, אתה היית צריך לזכות. אם כמובן היית עושה דבר כזה בסיבוב הראשון, ואם לא היית שם שני קטעים כשאמרו אחד, ואם לא היית משאיר אותנו במתח נוגס כל כך. אתה תותח כבד, אחי.

ובמקום הראשון:

@nechamizak

לא יודע מה אתכם, אבל אני לגמרי צללתי לתוך התמונה התוססת הזו. הייתי כמו זבוב על הקיר בביתה של מרת מטילדה תחי', ובעיניי ראיתי את העכברוש הג'נג'י החמוד מתרוצץ לו כשבפיו חתיכת פאי קרפדות מגרה כל כך.

רעיון, כתיבה, הגשה, אווירה וקצב משובחים במינם.

הנה זה שוב, למי שפספס, ולמי שרוצה עוד פעם.

מטילדה קינחה את הזיעה מפניה בסינר המשובץ, וספקה את כפיה הבשרניות. היום בערב תתקיים האסיפה החמישית של איגוד עקרות הבית המושלמות של האצולה הכפרית על שם תרזה לנקסטר.
היא חייבת להוכיח שהיא עקרת בית למופת. בניקיון סירים, בחליטת תה, בהכנת נקניקיה, בהברקת חלונות, בצחצוח רומחים. בתחום אחד, לכל הפחות, מה שזה לא יהיה.
חשבה שהיא מומחית בפשטידות. כבר שבוע היא מחפשת וריאציה חדשה לפאי שתוכל להציג בוועידה, וניסתה מגוון רכיבים אפשריים.
פאי חציל כבוש עם ריבת אוכמניות. יאק.
פאי ביצים מטוגנות עם פודינג וניל. איכס.
פאי קרפדות ומלפפונים צעירים. גועל מרוכז.
היו עוד. זה היה מביש להיזכר בהם.
היא התרוממה על קצות בהונותיה, ומתחה את ידה כדי לחלץ מתקרת המטבח מערוך ברזל כבד משקל עבור הניסיון העשרים ושלושה בהכנת פאי. מישהו פתאום נחבט בה. מטילדה איבדה את שיווי המשקל, והשתטחה על הרצפה כשהמערוך הולם ברקתה.
אחרי שהזיקוקים הסתלקו משדה הראיה, היא זיהתה את השערות הבהירות של הנרי מדגדגות את הרצפה ואת הרגליים שלו מונפות אל על.
"בכור שטן" היא גנחה, "שוב אתה עם ההרגל המגונה שלך ללכת על הידיים במקום על הרגליים?".
הנרי התרחק, מקפץ על ידיו ומצחקק בקונדסיות, רומס את שאריות הכבוד העצמי שנותרו לה.
השפה התחתונה שלה רטטה מזעם, והגבות התקרבו אחת לשנייה יוצרות זווית קהה. משהו קר התחכך בידיה. המערוך! הגיע הזמן לעשות בו שימוש הגון.
התרוממה מסוחררת, אוחזת את המערוך באצבעות מולבנות. הנרי חמק לפינה אחרת של החדר, והמשיך לקפץ על ידיו לעברו השני.
חפץ נוצץ נשרך אחרי הסבכה הזהובה שלו. טבעת האירוסין שריצ'ארד הביא לה בימים הטובים ההם!
מטילדה הסתכלה מהופנטת על הנרי. השיער שלו המשיך לנוע ברחבי החדר, מבריח עכברוש אחד גי'נג'י, אוסף איתו קורי עכביש וכמה אוכמניות מעופשות.
"שככה יהיה לי טוב!" הצטווחה בקול מוזר, תפסה את הנרי והדביקה לו נשיקה מקומחת על הלחי הסמוקה.
סוף דבר:
יודעי דבר יודעים לציין שהגרסא הקמאית של המטאטא בימי הביניים המאוחרים נקראה בשם הנרי לזכר ממציאו.

תפקיד העלאת האתגר הבא מונח זה עתה, ברוב פאר ורושם, לפתחכם.

לגבי הפרס. זו נקודה כואבת. חשבתי לתומי שיהיו כמה מתנדבים שיתנדבו לקחת חסות על הפרס, לאור תחינותיי הבוכיות. אבל בינתיים קיבלנו רק הבטחה מ @גדי ישראלי לספק חופשה זוגית בשטוטגרט. באחריותו המעורפלת. יש לתאם איתו את קבלת הפרס, או תמורתו במזומן. (כאן בא כזה: ;))

חוץ מזאת, הוצעה הצעה מעניינת כזו: שגבאי הפורם המוכשר, מאיר דרכינו מוהנ"ת גלנט, יראיין את הזוכה ראיון חג מיוחד, במיטב כישרונו הידוע. הגבאי נתן את הסכמתו הנלהבת לעניין.

ייצרו אתכם קשר מההפקה בעניין הזה.

(אם זה יצליח, אפשר יהיה אפילו למסד את העניין, כך שזוכי האתגרים מכאן ואילך, יזכו לקבל חינם אין כסף ראיון אוהד ומוטה לטובתו, בה יוכל לשטוח באין מפריע את משנתו הספרותית ותורתו התחבירית, ויקבל במה מכובדת להשמיע כרצונו החופשי את דעותיו לגבי אופי הפורום, ייעודיו והתיקונים הנדרשים בו, וכל שאר הנושאים שעולים על הרוח).

לסיום, ארצה להודות לכל המשתתפים המוכשרים, העוזרים והמסייעים, שהעניקו לי תקופה נדירה של עשייה מאתגרת ורבת כבוד.

הצלחה מרובה וחודש שמייח!
בעקבות דיון סוער עם כמה מעמיתיי היקרים כאן בפורום, (דיון אני אומר? פחחח... זה היה יותר אמבוש בסגנון "כולם על גדי!!!"), רציתי לשמוע על העדפותיהם הספרותיות של שאר יושבי הפורום הנחמד והמקצועי הזה.

אז ככה, אני אתן שתי אופציות קיצוניות, ובכוונה תחילה לא אחלק אותן לסוגות מקצועיות אלא בשפה עממית ופשוטה שנבין כולנו. ובעיקר אני. ואתם תכתבו, תוסיפו ותשנו כרוחב דעתכם הספרותית.

שאלת השאלות: איזה סגנון ספר הייתם/ן רוצים/ות לקרא?

עלילה משפחתית – עוסק בסגנון השגרתי והיומיומי.

עקרת בית שיש עליה אלף מטלות. או לעוזרת הבית שלה. בעלה אברך כולל או מלמד בחיידר השכונתי של בני אברכים מצויינים. העלילה תדון בנושאים האקטואליים, עדות, זוגיות, קשיים, מחלות... לצד הבלגן הרגיל של קניות בסופר והחלפת טיטולים.

מתח. אקשן – משהו יותר שונה שמפליג למחוזות אחרים.

גיבור הסיפור והעלילה תוססים יותר. המקצב דינמי. ומטבע הדברים יש אנשים רעים בסיפור, שצריכים להילחם נגדם אם בכח ואם ביותר כח ואם במח. לפעמים העלילה מציאותית ולפעמים דמיונית עד כדי ועד בכלל.

זה בענק. על קצה מזלג של דגים. כעת נשמח לשמוע ממכם מה אתם אוהבים ובפרט או בעיקר – למה? אל תחסכו במילים, ובבקשה אל תתחכמו נוסח-

"הניק קפה ומאפה: אני אוהבת הכל. תולעת ספרים. חולה עליהם. חולת ספרים!! חולת תולעים!!! בסוף כל יום אני נופלת מותשת על הפוף, מוציאה ספר וצועקת יששששששששששש!!!!!!!!"

סומך עליכם.

גדי
בלילה, עת היקום כולו שקע בשינה מסתורית, קיבלתי נבואה.

ככה היא באה לי, בהחבא, התגנבה באטיות מעוררת השתאות לליבי, פשטה בעורקי, זרמה בורידי והעיקצצה בנימי.
ולפתע פתאום עלתה בי ההכרה,הבליחה ההבנה ככוכב בשמי הלילה השחורים- דבר לי אל העם!
כל עצמותי צעקו נבואה, אש בערה בקרבי, יש לי דבר סתר לעם. נבואה שרק אני קיבלתי!

רק בי בליל אמש צצה הנבואה הקסומה, המהפנטת. רק בי האיר כוכב. בחיר העם.
ומרגע שקיבלתי את הנבואה, היא לא נתנה לי מנוח. וכיצד אוכל? הלא רק אני קיבלתי את הנבואה!
פקחתי את עיני, הבטתי סביבי, חושך. ובתוכי- אור.

קפצתי מהמיטה בזינוק מרשים וצעדתי כנער בהחלטיות ובזריזות לבצע את שליחותי.
ידיים קפוצות, שיניים חשוקות, ואשש בעיניים. ככה נראה מקבל נבואה רגע טרום הפצתה אל העם הצמא. והעם- צמא הוא!
זהו, התיישבתי ליד המחשב. פתחתי את הפורום החשוב בו כל אנשי הנבואה מתקבצים כדי להודיע את נבואותיהם הנסתרות, הגיגיהם הייחודיים ותובנותיהם השממיות והמשמימות שנגלו להם (ורק להם) באישון ליל.
נשמתי עמוקות, והחילותי לכתוב: שמעו דברי ותחי נפשותכם!

אצבעותי זעקו נבואה, נפחתי את נשמתי במילים, הרטבתי בדמעותי את המשפטים.
כתבתי על הילדים המסכנים, המבוישים. על המורים האכזרים והמסכנים. למה ראוי להתחפש, מה נכלל בגדר איסור לשון הרע ועוד פסקה בנושא הרחק מן הכיעור ומן הדומה לו.

זהו, שפשפתי את ידי הדואבות ממאמץ ההקלדה, ובחיוך ניצחון לחצתי על כפתור ה"שלח"
תכף, כל העולם ידע את דבר הנבואה! מעתה יהיה העולם טוב יותר. נעים יותר. שליו יותר. מרגע שדברי יופצו, לא נדע עוד צער ורעב. לא נדע עוד ניקים פצועים, פוסטים מדממים, לייקים נעדרים ואשכולות קבורים.
הוקל לי. אברי גופי רפו וחיוך הסתמן בזויות פי. הרשיתי לעפעפיי להיעצם. ככה מרגיש נביא לאחר ששחרר את דברי נבואתו אל העם. לא השתהתי זמן רב ופקחתי את עיני ממתין ומצפה לראות כיצד התקבלו דברי, התלייקו בקרב העם וישבו על ליבם.

והנה-- שוד ושבר! אין לך הרשאה להשתתף בפורום כתיבה.
לי??? ל י א י ן ה ר ש א ה??
אתם תדונו על חרוזים בזמן שלי יש דברי נבואה בפי? עולם הפוך ראיתי!

אנא דאגו לתקן את הדבר בהקדם האפשרי וגם דברי נבואתי האפלים יוצגו ברבים!
לא אשקוט ולא אנוח עד שדברי נבואתי יופצו ברבים וחזוני יהא נפרץ.

ובחסידות שלנו נהגו לומר- אם ההר לא בא אל מוחמד- מוחמד בא אל ההר...

חצ'קל בייניש
ראשית, כמה נתונים גולמיים:
  • אוכלוסיית ה"חרדים" במדינת ישראל מוערכת נכון לשנת 2018 בכמליון איש.
    והיא כוללת כל מי שמוגדר ב'חוק הגיוס' כחרדי.

• ע"פ מחקר רשמי שנערך בארה"ב לפני 13 שנה, אוכלוסיית החרדים באמריקה הוערכה ב-468,000 איש.
    כיום, 13 שנה אחרי, עדיין לא נערך מחקר מדויק נוסף, אך לפי הערכות שונות המספר הוכפל, אם לא יותר.
    דהיינו, לפחות מליון איש.

• באמריקה, לעומת כאן בארץ, ספרים עולים כפול ויותר מהמחיר בארץ.
    לדוגמה ספר שכאן נמכר ב-30/40 ש"ח, נמכר שם ב-20/25 דולר.

• שוק הספרים התורניים, מוכר באמריקה כמות של בין %50 ל 55% מכלל הספרים הנמכרים בעולם כולו.
    וזאת ע"פ הערכות של מכירות ספרי יסוד תורניים ממכונים מוכרים וגדולים.
    (מדובר על ספרי יסוד כמו חומשים גמרות ועוד. לא ספרים מתורגמים לאידיש או אנגלית שנמכרים כמעט רק שם)

• בארץ ישראל נמכרים ספרים אלו בכמות של 30% עד 35% בלבד מכלל הספרים הנמכרים.
  • יש הרבה ספרים תורניים, לפעמים מוצלחים מאוד, שלא "נמכרים" באמריקה, או שלא "הולכים" כפי המגיע להם - ולפחות לפי הנתונים כאן בארץ.
וכמה מילים נוספות:

החרדי באמריקה, מטבעו קנאי יותר, לא מבין עברית, בקושי לשון הקודש.
גם אם הוא ליטאי ולא חסידי, הוא מבין יותר אנגלית מעברית...
כשמגיע אליו ספר שכתוב ברובו בעברית, בפרט מילים חדשות, הוא פשוט לא מבין אותו ו'מזיז' אותו הצידה.
עובדה מצערת המונעת את מכירתם של אלפי ספרים היוצאים בארץ בחו"ל.

למה כתבתי את כל זה?
כי נחשפתי היום לסיפור מדהים, עם לקח חשוב למי שרוצה להכפיל ולהשליש את המכירות של הספרים התורניים שלו.
הסיפור יבוא בהמשך.
בס"ד

ראיתי אותם בנפרד, כל אחד היה בחדר אחר.
ברגע שראיתי אותם, הבנתי שיש ביניהם קרבת דם, קשר משפחתי.
ביקשתי מהם ממש בנימוס:
חברים יקרים, אכפת לכם להצטלם ביחד?
ממש רגע אחד זה יגזול מזמנכם,
ואז כל אחד יחזור למקומו.

הם משכו בכתפיהם בחוסר עניין. בסדר. אם זה חשוב לך, אין בעיה. נואו פרובלם. הם לא חשבו לרגע שיש להם מכר או קרוב, אבל הסכימו בשמחה.
הם ביקשו שאעזור להם ללכת, כי קשה להם לבד.
אין בעיה, אני תמיד שמח לעזור.
התחלתי בעדינות עם האבא, כיונתי אותו למקום הנכון.
חזרתי למטבח, לקחתי את הילד הקטן, הרמתי אותו בעדינות כפולה ומכופלת, שמתי אותו ליד אביו.
הם עמדו שם בביישנות, בהו זה בזה ללא מילים.

יכולתי לשמוע אותם משוחחים חרש:
אבי, אבי היקר. לא ידעתי שיש לי אבא. חשבתי שאני סתם נטע זר. אף אחד לא הסתכל לכיווני. ישבתי לי במטבח, בשקט, מאז הבוקר. אף אחד לא ידע שיש לי אבא. אני עצמי לא ידעתי שיש לי שורשים.

אביו עמד קרוב אליו, בהה בו בחיבה. הוא נשא אליי עיניים דומעות:
תודה שהפגשת בינינו, אפילו שזה רק לצורך צילום תמונה משותפת. כעת ברור לי שהוא אכן בני, הדמיון בינינו מדהים.
שתקתי באי נוחות. מה כבר יכולתי להגיד?
האמת שלא חשבתי שכל כך אצליח לרגש אתכם, אמרתי, והם חייכו בחום.

הוא אמר לבנו באהבת אין-קץ:
חשבת שאין לך שורשים, טעית.
תראה כמה אנחנו דומים. אין מקום לשאלות.
מהיום תהיה אמיץ יותר, חזק יותר, תדע לבטח:
אתה לא בודד, יש לך אבא.

אחר, הוא פלט לעצמו בנימה של עצב מסויים:
הלוואי גם לי היו יותר שורשים. יש לי שורשים, אבל מועטים.
הבן הבין היטב את כאבו של אביו, ולכן רק שתק בחוכמה.

הוא שאל את אביו פתאום:
אבא, יום אחד גם אהיה גדול כמוך? גדול, מרשים, נכבד?
האם גם אני אלבלב, אפרח, אקבל יחס של כבוד מבני המשפחה?
אביו חשב קצת, וחשב עוד קצת, ואז אמר בקול מדוד:
בני אהובי, יקירי.
אני לא יכול להבטיח כלום.
אבל מי יודע, יום אחד, אולי תהיה כמוני. הלוואי. אני כל כך רוצה בכך.

ראיתי את הילד הקט מקבל קצת יותר ביטחון עצמי, קצת יותר בטוח בעצמו.
חיכיתי עד שהם יגמרו להחליף ביניהם עוד כמה מילות נימוס, סידרתי אותם כך שיעמדו נכון אחד ליד השני והדמיון המשפחתי המדהים שלהם יבוא לידי ביטוי-
וצילמתי.

ביקשתי את רשותם לפרסם את התמונה. הם צחקו ביחד, בקול רך, זהה:
בוודאי שאתה יכול לפרסם, בלעדיך אף אחד לא היה מנחש לעולם שיש לנו קשר משפחתי.
נעים לשמוע, תודה על המילים.
כיף שיש לי ידידים כמוכם...

געציל
אב ובנו.jpg
נעשה את זה הפעם קצר, שקט ומהיר, שחלילה לא נפר את הנמנום המבורך שירד על הפורום.

ובכן, בשיעור הקודם דיברנו על היכולת שלנו לצאת מהבועה ולצלם אותה מרחוק. הפעם נלמד ליצור תמונה חדשה לגמרי למציאות קיימת. במילים מובנות: הפעם נמציא היסטוריה ונשכתב אותה בגאון.

הנה, העולם המוכר לנו - מלא באינספור פריטים ונתונים ואמצעים, אבל בהרבה מהמקרים אין לנו מושג איך הדבר התחיל, ומהיכן התגלגל עד שהגיע לאן שהגיע. אנחנו שבויים בהמוני קונספציות עתיקות, הרגילו אותנו והתרגלנו לכל מיני עובדות בחיינו, עד שאיננו שמים על לב.

קחו למשל סיגריה, תשכחו ממה שהמושג מסמל אצלכם, ותלכו עד ההתחלה, ותשאלו את עצמכם: איך הגיעה האנושות להמצאה הביזארית הזו? מי האיש שהגיע למסקנה המדהימה שעשן – זה מה שחסר לריאותיו? מה היה התהליך האבולוציוני של מקלות האש הללו?

וקפה, קפה אתה כן מבין? איך החליטו האנשים שצרור הצירופים חסרי הקשר והפשר הזה – ייצר משקה אוניברסלי מועדף כל כך? וסבון? ושולחן מרובע? וכל מיני משפטים חסרי היגיון ששגורים על לשוננו ואין איש יודע ממתי זה כך? ועוד טריליוני אקסיומות שחיינו עמהם בשלווה גמורה עד שהגיע האתגר הזה.

אז המשימה המונחת לפתחכם היא כזו: לבחור לכם איזו עובדה טריוויאלית שכולנו מכירים מהחיים, ולייצר עבורה מקור חדש ובדיוני. תמציאו סיפור איך ומה הביא את האדם להמציא סיגריה / קפה / סלנג / תיאוריה וכל כיו"ב.

כאן ייבחן כח הדמיון של הכותב, יכולתו לרדת לפרטים, ובעיקר יצירתיותו.

הרשות נתונה לכלל המשתתפים להפליג גם הרחק מאוד לכיוונים, רעיונות וגלקסיות בלתי שגרתיים.

זה יכול להיות כרגיל, יצירה ספרותית מכל סוג, סיפור, תיאור, משל, דיווח עיתונאי, שיר, בלדה, זמירה וכל כיוצא בזה.

הכללים:

צאו והפתיעו!
בס"ד

זכיתי בכרטיס חינם לכנס של אתרוג. שמחתי! ידעתי שיום אחד הכבוד יבוא, והוא בא, בענק:
כרטיס מוזהב. אותיות מוזהבות. סרט אדום קטנטן סביבו. ממוען נטו אליי.
מחייך אליי מתיבת הדואר. יודע בדיוק: הוא עושה לי את היום.
הזמנת כבוד.
אתרוג. כנס. נשמח מאוד אם תבוא. געציל, אנא. בוא.
שמחתי!

תמיד ידעתי שיום אחד אצליח להיפטר מהתווית של ה'לא יוצלח' השכונתי. יש!
הנה, הצלחתי. קיבלתי כרטיס אחמי"ם. כרטיס יוקרתי.
כרטיס שאף אחד אחר לא קיבל.
רק אני.
געציל.
שולחן הכבוד.

מן הסתם יקדמו את פניי בכניסה לאולם הקונגרסים. דייל יוקרתי, מחצלות. חיוכים. קידה עמוקה: אדוני, בוא בבקשה. מחכים לך. הנה, כאן. בשולחן הכבוד. אתה הנואם המרכזי הערב. מה אדוני רוצה לשתות בבקשה.

האמת שלא בדיוק זכרתי מי הם אתרוג. בנק? האגודה לעידוד ההתיישבות בנגב? מכללה לאנשי רוח? חברה לייבוא מכשירים רפואיים? זכיין של סיטיפס באשדוד? זכיין של יינות דה לה פראנס? חברת היי טק? חברה לייצוא תפוחי עץ ואתרוגים משומשים במצב טוב?

לא חשוב. חברה מכובדת. כרטיס מוזהב. סרט אדום יוקרתי עם טאץ' עשיר ומעודן.
געציל. אנא, בוא.

אפוף רגשי אושר נעלים, צעדתי מעדנות לביתי. עולה במדרגות. אוחז בכרטיס. רואה ולא רואה את הקורה סביבי. געציל. הזמנת כבוד. אתרוג.

חייכתי לעצמי בעונג. אני לפני השדרוג שתמיד ייחלתי אליו. אושר.
שמחה.
עולה במדרגות, מפזם שיר חסידי טרי.
כמעט לא שומע את קריאותיה של ניאגרה, המנקה ההודית של חדר המדרגות: אדון, בבקשה, תיזהר לעבור בצד כי אני עושה ספונג'ה.
עולה עוד טור מדרגות, כמו חלום.
כמעט מרחף.

טראאאאאח.

ספלאש! כובעי נשמט, משקפיי צנחו, גבי נכפף, אפי כאב, עיני זלגו דמעות: נתקלתי ראש בראש עם השכן. הזה שתמיד מסתכל עליי בהתנשאות. האף שלו כנראה כל כך למעלה שהוא פשוט לא טורח לראות אנשים שלא ברמה התורנית שלו, גם כן.

בום, טראח, אויש, איי, קווץ', אאוץ', אחח, זבנג, בומבה, אחחח, פינג, פונג, סטרילי זדונג. התגלגלתי טור מדרגות שלם ברצף. טח טח טח. אחחח.

נאלמתי ונעלמתי בתוך בועה ענקית של אי וודאות. של סימן שאלה ענק. של הלם תרבות. של התנגשות בין כוכבית, של ערעור כל המוסכמות. של קריסת כל הכללים. של מפולת כללית. של כישלון כללי. הכרטיס החליק מידיי הנרגשות והמזיעות וצנח היישר לתוך הדלי של ניאגרה, המנקה המסורה של הבניין.

עוד לא גמרתי לעכל את אובדת הכרטיס ועימו היוקרה, הססטוס, המעמד, וקולו של שכני העיק על אוזניי:
ר' ייד. אני ממש מצטער. הייתי שקוע בלימוד. בדיוק היום שמעתי תירוץ נפלא בגמ' ולא שמתי לב איפה אני. לעזור לכם לקום?
בטח שלא שמת לב, בטח. בטח. נכנסת בי בכינון ישיר, צבוע תורני שכמוך. ברחוב בן תורה, ובחדר מדרגות שיכור סהרורי. לא רוצה עזרה. לא.
בן תורה, בטח. תירוצים. תוס', קושיות. שמענו. לא, אתה לא צריך להרים לי את הכרטיס, זה לא כזה חשוב, כן. רק תעזוב אותי במנוחה.

שמעתי בחצי אוזן כמה מילות סליחה פיוס והתנצלות, שליתי את הכרטיס הרטוב מהדלי, התיישרתי בקושי, משכתי את עצמי.
התאוששתי, וחזרתי על עקביי. נזכרתי שהיו עוד כמה מכתבים חשובים בתיבת הדואר. התחלתי לרדת לאט לאט בחזרה. עוד מדרגה, עוד מדרגה.

שכני המוצק שכח ממני לגמרי והספיק לצאת לפניי מהבניין. מחזיק ביד איתנה אחת את הגמ' הענקית שלו, בטח הוצאה מיוחדת בשבילו כדי לנקר לנו את העיניים, וביד השניה תיק תפילין בגודל של יבשת. אישיות תורנית, וכל זה. תיק התפילין מייצג כנראה איזה סמל סטטוס של האליטות, לך תדע.

דידיתי אחריו, מנסה לייבש את הכרטיס על המכנסיים. נו, נקנה זוג חדש בכל מקרה לרגל האירוע.
כמעט הגעתי. עוד מטר אחד ואני בתיבות הדואר. מתקדם, מושיט יד---
טיק טק. נתקע במשהו מוצק.
פותח עיניים. מגלה שוב את שכני. כן, הבעלים של סמל הססטוס. עומד צמוד לתיבות הדואר.
בהיתי בו ללא מילים.
ניסיתי לעכל את הסיטואציה.
מצמצתי במהירות. ניסיתי לעכל את הסיטואציה. אני בטח מפספס משהו.
זה לא ייתכן.
אבל, זאת המציאות.
שכני אוחז בידו כרטיס, זהה לחלוטין לשלי.
הוא זז קצת הצידה והחווה בידו על תיבות הדואר. בכולן נשתלו הזמנות אישיות. מלא סרטים אדומים.

עודנו בוהים זה בזה ללא מילים, שמענו ווווש חלקלק מחליק לעברנו ברוח קרבית. ג'קי בן דיין, הפרחח של הפושטקים מהקומה למטה. מתגלץ' לו על הסקטים החוצה מהבניין.

אתם מפריעים לעבור! זרק לעברינו, חומק במרווח הצר שהותרנו לו. מחליק במהירות על סקטים לא תקניים ומהירים כמו צוות פושעים נמלטים. ברגע שהוא עבר בינינו, באותה השניה, הוא שלף בבת אחת את הכרטיסים של שנינו בתנועה אחת חלקה, אגב צחוק פרוע. גלינג! אין כרטיסים. אין ג'קי בן דיין.

מהמרחק הבטוח של עשר מטר, הפרחח המכוער עצר רגע את הפושעים הנמלטים מתחת רגליו, וגיחך לעומתנו: יש מלא כרטיסים כאלו בפח בכניסה לבניין. מלא. קחו כמה שאתם רוצים. אמא שלי עשתה תרגיל בבית ספר שלה והייתה צריכה להכין כרטיסים כאלו. כל הבית שלנו היה מלא. אז שמתי בשביל הצחוקים כמה כאלו בתיבות דואר. מה, חשבתם שיש כזו חברה? תמימים אתם, תמימים. לא ראיתם שהכל סתם בכאילו?...
יאללה, יאללה, סעו, מה נתקעתם ליד הכניסה, יש שמש בחוץ.

שכני פלט: אלעס איז נערישקייט, היטיב את אחיזתו ביבשת תיק התפילין וסמל הססטוס שלו, ויצא בנכבדות מהזירה. מותיר אחריו שובל כבד של התנשאות אליטיסטית שלעולם לא אגיע אליה.

נשארתי לבד. כרטיס ממורט בין אצבעותיי. כובעי מרופט. משקפיי מתנענעים על אפי. גבי כואב, מכנסיי מוכתמות, האגו שלי נמוך כמו שטיחון כניסה ביום חורפי. בגובה אפס. כמעט לא קיים.
אף אחד לא היה צריך להגיד לי.
ידעתי לבד:
הלא יוצלח של השכונה, נשאר הלא יוצלח של השכונה.
פעם לוזר, תמיד לוזר.

אין תקווה.

הלכתי ושוטטתי בחוץ, עצוב, מעוך.
עברתי ליד תחנת האוטובוס, מרוכז במדרכה המתפרקת.
נתקלתי שוב בשכני, הוא בכלל לא ראה אותי, דיבר לפלאפון שלו בקולי קולות.
למה הוא נדחף לי לכל מקום, למה.
שמעתי אותו נואם לפלאפון שלו. בטח עוד איזה מתייעץ בתשלום. שמעתי שהשכן שלי נהיה יועץ מפורסם ויקרן, שמעתי.

"בנאדם צריך ללמוד איך להרגיש שווה בזכות מה שהוא בעצמו, להתנתק מההרגל לחפש את הערכה של הסביבה. בנאדם צריך לבנות לעצמו את האישיות, בלי קשר לשאלה מה חושבת ואומרת החברה"
שמענו, שמענו, קשקשן, יועץ לעניים.

געציל

עדכון:
@שי קיש שוב מפגיז עם איור הולם...
https://www.prog.co.il/threads/פנס-בערפל-הנה.344652/#post-5343934
לכבוד ציבור העורכים התורניים והמעמדים בתג!
ידועים היטב לכולנו ההתמודדויות במלאכת הייצוא מוורד לתג ולהיפך.
בסייעתא דשמיא עלה בידי לקבץ תוכנה מבוססת על פקודות מקרו (מהפורום, רובם מאת
@צורת הדף (קרש לשעבר), ומאתר "צורת הדף", וכן @israel, @לייזר ועוד
), המסייעים בהרבה למי שעובד בקבצי וורד-תג.
בין הפונקציות: שימוש בבלוני הערות, המרת הערות לסוגריים ולהיפך, מציאת טקסט צבוע בהילה בעזרת החלפתו לטקסט צבעוני, ועוד.
להלן תמונת המסך של התוכנה.
סרגל חדש לעורכים תורניים ולמעמדים בתג.png
התוכנה עדיין בבניה ועומדת כעת על גירסת 1.0 שהיא גירסת נסיון.
אשמח לקבל כל הערה, ובעיקר מקרואים נוספים בנושא, וכל שיפור טכני שיכול לבסס את התוכנה ולהעמידה בקרן אורה בצורה מסודרת.
התוכנה היא חופשית, וניתנת כקוד פתוח וכל אחד יכול להוסיף מקרואים שימושיים ולהכניס את הקבצים המעודכנים כאן (ולשלוח אלי הודעה בפרטי).
מכיון ועדיין לא עלה בידי לסדר קובץ התקנה בצורה מסודרת, (עקב חוסר איחוד קבצים בין התאמת הסרגל עם התבנית), יהיה ניתן לבינתים לקבל את רכיבי התוכנה רק דרך הדוא"ל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
בס"ד

דממה באולם.

הוא טיפס באטיות רבת רושם את שלשת המדרגות שהובילו לבמה, ופסע לעבר המיקרופון. כחכוח קל שהרעים מקיר לקיר הוכיח לו שהמייק אכן עובד.

שפתיו מלמלו, "בעזרת השם נעשה ונצליח. אפילו חרז חדה מונחת על צוארו של אדם אל יתייאש מן הרחמים..."

הוא הגביה את קולו לטון שישמע ברור וצלול באזני הקהל שישב מולו.

"ערב טוב לכל הניקים... אהמ, האנשים של פורום...", הוא הביט בקהל והקריא מהדפים שלפניו חליפות, "כתיבה... ועריכה... סליחה, ועריכה ספרותית... כן, ועריכה תורנית... נו... אה, ודקדוק... אהמ... ועברית... רגע אחד... כן, סיימנו.

ובכן, התכנסנו כאן היום, בכדי לדון על תופעה חמורה בעלת השלכות הרות אסון שנתגלו בפורומנו הקט והשלו. אני לא אלך סחור סחור, ולא אכבס מילים או אשתמש ברמיזות ובמליצות, אלא אגש ישירות לענין בשפה הברורה ביותר.

אגב, מכירים את זה שבשיחה עם מבוגר פתאם הוא אומר: "ותסלח לי על הביטוי, כן?", ואתה חושב לעצמך, 'ואללה, איזה קללה עסיסית הוא הולך להרים עכשו', ואז הוא ממשיך: "אבל זה הזוי. פשוט הזוי".

טוב, נמשיך בענייננו.ישנה תופעה שהולכת ומתרחבת בפורום, והיא – כתיבה בחרוזים!"

רחש-בחש בקהל.

"שקט בבקשה!", רועם קולו של
@פנס בערפל .

"תודה, פנס. אני כבר לא מדבר על בלדות או חמשירים. מדובר על תופעה שצוברת תאוצה עם מגמת התמכרות הרסנית.

אנחנו לא ניכנס כעת לרזולוציות נמוכות של אילו ניקים התחילו עם זה ולמה עשו זאת, או מי אשם, מי התחיל ומי סיים, אבל מישהי כאן תצטרך לתת דין וחשבון על המצב שמתחולל פה בפורום. ושוב, בלי להתעסק בשמות, עקב מספר מקרים חמורים שהגיעו להנהלה ניאלץ למגר את תופעת כתיבה בחרוזים.

אמנם, לא נאסור באופן גורף את השירים המחורזים למיניהם, אבל כתיבת תגובות וביקורת לא תוכל להיעשות בחרוזים. ולצורך הענין, נאכוף את הדבר באופן חמור לצערנו, הכולל קנסות כספיים עד מאסר."

הרחש בקהל התגבר לבליל ליחשושים לא ברורים.

הוא עלעל בדפים, היטיב את המיקרופון ונתן מבט חודר בקהל.
קולו התגבר.

"תאמרו לי אתם, אני צריך לשמוע שניק פלוני עומד ביום שישי בתור למכולת, והוא בלחץ לסדר את המוצרים בצורה מחורזת? בסוף הוא הוריד את הנריות והצ'יטוס, כי לא היה לו שום דבר שמתחרז איתם.

או ניקית אחרת שמתלוננת על כך שהקטן שלה מאבד מוצצים באופן שיטתי, ולאחרונה היא נאלצת להוסיף לקניה גם 'חמוצים' כדי שיתחרז לה עם 'מוצצים'? עכשו היא תקועה עם סטוק ענק של מלפפונים במלח. מה היא תעשה איתם, למען השם? מי בכלל אוכל חמוצים במלח?

תגידו לי אתם, זה נורמלי? או שאני פה ה'לא בסדר'?

בנאדם הולך לקנות 'לחמית', וחוזר גם עם @טחינה גולמית רק בשביל החרוז שבדבר. איפה נשמע כדבר הזה?

סתם אני לא מבין מה זה טחינה גולמית, זו טחינה ככל הטחינות רק שחסר לה מים, מלח ולימון. תוסיפו אותם ותקבלו אחלה טחינה של אחלה. וגם מה זו ההגדרה המתרברבת הזו – 'גולמית'? לקופסת עגבניות קוראים מטבוחה גולמית? לפרוסות חזה עוף קוראים שניצל גולמי? אז מה ההתנשאות הזו, מה?

אבל אל תסיטו אותי בכח מהנושא העיקרי, בואו נחזור אליו.

השיא היה מקרה שהגיע השבוע למערכת. אחד הניקים פה נעצר בכביש על-ידי שוטר. לשאלת השוטר:
"האם דיברת בפלאפון?"
הוא השיב: "וגם אין לי רשיון".
הבחור נזרק לכלא והותיר אשה וחמישה גמדים לנפשם, ללא התראה מוקדמת.

ושתבינו, בתא הכפפות נחו בכבוד רשיונות הנהג והרכב. יתירה מכך, הוא לא דיבר בפלאפון אלא סתם גירד לו באוזן!

אני חושב שכל מילה מיותרת.
נבקש מהציבור לשתף פעולה, ואף לגלות עירנות. תודה מראש.

לסיום, אני רוצה להודות לבוקי מזורי השכן ממול, שהאיר את עיני בענין הטחינה הגולמית. תמיד חשבתי שזה מאכל יוקרה המיועד לאריסטוקרטים בלבד, או לחילופין לנשים בדיאטה שצורכות חומרים מוזרים ועלומים כמו פשתן, כוסמת, טופו ושבולת שועל.

תודה נוספת ברצוני להביע למורינו ורבינו כ"ק האדמו"ר מקורצוויל שליט"א, שלאור חומרת הדבר הואיל לתרגם את השיחה ליידיש מדוברת הכוללת סלנגים עדכניים. למעוניינים, העלו אותה לאתר החדשות החסידי והמפורסם, 'טשולנט מיט א בשר'.

בנוסף, הטור מוקדש לידידנו היקר והחביב טחינה גולמית. שבזמנו כיכב בשירים ובלדות ואז נעלם. יש מצב שגם הוא עלה על זה שהוא בסך הכל טחינה רגילה, ואז קיבל משבר זהות ועכשו הוא מחפש את עצמו בטרק בהודו או בטריפ בתאילנד. אלה ירחמו.

לסיום ממש, @chani t ושאר הצוות הכל נכתב בהומור ורוח טובה, קחו זאת בקלילות. אמנם הביקורת לכשלעצמה רצינית מאד.

ולפני שאתם יוצאים, בכניסה מצד ימין נערכת מכירת חסד גדולה של חמוצים במלח. נבקש מהקהל הקדוש לקנות בעין יפה. תודה.

שיהיה לכם שבוע טוב

וכל טוב

אופס...
נשלח ע"י הניקית @פלאפונית
טוב אז ככה ...
הייתי רוצה לפתוח אשכול על שגיאות שאנשים שוגים , ולא יודעים באמת שהם שוגים ...
(כמובן שכל אחד יוסיף שגיאות ותיקונם ,כדי שיהיה לתועלת כולם..)
השגיאה שאני רוצה להתחיל איתה היא : אם ועם ...
הרבה לא יודעים שאם עם א' משתמשים במובן של תנאי ... אם תעשה ככה אני יביא לך ככה
ולא עם תעשה ככה אני יביא לך ככה!!!
אִם
משמעותה
: כאשר, כש-, בתנאי ש-.

זהו תנאי ממשי, בר-קיימא.

המילה באה לפני זמן עתיד.

לדוג': אם אשכחך ירושלים, תשכח ימיני. (תהילים קלז, ח)

עם עם ע' משתמשים להוספה כמו לדוג': תכין לחם עם גבינה
מר @פנס בערפל כתב באשכול הזה אודות ניקוד בשיטה חדשה
קודם כל האשכול ההוא נעול משום מה,
בכל התוכנות השונות אני מצליח לנקד חוץ מוורד,
אציין כי מותקן לי תוכנת ניקוד של סנופי וגם סרגל ניקוד ידני, האם זה קשור?

תודה מראש
פרק א: חיית הדם >>
טבע שני

היא הביטה בו בעיניים רושפות ובשתיקה מהדהדת. יש גבול למה שהיא אמורה לעשות למען התא המשפחתי.

אמנם גם אותה חינכו שיהא בעיניה כמלך, וגם היא הוכשרה כבר מגיל צעיר להביא טרף לביתה, אך עם כל צייתנותה הטבעית, אין לה כל הבנה בסיבת הכבוד המגיע למי שרובץ רוב היממה ולא עושה מאום.

היא גם לא מבינה מדוע הוא, שחזק ממנה פי כמה, אינו טורח להזין את משפחתו. מדוע רק היא חונכה להיות לציידת כבר מגיל צעיר בעוד שהוא בילה זמנו בהתרברבות ובמפגני כוח עם חבריו.

למזלה היא גם לא שאלה ולא גילתה סימני מרדנות שעלולים לסלק אותה מהקבוצה. אך כעת, שבות השאלות לעלות והתמיהה מוטחת בפרצופו.

למרגלותיה התרוצצו שלושת צאצאיהם, מקפצים ומתישים, מייללים תכופות, סוחטים ממנה את שארית כוחותיה.

מחר היא תשוב להיות חזקה כתמיד. היא מבטיחה לעצמה. זאת מהותה. אבל עכשיו, לפחות בשבוע הקשה שאחר הולדת הגורים, היא מצפה ממנו להתחשב במצב. מה יקרה אם הוא ייצא פעם באמצע היום להביא ציד, למענה, למען גוריהם?

אריה סיים להביט בה. סיים להבין את כל מה שלא אמרה. ומשהבין וגם הפנים, סב לאחוריו ופנה בנחישות לצאת אל האחו.

חרש חרש צעד על גבול החורשה, מוסתר באפלולית הצמרות, עיניו ממוקדות באופק הצהבהב, מנסה לצוד במבטו נקודה כהה שתהפוך לארוחה המשביעה את רצון משפחתו. הוא לא יכול להסתפק בארוחת ירק, הוא חייב להביא ארוחה "עם בשר".

מחשבתו נדדה עם רוח בין ערביים. אמנם הוא זוכר כך מאז ומתמיד את אביו, אך לא כך דמיין את עצמו.

נוף ילדותו נשקף מולו בתעתוע של ספק-מציאות ספק-פאטה-מורגנה. הוא זוכר את עצמו משתובב ליד אמו באחר-צהריים סתמי. אמא מחליפה מבטים עם אבא. אבא יוצא ממורמר להביא ציד. אבא שב נרגן ובידיים ריקות. נוהם, שואג.

בכלל, דמותו של אביו זכורה לו תמיד כנרגנת. כל אימת שהתבקש לסייע לאמא בעבודתה הקשה, כל פעם שהפריעוהו מרבצו, כל זמן ששיחקו לידו במשובה. ובעצם, כל הזמן.

לא כך הוא דמיין את עצמו. הוא הרי היה מיועד להיות המלך. אמא קראה לו "נסיך שלי", אבא קרא לו "בן של מלך", והדודים תמיד טפחו על שכמותיו והפטירו "אלפא-אלפא זה".

מי האמין שגם הוא ייאלץ לשוטט מול שקיעה ולתור אחר מזונו.

היום החשיך. אריה המשיך להתרוצץ אנה ואנה, בוש לשוב בלי טרף לביתו.

הירח עלה אל רום, וזאבי ערב ייללו מכל קצה. הכוכבים נפרשו בעמדותיהם ושטפו בנגוהות את הסוואנה הגדולה, והצללית עם הרעמה נעה ונדה במרחבים החיוורים, על כפות לוחשות וחלשות.

- - -

ובאותו הלילה שוב לא חטף אריה תנומתו.

ובכל הערבה נחרדו פרסתנים משאגת האשמורת, וידעו: גם הלילה לא ישן אריה בביתו. גם לא על הספה.
חיית הדם

השיהוק המציק השתחרר באחת, בקולניות גרוטסקית של סיפוק בהמי שצליל נימת צחוק מרושע של דחף חייתי מעורב בה.

הוא זקף ראשו ושאף את האוויר המנשב בדממה, כאילו כלום אף פעם לא קרה.

הרוח ריחפה במישור הסוואנה, בידרה את רעמתו הסתורה, החליקה על פניו בנעימות כפויה, כמו ביקשה לעבור הלאה ולא לחזות בזוועה.

מול עיניו הממצמצות באטימות, השפילה השמש מבט מבויש במין כתום אדמוני, ספק נבוכה, ספק מותשת מאשר חזו קרניה ביום חמסין קשה.

להט האוויר החל להתפוגג. אריה התרומם באחת מרביצתו האיתנה, לשונו לקלקה בתאוותנות את שאריות הדם שלחלח שפתיו. את ציפורניו המדממות קינח באדמה. היא כבר רגילה לספוג את הברוטאליות המתפרצת אחת לשבועיים, קוברת בדממה את שרידיו של עוד אייל שכשל מללחום.

וכשהשמש כבר נפלה אל מעבר לאופק, בקו האור האחרון המצטמק, הבחין אריה בצלליתו של עופר.

כמה זמן הוא כבר פה? האם ראה את שעשה הטבע לאביו?

אריה המשיך לבהות במבע סתום שחרך של עוצמה אצורה מבצבץ ממנו. הוא קטן. ממילא לא יבין את חוקי הג'ונגל.

- - -

ובאותו הלילה שוב לא עצם אריה עיניו.

ובכל הערבה נחרדו פרסתנים משאגת האשמורת, וידעו: גם מחר יעביר אריה את בוקרו ברביצה, עָצֵל או עָצֵב.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה