השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

יש בדיחה ישנה בוול סטריט על משקיעים פאסיביים:
שני מנהלי השקעות, מאמיני ה־ETF, הולכים ברחוב ורואים שטר של 100 דולר על הרצפה.
אחד אומר לשני:
“היי, זה לא נראה כמו שטר של 100 דולר?”
השני עונה לו בלי למצמץ:
“אם זה באמת היה שטר של 100 דולר — מישהו כבר היה מרים.”
והם ממשיכים ללכת.
במשך הרבה זמן לא העליתי את הבדיחה הזו — לא רציתי להיות ה"עמלק שמקרר את האמבטיה" של ההשקעות הפאסיביות.
אבל אז חשבתי — רגע, מי בכלל יוצא כל בוקר לחפש כסף זרוק על הרצפה?
לא מכיר אף אחד עם מקצוע כזה.
אין “סטארטאפ לחיפוש שטרות אבודים”.
ואז, השבוע, נפל לי אסימון — דווקא לא מהשוק, אלא מהכביש.
במוצ”ש החלטתי לשכור רכב לירושלים, במקום האוטובוס הקבוע.
הגעתי למחסום של כביש 443 — ושם התחיל המשחק האמיתי:
הגעתי למחסום,
שלושה נתיבים לפניי, ואני חושב לעצמי:
אם רק אבחר את הנתיב הנכון — אהיה הראשון לעבור.
או בקיצור איך לתזמן את הנתיב הטוב?
מצד ימין נתיב כמעט בלי מכוניות אבל עם אוטובוסים — קצר, אבל החיילים לפעמים מחליטים לעלות לבדוק.
משמאל — יש רכב שנראה ערבי, אז אולי יעצרו אותם לבדיקה ארוכה.
אני עומד שם, עושה ניתוח בזמן אמת: "אם יעלה חייל — הפסדתי.
אם אסע בנתיב בלי האוטובוסים כנראה ודאי אפסיד.....
עד שיפתחו להם את הבגאז'...
ובינתיים אני רואה את הנתיב השני מתקדם, עוקף אותי.
עובר לשם — ואז הגיע משהו בלתי צפוי בכלל
החיילים פתאום סגרו את הנתיב!
מנסה לחזור — פתאום גם פה תקוע.
כולם עכשיו מנסים לעבור....
בקיצור, אחרי רבע שעה, הבנתי משהו חשוב:
אי אפשר לתזמן את המחסום.
וזה בדיוק מה שלמדתי גם לשוק —
אפשר לעמוד בצד, לחשב, לנתח, לנחש…
אבל בסוף, כל התורות והגרפים לא יעזרו אם בדיוק כשעברת נתיב —
החייל יחליט לסגור את העמדה.

אז אולי באמת, כמו בשוק ההון , עדיף פשוט להישאר במסלול,
להחזיק בהגה, לא לנסות להיות הכי חכם,
ולהגיע בסוף לירושלים בשלום — גם אם לא ראשון בתור.

כמובן שאין שום קשר לייעוץ או קריאה כלשהי אלא רק הגיגי ליבי
וזה שאלתו: יש לי כעת כ 500,000 ש"ח להשקיע לכ 20 שנה או יותר,
קראתי את כל הפורום והשתכנעתי מהשקעה פסיבית,

וכעת אני מתלבט כדלהלן:

האם להשקיע במדד S&P 500 או לחילופין לכאורה יותר הגיוני להשקיע
ב"שבע המופלאות" שאלו 7 החברות צמיחה הכי רווחיות והכי גדולות,
וזה כולל אינוידיה, אפל, מיקרוסופט, גוגל, פייסבוק וכו',
ומי שהשקיע בזה לפני 10 שנים- יש לו רווחים כפולים ומכופלים ממי שהשקיע במדד S&P 500,

וכמובן שבגלל שזה רק 7 חברות זה יותר מסוכן, אבל סוכ"ס זה גם יותר סיכוי שיהיה יותר רווחי,
משום שאלו החברות הרווחיות ביותר

(וכמו כל אחד שפותח עסק- הוא בעצם מאמין בעסק ולא נחשב כפזיז וחסר דעת,
ק"ו שאחד שמאמין ב 7 חברות הכי רווחיות והכי יציבות בעולם- נשמע דבר הגיוני ביותר,
וגם אם חברה אחת תקרוס ח"ו -הרי הרווחים משאר החברות יאזנו, )

והרי ידוע שהחברות האלו הם בעיקר מה שהזניק את המדד S&P 500 לרווחים כ"כ,
א"כ למה לא לקנות אותם מראש,

ועוד טענה לטובת "שבע המופלאות", שהרי כמדומני כ 40% מהS&P 500 הוא 7 חברות הנ"ל,
כך שאם זה קורס -כל הS&P 500 יהיה הפסדי, וא"כ משקיעים על סמך ההנחה שימשיכו לצמוח..

אמנם יש טענה שמחירם של מניות צמיחה כעת יקר מאד, אמנם יש לשאול האם כדאי לחכות לתיקון ואז לקנות,
וטענה נוספת: שלפי מכפיל רווח עתידי- זה לא מחיר יקר כלל,

סוף דבר: השאלה אם ניתן לומר שהגיוני יותר להשקיע ב 7 המופלאות אע"פ שזה יותר סיכון.

(אשמח להתייחסות כל המומחים פה
@מקצועי בלבד @השקעות R הון @ה. שלמה ועוד,
ולדעתי יש לחלק את השאלה לשנים:
א: לאחד שלא מבין בהשקעות כלל, ויפתח את ההשקעה רק עוד 20 שנה, כך שאין חשש שימשוך בהפסדים,
אבל מצד שני אם החברות יקרסו- לא ידע.
ב: לאחד שיתעדכן כל 3 חודשים בדיווח החברות ואם יראה שחברה כבר אין לה צפי לרווחיות- יעביר לחברה אחרת.)
לאחר שחברת ORCL דיווחה על ביקושים והזמנות בסך 400 מיליארד דולר וצפי כי תעבור את ה 500 מיליארד דולר .... המניה מזנקת ומגדילה את ההון של המנכ"ל לארי אליסון בכ- 100 מיליארד דולר (תלוי באיזה שעה במהלך המסחר....) וכעת הונו עומד על כ 400 מליארד דולר (כנל....) ועוקף את אילון מאסק שמסתפק רק ב 365 מליארד דולר.
מהפכת AI בעיצומה והיא מתמרצת את הכסף ואת הכלכלה כמו שנכתב כאן בפורום הרבה.
הקאצ' בסיפור שלארי אליסון הינו יהודי תומך ואוהד ישראל (די נדיר באליטה היהודית בארהב) והוא בן 81.
ולימוד אישי ממה שקרה היום . אנשים שואלים איך יתכן אדם עושה הון כזה גדול ביום אחד . 75-100 מליארד דולר ביום זה משהו אגדי!
אז נתעלם מהנושא הפרקטי אם הוא יכול לממש את זה בכלל מיד ומתי הוא יוכל למכור וכמובן בלי להקריס את מחיר המניה וכו.
מדובר באדם שייסד את החברה מהאפס. מה שרואים היום זו תוצאה. זה פרי עמל של שנים עג שנים , שבן אדם משקיע בחברה ובשנים האחרונות בהחלט עולה על מסלול להיות מובלילה ובטח אחת המובילות בעולם החדש של ה AI. יגעת ומצאת תאמין וכשבונים משהו בכל דבר עם המון התמדה דיבקות במטרה ואסטרטגיה ברורה שלא משתנה או עכ"פ לא משתנה יותר מדי, רואים תוצאות וכשהם באות הם באות בצרורות.
ומילת נחמה למאסק. אני עדיין מאמין שאתה תהיה הטריליונר הראשון בהיסטוריה. ואז אוכל לכוון עליך שלא עשני גוי עם כל הכוונה .​
אשמח לקבל מידע על חברת גיא גרופ שעוסקת בהשקעות נדל"ן בארה"ב (דיור ציבורי עם תשואה חודשית גבוהה) אם מישהוא השקיע דרכם או יודע מידע עליהם אשמח לשמוע.
נא ונא! לענות מידיעה בלבד, בדיון ענייני מבלי לחוות דעת כללית כל נושא השקעות בחו"ל וכו' אלא מידע ממוקד
תודה רבה
אני יודע שהרוצה לשקר ירחיק עדותו, וזה השקעות לאברכים תמימים וכו'
  • חחח
Reactions: המצבר1 //
6 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה