השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

בימים האחרונים פנה אלי יזם
בבקשת סיוע בגיוס הון
(למעשה זה שתי יזמים ואחד מהם פנה אלי)

באשכול הנוכחי אני רוצה להעלות את היוזמה שלו
אבל מכיון שאני לא מכיר אותו
ואין לי זמן לעשות איתו היכרות
לכן את מעלה את האשכול בחשש רב
כי אני חושש שמישהו ישקיע אצלו בגלל שהוא שמע ממני
או אפילו זה יתן לגיטימציה כלשהיא להשקעה בגלל שהוא סומך עלי.
לכן אני חוזר ומדגיש שוב: אין לי קשר ליוזמה הנ"ל או ליזמים הנ"ל
ואני מעלה את היוזמה לפורום לצורך דיון בלבד.

כמובן שאם מישהו רוצה גם לבדוק יותר לעומק ויגלה שמתאים לו ההשקעה
אין לי דבר נגד
פשוט אין לי שום דבר לא בעד ולא נגד.
רק מעלה את הנושא לדיון ברשות היזם
ואשמח אם חכמי הפורום ידונו בעניין.

לגופו של עניין היוזמה היא
להקים סופרמרקט שכונתי מודרני ומתקדם בשטח של 290 מ"ר, במרחק הליכה מכיכר השבת, ירושלים.
שיהיה פתוח מ6:00 בבוקר עד 12:00 בלילה
חנות עם נגישות ושירות מתקדם
ועיצוב מודרני.

להבנתו יש מחסור בסופרמרקט כזה
וזה עשוי להצליח ולהניב רווחים יפים
בתרחיש הגרוע ההשקעה תפסיד תוך שנה 30% מההשקעה
אך בתרחיש סביר ההשקעה תניב כבר בשנה הראשונה 12%.

הוא כמובן חושב שזאת השקעה עם פוטנציאל גדול
אבל הוא צריך לגייס 1.5 מיליון ש"ח! ואין לו אותם.
אגב, הוא הציע לי תשלום 10,000 ש"ח אם אתווך לו משקיע.
אבל כאמור אין לי זמן לבדוק את טיב היוזמה ולכן לא אוכל לגייס עבורו משקיע.

הוא מבטיח לנהל את העסק בנאמנות עם שותף
ולתת תפוקה מלאה בתמורה למשכורת רעב בשביל ההתחלה.

מצורפת התוכנית העסקית
מה אומרים?
מאוד נחמץ הלב על הפרשיה האחרונה בשוק ההון החרדי (לכאורה, לכאורה)
(כלומר האחרונה להתפוצץ, אני בטוח שיש עוד כמה בלונים שהסיכה טרם הגיע אליהם:.. :cry:

הבעיה היא שכל פעם מגיע משהו מסוג אחר: פעם היה קרקעות חקלאיות, אחר כך אמבולנס מעופף עד שמי שמיא, ועכשיו הזהב מהארץ השחורה... ועוד כהנה וכהנה.

בכל פעם הפרטים היו שונים, וגם סימני האזהרה המקדימים אינם דומים ממקרה למשנהו.

הבעיה היא גם שסיפורי הונאה מאוד מאוד מרתקים, כי זו ממש דרמת מציאות סוחטת דמעות... ואז המוח מתמלא בפרטים, חלקם לא חשובים, וחלקם לא יעזרו לך כשיציעו לך השקעה אחרת...

מצד שני גם לאף אחד אין עניין שאנשים יתפסו חרדה ויפסיקו לגמרי להשקיע - אדרבה ואדרבה, שישקיעו בחכמה ויצליחו.

חשבתי שצריך למצוא משפט פשוט, מנטרה, שאפשר לקבוע אותה כסיסמה חזקה, שלא תלך לאיבוד בתוך הררי המידע והסיפורים והראיונות...

ומשהו שרלוונטי לכל סוגי ההשקעות.

אולי:
"אין השקעה בלי מומחה בלתי תלוי מטעם המשקיע"
?

טוב, האמת קימצתי במילים, וזה יצא קצת כמו המברק של הרשל'ה, אז אולי זה:

"לא ניגשים להשקעה לפני שמקבלים חוות דעת ממומחה בלתי תלוי שאנחנו הזמנו"

@איצ'ה קו המידע וכולם, נא דעתכם...
להצלחה אבות רבים, אין הצלחה שלא גוררת אחריה שובל של אנשים שדורשים קרדיט, וכך בדיוק קרה עם חדירתו של שוק ההון למגזר החרדי, רבים וטובים משוכנעים שהם היו החלוצים שהנגישו את הבשורה למגזר שלנו, שבמשך עשרות שנים נמנע מאפיק ההשקעה הזה מחוסר מודעות, אבל מהרגע שנפרצו הסכרים ושטפו נחלי הידע את הציבור, אין לדבר סוף.

על גורם אחד ודאי תסכימו כולכם, הזרז המרכזי למודעות הגוברת להשקעה הפאסיבית היה המעבר של חלק מסלולי ההלכה בתוכנית חיסכון לכל ילד למסלולים מנייתיים בחלק מהחברות, המהלך יצר חשיפה לנושא והבנה של המשמעות של כסף ששוכב בלי לעבוד, הביא לגל עצום של מעברים, והפך את הנושא לשיחת היום במגזר כולו.

ההשקעה הפאסיבית, כידוע, נשענת על שלושה עקרונות ברזל שמובנים היטב בתוכנית החיסכון הממשלתית, השקעה לטווח ארוך, הימנעות ממשיכה בירידות, והצמדה למדדים רחבים, בגלל שהתוכנית נועלת את הכספים לשנים ארוכות, היא מספקת הגנה מפני טעויות נפוצות אצל משקיעים.

אבל כאן מסתתרת נקודה בעייתית שקשה לי להבין, כלל הברזל הוא השקעה לטווח ארוך, ואילו החברות שבחרו לנייד את כל מסלולי ההלכה שלהן לאפיק מנייתי (100% מניות), התעלמו מהעובדה שיש חוסכים רבים שכבר חצו את גיל 18 או מתקרבים אליו, חוסכים אלו עשויים למשוך את כספם בכל יום נתון, גם כשהשווקים אדומים.

נשאלת השאלה: מי התיר לחברות לקחת סיכון כזה על גבם של החוסכים הבוגרים?

אחת הנקודות שפחות מדוברות כשמדברים על השקעות פאסיביות היא אסטרטגיית היציאה, מתי ואיך למשוך את הכסף, מכיוון שאנחנו לא יכולים לתזמן את השוק, חוסך נבון אמור למצוא חלון הזדמנויות כשנה שנתיים לפני מועד המשיכה המתוכנן, ולהעביר את הכספים לאפיק סולידי ורגוע, וככה הוא מבטח את עצמו ממקרה של קריסה בשוק בדיוק ברגע בו הוא זקוק לכסף.

הפריבילגיה הזו נמנעה מהילדים הבוגרים בתוכנית. למרות שהמהלך חוקי, עשרות אלפי בוגרים הועברו אוטומטית, בהחלטת חברה גורפת, לאפיק תנודתי שמתאים לטווח ארוך, בזמן שכנראה הם ישמשו וימשכו את הכסף בטווח המיידי, נשגב מבינתי איך אישרו צעד כזה בלי בדיקה מה עושים עם הבוגרים שכבר חברים בתוכנית.

נכון, אם אותם בוגרים יבחרו להשאיר את הכסף בתוכנית לטווח ארוך, הם יהנו מדמי ניהול אפסיים (כ-0.23%) ומתשואה נאה, וזהו אכן מקום מצוין לכסף לנוח בו, אבל המציאות מוכיחה שרוב הצעירים מושכים את הכסף בהזדמנות הראשונה, בשבילם, העברת הכספים הכפויה למסלול בסיכון גבוה רגע לפני המשיכה, היא לא פחות מעוול.
שלום,

אני צריכה עצה טובה ממי שמבין בתחום הנדלן.

קרובת משפחה שלי רוצה לקנות דירה להשקעה. היא מסתכלת על דירות חדשות שעתידות להיבנות בפרויקט פינוי בינוי בחדרה, באזור הרכבת.
מה שהציעו לה זה לשלם עכשיו 10 אחוז, ואת כל השאר רק בזמן מסירה בעוד בערך חמש שנים. ויש פטור ממדד תשומות הבניה.

המחירים שם בערך ככה:
דירת 3 חדרים גדולה סביב 2 מיליון ש״ח.
דירת 4 חדרים סביב 2.5 מיליון ש״ח.

הקבלן אומר שיש סעיף בחוזה שנקרא הלוואת קבלן. לפי ההסבר שלו זה אומר שאם הקבלן יצטרך לקחת הלוואה בשביל הפרויקט, הוא יכול לקחת עד 50 אחוז מערך הדירה, והוא זה שמשלם את ההחזרים של ההלוואה, אבל הקונים צריכים לקחת את ההלוואה.

אני באמת לא מבינה בנושאים האלו ורוצה לשמוע מה אתם חושבים.
האם זו עסקה שנשמעת טובה?
מה היתרונות והחסרונות?
איך המחיר ביחס לשוק?
האם יש שם פוטנציאל טוב להשכרה באזור ההוא?
והאם הסעיף של הלוואת קבלן זה דבר מקובל או שצריך להיזהר ממנו?

אשמח לכל עצה והכוונה. תודה רבה מראש!
עדכון כשרות:
בקובץ המעודכן (טבת תשפ"ג) של הבד"ץ העדה החרדית
הוסרו קרנות הסל של בלאקרוק.
ישנם עוד שינויים רבים
הכל מעודכן בקובץ כשרות.

חזר!

בלקרוק-1.jpg
 תגובה אחרונה 
אני משקיעה כבר חצי שנה, בכוונת השקעה פאסיבית ל25 שנים
לא מפקידה כל חודש, רק מידיי עם עושה הפקדה של כמה חסכונות

שאלה 1
ניסיתי עכשיו להוסיף כסף להשקעה מסויימת ולא נתן לי למכור כשדיברתי עם מיטב אמרו לי שלא היה "קונה" - האם זה סביר ?
זה מדד ת"א 125 היחידי שהוא כשר, האם זה עובד בקניה ומכירה לפי תעריף יומי אני יכולה להפסיד לטווח הרחוק?
השער של שווי יחידה הוא לא אותו שער אצל כל המשקיעים במדד?????
1765212355469.png

שאלה 2
בגלל קצת חוסר ידע (או חוסר הבנה ) עשיתי גם S&P500 מחקה מדד ועוד סכום קטן [10%] בקרן מנטרלת מט"ח
אני רוצה לצמצם את שניהם לקרן אחת, שלא תהיה כפילות
הקרן שמנטרלת מט"ח עלתה ב-14% והקרן שלא נמטרת מט"ח עלתה בקושי ב3%
השאלה מה נכון?? אולי התחילת הדרך כדאי לשנות הכל (ולבצע החזרי מס, כי זאת השקעה פאסיבית ואני לא עוקבת אחרי התיק

1765212598290.png
1765212645349.png

שאלה 3 - הכי חשובה
איזה קרנות מדוייקות הכי מתאימות להשקעה פאסיבית (רוצה כשר וכל כשרות מתאימה לי)
מדברים הרבה על S&P
אבל באיזה קרן S&P כדאי לשים ת'כסף

ערך התיק באיזור ה250,000 הון עצמי

אשמח לתגובות מדוייקות, לא מעורפלות או גישה לכל מיני חומרי לימוד, אנחנו אנשים פשוטים

שאלה 4
כל כמה זמן צריך להכנס לתיק ולראות אם כדאי לעשות שינויים???
זה כסף לטווח הרחוק מאוד ואא לדעת מה יקרה

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה