קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן

מאמרים אחרונים באתר

שלום.

יש לנו ברוך ה' דירה משלנו, ללא משכנתא.
יש לנו כעת ביד הון עצמי המאפשר לנו לקנות דירה עבור חתונות הילדים העתידיות בעז"ה.

על פי הצפי, ולפי כל המומחים שהתייעצנו איתם, נראה שמחירי הנדל"ן בארץ לא הולכים להקפאה.. ולפי העשורים האחרונים כנראה המחירים לא יישארו כפי שהם היום.
אחרת אנחנו משאירים את ההון העצמי בהפקדה בגמ"ח. (או שוק ההון, יש לכך אשכולות לעייפה).

לאחר כל ההקדמה,
אנחנו רוצים לשים את הכסף בדירה.
אמממה, קניית דירה עולה כסף. (חוץ ממחיר הדירה).
מס רכישה - 8 %
עורך דין, יועץ משכנתאות, וכו' עוד כ-3 %
כלומר, עוד לפני שהרווחנו שקל, אנחנו כבר משלמים 11 % ממחיר הדירה.

בייעוץ שלקחנו, החלטנו ללכת על עסקה של דירה שעדיין לא בנויה\לפני היתרים.
היתרונות:
* אנו קונים את הנכס במחיר הכי נמוך שלו
* אנו חוסכים את הריביות בשנים של הבניה. כי את המשכנתא (75% מהתשלום) אנו לוקחים רק עם קבלת המפתח.

השאלה היא, באיזה אזור בארץ לדעתכם תהיה עליית המחרים הכי גבוהה בשנים הקרובות (לאו דווקא אזור חרדי)
עלייה שתצדיק תשלום כל כך גבוה עוד לפני שבכלל ראינו את הנכס.
שלום רב,
קניתי דירה מקבלן שתהיה מוכנה בעוד שנתיים, דירה ראשונה.
לאחר תשלום מקדמה לקבלן, נותרו לי ביד 200K שח,
ברצוני לקנות גג בסכום של 500K שח, בזמן שהורי קונים את הדירה מתחתיו, ואני כשותף לעסקה.
עלויות אישורים ובנייה סה"כ 1 מליון ש"ח.
דירה בנוייה שווה 2.2, ומושכרת ב4500 ש"ח. = ריווח של 500K שח, או תשואה גבוהה.
אבל בהתחשב בכך שאין לי עוד הון עצמי מלבד ה200, וגם אני צריך הון עצמי נוסף להשלמת העסקה הראשונה על הנייר, הבנייה תתעכב בכמה שנים, או שאמכור את הגג בריווח קל (100-150 K יותר).
השאלות שלי:
1. האם גג נחשב דירה שנייה?
2. והאם זה נחשב שליש דירה?
3. האם יש מס רכישה על הגג או לחילופין יהיה לי על הדירה על הנייר?
4. האם יאשרו לי משכנתא על הגג? (300K ש"ח)
5. האם זה יפגע לי במשכנתא על הדירה הראשונה באיזוהי שהיא צורה? (בעוד שנתיים- בסירת מפתח אצטרך משכנתא על 75% מערך הדירה).
6. ושאלת השאלות: שאלה כללית, האם יש משהו שאני עוד צריך לדעת ולחשוב עליו, ואולי לא כדאי לי להכנס לעסקה?
אשמח אם מישהו יעזור לי בחישובים!
תודה רבה, וסליחה על האריכות.
ברשות אבי עסק לממכר מזון בירושלים, חלק משטח העסק רשום כמחסן ולא כחנות,
בשטח המוחסן נמצא המטבח של החנות ובין היתר ישנם מכשירי חשמל כגון מקררים וכולי,
בשנים האחרונות התלונן השכן מלמעלה שמנוע המקרר גורם לו לכל הבית לרעוד ולרעש איום ונורא שהוא לא מצליח לישון !!
לאחר דין תורה הוחלט להוסיף כל מיני עזרים וחסמים למניעת הרעש כמו משטחי גומי והוספת בידוד
לפני חצי שנה ביצענו בשטח המחסנים שבירת קיר שהיה באמצע המחסן וע"י כך בוצע מיטוב של השטח (לא הגדלנו את השטח אלא רק ניצול מיטבי) אך לא ביקשנו רשות מהשכן, לאחר מכן התרבו התלונות שהגעש התגבר מה שגרם לכך שכיבינו כל לילה את כל המקררים בעסק בכדי שלא יהיה רעש ועוד המון דברים שבאנו לקראתו
לפני כחודשים קיבלנו כתב תביעה שהוגש ע"י השכן למפקחת לרישום מקרקעין בעירית ירושלים
בכתה התביעה היה מתואר בעיית הרעש אך הוא הוסיף גם טיעונים על הרחבה בילתי חוקית (שנעשתה לפני 35 שנה !!) שבירת הקיר וששמים שולחנות וכסאות בשטח המשותף דהיינו החניה (כנ"ל למעלה מ 35 שנה ללא שום תלונה)
חשוב לציין שכתב התביעה הוגש ע"י השכן ולא ע"י המחלקה או מישהו רישמי,
לאחר הידברות עם השכן החלטנו לבקש דחיה של הדיון לצורך הגעה להסכם
אך באמצע המאמצים קיבלנו מהשכן הודעה שכבר נעשה דיון ללא ידיעתינו ופסק הדין אמור להתקבל בהמשך
וכצפוי הגיע פסק הדין, ושוב חשוב להדגיש ע"י השכן ולא ע"י גורם רישמי, שבו הוחלט שאנו צריכים להרוס את ההרחבה לבנות את הקיר להוציא אות ככל מכשירי החשמל ופינוי של כלל הכסאות והשולחנות.
ולהלן השאלות:
א. האם יש היתכנות לכל הדיון נעשה ללא שום יצירת קשר עימנו של המחלקה לרישום מקרקעין אלא ע"י השכן בלבד
ב. האם באמת מבחינה חוקית יש אפשרות לשכן לערר על הכסאות והשולחנון וההרחבה לאחר כל כך הרבה שניים ויש לצין שהוא הגיע לגור שם לפני 15 שנה לתוך המציאות הזו
ג. האם כדאי לנהל את ההליך לבד או ע"י עו"ד
ד. מה המדד לרעש בילתי סביר והאם מקרר נכלל בכך או שזה לפי כל אדם וא"כ אין לדבר סוף
אשמח לעזרתכם המקצועית
אני מעוניין להגיש התנגדות לתוכנית הזאת, ולבקש שתהיה מתאימה לבניה לא רק עבור הציבור הכללי.
את ההתנגדות צריך להגיש עד יום ראשון ד' תשרי

מלבד זאת שהם מתעקשים על בניין גבוהים הפנו את תשומת ליבי לפרוגרמה למבני ציבור בה נכתב בשם גורם עלום ומוסמך שהציבור החרדי נוטה לקנות דירות בשכונות הישנות ולכן אין צורך להתחשב בציבור החרדי בתכנון של מבני הציבור

ניסחתי מכתב, ואשמח אם יש מישהו שידע לייעץ לי האם יש סיכוי שהטענות יתקבלו ומה ניתן לשפר.
לפי מה שנאמר לי, תהיה תועלת מרובה אם עוד אנשים יגישו התנגדויות

ניתן גם להגיב בגוף הקובץ

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה