תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.
במשך כבר מעל חצי שנה אני נוסעת בכל בוקר בקו אוטובוס שעובר מחוץ לעיר על הכביש הראשי,
לפני כ- חודשים + האוטובוס לא עצר לי בתחנה וכשדיברתי עם הפקידה היא אמרה לי שאין שם תחנה,
הסברתי לה את טענותיי שאני כבר מתחילת שנה נוסעת בקו הזה באותה תחנה ואותה שעה בכל בוקר,
היא חזרה אלי אחרי בדיקה ואמרה שאני צודקת והיא דיברה עם הסדרן והוא אמר שהוא יעדכן את הנהגים, ושמעכשיו הוסיפו לרישיון הקו את התחנה שנפלה...
ושיש כמובן תחנה במקום.
(יש תחנה עומדת עם לוחית של אותו קו ומסלול מפורט על גבי התחנה).

שבועיים לאחר אותה שיחה שוב לא עצר לי האוטובוס התקשרתי שוב והפעם רשמתי זמנים של אותה שיחה והקלטתי...
ושוב חזרו אלי ואמרו לי את אותה תשובה,

היום בבוקר שוב האוטובוס לא עצר,
והתעצבנתי כל כך על הפקידה שענתה לי, ואמרתי לה שאם אני לא מקבלת היום שיחה מהמנהלת או מהסדרן אני תובעת אותם.
בהמשך היום התקשרה אלי המנהלת,
והסבירה לי שאין את התחנה הזאת ברישיון הקו,
והתחנה פעילה רק ביום שבת. (שאז אף אחד לא עולה עליה).

ואסביר,
אני מורה ואני צריכה להיות בעבודה בזמן!,
בשעות הבוקר התחבורה בין העיר שלי לעיר עבודתי מדוללת (למרות שבמשך היום יש המון קווים).
הקו אוטובוס הזה נמצא בדיוק בשעה 07:30 בכביש הראשי מחוץ לעיר שלי..
והתחנה נמצאת בדיוק על הדרך, הנהג לא צריך להכנס ולצאת וכו'...
בעיר שלי יש רק חברה אחת שנותנת שרות וזה החברה הזאת, וגם ציינתי למנהלת שהם היחידים שפועלים פה והם צריכים לתת שירות מלא.

מה אפשר לעשות כדי שהקו ימשיך לפעול בתחנה הזאת בשעה הזאת,
וכן האם יש ענין לתבוע אותם על כך שאמרו לי שזה סודר, ובעצם בסוף זה לא באמת סודר.

זה קריטי לי מאוד!!
תודה על העזרה!
התפרסם הערב שמחיר התחב״צ יתייקר בעשרות אחוזים החל מינואר!
אם מלכתחילה דובר רק על הרק״ל כעת נראה שמדובר גם על אוטובוסים וגם ח״ח.

השאילה אם בסופו של דבר זו העז שיוציאו מהתקציב?!
ולה׳ הישועה!
שנים אומרים לנו שמנסים לשפר את מצב התחבורה.
שנים שמנסים לשפר את התחבורה הציבורים בהוספת נת"צ וכו' אבל זה לא הולך כמה שמשקיעים זה לא מתקדם.
והסיבה האמתית והמרה היא כי לאף אחד לא אכפת ממכם
ונתחיל
דבר ראשון
קשה לנו קשה לכם!!!!! יש מישהו שמבין אתכם?????

הרי מי שהיה לו תמיד רכב לא יוכל לעולם להבין את צורך הנוסע בתחבורה ציבורית ועל זה יעיד כל מי שמשתמש.
והרי האנשים שיושבים במשרדים סביר להניח שהם לא נוסעים כמונו באוטובוסים.
יש לנו צרכים עם מי מדברים????
מצחיק לראות כל פעם את ידיעוני השבוע או את רשות הרבים מופצצים בתלונות ובקשות למי שיוכל לעזור, אבל אין למי לפנות, למה לא משתמשים בעצה הפשוטה שיהיה נציג בכל שכונה שידאג לצרכים שלה? נכון להיום על כל תלונה אין למי לפנות... וגם אם יש למי (??) אתם חושבים שמישהו יכול להבין את הצרכים של כל שכונה בנפרד???. ובמיוחד בירושלים הענקית???.
קשה לכולנו!!!!!!!
רוב הנוסעים קשה להם בעיקר עם הסיבובים, בכל שכונה ושכונה, וזה הפתרון של הרכבת הקלה שהיא רק על הנתיבים הראשיים, וכל מי שרוצה להגיע מהשכונות פשוט צריך רק לצאת לרחוב הראשי, (חוץ מאזור שועפט ובית חנינא שבגלליהם האריכו את המסלול והרסו את הרעיון של רכבת הקלה ולכן היא לא שימושית לנווה יעקב ופסגת זאב)
אבל למה צריך רכבת הקלה? למה היום שאין רכבת הקלה בכל שכונה, הם לא יכולים לעשות את זה ע"י אוטובוסים או מטרונית? (עיין ערך חיפה)
אוטובוסים לא אז מה כן???
למה הם מגבילים את הרכבים השיתופיים רק לחברות ההשכרה? שהם גופים גדולים, והם נורא יקרים, (נכון להיום סיטי קאר התייקר ב40 אחוזים) אם הם רוצים להפחית את כמות הרכבים בכביש.. הם יכולים לאפשר לכל איש מישראל להחזיק עם חבריו רכב שיתופי, למה הם מגבילים ביטוח רק על רכב השכרה, הם יכולים לאפשר לכל אדם להחזיק ברכב שיתופי מעצמו, ובטוחני שהרבה ירצו לקנות ולהשכיר, וככה גם המחירים ירדו,
מה ניתן לעשות?.
כל עיר יש את הכבישים הראשיים ואם רק יתגברו את הנסיעות הראשיות שם הכל יראה אחרת, מכירים את זה שאתם רוצים לעלות על קו בין עירוני כמה תחנות רק בגלל שהוא ישיר? (על האוטובוסים של גבעת זאב לכל מי שהוא ירושלמי) (או על כל האוטובוסים ברחוב השומר לבני ברקים)..
התשובה היחידה לכל זה שלאף אחד לא אכפת
בשביל להבין מה הבעיה עם התחבורה הציבורית בישראל, כמו בכל דבר, אנחנו צריכים להבין מי מרוויח ומי מפסיד מתחבורה ציבורית לא יעילה. כלומר, למי יש אינטרס לשפר אותה ומי סובל מזה שהיא לא כזו.
ברובד הפשוט ביותר ובטווח הקצר,
המדינה היא המרוויחה - יותר אנשים שמחזיקים מכוניות, שמשלמים עליהן מיסי קניה, חלפים, דלק, קונים להן צמיגים, אגרות רישוי, ביטוח, דוחות תנועה וחניה - בואו, 40 מיליארד שקלים מכניסות המכוניות הפרטיות לקופת המדינה מדי שנה. כי גם המכונית המצ'וקמקת ביותר היא קטר כלכלי לא קטן.
מי סובל מהתחבורה הציבורית הגרועה?
במציאות הישראלית המעוותת, למעט קבוצת אידיאולוגים נחושה, מי שנוסעים בתחבורה הציבורית (רכבת בצד) הם אלו שאין להם הרבה חלופות אחרות - כלומר צעירים בלי רישיון, חיילים, אזרחים מבוגרים מדי או כאלו שאינם נוהגים, שכבות האוכלוסייה החלשות בחמישון התחתון - במילים אחרות, אלו שאף אחד לא סופר, שלא מעלים סטטוסים עם התיוגים הנכונים, שלא עושים סרטוני טיק טוק וויראליים, פוסטים תקיפים בטוויטר, יודעים מה זה או יש להם זמן לשטויות האלו כאשר הם צריכים להספיק לצאת מהעבודה ולהגיע למשרה השנייה או לבית שבו מחכים הילדים
התפרסם:

ישנה דיעה שחוזרת על עצמה שוב ושוב ע״י חברי הפורום הנכבדים,
שעקב מדיניות שרות התחבורה הנכבדות להנחה בתעריפי התחב״צ במקום שיפור בשאר הנקודות,
כמות משתמשי התחב״צ תרד, וללא שינוי משמעותי שום דבר לא ישתנה באמת, וכמות הנוסעים לא תעלה בזמן הנראה לעין,
האם הכתבה כאן מוכיחה את ההפך?? @אופקים 1 ?
  • וואו!
Reactions: מרכז מידע1 //
12 תגובות
כל מי שחיכה במואי שושן פורים לשווא לאוטובוס לעמנואל שיואיל בטובו להגיע- נא להגיש תלונה. (הגשתי.)
תבינו שאני הגעתי בשעה 10:30. הייתי בטוחה שזה אחרי העומס. איזה אחרי ואיזה נעליים.
150 איש שמנסים לעלות על האוטובוס של השעה 10:30. לא ניסיתי אפילו. (אני עם תינוקת בת שנתיים בלי עגלה וילדה בת שלוש וחצי בלי שרותים).
האוטובוס הבא אמור לצאת ב11. אחריו ב11:15. אחריו ב11:30. כל אלו לא יצאו! במקומם מגיעים כל רבע שעה אוטובוסים לתל ציון. (למה למען ה' צריך כל כך הרבה אוטובוסים לתל ציון? הרחפנים שההוא שהתראיין בקו המידע הבטיח זיהה את כל המאות ממתינים כספרדים- ליטאים מתל ציון?), ואנשים מחכים ומחכים ומחכים. בידיעה ברורה שאין שום מצב שבעולם שכולם עולים על אוטובוס אחד. זה הגיע למצב שהיתה הרגשה שאז מה אם אמור לצאת אוטובוס עוד רבע שעה? אמור זה שם של דג.
ההוא מקו המידע אמר שרק צריך סבלנות. אף אחד לא ישאר בירושלים. אז היה סבלנות. אבל לא אוטובוסים!
בשעה 11:50! סוף סוף הגיעו 3 אוטובוסים!
הוא הבטיח- יש אוטובוסים לכולם. הוא אמר- רק תחכו בסבלנןות. אבל לתת לאנשים לחכות למעלה משעתיים בתחנה לא כי אין מקום באוטובוס אלא כי הוא לא קיים- להבטיח לו"ז צפוף ולא להוציא כמעט תגבורים (ב10:30 זה שעת יציאה רגילה. גם ב12- אחד מאלו שיצאו בסוף- זה שעת יציאה רגילה. כל אלו שבאמצע זה תגבורים וגם של 10 שלא יצא גם כן.) זה גובל בהתעללות.
למעלה