נכתב ע"י בנימין41;1794446:נראה לי שאנשים פה לוקחים את זה בפרופורציות לא הגיוניות.
נניח שאכן צודקים הטוענים שיתכן שח"ו יהיו שנים שהגמ"ח לא יוכל להוציא את כל ההלוואות שהתחייב במועדם.
אז מה קרה?
בואו נבדוק:
השקעתי 1200$ (אולי כפול 4 אז 4800 $) לעשר שנים או יותר, כפיקדון בגמ"ח, עשו איתם הרבה מצוות בינתיים.
את ההשקעה אני מקבל בחזרה בכל מקרה (ללא ריבית אסורה) במקרה שלא קיבלתי הלוואה.
לא ראיתי שיש פה מישהו שטוען ש"יצא לו באקסל" שהגמ"ח לא יוכל להחזיר לי את הקרן שהפקדתי אצלו.
אז מה יש פה כל כך להלחץ?
הגזמתם!
נכתב ע"י שרה רבקה;1797926:רותי קפלר עשתה חישובים שהיו טובים מאוד רק לקחו בחשבון את העובדה שכל אחד שמשקיע - מקבל הלוואה בדיוק בזמן.
נכתב ע"י שרה רבקה;1797926:ודבר נוסף לא לקחה בחשבון את מספר המצטרפים הנכון שמשנה את המאזן באופן משמעותי.
נכתב ע"י שרה רבקה;1797926:כל מילה כאן נכונה!
עפולה, סליחה אבל באמת הגזמת.
בתחילה דיברתם על פירמידה והתחיבויות שהגמח לא יוכל לעמוד בהם.
רותי קפלר עשתה חישובים שהיו טובים מאוד רק לקחו בחשבון את העובדה שכל אחד שמשקיע - מקבל הלוואה בדיוק בזמן.
ודבר נוסף לא לקחה בחשבון את מספר המצטרפים הנכון שמשנה את המאזן באופן משמעותי.
עכשיו מסבירים לך שהגמ"ח בודק את עצמו כל הזמן (כמה שיוכל) ולא לוקח סיכון ומשחק קצת עם השנים שיוכלו לקבל הלוואה.
אבל אתם מתעקשים. או שהוא לא מנוהל נכון ולוקח על עצמו סכומי עתק שלא יוכל לעמוד בהם. ואם עונים לך שלא, אז הגמח לא בסדר שלא מקבל כל אחד לשורותיו.
מדבריך נראה כי יש לך אינטרס. מעבר לבדיקה תמימה של יעילות הגמח.
בדקו טוב טוב את תגובותיכם.
יש לי הפקדות בגמח וכמעט משכתי אותם בעקבות הדיון. אבל מעיון מעמיק בכל הקבצים והתגובות שהעלו כאן הגעתי למסקנה זהה לזו שהבאתי בציטוט הנ"ל.
נכתב ע"י רותי קפלר;1798254:אני שוברת את הראש לעניין הדוחות לרשויות.
העמותות הכי קטנות, גם כאלו שלא נתמכות ממשלתית, חוטפות ביקורות צולבות בלי סוף, וצריכות להגיש אינסוף דוחות לרשם העמותות ולמס הכנסה.
כל עמותה בישראל, היא עמותה ציבורית, מעצם הגדרתה כעמותה.
ואם הדוחות לא מוצאים חן בעיני הרשם ופקידיו, העמותה תקבל תכנית הבראה ו/או חשב מלווה.
אז במקרה כאן - איך, עמותה, מגלגלת, מאות, מיליוני, שקלים, בלי, דוחות???
מישהו יכול להסביר?
איך הבנק נותן למאות מיליוני שקלים להתגלגל, בלי לבקש דוחות?
נכתב ע"י הגמ"ח המרכזי;1794474:יש כלל אחד ידוע בגמח!
הגמח לא יקבל ילד אא"כ הוא הצליח לשבץ אותו לפי הטבלה לתאריך ללקיחת ההלוואה.
גם במחיר של דחיית התור שלו לגיל 22
אם קרה, והיו יותר מצטרפים בתקופה מסוימת, הגמח ייתן למצטרפים תור קצת יותר מאוחר ולא תור של גיל 20 מה שנותנים בדרך כלל.
לא נתחייב למה שאנו לא יודעים שיהיה לנו בוודאות לפי חישוב!!!
נכתב ע"י nc;1798301:לגמ"חים הגדולם בירושלים יש אישור ניהול תקין? אני בטוחה שלא.
מעמדו המשפטי של גמ"ח הוא בעייתי ביותר.
נכתב ע"י עפולה;1798320:דוחו"ת לרשם העמותות לא יפתרו את הבעיה, הדוחו"ת מתייחסים רק להוצאות וההכנסות של העמותה ואינם מתייחסים ליעדי העמותה, מכיון שהגמ"ח אינו מתחייב להלוות כספים בהמשך הדרך אין לדוחו"ת משמעות ביחס לעתיד.
נכתב ע"י רותי קפלר;1798097:כמובן - זו העובדה הבסיסית שעליה דנים. האם הגמ"ח יוכל לתת לכל אחד הלוואה בזמן, או לא.
קיבלתי את הקובץ מנציג הגמ"ח במייל (למה בפי די אף? אנשים רוצים לבדוק את הנוסחאות באקסל!) ואעבור עליו בעז"ה.
נכתב ע"י שרה רבקה;1798515:עפולה, בואי תסבירי לי מה כ"כ אכפת לך שאני תורמת לגמ"ח המרכזי מכספי המעשר שלי 160 ש"ח בחודש. כאשר בבוא היום אקבל בעז"ה את הקרן (או רובה) ואולי אולי גם איזו הלוואה טובה.
אבל העיקר, בדרך, נהנים עשרות אנשים מהתרומה שלי.
נכתב ע"י רותי קפלר;1798108:כל מספר מצטרפים גדול יותר בשנה מסויימת, יגרום למינוס עמוק יותר 17 שנים אח"כ (בזמן לקיחת ההלוואה). כך שהגדלת מס' המצטרפים, רק דוחה את הבעיה לכמה שנים אח"כ...
הבעיה הייתה איך לעבור את השנים ה'קשות', בהן אין די החזרי הלוואות כדי לכסות את ההלוואות החדשות שיוצאות. ההפקדות של מצטרפים חדשים אינן משמעותיות כ"כ, לעניין זה. (צריך הפקדות שנתיות של 100 מצטרפים חדשים בשביל לכסות הלוואה אחת של מצטרף אחד ישן...)
נכתב ע"י שרה רבקה;1798533:הגדלת מס' המצטרפים יחסית לשנים הקודמות - פותרת חלק מן הבעיה.
אם המיזם מצליח. אין ספק שזה דבר מאוד מציאותי שיהיו 100 מצטרפים שנתיים שיכסו הלוואה אחת.
כי (לפי ההבנה שלי) א. מס' המצטרפים הולך וגדל. ב. הגידול במס' המצטרפים בהתחלה היה הרבה יותר מ- 100 לעומת 1 כך שיש את הכסף שיכול לצבור ולהכפיל את עצמו בהשקעות.
ג. כמו שאני מבינה כל מיזם אמורים להיות לו שנים קשות אבל אם הצפי לעתיד הוא טוב אין סיבה שלא יתגברו על השנים האלו. (אלא אם כן, תהיה בריחה המונית, כמו שיכול לקרות לכל בנק). - וזה בטח תלוי בהלך רוח הציבורי והאינטרסנטי.
נכתב ע"י עפולה;1798525:מה ההיתממות הזו? יש תרומות ויש עסקים!
אם לך לא איכפת לתרום, אשרייך!
אני משוכנע ש- 95% מהמפקידים בגמ"ח לא היו תורמים שקל אם לא התקווה שבבא העת יקבלו הלוואה.
אם לפי הנתונים שלפנינו רבים מהמפקידים לא יקבלו הלוואה בבא העת, הרי שהקריאה להפקיד בגמ"ח היא הונאה.
נכתב ע"י שרה רבקה;1798552:את מסתכלת על זה כעסק. הרבה אחרים לא. הרי מה שמעניין אותך זה כמה מליונים מרוויחים המנהלים מזה. אבל יש הרבה מאוד "תמימים" כמונו שבשעתו הבינו את הסיכון והלכו על זה.
בד בבד עם ההוראה של הרב אליישיב שזה יכול להיות מכספי מעשר.
(כיום, מספיקה לי העובדה ש-3 אחים של בעלי התחתנו וקיבלו את ההלוואה המקסימלית בשביל לראות מה עושה המיזם הענק הזה כרגע).
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים