Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

אז אני מתחילה לשתף במתכונים שעלו בעבר בקבוצות במייל
וכעת יעלו כאן לשימוש חופשי לכולן
כדי שיהיה לכם קל לחפש - בתחילת כל כותרת אני אכתוב 'מתוקינג משתפת' ואז תוכלו לעשות סינון לפי זה ולמצוא.

אשמח כמובן להארות בונות והכי הכי - לתמונות של התוצרים שלכן שתכינו!!!

מתחילה.
20210104_104103.jpg

והנה המתכון:

רולדה מפנקת \מתוקינג משתפת

לעוגה:

4 ביצים שלימות

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס קמח

1 אבקת אפיה

2 כפות מחוקות (לא גדושות ) קקאו

מילוי:

1 שמנת מתוקה \ 1 ריצ'

גנאש שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שמנת מתוקה/ ריצ'

להקציף ביצים שלימות וסוכר כ5 דקות עד לקבלת קצף תפוח ויציב

להוסיף את הקמח עם אבקת אפיה ולערבב רק עד שהקמח נטמע בתערובת

להוציא כרבע מכמות הבלילה ולערבב בעדינות עם הקקאו

בעזרת שקית זילוף ניצור דוגמא על ניר אפיה (מומלץ למרוח שמן על ניר האפיה לחילוץ קל ומהיר!)

מעל הציור הכהה שופכים את שארית הבלילה הבהירה ואופים כ10-12 דקות בחום של 180 מעלות. מיד בסיום האפיה מגלגלים בתוך מגבת לשמירת הגמישות

מקציפים שמנת מתוקה, ניתן להוסיף כל ממרח אהוב לתוספת טעם.

ממיסים יחד שמנת מתוקה ושוקולד מריר (גנאש) ומורחים על הרולדה

מעל שופכים ומורחים את בלילת הקפצת ומגלגלים.

ניתן להקפיא כחודש.

אשמח לשתף פה גם קישור לסרטון, רק תסבירו לי איך להעלות בלי שייחסם על ידי נטפרי וכ'ו.
זה קישור ליוטיוב. למי שפתוח לה.
גבוהה, אוורירית ורכה.
מי צריך יותר מזה.

מידות:
כוס חד"פ סטנדרטית לשתיה קרה
תבנית - A4

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א /קמח חיטה בשאר ימות השנה.
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
500 גר' גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה

לציפוי (לא חובה אבל מוסיף מאד)
3 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה.
2. טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר הוניל
3. מוסיפים לקערה את הגבינה והשמנת וטורפים לבלילה חלקה.
4. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים שוב.
5. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים+ קורט מלח ומתחילים להקציף עד לקצף סבון.
6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה שלש פעמים וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך גמיש.
7. מוסיפים בשלש פעימות את הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מנמיכים ל-150 וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי.
10. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים לבלילה חלקה את רכיבי הציפוי.
11. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומעבירים סכין בין השוליים לדפנות ואז יוצקים עליה את הציפוי ומשאירים אותה בתנור מכובה עד לצינון מוחלט של העוגה והתייצבות הציפוי.
12. אוטמים היטב ומקררים לפחות 5 שעות.

הערות והארות:
1. גם אם לא מצפים יש להפריד את העוגה מהדפנות בתום האפיה ולצנן אותה בתנור מכובה.
2. העוגה תופחת מאד במהלך האפיה ולפעמים גם נסדקת מאד. אל חשש. היא תרד לגובה התבנית ותתיישר.
3. כמובן שהמתכון מתאים ואף משמש אצל אמי לכל ימות השנה. את קמח תפוחי האדמה פשוט ממירים בקורנפלור/קמח חיטה.
המתכון נולד כשהתבלבלתי בין שתי מתכונים וחיברתי כמה מוצרים.
כמה פשוט ככה טעים! והרוטב מושלם!!! אפילו סרבניות הדגים הקטנות שלי חיסלו וליקקו את הצלחת!
מי שאוהב סלמון בתיבול עדין או עשבי תיבול לא מתאים, זה מתכון עמוס טעמים ועשיר, כמה דקות עבודה בלבד!

המתכון עבור 4 פרוסות סלמון מכובדות. אין צורך להשרות, רק להפשיר.
אין צורך לדייק בכמויות. תשחקו עם זה

לחמם תנור ל200 מעלות (בלי טורבו)
בקערית קטנה מערבבים:
3 כפות דבש
2 כפות חרדל
כפית מיץ לימון
כף וחצי מלאים שום כתוש (אפשר מהקפואים המוכנים)
לתבל במעט פלפל שחור.
לערבב היטב עד שהתערובת אחידה.
להניח את הסלמון בתבנית על נייר אפייה. לשים לב שהנייר אפייה לא מכסה חלק מהדגים, אם זה גדול אפשר לגזור מה שמיותר.
למרוח מעל פרוסות הסלמון את כל התערובת.
כדאי להוסיף מעט פטרוזיליה מיובשת קצוצה ליופי / טימין מי שאוהב.

לאפות 22 דקות בדיוק (אם הנתחים ממש ממש גדולים אפשר מעט יותר). (מן הסתם אפשר לאפות במיני קיטשן גם)
להגיש חם וטרי!!
הולך מדהים עם פיתה חמה מהמצנם, לנגב את הרוטב!

בתאבון!!
מצורפות תמונות, המצלמה הפושטית שלי לא מראה כמה שזה טעים!!
לפני ואחרי האפייה
1747122989724.png1747123048687.png
ערב ר"ה תשפ"ג

מלכה דבורה ע"ה [או מלכה די., כפי שנהגנו לכנותה באנגלית] היתה חברת נפש של אמא שלי. היא גרה בבנין לידינו. אישה צדיקה, של פעם, פשוטה, פשוטה, צנועה. אישה שמחה וחייכנית, בעלת לב שופע ומידות טובות, בעלת חסד גדולה ובעיקר ידעה מלכה דבורה להוקיר תודה לאחרים. את השידוך של מלכה דבורה ובעלה עשתה אמא שלי.

------

בכל יום, נהגה מלכה דבורה ללוות את בניה להסעה לתלמוד תורה. ממתינה היתה איתם עד שעלו להסעה והתיישבו. כשהפליג הטנדר לדרכו היתה מלכה דבורה שבה לביתה.

אותו בוקר התחיל כבכל בוקר, אך מהר מאוד הפך הוא לבוקר מר ונמהר, עצוב. בוקר כזה שייזכר לעד ויותיר חלל גדול בליבם של אינספור אנשים.

אמא שלי התיישבה לעבוד במשרד הביתי ולפתע שמעה חריקה מהרחוב. הצצה מהחלון הפונה לרחוב לא גילה לה דבר אודות האסון שהתחולל באות רגעים בכביש, ממש בסמיכות לביתה.

היא הציצה בשעונה. זו השעה הקבועה בה מלווה מלכה דבורה את בניה להסעה. משהו בלב שלה אמר לה שהחריקה קשורה לחברתה הטובה. אבא שלי ניסה להרגיע אותה ואמר לה שהיא סתם דואגת. אבל אמא שלי, הלב שלה אמר לה אחרת.

מבוהלת היא ירדה במדרגות הבנין כשאחד השכנים אמר לה "מישהו נהרג בכביש". היא רצה בלובי של הבנין אל הרחוב. ביציאה מהבנין עצרה אותה שכנה אחרת ומנעה ממנה לצאת "לך אסור לצאת עכשיו..."

אמא שלי הבינה.

בצום גדליה של שנת תש"ס, נגדעו חייה של מלכה דבורה ע"י טרקטור שפינה אשפה בסיומה של שביתה במחלקת התברואה של ירושלים.

מלכה דבורה יצאה כרגיל בכל בוקר ללוות את בניה להסעה. הטרקטור, שליח רע של הבורא, נסע אחורה מבלי לאותת וגדע באחת את חייה מול עיני ילדיה הרכים. הבשורה המרה היכתה בהלם את כל מכריה של מלכה דבורה ועננה כבדה ירדה על השכונה. השכונה איבדה את אחת מדמויות ההוד שלה. אישה צדקנית, כזו שכולם אהבו והוקירו. בפטירתה הותירה חלל גדול בלב של חברה טובה ו....מתגעגעת.

יהיה זכרה ברוך.

ולמה אני מספרת את כל זה עכשיו?

כי החוברת הזו שמופצת לקראת החגים, ועוגה שהעלתה ניקית יקרה באתר פרוג, הזכירו לי אותה. את מלכה דבורה

למלכה דבורה היה בן שהיה כבן 5. ילדים נוספים עוד לא היו לה והיא כל כך רצתה.

שנה אחת אירחה מלכה דבורה את ההורים שלה מארה"ב ולפיכך שמרה בביתה שני ימי חג של שמחת תורה. היום השני יצא ביום שישי. מה שאומר שהיו שלושה ימים רצופים של חג ושבת אצלה בבית.

באותה שנה, ערב שמחת תורה, ילדה אמא שלי את אחי הצעיר. אמי שילדה בשערי צדק היתה לבד אותו יום שישי, חג השני של שמחת תורה. אבא שלי לא בא לבקר אותה כיון שהיה עסוק עם הילדים האחרים וארגון שלום זכר.

אבל היא הגיעה.מלכה דבורה. ברגל צעדה מביתה שבשכונת מטרסדורף אל בית החולים שערי צדק. אמי שהופתעה מהביקור שאלה אותה איך יש לה זמן לבוא כשיש לה אורחים וערב שבת וכו' והיא ענתה בפשטות, "במילא איני יכולה לעשות דבר בבית כי ההורים שלי שומרים חג שני, אז באתי".

אמא שלי התרגשה ואמרה לה "כעת חיה, בשנה הבאה, את תהיי כאן בעז"ה, במיטה זו, אחרי לידה, את תראי".

חלפה שנה.

בשמחת תורה היתה מלכה דבורה מאושפזת באותה מחלקה לאחר לידת בנה השני, אחרי הבן שהיה בן 5.

מאז, בכל שנה, היתה שולחת לנו מלכה דבורה עוגה מיוחדת לשמחת תורה, ליום ההולדת של אח שלי, לאמא שלי שבירכה אותה "כעת חיה ותלדי", ולכבוד יום ההולדת של בנה.

לרוב היא שלחה את העוגה שהעלתה הניקית בפרוג- עוגת שכבות קשת איטלקית.

לבסוף היו לה, למלכה דבורה ארבעה ילדים.
[טעות בחוברת, כתבתי שם 5]

יהיה זכרה של מלכה דבורה ברוך.

ויהיו הדברים והחוברת הזו לעילוי נשמתה.

שנה טובה,

כתיבה וחתימה טובה,

שנת ברכה והצלחה.

שנה של אושר ושמחה.

שנה של בריאות ונחת.

שנת גאולה בעז"ה.

שנה של תחיית המתים.

שנה שנזכור תמיד להוקיר תודה לאלו שאנו חייבים להם.

אמן!

ואיך אפשר בלי תודה לכל מי שמגיע לו,

תודה רבה לבורא עולם שעזרני עד כה ונתן בי הכוחות והיכולות להביא אליכם את החוברת הזו.

תודה למשפחתי, שפני הניסיון של המתכונים. בהזדמנות זו סליחה על כל מה שנאלצתם לטעום ולא אהבתם....לא מבטיחה לא להמשיך בזה. זו סליחה בלי קבלה לעתיד.

תודה לאנשים מיוחדים ונפלאים שפגשתי על אם הדרך ובצמתים שונים בחיי, אנשים שלימדו אותי להמשיך הלאה ולדחוף בעשייה גם כשלא הכל הולך כמו שרוצים. ההצלחה שלי- יש לכם חלק בה.

תודה גדולה לגרפיקאית המדהימה והמסורה נחמי רנד, הניקית
@נחמה רובין שלא נבהלה מכמות החומר, מהדרישות שלי ומההוספות ברגע האחרון.

תודה להמוני הנשים שמהן אני מקבלת משוב חם ומרוצה מהמתכונים. המשוב שלכם הוא השמן שמניע את גלגלי החוברות האלו.

תודה גדולה!

העני.

ועוד משהו קטן
תודה גדולה לחברותיי המקסימות מקבוצת פרוגיסטיות עילית, קבוצה הביקורת שלי הם בטעימות של המתכונים והן בביקורת לתמונות.
תודה מיוחדת ל @פילפילון הרוח החיה שלנו.
ישר כוחכן!

הערה:
בהעברת החומר לגרפיקאית השתבשו בכמה מקומות כמויות הכוסות.
הכלל הוא-
במתכונים שלי כוסות וכפות וכו' ימדדו תמיד במידה שלימה [כןס אחת, שתיים וכו'], ברבעי כוסות/כפות, שליש, חצי ושלושת רבעי.
כל מדידה אחרת היאטעות שהשתבשה בהיפוך הספרות
אני ראיתי שיבושים כאלו ב2-3 מקומות שכתוב 5.2 כוסות- וזה 2.5. אין אצלי דבר כזה שהוא לא שלם, רבע, שליש
חצי אןו שלושת רבעי. אז אם נתקלתם בדבר כזה- תהפכו את הספרות 5.2=2.5
מתנצלת!
אם שלחתם את החוברת למישהו, כדאי ליידע גם אותו כדי למנוע עוגמת נפש.
כאן גם אציין עוד כמה דברים:
1. כוסות= תמיד כוס חד פעמית לשתיה קרה אא"כ צויין אחרת
2. תבניות:
תבנית ענקית= חד פעמית הגדולה ביותר
A4=בינונית, אחת מתחת הענקית
קטנה מ A4= מלבנית שמשמשת בד"כ לפשטידות. מידה אחת מתחת A4
מתכון לרולדת ריבת חלב:
מצרכים:
4 ביצים
3/4 סוכר
כפית מיץ לימון
3 כפות שמן
1 סוכר וניל
1/2 שקית אבקת אפיה
מעט גרידת לימון
3/4 כוס קמח

למילוי:
1 שמנת מתוקה להקצפה
4 כפות פודינג וניל
ריבת חלב

אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים, וכשהקצף מתחיל להתייצב, מוסיפים בהדרגה ובזרם דק את הסוכר תוך כדי הקצפה
מוסיפים בתנועות קיפול ובהדרגה את שאר המצרכים כולל החלמונים ולבסוף מוסיפים את הקמח ב 5-6 פעימות כדי למנוע גושים
משמנים היטב נייר אפיה ומשטחים את הבלילה
אופים בחום 180° בתנור שחומם מראש (חשוב) 10-12 דקות. (העוגה אמורה להשחים רק מעט. שימו לב לא לאפות יותר מידי – מה שיגרום לעוגה להתקשות ולהישבר בגלגול)
מוציאים מהתנור, מניחים מעל העוגה נייר אפיה חדש ומעל תבנית נוספת והופכים הכול יחד
מקלפים בזהירות את הנייר המשומש
מגלגלים עם הנייר אפיה (החדש), עוטפים עם מגבת ומניחים לקירור
מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל ומורחים על העוגה (שומרים מעט לציפוי)
ממלאים שקית זילוף בריבת חלב (בערך 1/2 כוס), עושים חור קטן ומזלפים על השמנת
מגלגלים את הרולדה, בשלב זה מעבירים את הרולדה לכלי מתאים
מצפים את הרולדה ביתר השמנת ומזלפים ריבת חלב
שומרים בקירור

בהצלחה!

1746443614823.png

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה