Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.
מענין אותי דעה של עוד אנשים ולא רק של נוסעי האוטובוס.
(אם הנושא לעוס/לא מתאים בבקשה למחוק)
יצאתי לכמה סידורים דחופים לעבודה בעיר חרדית שאינה מקום מגוריי.
בחזור הייתי צריכה לעלות לאוטובוס פנימי חזרה למשרד(לא מכירה את התחבורה שם. מימיי לא נסעתי באוטובוסים פנימיים בעיר הזאת)
ראיתי מרחוק את האוטובוס בתחנה מיהרתי אליו ובנס הצלחתי להידחק בדלת הקידמית לאחר שהאחורית כבר נסגרה.
כצפוי-כל החלק הקדמי מלא בגברים ובחורים גם בעמידה.
עמדתי הכי דחוקה שיכלתי צמוד לדלת הקידמית כדי לא להפריע/להיחכך.
אבל מה?
הרגשתי במשך 5 דקות נסיעה כעומדת לדין סקילה וחנק בו זמנית.
כל הגברים נועצים בי עיניים מזרי אימה איך העזתי לעלות מקדימה. בכל תחנה שעלו עוד המהומים מתחת לזקן כדי לרמוז לי לרדת/ללכת אחורנית רק שכל המעבר גברים עומדים ולא ציפיתם שאצמיח כנפיים פתאום. נכון?
הכי גרוע היה שאנשים פשוט אמרו לי במפורש לרדת!! ומדובר בקו שמגיע בממוצע פעם בשעה.
אחרי כמה דקות הרגשתי שמיציתי את מכסת הבזיונות השנתית שלי ופשוט ירדתי באמצע שום מקום והלכתי 35 דקות ברגל למשרד.
זה תקין שאני פגועה ממש ומרגישה בזיון מהציבור היקר שאני גאה להשתייך אליו ולהיות חלק ממנו?(בלי הכללות! רק שלא היה אדם אחד באוטובוס שבמקום לתת תחושה לי של אשמה ניסה לפנות לי מקום מעבר אחורה)

ואם אתם מזהים את עצמכם מהסיפור שקרה ממש בשעה האחרונה-אז כן. נפגעתי מכם מאד.

כנראה שהאשכול נכתב משום הסערה שאני מצויה בה כעת ומקום לפריקת תסכול. עמכם הסליחה...
פורסם דוח הבקרה של משרד התחבורה על החצי הראשון של 2024 , דליתי משם כמה נתונים מעניינים שקשורים לאשכולות החרדיים:

ירושלים:
אגד במקום הראשון עם ציון של 82.52
אקסטרה לא רחוק עם 81.70
סופרבוס משתרכת מאחור עם ציון 75.63
כולם רושמים עליה לעומת הדוח הקודם
ואגב זה עליה ענקית לירושלים, לעומת הציון שהיה לאגד כשהם היו לבד בשנת 2020 - 65.11 בלבד!
קווי אגד לבני ברק - 77.45

בית שמש:

עירוני ובני ברק - ציון 71.97 לבית שמש אקספרס, עליה מהחצי הקודם אבל עדין לא מספיק בשביל עיר ענקית ומתפתחת. (אפילו סופרבוס היו עם ציון גבוה יותר בשנת 2020).
בינערוני ירושלים - 65.70 בלבד לתנופה.

מודיעין עילית:
ציון של 65.87 לקווים באשכול חשמונאים, בחלוקה נכונה של מודיעין ומודיעין עילית מסתבר שיהיה פער רציני

ביתר עילית:
69.86
לקווים. (פעם הבאה שכולם מדברים על תח"צ ומציינים את ביתר כדוג', תזכרו את הציון שם...)

אלעד:
אשכול חדש, חברה חדשה, והציון 62.65 בלבד. כל מילה מיותרת.
באופן כללי מטרופולין רושמת את הציון מפעיל הנמוך ביותר בממוצע הארצי, 57.35
מצורף קישור לקובץ ריידרשיפ רבעון רביעי 2024 (מורחב, מצומצם, תחנות) - האקסל שמאחורי אתר מר-קו
המידע, בצורה קצת פחות מעוצבת, מועבר ויועלה גם ל-datagov

מר-קו יעודכן גם הוא בימים הקרובים.
 תגובה אחרונה 
@יוסי ב.ק @מנוי פרימיום
דבר ראשון ממש תודה לכם על כל העזרה והסיוע
אך אולי ניתן לסדר איזה טבלה כל שהיא
על מה כדאי לתבוע וכמה לניתן לתבוע על כל דבר
השרשור קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!
היא מלאה בידע אך היא גם מאוד ארוכה וחוזרת על עצמה הרבה פעמים
אולי ניתן לעשות משהו מסודר ולעדכן אותו מפעם לפעם כשיש מה לחדש (אם יש עוד מקרה שלא דובר שם)
בכל אופן ממש תודה על כל העזרה והטיפים
  • תודה
Reactions: יוסי ב.ק1 //
1 תגובות
באתר https://www.efobus.com/
יש לחצן חיפוש בצורת זכוכית מגדלת
והוא לא נמצא לי

האם לכם זה נמצא?
אולי זה בגלל הסינון? (נטפרי)
התשובה היא לחתום על העצומה הזאת!
ברור שלכל אחד/אחת מכם יש קרוב/קרובה/חבר/חברה שמשתמשים בקו הזה (כל מי שעובדים/עובדות בחברות- פינסטרה/ווסטרן דיגיטל/נוקיהועוד ועוד)
שתפו כמה שיותר.
תבורכו מן השמיים.
נסעתי בקו ...לכיוון ...בבית שמש עליתי בשעה 08:28 בערך בתחנה... בתחילת רחוב ... האוטובוס נתקע וחסם את המעבר בכביש דיברנו אם הנהג והוא אמר שפתאום נגמר הדלק ירדנו מהאוטובוס והלכתי לכיוון התחנה הקודמת כשהגעתי לתחנה אני רואה שקו ...יצא בדיוק מהתחנה והוא רואה שהכביש חסום ולכן הוא הולך לנסוע דרך עוקפת אמרתי לנהג שהאוטובוס שלי נתקע אם הוא יכול להעלות אותי וסירב בטענה שכאן זה לא תחנה ואסור לו לעלות רצתי מהר כדי לנסות להספיק אותו בתחנה ... אך להפתעתי כשהגעתי לתחנה אני רואה שהוא בכלל לא עבר שם אלא דילג בעיקופו גם על תחנה זו
שאלתי היא למה לשנות מסלול כשיש חסימה מותר לו אבל לעלות את הנוסעים שהאוטובוס שלהם נתקע אסור אלא מה רואים מכאן שכח האכיפה הוא רק לרעת הנוסע ולא בגלל בטיחות. עובדה אם האוטובוס נקע הוא יוריד את הנוסע באמצע הכביש, הוא ייסע במסלול אחר שאין עליו ביטוח ,כל מה מטוב לו הוא יעשה, כי אף אחד לא יקנוס אותו על זה ,כי הוא היה תקוע. אבל להתחשב בנוסעים .חליליה ! זה לו, כי אף אחד לא יכול חייב אותי לעלות ,צריך לסדר בחוק הכל! אי אפשר לטייח פינות,
בתקווה גדולה בלי הרבה ציפייה שהדבר באמת ירגש אתכם פקידים יקרים שנוסעים ברכב פרטי וכרגע יושבים במשרד ממוזג וכבר הרבה זמן לא נתקעתם באוטובוס שתוכלו לרדת לרגשותיי ולרגשות כל נוסעי התחבורה
הכותב בתסכול מאטימות נציגי החברה (...)שאמרו לי מי אמר לך לרדת תישאר באוטובוס עד שהנהג יגיד לך לרדת זה בחירה שלך לא להיחנק באוטובוס תקוע בלי מזגן או לעמוד לשווא בחום בחוץ ללא מטרה אבל ללכת לחפש אוטובוס אחר מה פתאום אתה צריך הוראה מפורשת לעשות זאת !

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה