Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי
בס"ד

אז כהמשך לאשכול
הזה
הנה התוצאה.....

1.PNG 2.PNG 3.PNG 4.PNG

200 גר' אבקת איזומלט-ממיסים בסיר עד לקבלת נוזל שקוף. אין צורך לערבב (סתם נדבקים גושים לכף... פשוט מנענעים את הסיר מידי פעם...) מורידים מהאש ומוסיפים כף תמצית טעם (אני השתמשתי בתמצית בטעם אבטיח-הילדים ממש אהבו :) )
מעבירים לכוס חד"פ לשתיה חמה-אני השתמשתי בשלוש כוסות אחת בתוך השניה כי זה רותח...
שופכים לתבנית הרצויה -אם משתמשים בדף טרנספר: מניחים את הדף כשהשקף כלפי מטה ועליו יוצקים את האיזומלט.
מניחים לייבוש בערך 15 דקות

200 גר' אבקה הספיקו ל18 סוכריות בקוטר 3.5 ס"מ

הערה חשובה: זו נראית פעילות כיפית לעשות עם הילדים, אבל לא!! האיזומלט רותח ודביק וכוויה ממנו היא ממש כואבת (מנסיון ;) )
יש לי כמות גדולה של תפו"א.
אני יודעת שיש הרבה אנשים שמשתמשים בזה כתוספת נהדרת לארוחות בשלל צורות, התעסקויות ורעיונות... אני פחות אוהבת.
אם אני משמשת זה רק כתוספת שלמה בסיר... למשל עוף, בשר. מכניסה קוביות תפוחי אדמה לסיר עמוק ברוטב, וככה מבטחת את עצמי שהם יצאו טעימים ורכים, ולא יבשושיים ושוחים בשמן.
חסר לי איזה גייון לתוספת של שבת בבוקר (השבת לא מכינה חמין) ומתחשק לי לעשות עם זה משהו.
מתכונים בתנור טעימים כשהם נאכלים מיד, לא?
אם אני יתחיל לאפות תפוחי אדמה תחת הכותרת המלבבת:" תפוחי אדמה קריספיים משגעים..."- הם יהפכו מחר אחרי השהייה במקרר וההנחה על הפלטה- לתבשל חנוק חסר טעם וצורה. ככה בעייני...

אני מחפשת מתכון טעים אפילו בתנור, אבל שיראה עסיסי כזה, עטוף בעסיסיות, ראיתי איזה מתכון של
@ה. בקר באשכול של סוכות אבל המרכיב הדומיננטי שם היה א. מרק בצל ואני לא משתמשת.. אבל מאוד הרשים אותי שם הסמיכות של הרוטב שהיה נראה מוצלח במיוחד.
אם יש למישהו רעיון.. אשמח!
תבורכו.
מצאתי מתכון שמצא חן בעיני, אבל הוא נותן רק בסיס ואני רוצה להוסיף טעמים
1. האם למישהו יש נסיון עם אופן ההכנה הזה?
2. באיזה שלב להוסיף את הטעם (חמאת בוטנים/נוגט/שוקולד) (אני מכינה בלי מכונת גלידה, חשבתי להקציף פעמיים ואז לפני הפעם השלישית להוסיף את הטעם, מה אומרים המנוסים?)

זה המתכון

גלידת וניל
הגלידה הזו טעימה במיוחד כשהיא קצת רכה, היא קרמית ועשירה ויכולה לשמש בסיס לתוספות שונות,

החומרים
750 מיליליטר שמנת מתוקה
200 מיליליטר סוכר
2 כפיות תמצית וניל איכותית

הוראות הכנה
לחמם את השמנת המתוקה בסיר כבד בחום בינוני עד שתראנה בועות קטנות מסביב לסיר. בשום אופן לא לתת לשמנת המתוקה להגיע לרתיחה. להוריד את הסיר מהאש ולהוסיף את הסוכר תוך בחישה נמרצת, עד שכל הסוכר ימס ויעלם. כעת יש לתת לתערובת להתקרר קצת, וזה זמן טוב לשתות קפה , תה או שוקו. לאחר שהתערובת התקררה במשך כ-30 דקות אפשר להוסיף את הוניל. לכסות את הסיר ולהכניס למקרר למשך הלילה.

מכאן, קיימות שתי אפשרויות:
1. להקציף את התערובת, להכניס למקפיא לשעתיים, להוציא ולהקציף שוב ואז להכניס למקפיא לעוד שעתיים, להוציא ולהקציף בשלישית ואז להכניס למקפיא עד שהגלידה מתקשה ומוכנה לאכילה. מנסיוני, הדרך הטובה ביותר היא לעשות את התהליך במעבד מזון (פוד פרוססור) להכניס את הכלי עצמו למקפיא, כך לא מלכלכים הרבה כלים.
כל התהליך הזה נועד להכניס קצת אוויר לתערובת וליצור מרקם יותר אוורירי וקל.

2. להכניס את התערובת ל מכונת גלידה ביתית חצי מהכמות בכל פעם, להפעיל את המכונה לפי הוראות היצרן, ולהתנפל על הגלידה ברגע שהיא יוצאת מהמכונה. אז היא הכי טעימה.
אני לא אוהבת לכתוב כותרות מסתוריות. :)
אבל היום אני רוצה להביא מתכון לקציצות שעשויות באופן קצת פחות מוכר פה.
ובכל זאת אני בטוחה שמי שינסה יאמץ אותן בחום תרתי משמע.
קציצות בציפוי ענני. רך ונמס בפה, ותוך בטעם בשרי עמוק שתקבלנה באהבה כל רוטב.
אמנם תהליך הציפוי דורש השקעה כלשהי אבל ניתן לפצל את ההכנה למספר חלקים ולהקפיא.
תבשיל אידאלי לחגים ולשבתות.

אז נתחיל:

לתערובת הקציצות:
400 גרם בשר טחון (רצוי פעמיים) ומופשר.
1 בצל לבן
1/3 חבילת כוסברה / פטרוזיליה שטופה ובדוקה.
3/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
1/4 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
1/4 כוס שמן קנולה.

לציפוי:
1 כוס סולת בדוקה
1 ביצה טרופה
שמן לטיגון.

לרוטב עשיר:
3 בצלים פרוסים לרצועות דקות
4 מקלות סלרי חתוכים למקטעים של 1 ס"מ
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות.
2 כפות שמן
מלח ופלפל לבן
כפית גדושה כורכום
כפית פפריקה מתוקה - לא חובה.
2-3 כפות סילאן.

כלים:
סיר סוטאז'
קערת ערבוב
צלת שטוחה
תבנית עם נייר סופג

מכינים את תערובת הקציצות
מרסקים במעבד מזון בסכין הרגילה את הבצל הכוסברה עד דק (כמעט מחית).
אם אין מעבד מזון מרסקים את הבצל בפומפיה וקוצצים דק מאד את הכוסברה.
סוחטים מנוזלים ומניחים בקערה עם שאר הרכיבים ולשים היטב לפחות דקה וחצי. פעולה זו קושרת את החלבון בבשר ומייצבת את הקציצות.

מצפים:
בצלחת שטוחה מניחים את הסולת בשכבה אחידה.
מכינים קציצות עגולות ולא גדולות במיוחד ומשטחים.
טובלים את הקציצה בסולת מכל צדדיה ומוודאים שהיא מכוסה ואז טובלים בביצה. (לא רואים זאת בתמונה).
ממשיכים כך עם כל הקציצות.

סוגרים:
מחממים בסיר שמן עד לשליש גובה הקציצות.
כשהוא חם מכניסים את הקציצות ומטגנים כ-10 שניות מכל צד.
בשר הקציצות ישחים מעט אך הסולת לא תשנה כמעט את צבעה וזה בסדר. (ראו תמונה).
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
בשלב הזה יש לנו כ-30 קציצות.
אם הכנתם מבשר טחון טרי ניתן להקפיא בשלב זה.

מכינים את הרוטב:

שוטפים את הסיר, מניחים בו את הירקות והשמן ומאדים תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות בסיר מכוסה.
מוסיפים מים לכיסוי הירקות ותבלינים ומביאים לרתיחה (ראו תמונה)
כשהרוטב רותח מכניסים פנימה את הקציצות ומסדרים בצפיפות. מכסים ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
הופכים את הקציצות בעדינות וממשיכים לבשל כ-35 דקות נוספות.

בתאבון!

הערות:

1. לא ניסיתי בעוף או הודו. ייתכן ויתאים אם כי פחות.
2. לדעתי אין תחליף לסולת.
עריכה: יש שניסו עם קוסקוס דק ודיווחו שזה גם טעים, ענני ומשובח. :)
3. הרוטב המוצע הוא המלצה טובה לטעמי אך גם רטבים אחרים יחמיאו מאד לקציצות.
 תגובה אחרונה 
האם הזכרתי את חיבתי העמוקה לקדרות תבשיל יפות?
כאלו צבעוניות ומגוונות שמצלמים מלמעלה.
כאלו שמפיצות ריח חם ואמהי בבית ונהדרות מאין כמותן לארוחה מול הגשם המדנדן על החלון.
אחת מהן צדה את עיני לפני כחודשים והחלטתי לחזור אליה לכשיתאפשר.
חתכתי, תיבלתי, בישלתי והתמוגגתי והגיע הזמן לשתף אתכם
(וגם לאזן את שפעת הפחמימות שהפצתי פה בחנוכה :))

המתכון מבוסס על חגית ביליה בשינויים מפליגים שלי

תבנית חרס חסינת חום/תבנית חד"פ 30X25
מברשת סיליקון

מצרכים:
3-4 כפות שמן זית
כף שטוחה מלח גס/דק. אפשר גם פלפל גרוס.
3 זוקיני פרוסים לטבעות עבות - אין צורך לקלף. הם נהדרים עם הקליפה.
2 בצלים סגולים חתוכים לפלחי שמיניות
שני שומר פרוסים לשמיניות (אחרי נקיון כהלכה)
חצי חבילת פרחי כרובית קפואים (לא מופשרים) /פרחי ברוקולי/ 2 קולורבי פרוסים למקלות עבים
2 תפו"א חתוכים לרבעים- לא חובה. אני לא הוספתי.
2-3 כפות פסטו.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים את כל הירקות מעורבבים בתבנית בשכבה אחת ומשמנים ביסודיות בעזרת המברשת (שומרים את המברשת בצד ולא שוטפים היא תבוא לשימוש חוזר).
מפזרים את המלח הגס.
מכסים את התבנית ואופים עד שהירקות רכים אך שומרים על צורתם. 50-60 דקות.
מברישים את הירקות בפסטו ומחזירים לתנור ללא כיסוי. צולים עד לצריבה- לפי טעמכם.
מגישים לצד אורז/קינואה/בורגול ונהנים מטעם נפלא ומצפון נקי :)

הערות:
1. לתוספת טעם ניתן לאדות את הירקות בשמן הזית בסיר רחב עד לצריבה קלה ואז לאפות.
זה משביח ומעמיק את טעמם.
2. אם מכינים פסטו במיוחד עבור תבשיל זה, הצנוברים/שקדים אינם חובה וניתן להכין בלעדיהם.

1111.JPG
 תגובה אחרונה 

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה