השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

לא ראיתי בספר 'תקנת הריבית' איזכור למניות חו"ל
אשמח שתכווני אותי לעמוד שעליו את מדברת.

בתשואה כהלכה לא נותנים מידע.
במכון כתר נותנים מידע בתשלום.

אבל הם לא מאשרים מניות בארץ ?

המנייה היחידה בארץ שלא נראה שיש לאיזו כשרות בעייה איתה
זה מניית 'שניב,
https://maya.tase.co.il/company/1025?view=details
אגב, אתמול נרשמו עליות חדות במנייה. והיום כמובן ירד מעט.
שלום רב
ראשית תודה על האשכול הנפלא
שנית אודה לדעת האם מסלול בשם כלל משולב סחיר (חברת כלל ) מס' אוצר 14246
לאור מה שנכתב לעיל לאורך כל בשרשור הוא בסדר למרות שאין הכשר
או לחילופין האם יש דרך לדעת מי הם החברות המושקעות במסלול זה כדי לדעת אם יש איסור השקעה בחברות אלו
@מקצועי בלבד וכל מי שמבין. אשמח לשמוע חוות דעת-
בררתי על קרן השתלמות. הבנתי שדרך סוכן יעלה לי יותר זול הדמי ניהול. דיברתי עם מישהו שאמר לי 400 ש"ח דמי פתיחת תיק. שילמתי לו.
ואז התברר שיש מישהו שיכול לתת לי את אותו דמי ניהול בלי דמי פתיחת תיק.
עכשיו מי ששילמתי לו לא מוכן להחזיר את הכסף למרות שעדיין לא פתחתי את הקרן השתלמות ואפילו לא העברתי לו את הטפסים הנדרשים.

הוא לא אמור להחזיר לי את הכסף?
מה אני עושה?

דרך אגב, יש לי אצל הסוכן הזה כמה ביטוחים.
פיקדון מובנה שקלי עם חסם וריבייט על מדד ה RTY לתקופה של שנה וחצי עם 100% קרן מובטחת בפירעון.
טריגר אירופאי, בדיקה אחת בסוף תקופה.תאריך הפקדה 09 בדצמבר 2025, תאריך פירעון 10 ביוני 2027. השער הקובע של המדד לצורך חישוב התשואה ונגיעה בחסם ייקבע ב 07 ביוני 2027.\
הפיקדון משתתף ב- 100% מעליית מדד RTY Index עד עלייה של 20% לא כולל (להלן החסם) .
במידה ובתום התקופה ביום הקובע, המדד לא חרג ולא נגע בחסם ושיעור השינוי יהיה חיובי (גדול מאפס), חישוב התשואה יהיה שיעור השינוי של המדד (מנקודה לנקודה).
אם ביום הקובע בתום התקופה, יהיה שער המדד גבוה ב 20% או יותר, תשולם ריבית של 6.00% לכל תקופת הפיקדון. אם המדד ירד בסוף התקופה בהשוואה לשער הבסיס, לא תשולם ריבית כלל.

האם כזה דבר מומלץ להחליף מקרן כספית קיימת ? או חלק מקרן כספית? (אני לוקחת בחשבון את ענין הנזילות)

היה לפני תקופה כמה פיקדונות דומים (מדד זהב, שעלה מעבר לתיקרה שבתנאים, ומדד S&P ) - לא השתתפתי בהם...
מה הבנק מרוויח כאן?? - הם דוחפים הרבה היועצים שלהם
אין עמלות בכלל על הפיקדון

יש לי בנוסף הצעה מבנק פועלים 5.2 לשנה ללא נקודות יציאה (אבל יהיה לי מאוד מסורבל להעביר לשם את הכסף ואת החשבון, והם מגבילים לסכום גבוה יותר) זה כסף שצריך בשנתיים הקרובות להיות נזיל

@השקעות R הון @ה. שלמה
רק אקדים שהאשכול לא מיועד לאלו שפוחדים למשוך בירידות, ולא לאלו שאין להם כח להתעסק בשוטף עם החשבון, וכמובן לא למאמיני השיטה הפסיבית על מלא ללא שום סטיה ואין מה לכתוב את זה בתגובות מיליון פעם!!

אני רוצה להציע אסטרטגיה להשקעה אקטיבית עם יתרונות של השקעה פסיבית.

על המדדים נאסד"ק וS&P יש ניירות ממונפים של חברת קסם (1146976 1146968 יש עוד חברות, הם כשרים בכשרות של העד"ח) שהמינוף הוא באמצעות נגזרים ואופציות ולא באמצעות הלוואה, כמו"כ המינוף הוא חודשי ולא יומי מה גורם לקצת יותר יציבות בנייר, על החזקה של ניירות ממונפים לטווח ארוך יש הרבה דיונים כבר בפרוג כל אחד יעשה כהבנתו, באסטרטגיה המוצעת כאן מוצע לנצל את התנודתיות הרגילה הקיימת בשוק (בטווח של שבועות וחודשים לא התנודתיות היומית) כדי להכות את המדד.

ההצעה שלי היא כזו, כשהמדד נמוך קונים ממונף, וכשהוא מתקרב לשיא מוכרים וקונים לא ממונף, כך שכשהמדד נמוך (לא בתחתית קרוב לנמוך של החודשים האחרונים) קונים את הממונף ולא בגלל שבהכרח הוא יעלה בטווח הקרוב כי יתכן שבשבוע הקרוב הוא ירד עוד ואפילו 5/7% ויותר כך שהממונף ירד גם X3, אבל בטווח הקצת יותר רחוק הוא יעלה, כיון שבאופן כללי השוק בעליה, וכשהמדד עולה קרוב לשיא הקודם שלו, מוכרים את הממונף וקונים את הנייר הרגיל, ולא בגלל שהמדד לא יעלה עוד, יכול להיות שדווקא הפעם הוא יעלה בעוד 10% שבממונף זה X3, אבל כיון שאי אפשר לדעת חייבים למכור שהוא קרוב לשיא.

המעלה באסטרטגיה הזו זה ניסיון להכות את השוק באמצעות השוק, לרוב שמדברים על להכות את השוק מתכוונים על ידי השקעות במניות ספציפיות וכדו', או סקטור מסוים שזה קשה מאוד לנחש מה יהיה הסקטור הבא או החברה הבאה שתפרוץ, משאין כן בהצעה כאן, מוצע להשקיע במדד רק לנצל את התנודתיות שקימת בשוק בטווח של חודשים להרוויח יותר באמצעות הנייר הממונף.

נכון שאפשר באותה מידה לקנות נייר מחקה מדד לא ממונף כשהשוק יורד ולמכור אותו שהשוק עלה, הבעיה בזה שאולי דווקא הפעם השוק יחליט לעלות עוד ועוד בלי לרדת יותר (הרי יש נקודות שהשוק לא ירד אליהם יותר), לכן חלק מעקרון הפסיביות הוא להיות תמיד בשוק ואת זה מרווחים באסטרטגיה הזו, כיון שבכל מצב נמצאים בתוך השוק השאלה עם בנייר רגיל או בממונף X3

למה זה לא לגמרי פסיבי, כיון שיכול להיות שגם שתקנו אחרי שהשוק ירד השוק ימשיך לרדת עוד הרבה מאוד והשוק יכנס לשוק דובי, מעבר לתנודתיות הרגילה של השוק, כך שיצטרכו להחזיק את הנייר הממונף לאורך זמן רב יותר, וכל שמחזיקים את הנייר זמן ארוך יותר הרווחיות שלו קצת פוחתת, ובנוסף צריך משמעת עצמית גבוה לא למכור בהפסדים אם הנייר נופל 10 ו15% ביום וזה נייר שעושה את זה הרבה פעמים, וחלק מהמעלות של הפסיביות זה שלא נוגעים בהשקעה בשום מצב, אבל באסטרטגיה הזו כן נוגעים ולכן יותר קשה לא למכור בהפסדים, אבל עדיין מי שיהיה לו משמעת ועצבי ברזל ולא ימשוך בירידות, בסוף לטווח הארוך הוא ירוויח יותר (שלא לדבר על כך שהירידות הללו הם זמן מצוין לקנות עוד ניירות ממונפים).

באסטרטגיה הזו יש רווח נוסף, שאחרי שקנו את הנייר הרגיל שהשוק גבוה כשהוא יורד מוכרים אותו בהפסד וקונים ממונף מה שמרוויח לנו מגן מס שלא ניתן לעשות באופן רגיל, כיון שקניה של נייר דומה לא מזכה במגן מס על הרווחים.

וסתם הצעה לייעול לא חייבים לעקוב אחרי השוק דווקא באמצעות המדד אפשר באמצעות הנייר הממונף עצמו, להסתכל בגרף מתי הוא קרוב לנמוך מתי הוא גבוה.

המלצה שלי כמו כל אסטרטגיה חדשה שמנסים, להתחיל אותה בקטן בסכומים קטנים ולאט לאט להכניס למשחק עוד כסף, ככה לומדים מטעיות ומהניסיון איך לעשות את זה נכון.

לא זוכר מי אמר את זה, אבל שמעתי שאנשים בשוק ההון מונעים משני כוחות פחד ותאווה, שכהשוק עולה רצים לקנות ושהוא נופל מהר מוכרים, אסור אף פעם ליפול בזה, אבל מי שיש לו צד שהוא יפול שלא ינסה את ההצעה שלי.

אני לא חושב שההצעה שהצעתי היא גאונות גדולה או משהו שאף אחד לא חשב עליו, אבל בכל אופן אני משתמש באסטרטגיה הזו כבר הרבה זמן, ולבינתיים זה עובד מצוין והתשואה היא בהרבה מעל התשואה של המדד, ולכן אני מציע אותה כאן למחשבה, לשיפורים ותגובות ענייניות של ציבור המשקיעים.

@השקעות R הון @ה. שלמה אשמח להערות והארות
האיש שניבא את משבר 2008 טוען שאנחנו חיים בסוף עידן האימפריה האמריקאית.

הסימנים, לדברי ריי דאליו: חוב של 37,000,000,000,000$, חברה קרועה מבפנים, ומעצמה חדשה במזרח. אז האם אנחנו על סף קריסה, או שכולם מפספסים את התמונה הגדולה?

‏לפי דאליו, מה שאנו רואים אינו משבר רגיל, אלא סיומו של "מחזור חוב ארוך טווח" של 75-100 שנים. בסוף המחזור, החוב כה גדול עד שהממשלה חייבת להדפיס כמויות אדירות של כסף כדי לממן אותו, מה ששוחק את ערך המטבע. זו לא פוליטיקה, זו מכניקה כלכלית שחזרה על עצמה בהיסטוריה.

20250919_100608.jpg

‏השורשים ההיסטוריים נטועים ב-1971. עד אז, תחת הסכם ברטון-וודס, המערכת המוניטרית העולמית פעלה על תקן הצמדת הדולר לזהב. אך עלויות מלחמת וייטנאם והדפסת דולרים מסיבית גרמו למדינות לדרוש זהב פיזי בתמורה. בתגובה, "הלם ניקסון" ביטל חד-צדדית את ההצמדה והכניס את העולם לעידן כסף הפיאט.

‏הסכנה האמיתית היא לאו דווקא קריסה מחר בבוקר, אלא 'מוות באלף חתכים'. שחיקה איטית של מעמד הדולר כמטבע הרזרבה העולמי. אם מדינות יפסיקו לסחור בדולרים, ארה"ב תאבד את 'הפריבילגיה המופקעת' שלה לממן חובות בזול, והעולם כולו ייכנס לסחרור של חוסר ודאות.

20250919_100800.jpg

ופה מגיע הפרדוקס: הנתונים מפחידים, האזהרות נשמעות כבר 50 שנה. ובאותו הזמן, ה-S&P 500 הפך השקעה של 10,000$ ב-1980 ליותר מ-1,000,000$ היום. איך שני הדברים האלה מסתדרים יחד? כי אנחנו שואלים את השאלה הלא נכונה.

20250919_100842.png

‏השאלה היא לא 'האם החוב מסוכן?' (התשובה היא כן), אלא 'מה האלטרנטיבה?'. להחזיק מזומן? זו התחייבות להפסד ריאלי של 2-3% כל שנה בגלל האינפלציה. לעומת זאת, השוק האמריקאי נתן תשואה שנתית ממוצעת של כ-10% לאורך עשרות שנים. המספרים לא משקרים.

20250919_101348.jpg

‏לפחד מהחוב זה הגיוני. לא להשקיע בגלל הפחד, זה כמו לוותר על טיול בחו"ל כי המטוס עלול להתרסק. הסיכון קיים, אבל הוא מזערי לעומת ההפסד הוודאי של החמצת ההזדמנות. המטרה היא לא להיות חסין לכדורים, אלא ללבוש אפוד מגן: פיזור השקעות והתמדה.

‏לסיכום: אל תתנו לרעשי הרקע המפחידים לנהל לכם את התיק. הבינו את הסיכונים, אך זכרו שהשקעה לטווח ארוך היא הימור על הקידמה האנושית. וזה,
סטטיסטית, ההימור הבטוח ביותר בהיסטוריה. (גלילאו)

20250919_101508.jpg
ישבתי היום עם יועץ פנסיוני לצורך חשיבה על חיסכון לטווח בינוני - ארוך.

הקדמה: כיום הקרנות שלי נמצאות במנורה ואני מקבלת שם דמי ניהול נמוכים במיוחד (פנסיה: 0.14% מצבירה, 0.9% מהפקדה, קה"ש: 0% מהפקדה 0.13% מצבירה)

הוא העלה כמה נקודות:

1. לגבי המצב הקיים: לטענתו, יותר כדאי לחלק את הקרנות הקיימות (פנסיה והשתלמות)
שהיום נמצאות בS&P למדדים נוספים (פנסיה: תגמולים - S&P, פיצויים - עוקב מניות INDEX, קה"ש: להשאיר S&P)

2. לגבי חיסכון: חשבתי לקחת הלוואות מהקרן פנסיה (P+0.5) ומהקרן השתלמות (P-0.5, בלון) 30 מכ"א ולהפקיד לקופ"ג (דמי ניהול 0.39)
בעוד 7 שנים, למשוך 30 ע"מ להחזיר את הבלון.

בשלב מסוים, הועלה הרעיון להפקיד לקרן השתלמות לעצמאים במקביל לקופ"ג, ולהעביר אליה כל שנה 20520.
(רווח 1 - מס רווחי הון, רווח 2 - דמי ניהול 0.13)
לטענתו, אפשר לפתוח עסק, לפתוח קה"ש, לסגור את העסק אחרי חודשיים בלי להכניס שקל ולהמשיך להפקיד לקה"ש גם אחרי שהעסק נסגר.

שאלתי ובקשתי:
1. האם זה נכון שאפשר להפקיד לקה"ש בלי רווחים ושאפשר להמשיך להפקיד גם אחרי סגירת העסק?
2. הקה"ש הנוכחית שלי כבר עוברת את ה20520. האם הפטור ממס רווחי הון הוא בנפרד מכל קה"ש או מ-2 הקרנות ביחד? (שאז זה מגמד לי את הרווח להבדל בין הדמי ניהול בלבד)

כמו"כ, פתוחה לשמוע הצעות נוספות...
@מקצועי בלבד @השקעות R הון וכל שאר המומחים...
אשמח לדעת האם עדיף לפתוח קרן השתלמות ובכך להיפטר ממס רווחי הון אבל העמלות דמי ניהול יהיו ככל הנראה סביב 0.5 שירדו לאורך כל התקופה.
או שעדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי עם עמלות של 0.07 והורדת המס בסוף כאשר כל הזמן המס מרוויח בריבית דריבית ואף בסוף התקופה ניתן למכור בשכבות כך שעיקר המס ירוויח לאורך הרבה שנים.
כיצד ניתן לחשב את זה?
  • תודה
Reactions: ביזנייעס1 //
70 תגובות
  • 24
  • כתבה בנושא:
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה