Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

אז כמו שהבטחתי, אני רוצה לתת מתכון מפורט להכנת בשר בתנור.
נתקלתי בשיטה הזו בערב שבועות והחלטתי לנסות.
קראתי חומר על הנושא הזה, ניסיתי את הטכניקה, ומאז אני רק אופה בקר, חוץ מאשר בחמין ...

ראשית, יש למרוח את הבשר בתבלינים ובחומר מקשר.
חומר מקשר יכול להיות כל חומר דביק שיחבר בין הבשר והתבלינים, וכמובן - יוסיף טעם.
זה יכול להיות: שמן, חרדל, דבש, רוטב סויה, ברביקיו, ואם תרצו נורא קטשופ - מי אני שאמנע ממכם.
כמובן, ניתן לשלב יותר מחומר אחד.
לחומר המקשר מוסיפים תיבול מתאים. הבסיס הוא כמובן פלפל שחור (על המלח אני מוותרת, הבשר עבר כבר המלחה כמובן). לזה ניתן להוסיף תיבול כמו פפריקה, גריל בשר, תבלין על האש, עשבי תיבול מיובשים כמו טימין (מטורף!) רוזמרין, ואפשר גם כוסברה יבשה.
לר״ה הכנתי משרה של חרדל, דבש ופלפל שחור גרוס, והנוזל הוא ציר בקר ויין (פירוט על הנוזל - ממש בעוד שניים שלושה משפטים). בנוזל אני מפזרת שיני שום לתוספת טעם.
מושחים היטב את הבשר בתערובת ומשהים במקרר למספר שעות. לממהרים ניתן לדלג על ההשהיה.
מניחים את הנתח בתבנית תנור סגורה, עדיף כזו רב פעמית. מוזגים עד חצי מגובה הנתח - נוזל, החל ממים וכלה בציר בשר, ירקות, או יין.
עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף. שלב זה חשוב על מנת לשמור על האדים.
תחילה יש לאפות את הבשר על 200 מעלות במשך 30 דקות כדי לתת לו מכת חום ראשונית.
לאחר מכן מנמיכים את החום ל120 מעלות, לוחשים לבשר לילה טוב, ופונים לישון.
ההמלצה היא לאפות את הבשר 8 שעות ומעלה, אבל לפי הניסיון שלי, לאחר 6-7 שעות הבשר כבר מוכן,
אם כי עודף בישול לא יהרוס את הבשר, כשמדובר בטמפרטורה כזו.
החל משלב זה התהליך הוא כמו בבישול בסיר.
יש לקרר היטב את הבשר, לפרוס אותו לפרוסות ולבשל כשעה שעתיים בתוך רוטב.
אני אוהבת לטגן בצל ופטריות, להוסיף לסיר את הנוזלים מהתנור ושקית אבקת רוטב צלי,
ובזה לבשל את הפרוסות.
כמה גלוטמט, ככה טעים :)
שיטת ההכנה הזו מתאימה לכל סוג בשר שתקנו, והוא יצא לכם בע״ה רך וטעים, לכבוד שבת ויום טוב.

בהרכבת המתכון התבססתי על הראיון הבא עם ישראל דודק:
משתפת מתכון לפיצה ביתית, אוורירית ומיוחדת.
ניסיתי הרבה מתכונים, המתכון הזה לוקח בגדול.

החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים
3 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
3 וחצי כוסות מים פושרים
1 כף מלאה מלח.

החומרים לרוטב ולרוטב פיצה:
אני מכינה 2 רטבים, ומוסיפה קצת מהרוטב פיצה (1) גם לרוטב של לפני האפיה (2).
רוטב פיצה (1)
1/2 כוס מים
1/3 כוס שמן
1 כף סוכר
1 כף אורגנו
3 כפות מיונז
5 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום
1/2 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה.
משאירה את הרוב לרוטב פיצה.

רוטב פיצה (2)
1/2 כוס מים
3 כפות שמן
2 שיני שום
3 כפות קטשופ
1 כף אורגנו
3 עגבניות מרוסקות
קצת מלח ופלפל שחור.

תוספות:
כל מה שבא לכן, בצל, פטריות, עגבניה, תירס, זיתים, וכדו'.

אופן ההכנה:
מכניסים למיקסר את הקמח, מוסיפים שמרים, סוכר, שמן ומים ומערבלים למשך כמה דקות, כאשר הבצק כמעט מוכן מוסיפים את המלח עד שהבצק נעים למגע ומוכן.
מתפיחים שעה עד להתפחה של הבצק.
לאחר ההתפחה מחלקים ל 4 חלקים.
מרדדים לעיגול בקוטר של תבנית תנור.
מכניסים לתנור על חום 180 מעלות.
אני מעדיפה להכניס את הבצק המרודד לתנור למשך מספר דקות בכדי שיהיה אפוי טוב (לא חובה, אפשר לשים את הרוטב לפני האפיה, לדעתי האפיה המוקדמת משפרת את הטעם), כאשר הבצק מתחיל קצת להשחים (לא להיבהל אם הוא מתנפח קצת) אני מוסיפה את הרטבים והגבינה צהובה ואת שאר התוספות.

בתיאבון!
את האמת כבר מזמן לא העליתי מתכונים חדשים, ב''ה מעומס מבורך + קורונה + + +
טובב -
אז הנה לפניכם מתכון מנצח של פאי תפוחים, מרענן וטעים, מלא מתיקות בריאה, שעושה טוב על הנשמה,
אני אוהבת להגיש את זה לצד רסק תפוחים סמיך וחמצמץ.
הפאי אהוב על הילדים ועל הגדולים כאחד, ו----- כמובן כדרכי, קל להכנה ומצליח לכולם.
אז ניגש למתכון ומאחלת הצלחה ובתאבון!
שימוש בכוס ח''פ
החומרים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים

400 גר' רסק תפוחי עץ -שימורים.
2 תפוחי עץ גרנד מגורדים לפרוסות דקות.

אופן ההכנה:
ללוש לבצק, לחלק ל 2/3 ו- 1/3
2/3 לשטוח בתבנית עגולה קוטר 26 או תבנית בינונית, או 2 עגולות קטנות (הכל בח''פ).

על הבצק בתבנית לשפוך רסק תפוחים מוכן (ללא תוספת סוכר) שימורים.
ועל הרסק לשים את התפוחים החתוכים לפרוסות
להדק עם הידיים מעט כדי שייכנסו התפוחים לרסק.

ועכשיו -
לפורר את הבצק (1/3) שנשאר בקערה, לפרורים גסים, ולמלא את כל התבנית בשכבה מעל התפוחים בפרורים עבים של בצק.
לאחר מכןלפזר מעל הבצק:
1 סוכר וניל וקינמון - בפיזור עדין.

בתנור על 180 במשך חצי שעה בערך, תלוי באופי התנור, לבדוק שמזהיב ומתקשה מעט מלמעלה.

הצלחות רבות !!
אישית אוהבת את זה קר ונימוח, אבל אפשר לחמם על הפלטה ולהגיש חם, טעים מאד ממליצה בחם!!
IMG_2908.JPGIMG_2909.JPGIMG_2910.JPGIMG_2911.JPG
קורה ומתחשק לו לצאת מהריבוע
ו---
להתעגל
IMG_9888_682x1024.jpg

האמת שדי קל להכין את הקרמשניט הזה. והוא נפרס כל כך יפה למנות עגולות של הצק עלים עם מילוי הקרם באמצע, שחבל שלא להכין...
מתכון שלי שהתפרסם בקטיפה וקיבלתי עליו המון משוב חיובי.
איך אמר לי חברה "אולי תפסיקי לתת מתכונים שאני חייבת להכין שוב ושוב ושוב.."

נצטרך מערוך עץ.

כחצי חבילה בצק עלים מופשרת במקרר.

250 מ"ל שמנת מתוקה או ריצ' לגרסה פרווה שלא נופלת בטעמה מהחלבי, מניסיון...

4 כפות אבקת סוכר

250 גרם קרם וניל/פטיסייר [מחנויות למוצרי אפיה]

150 גרם שוקולד לבן חלבי

1 כף שמן

לקישוט:

אבקת סוכר

פותחים את חבילת בצק העלים המופשרת.

מצפים מערוך עץ בניר כסף באופן שיכסה רק את חלק הגליל של המערוך במדויק בצדדים. [ולא את הידיות]

מצפים בניר אפיה מעל לניר הכסף. הפעם ניר האפיה יעבור גם על הידיות, מסובבים את ניר האפיה על הידיות כדי להדק את הציפוי של ניר האפיה במהודק למערוך.

חותכים את בצק העלים לרצועות בעובי של כ-3 ס"מ.

מתחילים ללפף את המערוך בבצק העלים. מתחילים בקצה של גליל המערוך [ולא מצפים על הידיות]. חשוב להקפיד שהסיבוב הראשון של בצק העלים לא יגלוש מעבר לגליל המערוך כדי שלא יתקבל פתח קטן מקוטר המערוך מה שלא יאפשר שחרור של הגליל מהמערוך לאחר האפיה.

מלפפים את כל גליל המערוך ברצועות בצק עלים בצורה רודפת. רצועה חדשה חופפת מעט על קצה הרצועה הקודמת, ובכל סיבוב חופפים מעט על הבצק של הסיבוב הקודם כדי להבטיח כיסוי מושלם שיניב גליל בצק עלים שלם.

מניחים את המערוך המצופה בבצק עלים בתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים ב 180 מעלות 25 דקות או עד שהגליל שחום והבצק אפוי.

מקררים היטב. רצוי להקפיא לכחצי שעה. לאחר שהגליל התקרר לחלוטין, משחררים את סיבובי ניר האפיה מהדיות ומושכים בעדינות את ניר האפיה מקצה אחד החוצה מהמערוך לשחרור של גליל בצק העלים מהמערוך.

מקפיאים את הגליל למשל 30 דקות, כדי להקל על המילוי.

מכינים מילוי: מקציפים שמנת מתוקה או ריצ' לקצף יציב ומוסיפים את יתר רכיבי הקרם.

מוציאים את הגליל מההקפאה, חוסמים את אחד הקצוות בעזרת נילון נצמד. מעמידים את הגליל כשחלק עם הניילון הנצמד כלי מטה.

ממלאים מהקרם בשקית זילוף ובעזרת חור גדול ממלאים את הגליל. מזלפים מלמעלה עד שהגליל מתמלא. אפשר לבדוק שהגליל מלא על ידי הרמה של הגליל ואז ניתן יהיה לראות שהקרם הגיעה לצד השני ונוגע בניילון הנצמד.

סוגרים גם את הצד השני בניילון נצמד ומעבירים להקפאה של לפחות שעה וחצי. מוציאים מההקפאה כרבע שעה לפני הפריסה. מפזרים אבקת סוכר ופורסים פרוסות עגולות ויפות בקוטר של כ-2 ס"מ. מניחים עיגול על כל צלחת.

IMG_9894_682x1024.jpg
תהנו

IMG_9889_682x1024.jpg
אז נשאר לי בבית מידי הרבה שאריות של עוגיות
ומה עושים איתן
כדורי שוקולד
רק מה שנמאס לי מכדורים רגילים שלא נאכלים אצלי כי זה לא "שווה"
החלטתי להכין אותם להקפיא טוב ולצפות
המסתי לוטוס טבלתי
יצאו כדורי לוטוס מדהימיםםם
אז מתכון
כדורי שוקולד (בטוחה שיש לכן מתכון אבל אצרף את שלי)
*500 גרם פרורי בסקוויט
*100 גרם שוקולד מריר
*1/4 כוס שמן
*3 כפות אבקת קקאו
*1/2 כוס סוכר לבן
*1/4 כוס מים רותחים
*1/4-1/2 כוס חלב צמחי/מיץ תפוזים/יין מתוק או הכי פשוט עוד מים
*1 כפית תמצית וניל
*אופציונאלי (מעשיר מאוד את הטעם) 1 כפית רום/ליקר קפה
לציפוי
קרם לוטוס (אין לי כמות תלוי כמה כדורים יוצאים לכן)
אופן ההכנה
1. להמיס בסיר את השוקולד המריר והשמן
2.להוסיף ל1/2 כוס המים הרותחים את הקקאו והסוכר ולערבב היטב להמסה מוחלטת של הקקאו והסוכר
3. לאחד עם השוקולד המומס
4. להוסיף את הווניל (ואת הרום/ליקר קפה)
5.זה השלב לשפוך פנימה את פרורי הבסקוויט
6.לישה טובה והוספת נוזלים בהדרגה כף אחר כף
7.קרור התערובת כחצי שעה
8.כדררו לכדורים
9.הקפיאו את הכדורים היטב ע"מ שהקרם לוטוס יתפס טוב
10.להמיס במיקרו או בסיר את קרם הלוטוס
11. נעצו קיסם בכדור שוקולד טבלו בקרם, נערו להורדת העודפים, הניחו להתייבשות
12. הכניסו להקפאה חוזרת
13. להגיש קפוא ולא לגלות מה צופן הכדור

אתן יכולות להמיר את קרם הלוטוס בקרם אחר אני רציתי לצפות בחמאת בוטנים רק שהיא נגמרה וקרם הלוטוס קרץ לי בידידות מן המדף (
@ה. בקר המצרכים שלי מתחילים לקרוץ לי מהמדפים מה עושים??:eek:)
תמונה תעלה בקרוב
 תגובה אחרונה 

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה