- הוסף לסימניות
אולי נעבור לספר מה כן היה נחמד לכן בבית ספר/תיכון
קשה לי להאמין שרק עונשים והשפלות רצו שם..
קשה לי להאמין שרק עונשים והשפלות רצו שם..
אני רוצה להביא כאן צד נוסף.
זה אולי נשמע מוזר, אבל אחת המורות שהכי קידמה אותי בחיים, היתה המורה הכי פחות מתחשבת ואנושית.
רק אחרי שנים ידעתי להסתכל אחורה ולהבחין.
הייתי תלמידה רחפנית. מעולם לא הכנתי שיעורי בית והמחברות שלי היו ריקות.
כמה שאמא שלי ניסתה לשבת איתי, להכניס אותי ללמידה, כלום לא עזר.
היו מורות טובות יותר וטובות פחות.
היו את אלו שאמא שלי קיבלה מהן טלפון פעם ביומיים והיו את אלו שניסו להתמודד איתי בלי לערב אותה. אף אחת מהן לא הצליחה להכניס אותי לסדר ולמידה.
אגב, בד"כ אמא שלי הלכה יחד עם המורות. כאב לה לראות אותיכל כך חסרת אכפתיות והלימודים באמת לא עניינו אותי.
אבל שנה אחת, כשמורה מסוימת טירטרה אותה כל השנה והאשיה אותה בכך שבגלל הבית אני מזלזלת בלימודים ולא הסכמה לשמוע שום דבר אחר - היא התפוצצה.
באחת הכיתות הגבוהות בבית הספר קיבלתי מורה אנטיפתית ממש.
השנה הזאת התחילה אצלי בבית בהתרגשות גדולה והרבה בלגן.
אמא שלי ילדה ותקופה קצרה אח"כ אחי התארס כל הבית היה על גלגלים.
אמא שלי פנתה מורה וביקשה ממנה לא להקל עלי מעט כדי שאוכל להגיש עזרה בבית ולעבור את התקופה הזאת בשלום. המורה כנראה לא ממש הקשבה ולא רק שלא התחשבה בי - היא דרשה ממני תפקוד בצורה מוגזמת, יותר ממה שהיא דרשה מבנות אחרות בכיתה. לא ויתרה על קוצו של יוד, אפילו לא על תשובה בש"ב שלא היתה מספיק "מלאה".
ההמשך היה גרוע יותר. אבא שלי חלה והיה מאושפז למשך תקופה וכל הבית התהפך.
אמא שלי חזרה שוב למורה,הניחה את העובדות על השולחן ודרשה התחשבות מינימלית.
לא היה על מה לדבר! המורה המשיכה בדרישותיה והענישה על כל צעד ושעל.
המצב היה נורא, לא רציתי ללכת לבית הספר - שם חוויתי השפלה יומיומית. המורה היתה מעמידה אותי תמיד כדוגמה לתלמידה נחשלת ועצלנית בפני כל הכיתה.
אז תשאלו, מה היה טוב בזה? איך התקדמתי משם בחיים?
התשובה היא מורכבת:
מצד אחד, לקח לי הרבה מאד זמן להחלים מהשנה הזאת, עד לא מזמן, כשהייתי נזכרת במוה הזאת או נתקלת בה ברחוב, הייתי מרגישה בחילה ורצון נואש לברוח.
אבל למשה החיים שלי כתלמידה השתנו למרי בשנה הזאת.
המורה הזאת, שלא ויתרה לי לרגע, פשוט הכריחה אותי ללמוד. המחברות שלי היו מלאות בעל כרחי והכנתי שיעורי בית, למדתי למבחנים וגם הצלחתי בהם.
בשנה הבאה זה כבר הפך למובן מאליו. למדתי היטב והמשכתי להצליח.
הטעם של ההצלחה שחוויתי נתן לי מרץ גם לשנים הבאות וגמרתי את לימודי תלמידה מצטיינת שאוהבת ללמוד!
כיום אני מסתכלת אחורה על השנה ההיא ואומרת לעצמי:
המורה הההיא היתה שליחה. אמנם לא שליחה קלה, אבל במובן כלשהו - שליחה טובה בהחלט.
א. לא תמיד האמא ידעה כי הילדה פחדה לשתף. בדור הקודם ביה"ס תמיד היה צודק....
ב. ההורים שלי גם אם הם לא גיבו את המורה שאמרה את משפטים כאלו או עונשים נוראיים , הם לא התערבו
בטענה שזה יכול להזיק הרבה יותר כי המורה תתנקם וכד' (כן כן, אני לא ממציאה!!!)
ג. גם אם ההורים שלי ניסו במסגרת הביתית להזים את המשפט, אני יותר האמנתי למורה המרשעת.
ככה זה הטבע האנושי, מילה רעה חזקה בהרבה מהרבה מילים טובות....
הכל מאד עדין ורגיש בהתערבויות, כי לפעמים המורה היא מישהי מאצולת החסידות או איזו פרוטקציונרית שגם המנהלת מפחדת ממנה.
אני זוכרת את אבא שלי אומר לי כשהייתי פגועה ורמוסה עד עמקי נשמתי-
תחכי עד שהגל יעבור, אנחנו לא יכולים מולם....
חולשה? אולי. זו היתה המציאות ואני מאמינה שהיא קיימת גם בימינו עם כל הרישומים הבעיתיים
לסמינרים ומוסדות. אף אחד לא מעונין שיסמנו אותו.
וזה מה שמאזן אותנו בנושא
מורה טובה היא מורה מבינה ומכילה
אבל שלא מוותרת ועומדת על הדרישות שלה
הכלת יתר ולטיפות והבנות כשהם יותר מדי משאירות את התלמיד בבוץ שהוא שקוע בו..
ואפילו עוזרות לו לשקוע עוד..
אני יודעת שבעיקר אצל גברים, הרבה מאד טוענים שהמורה שעשה מהם בני אדם
הוא אותו מורה שמצד אחד אהב אותם מאד
ומצד שני לא ויתר להם והיה הכי קשוח בביצפר..
אצל מורות אולי יותר בעדינות קצת , בכולופן, התלמידות הן בנות![]()
הפוטנציאל היה שם תמיד.צודקת. מורה אמורה להיות מבינה מכילה וגם אוהבת, ויחד עם זה לא לוותר ולפנק יותר מידי.
אין, אגב, סתירה בין השניים.
אמנם הסיפור של 'ברירת מחדל' נשמע לגמרי אחרת.
לא נשמעת ממנו הבנה, לא הכלה, לא מינימום של התחשבות, אהדה, הערכה או כבוד לאמא ו/או לילדה.
שמענו שם על השפלות ועונשים קבועים.
על משהו שגרם לשנים רבות בחילה ורצון לברוח.
מה באמת @ברירת מחדל - גרם לך להצלחה?
ממתי התחלת לחוות את הטעם הטוב של ההצלחה?
והאם זה לא 'נמחק' על-ידי העונשים וההשפלות היומיומיות?
האם היו גם שבחים? העצמה? עידוד?
הייתי שמחה להבין יותר מה קרה.
שכחתי לציין שהמורה לא היתה חרדיתאני בתור אשה חזרתי לביה"ס
בקורס של עיצוב גרפי ה(ח)מורה טמטמה אותי עם הדרישות וכעסה כשלא בדיוק הגשתי בזמן / שיעורי בית וכו' מה שידעתי שכאמא לילדים אני עושה מה שביכולתי וההמשך ירחם ה'
שיעור אחד היא איימה שאם תתפוס מישהי נוגעת בעכבר כשהיא מדברת - היא תוציא אותה החוצה, למזלי תפסה אותי והוציאה אותי מהכתה
זה היה למען יראו וישמעו כי את העונש היו צריכות לקבל אלה שהתעסקו באופן קבוע בהתכתבויות וכדו' ובדיוק בשיעור ספציפי זה ישבו בשקט
לקחתי את חפצי ולא חזרתי למקום יותר, שמעתי מעוד אחת לפחות שעזבה ג"כ באמצע
ב"ה השתפשפתי והחכמתי הרבה בזכות פרוג
הפוטנציאל היה שם תמיד.
התסכול הגדול של המורות היה שיחסית הצלחתי במבחנים למרות שלא הקשבתי בשיעורים בכלל.
אני תולעת ספרים ואת הידע שלי שאבתי מקריאת ספרי הלימוד בחופש.
כמובן שאחרי שהתחלתי ללמוד ברצינות - קצרתי מאיות הרבה יותר בקלות.
המורה ההיא הועילה בכך שהיא הכניסה אותי ללמידה.
את הסיפוק והרגשת ההצלחה קיבלתי בשנים הבאות, כשלמדתי כבר מתוך הרגל.
פתאום התחלתי לקבל פידבק חיובי הערכה מהמורות ומהחברות וזה בעצם מה שעשה את השינוי.
אבל לולי אותה מורה, שבאכזריות ממש הורידה אותי בכח לעולם המעשה, לא הייתי מגיעה לשם.
וזה לא שלא היו לי מורות החלטיות לפני כן.
בכל השנים כמעט התמודדתי מול מורות שדרשו ממני ובצדק את מה שהן חשבו שאני מסוגלת לו - ולמעשה הן צדקו.
אבל אף אחת לא הצליחה עלי.
זה לא שהייתי מרדנית או חצופה. הייתי ילדה שקטה מהממוצע ורחפנית. הדיבורים שלהן פשוט נכנסו באוזן אחת ויצאו מהשניה.
כלומר חוויות הצלחה - לא היו באותה שנה.
היה רק ההרגל - שנקנה באכזריות ובכפייה מוחלטת.
בדרך כלל סוג כזה של הרגל - פורקים ברגע הראשון שיכולים...
האם ייתכן, וזו רק השערה, שגם בלי השנה הקשה הזאת - היית מתחילה להיכנס לתלם וללמוד - בגלל שגדלת? כי יש כאלה, שנכנסים לתלם בגיל גבוה יותר. מתפתחת בהם יכולת לכך.
לא רוצה להיכנס לך לחיים. רק לומר לך, שבעיניי שאלת המפתח כאן היא למה כל השנים לא נכנסת לתלם - על אף דרישת המורות. לא מרדנות, לא חוצפה. אז היה משהו אחר. כי ילדה שאין לה סיבה - אוהבת לרצות את המורות, בפרט אם זה לא קשה לה.
לכאורה, רק אם תרדי לשורש הדבר - תוכלי לדעת מה גרם אחר-כך לשינוי.
ולי היתה מורה שנה ג' בסמינר [אחד הגדולים בי-ם] שלא הרשתה לתלמידות בהריון לצאת לשרותים!!!!אני בתור אשה חזרתי לביה"ס
בקורס של עיצוב גרפי ה(ח)מורה טמטמה אותי עם הדרישות וכעסה כשלא בדיוק הגשתי בזמן / שיעורי בית וכו' מה שידעתי שכאמא לילדים אני עושה מה שביכולתי וההמשך ירחם ה'
שיעור אחד היא איימה שאם תתפוס מישהי נוגעת בעכבר כשהיא מדברת - היא תוציא אותה החוצה, למזלי תפסה אותי והוציאה אותי מהכתה
זה היה למען יראו וישמעו כי את העונש היו צריכות לקבל אלה שהתעסקו באופן קבוע בהתכתבויות וכדו' ובדיוק בשיעור ספציפי זה ישבו בשקט
לקחתי את חפצי ולא חזרתי למקום יותר, שמעתי מעוד אחת לפחות שעזבה ג"כ באמצע
ב"ה השתפשפתי והחכמתי הרבה בזכות פרוג
שאלה סקרנית:ולי היתה מורה שנה ג' בסמינר [אחד הגדולים בי-ם] שלא הרשתה לתלמידות בהריון לצאת לשרותים!!!!
האמת שכתבתי את זה בהתחלה בהודעה הקודמת ואח"כ מחקתי כי לא זכרתי במדיוק את הסוף..שאלה סקרנית:
ואם היא היתה יוצאת? המורה היתה מרביצה? קוראת למשטרה?
התשובה ע"כ פשוטה מאד.
קשב וריכוז.
בזמני המודעות לנושא עוד היתה בחיתולים.
ידעו לומר על בת "מופרעת" שהיא "היפראקטיבית"
אבל אף אחד לא שם לב לצד השני והמרחף.
התפנית הגדולה היתה כשגיליתי הנאה בלימודים.
אין לי בעיה להתרכז בדבר שמסב לי הנאה.
אבל עד אז לא הייתי פנויה לגלות עד כמה אני אוהבת ללמוד כי מעולם לא ניסיתי את זה.
במבט של אמונה - ודאי שהמורה ההיא היתה שליחה. ואין טעויות. ד' יודע מה טוב לכל אחד מאיתנו. ויסורים - לאחר שכבר היו - הם נכס עצום.
במבט של הפקת לקחים איך לנהוג עם תלמידים - יש כאן את ההבנה לתת לתלמידים חוויות של הצלחה, וגם חוויות של הנאה מהלימוד. ביתר שאת אם יש בעיה של קשב וריכוז.
נראה לי די ברור, שאם המורה היתה מתגמלת אותך בצורה עקבית ואינטנסיבית - המטרות הללו היו מושגות, ויחד עם גורם הגיל - היית עולה על דרך המלך בצורה נעימה וטובה.
אין כזה דבר
אם בבית הספר השדר היה מה יצא ממך...
היכן הבית שיזים את האמירה הזאת????????
אני דווקא בין הבנות הטובות בהקבצה (ואפילו הציעו לי לעלות) ואני גם מבין המקשיבות והמשתתפות (ככה זה כשלא מסכמים- יש ראש להקשיב...) אבל כשיש שבע שיעורים ביום אין לי סיכוי לנסות לזכור מה למדו בשיעור קודם!את תלמידה שלי אולי????
תבדקי עם עצמך אם קשה לך אולי את לא מתאימה להקבצה הגבוהה
בד'כ כשמכינים ש.ב ומקשיבים בשיעור לא צריך ללמוד לבוחן.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים