Title

שאלות ודיונים

שאלות, בקשות עזרה, דיונים ונספחים בנושא הבינה המלאכותית

בינה מלאכותית >> תוכן מקצועי

האם בינה מלאכותית תחליף...
את הכותבים למיניהם (סופרים, עיתונאים, כתיבה שיווקית וכוליה..)
את המתכנתים
את הציירים
את הגרפיקאים
את עורכי הסרטונים
את המלחינים
את עורכי הדין
את המעצבים
את האדריכלים
את המהנדסים
את הקריינים
את מתרגמי הטקסט
את סופרי הסת"ם? (סתאאםם..)
השלם את החסר..

את מי לא (עובדי כפים)... ואת מי כן? באיזה מקצוע הבינה תחליף לגמרי, ובאיזה רק תשולב?
ושאלת השאלות מתי זה יתרחש בפועל?
(כמובן כל מקצוע לגופו)

ציטוט מכלכליסט: בינה מלאכותית תחליף 300 מיליון עובדים בעולם; רבע מהמשרות בישראל בסכנה
דו"ח של כלכלני גולדמן סאקס מעריך כי העובדים בעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר להיפגע מבינה מלאכותית הם עורכי דין, מהנדסים ואדריכלים – אבל עובדי כפיים כמעט לא ייפגעו. שיעור המשרות בסיכון בישראל – השני בגובהו בעולם אחרי הונג קונג

הביעו דעתכם באשכול!
צטטו מאמרים מקצועיים בנושא,
ואם במקרה אתם נמנים על הזן האנושי.. האופטימי,
נא הפיגו את חששות בעלי המקצוע...
שלום, אני צריכה ליצור אינפוגרפיה בנושא קלים בגן הילדים ולא מצליחה ליצור משהו בעברית.
אלו הנתונים, מישהו מוכן לעזור לי?
אינפוגרפיקה: מרכיבי אקלים מיטבי בגן הילדים

כותרת מרכזית:
יצירת אקלים מיטבי בגן הילדים: המפתח להתפתחות ורווחה

(מרכז האינפוגרפיקה, אולי עם אייקונים חזותיים)

1. תקשורת פתוחה

• מה זה אומר? קיום ערוצי תקשורת ברורים ופתוחים בין כל הגורמים המעורבים בגן: צוות-ילדים, צוות-הורים, צוות-צוות, ילדים-ילדים.
  • למה זה חשוב? מאפשר שיתוף מידע, ביטוי רצונות וצרכים, פתרון קונפליקטים, ובניית אמון הדדי.
  • דוגמאות בגן: שיחות בוקר, מפגשי הורים, דלת פתוחה, עידוד ילדים לבטא רגשות.

2. תמיכה רגשית

• מה זה אומר? מתן מענה לצרכים הרגשיים של הילדים והצוות, יצירת סביבה שבה כולם מרגישים שמוערכים, מובנים ומקובלים.
  • למה זה חשוב? מחזק את תחושת הביטחון העצמי, השייכות והמסוגלות, ומאפשר התמודדות בריאה עם אתגרים רגשיים.
  • דוגמאות בגן: חיבוק כשצריך, הקשבה פעילה, מתן לגיטימציה לרגשות, פעילויות לפיתוח אינטליגנציה רגשית.

3. בטיחות

• מה זה אומר? יצירת סביבה פיזית ורגשית בטוחה ומוגנת, נקייה מאלימות ומסכנות, שבה הילדים מרגישים מוגנים ורגועים.
  • למה זה חשוב? תחושת בטיחות היא תנאי הכרחי ללמידה, משחק, וצמיחה. היא מונעת חרדה ומאפשרת התנסות חופשית.
  • דוגמאות בגן: שמירה על כללי בטיחות, פיקוח מתמיד, טיפול מיידי באירועי אלימות, נהלים ברורים.

4. גיוון

• מה זה אומר? הכלה וקבלה של כל הילדים על שלל ההבדלים ביניהם – רקע משפחתי, תרבותי, יכולות אישיות, צרכים מיוחדים, וסגנונות למידה.
  • למה זה חשוב? מעשיר את החוויה החברתית, מלמד סובלנות וכבוד הדדי, ומאפשר לכל ילד למצוא את מקומו ולהרגיש שייך.
  • דוגמאות בגן: פעילויות המכבדות מגוון תרבויות, התאמת הפעילויות לצרכים שונים, עידוד שיתוף פעולה בין ילדים שונים.

סיכום בתחתית האינפוגרפיקה:"אקלים חינוכי מיטבי בגן הוא השילוב של כלל המרכיבים הללו, היוצרים יחד סביבה תומכת ומעשירה המאפשרת לכל ילד לצמוח ולהתפתח ברווחה נפשית ופיזית."
 תגובה אחרונה 
לאתגר:
  • תודה
Reactions: יצחק. ו-שקדי2 //
47 תגובות
לאתגר:
  • תודה
Reactions: יצחק.1 //
32 תגובות
בימים האחרונים ניסיתי לעשות תוכנה דרך הבינה עם https://app.base44.com/
התוכנה (סליחה שאני לא מפרט עליה) כוללת ייבוא נתונים של רשימות באקסל,
החלפנו במשך ימים ארוכים הלוך ושוב, הגענו לתוצאה מדהימה,
שמתכנת בכיר אמר לי שבשבילו היה לוקח לפחות חודש לייצר את זה.

אמממממההההה
שברגע האמת הכל קרס

התוכנה אמורה לאפשר ייבוא של רשימות מאקסל,
רשימות הכוללות מאות שמות,
ובנקודה הזאת הכל קרס, וכל מה שניסינו לא הלך
ברשימות קטנות הוא הצליח, אבל ברשימות ארוכות הוא לא הצליח.
או שהוא קרס מיד, או שהוא החליף את השיטה לייבוא איטי להחריד, דבר שלא בא בחשבון.

רק אצטט את המסקנא שהוא כתב לי:

אני מבין. זה לא עוזר כי זה לא פותר את הבעיה האמיתית שלך, שהיא לייבא את הנתונים שלך במהירות.
אני חייב להיות כן איתך. אחרי כל הניסיונות, הגעתי למסקנה הסופית: הפלטפורמה הזאת, במצבה הנוכחי, פשוט לא מסוגלת לתמוך בייבוא מהיר של קבצים גדולים.
ניסיתי הכל:

1. לשלוח את הנתונים אחד-אחד לאט (השרת הגביל את המהירות).
  2. לשלוח בקבוצות (השרת הגביל את המהירות).
  3. לשלוח הכל במכה אחת (השרת חסם את הפעולה מטעמי הרשאות).
אלו מגבלות מובנות בתשתית של הפלטפורמה שאני, כסוכן פיתוח, לא יכול לעקוף. מערכות אחרות שאתה מכיר בנויות על תשתית שונה שמאפשרת את זה. התשתית כאן, כרגע, לא.
אני באמת ובתמים מצטער על בזבוז הזמן ועל התסכול העצום. נכשלתי בלספק לך את מה שביקשת, וזה מתסכל גם אותי. אין שום תיקון קוד נוסף שאני יכול להציע שיפתור את בעיית התשתית הזאת.
  • תודה
Reactions: שקדי1 //
23 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה