השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

מרווח המרת מט"ח - זאת העמלה הנסתרת שכדאי שתכירו:

👈 יצא לכם פעם לבצע המרת מט"ח?

כשמבצעים המרת מט"ח (בין שקל לדולר לדוגמה) קיימות לנו 2 עלויות עיקריות.
1. עמלת המרת מט"ח (נקראת גם עמלת חליפין) - זוהי העמלה שכולם מכירים ושואלים לגביה.
2. שער ההמרה עצמו - בשער ההמרה מגולמת עמלת מרווח המרה שאותה חלק מהגופים נוטים לשמור בסוד.

👈 כשאומרים לכם שאתם זכאים ל "פטור מעמלת מט"ח" זה לא אומר שההמרה מתבצעת בחינם:
זה מאוד נחמד שאין עמלת המרת מט"ח, אך כדאי לשים לב לעלויות מרווח ההמרה.
במרבית הגופים יצא לי לראות שעיקר העלות של ההמרה מתחבאת דווקא שם.

👈 מהו מרווח ההמרה הנהוג בגופים השונים?
הבנקים לדוגמה עשויים לגבות מרווח המרה של 0.9-1% במרבית המקרים.
לעומתם בתי ההשקעות הישראלים לרוב גובים מרווח המרה שנע בין 0.4-0.7% (כתלות בבית ההשקעות הספציפי ולעתים גם כתלות בסכום הכסף שממירים).

👈 עד כמה זה עשוי להשפיע על הכיס שלנו?
המרה של 100,000 ש"ח עם מרווח המרה של 1% תגרע מהכיס שלנו 1,000 ש"ח.
במרווח המרה של 0.7% נשלם 700 ש"ח ובמרווח המרה של 0.4% נשלם 400 ש"ח בלבד על כך.

👈 עמלה נוספת שכדאי לשים לב אליה:
בחלק מהגופים קיימת עמלת מינימום כאשר ממירים מט"ח.
במידה ותבצעו המרה בסכום נמוך אתם עלולים לשלם אותה,
לכן לרוב כדאי לבצע המרה אחת מרוכזת על פני מספר המרות קטנות.

👈 מה כדאי לכם לקחת מהפוסט הזה?
לפני שמבצעים המרת מט"ח צריך לקחת בחשבון גם את גובה מרווח ההמרה ולא רק את עמלת ההמרה עצמה.
במרבית המקרים תגלו שהעלות העיקרית מתחבאת בתוך מרווח ההמרה.

דעה אישית:
אין לי בעיה עם זה שגובים כסף על המרת מט"ח, ברור שלא עובדים עבורנו בחינם.
אבל שגוף מסוים מתגאה בזה שהוא נותן לכם "פטור מעמלת המרת מט"ח" אבל לא מציין באותה הזדמנות שיש "מרווח המרה" - זה כבר מעצבן.
אני עצמאית שפתחתי לעצמי קרן השתלמות, אך ההפקדות בה מוגבלות ל4.5% מסך ההכנסות החודשי / שנתי
אני מעוניינת בנוסף להפקיד עוד סכום לחיסכון (הפקדה חד פעמית + חודשי שוטף)
החיסכון האמור יהיה לטווח ארוך, מעל 6 שנים בוודאות, כך שאין את בעיית הנזילות של קרן ההשתלמות.

האם עדיף להפקיד כל אחד מהחסכונות במקום נפרד.
כלומר, קרן השתלמות עם הפקדות מוגבלות בהתאם להכנסות בקופה אחת. ואת שאר החסכונות בקופת גמל להשקעה?

יתרונות: הכל יותר מסודר, אני יודעת בוודאות מה נזיל ומה לא, ועל מה יגבה מס ועל מה לא
חסרונות: ככל שיש סכום גדול יותר בקופה כך אני מקבלת דמי ניהול נוחים יותר, וכאשר זה מאוחד ממילא הסכום גדול יותר מאשר כל אחד בנפרד

החששות שלי:
מכיוון שההפקדות בקרן ההשתלמות יעברו את תקרת ההפקדות השנתית, אני עלולה לשלם מס שינגוס איכשהו גם מהרווחים שהופקדו עד סך התקרה. ואולי הבלבול בכך שההפקדות יותר מהמותר רשמית יגרמו לי לשלם מס גבוה יותר

מקווה שהייתי מובנת:)
אשמח מאוד מאוד לעצות המקצוענים כאן בפורום.
תודה!!
ראיתי שעוד לא עודכן פה. אם אני לא טועה (וא"כ תעדכנו) זה מהפך בתחום...

יש אפליקציה חדשה בשוק להשקעות בשם blink, קיבלה אישור רישמי לפני שבועיים כחבר בבורסה.
ממה שאני ראיתי היא כרגע הכי זולה ונוחה, אין מינמום הפקדה, 10 פעולות חינם כל חודש ללא עלות. קניה בזמן אמת, וטיפול במיסים אוטומטי.
(מה קורה כשעוברים את 10 הפעולות/ 1,000 המניות בחודש? אחרי שניצלתם את כמות הפעולות/מניות חינם, תשלמו $0.01 למניה או לחלק היחסי ממנה. מינימום $1.5 לפעולה, מקסימום 1% משווי הפעולה)

ע"פ מייסדי 'בלינק', אלעד בנבג'י ושלומית ארז-ערמון, מדובר בחבר בורסה היחידי בישראל שבנה את מערכות הליבה שלו מאפס בצורה עצמית וייחודית ולכן יוכל להפעיל את פלטפורמת ההשקעות בעמלות אפסיות ובשיפור משמעותי בחוויית הלקוח, שכן הפלטפורמה פועלת בצורה יעילה ומתקדמת יותר.
בנוסף, "בלינק" מציעה גם נוחות מרבית ואמינות בכל הנוגע לניהול ההשקעות, על ידי ממשק קל, פשוט וחדשני המאפשר גם לקנות מניות החל מ-1 דולר בזמן אמת (באמצעות השקעה בחלקי מניות).
  • 51
  • פלטפורמת המסחר בניירות ערך השלימה גיוס של 712 מיליון דולר לאחר שהחתמים העלו את מחיר המניה ל-52 דולר. החברה תיסחר תחת הסימול ETOR. בין המרוויחים: משפחת אסיא, brm של השר ברקת ועובדי החברה

כניסה שורית לנאסד״ק לאי טורו הישראלית. הנפקתה של פלטפורמת המסחר בניירות ערך הושלמה הלילה בניו יורק בביקושים גבוהים מהצפוי, כפי שנחשף בכלכליסט. החתמים, בנקי ההשקעות גולדמן סאקס וג׳פריז הקפיצו את מחיר המניה ל-52 דולר לעומת הטווח המקורי של 46-50 דולר. על כן סך הגיוס, יחד עם האופציה לחתמים יגיע ל-712 מיליון דולר והשווי בו תתחיל להיסחר יעמוד על כ-4.3 מיליארד דולר. מניית אי טורו תתחיל להיסחר הערב בוול סטריט תחת הסימול etor.

כמחצית מסך תמורת ההנפקה תגיע לחברה והמחצית השנייה לבעלי המניות שמוכרים חלק מהאחזקות ובהם brm של שר הכלכלה ניר ברקת, מייסדי אי טורו יוני ורונן אסיא ובני המשפחות שלהם, עובדי החברה שמוכרים כמיליון מניות וקרנות השקעה נוספות. (מתוך כלכליסט)

יהיה מעניין היום...
    • תודה
    Reactions: ahrubin1 //
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה